HOLMSTORP

Senaste inläggen

Av Helena - 1 juli 2012 23:00

Igår åkte jag och Susanne tidigt, tidigt till Nynäshamn för att tävla Skärgårdscupen!


Jag och Lystra hade inte samling förrän halv tolv men åkte redan på morgonen tillsammans med Sus & Peb för att se när de tävlade 3:an! Pebbels skötte sig jättefint och det såg riktigt bra ut men hon nollade tyvärr vittringen (tog fel) och då kom Susanne lite ur balans och när hon lämnade Peb för fjärren precis samtidigt som de ropade ut något i högtalarna blev Pebbels lite osäker och valde att följa med matte och då var nollan ett faktum. De gjorde om och hon gjorde då en supersnygg fjärr!

Tyvärr gjorde dessa två missar tillsammans att de inte fixade förstapriset men det har de tagit igen idag genom att fixa både förstapris och klassvinst!!! GRATTIS till er båda ni är så himla duktiga!


Efter 6,5 timmars väntan var det så äntligen dags för mig och Lystra. Vi hade klarat av platsliggningen med 9,5 poäng pga att jag klantigt nog gav henne ett dubbelkommando att lägga ner hakan innan jag lämnade. Det var helt i onödan eftersom hon ändå lyfte huvudet och låg med huvudet uppe under hela platsliggningen. Men hon låg lugnt och stilla trots att hon låg precis i kanten av planen och på planen bredvid var det en BC som körde 3:an. Det var en hel del spring (inkallning), skällande och kommandon som ropades men hon låg helt stilla och bara kikade åt deras håll.


När det var vår tur att köra de övriga momenten slog vädret om från molnigt, svalt, blåsigt, omväxlande regn och blåst (alltså optimalt väder för Lystra) till strålande sol och väääldigt varmt!!  Lystra verkade trots detta och den långa väntan väldigt alert och på gång när vi värmde upp. Det var till och med några som hade tittat på oss när vi värmde upp och kommenterat att hon gick så fint och hade så fin kontakt!


Men direkt när vi klev in på plan var det precis som om hon ”dog”.

Hon var inte alls med mig i början i fria följet (släppte kontakten, var inte med i svängarna och satte sig inte i första halten) men vaknade till och kom igång efter en liten stund. Minns inte men tror vi fick 6,5 eller nåt och mer var vi inte värda!


På läggande under gång så står hon upp!! Det har nog aldrig hänt förut och jag kände att hon inte alls var med så redan här funderade jag på om jag skulle bryta.


På inkallningen så kliade hon sig precis när jag ropade på henne men hon kom på sig själv och kom farandes i full kareta utan att jag behövde ge dubbelkommando och gjorde en helt ok ingång.


Sen var det dags för rutan och tankarna på att bryta malde i mitt huvud och jag hade helt tappat fokus. Vid det här laget var jag också väldigt varm och svettig i Lundhagsbyxor, ullstrumpor och Goretexkängor och jag tackade gud och var glad att jag iallafall hade fått av mig långkalsonger, regnbyxor och tjock jacka som jag hade haft på mig på förmiddagen!


När vi har ställt upp framför rutan och tävlingsledaren frågar om föraren är redo nickar jag och skickar iväg Lystra med ett klämkäckt ”rutan”! När hon lite slött och nosandes lufsar fram mot rutan och nästan är framme hör jag hur tävlingsledaren säger ”kommendera”. Jag inser då att jag har skickat henne utan att han hade sagt till och då kommer jag helt av mig och ropar inte stå till Lystra som är framme i rutan och nosar runt. Jag kallar in henne och bryter! Tänkte efteråt att det var dumt mot Lystra att jag inte lät henne slutföra momentet när det faktiskt var jag som skickade henne för tidigt. Fick lite ågren över det och tänkte att jag borde slutfört rutan, belönat henne och gått av planen för att skapa en positivare minnesbild inför nästa tävling. Men på filmen efteråt ser jag att även om hon drar iväg på mitt kommando så är det väldigt slött och ofokuserat så detta hade jag kunnat bryta även på en träning - och det känns iallafall lite bättre!


