HOLMSTORP

Senaste inläggen

Av Helena - 11 oktober 2012 16:18

Lystra och jag har blivit uttagna att var med i Östras sektion vid den årliga sektionskampen (mellan fyra sektioner) som går av stapeln den 20-21 oktober!


Redan på flatmästerskapet blev jag tillfrågad om vi inte skulle vara med på träningarna inför sektionskampen men när jag gick in och kollade datumen så visade det sig att vi inte kunde vara med på något av träningstillfällena så då brydde jag mig inte om det.


Men nu för några dagar sedan fick vi alltså frågan igen om vi kunde vara med på sektionskampen som deras unga nybörjarklassekipage. Eftersom de går efter B-provsregler så räknas vi som nybörjare trots att vi på C-prov är uppflyttade i ELIT vilket kanske verkar lite rörigt men så är det.


Det kändes ju lite tråkigt att vi missat träningarna inför sektionskampen och att vi kommer missa både WT i Östras regi den 20 oktober och appellen på NBK den 21:a!


Samtidigt så känns det ju hedrande att de kom att tänka på oss och ville ha oss med i laget!


Det är fyra sektioner som tävlar emot varann och det är fem ekipage i varje lag: en nybörjar hund under tre år (jag och Lystra), en äldre nybörjarhund, två öppenklasshundar och en elithund.


Imorse gick jag in och läste Linns (med Nässla) blogg (som är det äldre nybörjarekipaget i vårt lag) och där hade Linn skrivit ganska utförligt vad de hade tränat på vid åtminstone ett av tillfällena så det tog jag Karin och Sofia till hjälp och tränade idag.


Linjetag med tre dummisar på tre linjer där Lystra och Miso fick jobba parallellt. Lystra är ju inte så väldigt van vid att en annan hund jobbar samtidigt och att det visslas från en annna förare när hon är ute och jobbar men hon löste det väldigt bra. Hon stannade klockrent en gång då Karin blåste stoppsignal till Miso men när hon vände sig emot mig verkade hon inse att det inte var jag som hade blåst - sötisen   


Jag skickade Lystra på linjetag och precis när hon hade börjat springa så kastade Sofia en markering till Miso som hon fick springa ut och ta. Även detta löste hon på bästa sätt! Hon vände huvudet emot Sofia (när hon kvackade) men fortsatte rakt fram på en rak linje i full fart utan att göra en antydan till att vika av mot markeringen.


Jag skickade Lystra rakt fram "genom" två utlagda dummisar (som hon inte fick ta) på båda sidor om linjetaget. På den första sprang hon klockrent rakt fram förbi störningsdummisarna efter att jag hade riktat om hennes uppmärksamhet några gånger. En gång så vek hon av mot den ena dummisen när den låg väldigt nära linjen men när jag hejdade henne så styrde hon kursen framåt igen. Jag hittade en lina på appellplanen och när jag hade gått iväg och lagt denna en bit åt höger var hon tvungen att springa dit och kolla vad det var och då tog hon den högra störningen i bara farten men då gjorde vi om och gjorde rätt!


Tränade höger och vänstertecken och det funkade i stort sett bra - förutom någon gång när hon istället kom emot mig. Detta är väl en av sakerna som hon behöver bli säkrare på!

ANNONS
Av Helena - 11 oktober 2012 08:46

Finaste älskade vän     


Jag blir alltid så nojig när jag hittar små knölar på mina hundar. Vilja har en knöl på utsidan av armhålan och det är lite större än en ärta. Den sitter löst och jag har bedömt att det bara är en fettknöl.


Nu har jag senaste veckan känt en liten (ung. som en ärta) knöl långt ner på bröstet mellan frambenen på Lystra :(


Flatten är för mig den optimala rasen, glad, pigg, social, vänlig, vacker och med på alla aktiviteter som jag hittar på!


Flattens enda nackdel som jag kan se det är deras förbannade tumörsjukdomar!


Det är klart att alla raser har sina sjukdomar men nu under en period har alltför många härliga flattar gått bort i tumörsjukdomar alldeles för tidigt :(


Då blir jag lite nojig, Vilja fyller sju år nästa gång och för mig är hon fortfarande en ung, levnadsglad hund med MYCKET energi och så räknar jag med att det ska förbli under många år till!

ANNONS
Av Helena - 10 oktober 2012 16:15

Idag fick hon ta det 640 långa spåret som Otto gick igår, det hade då legat i 30 timmar.

På några ställen där vi hade trampat runt en del igår med Otto så blev det lite klurigt men hon redde ut det fint utan hjälp. På något ställ ville hon gena i en vinkel men när jag stannade kom hon tillbaka och tog vinkeln. Vi hade med all sannolikhet kommit rätt även om jag hade låtit henne gena och det hade ju varit tidseffektivt om det hade varit ett riktigt eftersök! Åh va roligt det hade varit att gå på ett riktigt eftersök med Vilja!

Av Helena - 9 oktober 2012 14:26

Snacka om att Ottos matte blir en ledare att se upp till när hon hittar fina långa spår med blodsdroppar som leder fram till en klöv!

Hur kunde min matte hitta spåret? Det brukar ju vara jag som hittar de bästa spåren, men nu steg matte några grader på skalan måste jag säga!

Vilken resurs hon är, henne ska jag lyssna på fler gånger :-)

Av Helena - 9 oktober 2012 11:37

Nu på morgonen har jag lagt ett 640 meters viltspår till Otto som tillsammans med matte kommer hit lite senare idag för att ta spåret. Sen tänkte jag att Vilja ska få gå samma spår imorgon. Igår var vi iväg och spårade med Karin/Wilma/Miso och Sara/Lhyra och då fick Vilja gå Lhyras viltspår (efter henne) och HEJ vad det gick hon satte näsan i backen och plöjde fram i 110 km/timmen och jag hängde som en trasa i linan med risk att bryta både det ena och det andra. Jag brydde mig inte om att hålla igen henne eftersom vi hade lite bråttom hem ;-) Behöver jag tala om att det var en mycket nöjd Vilja som fick spåra i sitt eget turbotempo!

Av Helena - 7 oktober 2012 13:29

Ojoj upp med tuppen även denna helgmorgon! Kändes lite tungt imorse när klockan ringde 5.30 men vi hade iallafall inte så långt att åka. Riktigt mysigt att komma in i klubbstugan på Värmdö BK och det luktade nybryggt kaffe. Jag fick lite julkänsla och blev sugen på varm glögg   


Vi drog startnummer 1 så efter samlingen var det bara att följa karavanen lite längre utåt värmdölandet där vårt spår var lagt.


SPÅRET

Lystra började jättebra, låg mitt i spårkärnan och var noggrann med att hitta pinnen och kom med den till mig och var jättelycklig. I första vinkeln vek hon först av åt höger men ringade sedan åt vänster som för att kolla av så hon gick rätt och sen började hon irra och hade svårt att hitta tillbaks till spåret igen. Jag visste inte om spåret gick åt vänster eller höger men antog ändå att det borde gå åt höger. Hon vindade en hel del åt vänster så ett tag tänkte jag att jag får lita på hunden och gå åt vänster men det var en bergsknalle med lite skog emellan och när hon kom in där så vände hon återigen åt höger. Efter