Tävlingsledaren undrar lite snällt om jag inte ändå skall göra apporteringen och jag tänker att det kanske är bättre för Lystra att avsluta med ett lyckat moment. Men då säger domaren lite surt att jag får bestämma mig för om jag skall bryta eller inte! 

Så då springer vi av planen, sätter oss i skuggan och har en liten mysstund!


Nu har jag fram till den 29/7 på mig att hitta nåt sätt att belöna henne under tiden vi är på plan, att få henne att orka jobba sig genom hela programmet för en belöning som kommer efteråt och att jobba med uthålligheten även i varmt och soligt väder!! Jag vet ju att hon kan momenten så det är inte där problemet ligger.


Vi hade iallafall en mysig dag och det var jätteroligt att träffa Åsa och MayaPiraya som fick 181 poäng och kom trea i klass 2!


STORT Grattis säger vi – det såg väldigt snyggt ut!!


Karin med Hjalle och lilla jaktlabbevalpen Tiger var där och tittade och det var jättekul att träffa er och att få gosa lite med goa lilla valpen!Idag var det så dags för rallytanterna (Karin, Wilma, Vilja och jag) att åka till Gnesta för vårt livs första rallylydnadstävling!


Vilja var jätteduktig och om det inte vore för mattes alla fel hade hon fått 99 poäng (-1 poäng för segt läggande) och vunnit sin klass! Men med den klantiga matten hon hade med sig så blev det alltså inte så!


Jag har ärligt talat lagt ner mest tid på Lystras lydnadsträning och inte hunnit fokusera så mycket på vår rallyträning som jag hade önskat. Jag har kollat på skyltarna och tränat Vilja på att sitta framför mig och att gå runt på höger sida men mycket mer har det inte blivit. Jag har inte heller läst igenom reglerna vilket jag uppenbarligen BORDE ha gjort. Som t ex den lilla detaljen att man skall ha skyltarna på höger sida i de flesta fall hade jag helt missat och även om jag märkte att jag plötsligt hamnade så jag hade skyltarna till vänster så valde jag att gå vidare och det var först när  jag tvingades kliva över skylten (när jag skulle gå runt Vilja) som jag insåg att det inte var ett klokt val! Utförande i förhållande till skylt.

Alla övningar skall genomföras så nära skylten som möjligt. Övningarna startar eller utförs vänster om skylten, antingen direkt framför skylten, snett framför skylten eller i jämnhöjd med skylten. Undantaget då skylten är placerad till vänster för att underlätta ingången i övningar med koner eller då rörelsen genomförs efter skylten.

Utdrag ur rallylydnadsreglerna


Här kommer film på "eländet" och ni får gärna titta om ni lovar att inte skratta när jag börjar kliva över skyltarna     


VÅRT RESULTAT

Skylt 3 (sitt framför, höger ingång, sitt) = 3 minus pga litet förarfel som troligen beror på att jag trampar med fötterna för idag fick jag lära mig (av damerna bakom) att man skall tänka att man limmar fast fötterna i marken och STÅR STILL när man stannat!

Skylt 4 (läggande under gång) = 1 minus pga segt läggande och detta var Viljas enda avdrag idag - duktiga Vilja!

Skylt 11 (sitt framför, vänster ingång, framåt) = 10 minus pga att jag sätter ner henne innan vi går vidare (och ändå tittar jag på skylten en extra gång)

Skylt 12 (Normalt tempo) = 3 minus pga att jag har skylten på fel sida! Jag märkte det men hade inte läst reglerna innan så jag visste inte att man var tvungen att ha skylten på höger sida och fortsatte att ha skyltarna på fel sida hela den sträckan.

Skylt 13 (sitt, gå runt) = 3 minus pga att jag har skylten på fel sida och det var först här jag märkte att det blev lite konstigt......eftersom jag blev tvungen att kliva över skylten och då undrade såklart Vilja vad hennes knasiga matte höll på med och reste sig upp! När jag sedan gjorde om det utan att meddela ”omtag” som jag inte ens visste vad det var så fick vi 10 minus till på denna skylt!

Skylt 14 (sväng höger) = 1 minus för att vi svänger längre än 0,5 meter från skylten.

Skylt 15 (sitt framför, 1-2-3 steg bak) = 3 minus för förarfel och här vet jag faktiskt inte vad jag gör för fel? Kanske att jag trampar med fötterna när jag tar in henne till sidan? Är det någon ”rallyräv” som tittat på filmen och som kan lista ut vad jag gör för fel så får ni gärna kommentera.


Helhetsintryck & domarens kommentar: Härlig kontakt. Försök att öka dina steg lite så blir det nog ändå bättre. Jobba bara vidare. Planera vägen och tänk på vilken sida du är om skylten. 


Avdrag för momenten: 34

Avdrag för helheten: 8 (funderar på vad hon dragit för här eftersom hon uppenbarligen tyckte att vi hade en härlig kontakt)


Totalpoäng: 58


   

   

Fina Åska

Vi fick iallafall en härlig hunddag och det var jättekul att träffa Annsofie och hennes flock (maken och goldenkillarna Eddi och Allvin) och Kerstin & Åska som också debuterade i dessa sammanhang. Jag ser fram emot att träffas på fler rallylydandstävlingar framöver för nu har jag läst på lite bättre och jag & Vilja är revanchsugna!! Men det får nog bli efter sommarens jakt- och lydnadstävlingar.


Annsofie & Eddi gjorde en strålande debut och kom sexa i sin klass/grupp med finfina upplyttningspoäng!


GRATTIS till er det såg så fint ut!


Gonatt!
ANNONS
Av Helena - 26 juni 2012 20:56


Nu har jag köpt min första egna bil och till allas förvåning blev det ingen stor hundbil utan en yttepytteliten Toyota Aygo (orangemetallic) som är både miljövänlig, bränslesnål och LÄTTPARKERAD!!


   


Vi har ju redan vår stora HUNDbil med stor MIM Variocage krocksäker bur men detta ska bli vår andrabil som jag ska ha framförallt när jag jobbar. De dagar det är hundaktiviteter som står på schemat så får Perra låna min fina bil  

Så tar jag fulbilen!


Men om det kniper och hundarna måste åka med i finbilen så går det utmärkt att fälla sätena och ha ett lastgaller. Och då blir det faktiskt riktigt ok att få plats med två flattifnattar (eller tre) men de åker såklart inte lika säkert som i den andra bilen!Men jag har inte fått besked ännu hur lång leveranstid det är så jag vet inte när jag får den   


Såhär fin är den inuti!


 

   


Hoppas, hoppas det inte är så lång leveranstid så jag får den SNART!!

ANNONS
Av Helena - 25 juni 2012 17:58

Efter en härlig och avkopplande midsommar i Mariefred är vi nu hemma och ligger i hårdträning inför helgens tävlande!


Midsommaren innehöll......

....  och bad....


  

 

....och en hel massa smarrig mat & godsaker!


 


Och för hundarna en hel del gos och vila!


 

Efter att jag, Vilja och Lystra på midsommaraftonens förmiddag trampade rakt in hos en stor vildsvinssugga med ett helt gäng randiga små kultingar vågade jag inte gå i skogen bakom stugan nåt mer så resten av helgen blev det mest promenader på grusvägarna! Shit va stora de där "grisarna" är, frågan är vem som blev mest rädd, grismamman, grisbarnen, jag eller Lystra! Vilja tog några skutt efter den men vände sen direkt och hon verkade inte särskild berörd av situationen men när jag inte kunde se Lystra höll jag på att få panik! Jag ropade och ropade men kunde inte se henne nånstans och var helt säker på att hon låg skadad nånstans men när jag vände mig om så stod hon bakom mig ca 5 meter bort och såg lite småskrajsen ut - min lilla feglort hade såklart inte tagit upp jakten efter det där stora jättemonstret som for upp som från ingenstans!


    


 


På söndagen när vi kom hem var det dags för ett lydnadspass tillsammans med Sus & P och vi fick till en mycket bra platsliggning med hjälp av två störande kråkor som flanerade fram och tillbaks framför nosen på Lystra och P (ingen bra bild men ni ser kråkorna till höger). Lystra hade nog mått bra av lite vila för helt plötsligt hade hoppet "lossnat". Före helgen blev hon plötsligt osäker på uthoppet och hoppade inte på mitt första kommando men nu var det som bortblåst och hon hoppade direkt på kommando!   


Veckans träningsplan


Måndag: Idag har jag och Sus varit på Nynäshamns BK och tränat. Vi började med gruppmomenten (Vilja fick vara statist på sittande i grupp) och sen körde vi igenom Pebbels först och sen Lystra.

Lystra kändes väldigt med mig idag och gjorde allt på första kommando.

Fria följet höll hon positionen men var lite "fladdrig" och hade svårt att hålla fokus hela tiden men större delen bra! Läggande under gång - dålig transport men ett bra läggande.

Inkallning - snygg ingång och bra fart!

Rutan - BRA!

Apportering - långsam in men i övrigt bra.

Hoppet - hamnade långt långt åt höger innan hon satte sig på mitt kommando och jag hörde hur Sus drog en liten suck men sen "sökte" hon upp hindret och hoppade snyggt över på tillbakavägen även om jag stod helt rakt som ett spett! Vi har ju liksom tränat en del på att hoppa över hindret hur snett man än hamnar och den tränigne har gett resultat!
Fjärren - när jag lämnade henne i liggande började hon tugga på gräsklipp som låg mitt framför henne och jag gick tillbaks och sa till henne inte en gång utan två gånger gjorde hon samma sak! Kändes inte kul att "banna" henne precis innan fjärren som kan vara lite känslig men idag funkade det! Tillsägelsen gjorde att hon skärpte till sig och gjorde en superfin fjärr!


Jag belönade ju såklart lite här och där under programmet och det är mest det som jag är orolig för inför tävlingen - att hon skall tappa sugen när det inte kommer nån belöning. För annars vet jag ju att hon kan - om hon vill och är tillräckligt motiverad!


Tisdag: Ska träffa Karin på NBK på fm och träna igenom Lystra och träna rally med Vilja (sätta ihop en bana). På kvällen skall vi ev träna med Sus och P.


Onsdag: Ev. träna på NBK på dagen detaljer med Lystra och rally (enstaka skyltar) med Vilja. Träna helhet (Lystra) på SSBK tillsammans med Sus & P på kvällen.


Torsdag: Träna på NBK på kvällen detaljer med Lystra och enstaka skyltar med Vilja.


Fredag: Ev träna en stund på dagen på NBK eller Värmdö eller vilodag för Lystra och bara träna rally med Vilja (sätta ihop en bana).Önskar er alla en härlig vecka!
  


Av Helena - 20 juni 2012 21:41

Jag fick ett infall (efter Susannes förslag) att prova om jag kunde efteranmäla mig & Lystra till Skärgårdscupen i Nynäs och nu fick jag svar att vi var välkomna   


 

Lilla mopsen Rune vill så gärna bada med systrarnaBUS.....men våågar inte!Och vi som har en hel del att reparera innan vi är tävlingsklara igen men nu har vi bara lite drygt en vecka på oss.....kommer vi hinna det?


 


Eftersom det kändes länge till 29 Juli (då vi hade vår nästa tävling i 2:an) har jag de senaste dagarna börjat träna lite av treans moment samtidigt som jag filat på 2:ans moment. Men om vi ska tävla redan om en vecka är det hög tid att kedja och träna uthålligheten......samtidigt som vi behöver fila på momenten!

 

Det är bäst att sitta helt stilla annars ramlar kycklingbitarna av....  

Idag gjorde min duktiga lilla flicka treans gruppmoment tillsammans med Pebbels (och Sus) nästintill perfekt! Jag har bara testat sitt i grupp (utan grupp) en gång tidigare och idag satt hon i stort sett helt stilla (vickade till lite med rumpan) tillsammans med P i 1 minut! Igår testade jag att gömma mig för första gången en liten kort stund och idag låg hon med hakan i backen i 3 minuter när jag var gömd bakom planket!! Det var något som väsnades efter ca 2 minuter och då lyfte hon huvudet men eftersom jag såg det kunde jag direkt ropa (bakom planket) att hon skulle lägga ner huvudet och då gjorde hon det direkt! Hon såg lite förvånad ut över hur jag kunde se att hon lyft huvudet   

 

Vilja & Rune

Vi har även börjat prova på hopp-apport och metallapporten och dessa är inga större problem (hopp-apport är lättare än 2:ans hopp tycker Lystra)! Under semestern tänker jag börja på med vittringen men inkallning med ställande och att lägga till ståendet i fjärren väntar jag nog med tills vi kommit ur 2:an!

Igår var vi och spårade tillsammans med några från NBK och hon fick 6 pinnar i spåret varav hon tog upp 3 av dem! Dessa 3 verkligen "letade" hon ivrigt efter och en av de som hon missade berodde troligen på att hon genade i ena vinkeln! Det var över 1 meter högt gräs så det var ju inte lätt att "hitta" pinnarna så jag får nog vara nöjd med att hon tog upp iallafall hälften av dem! Vi jobbar vidare med att ALLA pinnar skall tas upp!

Ha de!

Av Helena - 18 juni 2012 17:36

Efter förra veckans tävling tränar vi nu på:

 • Att ligga kvar med hakan i backen när jag lämnar för platsliggning - även då jag går låångt
 • Att behålla fokus & kontakt i vändningar i FF
 • Snabba lägganden - eller åtminstone att lägga sig varje gång på kommandot!
 • Inte stöta i mig och göra en snygg ingång med rakt sättande
 • Rutan - underhåll för att behålla samma dragning till rutan som hon har!
 • Apportering - snabba inlevereringar och snygga ingångar
 • Hoppet - snabbt hopp, snabbt sitt och snabbt återhopp (med snygg ingång)
 • Fjärren - snabba på uppsitten och laggandena och att ALLTID sätta sig upp på "sitt" och lägga sig ner på "ligg". Jag har lagt på handtecken på ligg och tycker det verkar funka bra (men på sitt blir hon bara störd av handtecken)


Inför appellen tränar vi vidare på:

 • Framförgåendet
 • Att plocka upp pinnarna!


Sen måste vi träna jakt också (inför flatfestivalen i Juli och Flatmästerskapen i Augusti) och då ffa:

 • Signaler
 • Dirigeringar & Linjetag
 • Viltavlämningar

Så vi har lite att göra   Av Helena - 18 juni 2012 15:24

Vilja är för härlig när vi tränar Rally!


Hon gör hela tiden sitt bästa och går hela banan utan belöning med godis eller leksak (endast muntligt beröm).


Vi är dock lite för koncentrerade både jag och Vilja och vi behöver träna oss på att "släppa loss" lite mer   Efter dagens träningspass kom jag på dessa detaljer som vi måste träna på:

 • Att hon skall kunna sitta/ligga helt still när jag går runt henne (vill gärna trampa med framtassarna)
 • Att hon inte ska sätta sig ner när vi gör 360 graders vändning åt vänster
 • Bakdelskontroll i alla vändningar (180, 360 grader) åt både höger och vänster
 • Att göra raka lägganden/ställanden vid min sida

Jag måste lära mig:

 • Vilket avstånd vi ska ha till skyltarna och på vilken sida man skall ha skyltarna i de olika momenten
 • Hur jag ska hålla kopplet

Jag filmade inte de tre första rundorna när hon var som mest "på".


Men såhär såg de två sista rundorna ut iallafall! 
   


Och till alla er kära rallyvänner om ni läser detta inlägg och kollar på filmerna.....vi tar väldigt gärna emot kommentarer om vad vi skall tänka på och träna mer på!


  Av Helena - 14 juni 2012 21:35

Ville bara skriva lite om hur GLAD och tacksam jag är över mina underbara träningskamrater som stöttar och peppar i vått och torrt! Som hjälper till att plocka fram det positiva och som stöttar och kommer med tips och idéer när det är motigt!


Ingen nämnd, ingen glömd ni vet själva vilka ni är!!


TACK för att ni finns och vilken tur jag har att just jag får ha såna fantastiska träningskompisar  Av Helena - 14 juni 2012 18:48

I tisdags (mellan utspring och studentmottagning) debuterade jag och Lystra i Lkl2 (förutom på KM då förstås) och det var väl inget riktigt fokus vare sig från matte eller Lystra tyvärr.


Jag kände att Lystra intresserade sig för saker både på och utanför planen som störde hennes fokus och jag själv var lite väl stressad och hade tankarna på annat håll. Jag blev lite extra störd av att de hade kastat om hoppet och fjärren och att tävlingsledaren "glömde" att säga till att man skulle lägga ner hunden innan man kommenderades att lämna.


Jag vet inte riktigt vad vi fick för poäng men Karin och Susanne som skrev ner de flesta momenten i sin app kom fram till att vi fick runt 154 poäng tror jag det var.


Uppdaterat 19/6:

Resultatet har kommit in på SBK Tävling och vi fick totalt 153,5 och placering 6 av 9 st (så med facit i hand hade det räckt med 8 poäng på läggandet så hade vi fått ett förstapris   )

Platsliggning: 10

Fritt Följ: 6,5

Läggande under gång: 0

Inkallning: 7,5

Rutan: 10

Apportering: 8

Hopp: 6,5

Fjärren: 6,5

Helhet: 7,0

Här är mina reflektioner:

PLATSLIGGNING

Lyfte upp huvudet direkt när jag lämnade och låg och tittade sig omkring. La ner huvudet precis innan de sa att tiden var ute. Hon gjorde ju så på appellen också så detta är något vi får jobba med för jag tycker det känns stadigare och lugnare när hon ligger med hakan i backen. Hon har ju legat så platt ner i marken så länge nu så jag trodde verkligen vi hade en stabil "hakanibackenplatsliggning" men tydligen inte på tävling.


FRITT FÖLJ

Ganska bra i raksträckorna men inte alls med i svängar och halter!


LÄGGANDE UNDER GÅNG

Tycker det känns som om hon lägger sig väldigt segt men känner mig säker på att hon lagt sig ner och när jag vänder mig om ser jag att hon sitter i någon halvsittande ställning som om hon var på väg att lägga sig men trodde det blev fel!


INKALLNING

Använder mina ben för att bromsa in!


RUTAN

Rakt in i rutan med bra fart = 10 poäng!


APPORTERING

Sätter sig inte när hon kommer in!


HOPP ÖVER HINDER

Kommer ut lite för långt innan hon sätter sig på mitt kommando. Sätter sig inte vid min sida!


FJÄRREN

Katastrof från min sida! Jag blev så förvirrad av att hon inte kommenderade att jag skulle lägga ner hunden innan jag lämnade så jag lägger ner henne lite hastigt på eget bevåg innan jag lämnar. När jag vänder mig om och ser att det står ligg på skylten blir jag först konfunderad (men det ska den ju göra för att  hon skall kunna vända den till sitt). Lystra sätter sig inte upp på första uppsittet men gör de andra skiftena helt ok. När tävlingsledaren säger att jag skall återgå till hunden får jag hjärnsläpp och tänker att momentet är slut (som det är i rutan när man skall hämta hunden) och berömmer Lystra på tillbakavägen så hon tänker såklart att det är färdigt och ställer sig upp och trampar runt vid min sida när jag kommer tillbaks och jag hör att domaren säger att det var ett dåligt avslut   


Så inget förstapris denna gången och många saker att tänka på och träna på tills i Juli när vi ska påt igen!


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2012
>>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ HOLMSTORP med Blogkeen
Följ HOLMSTORP med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se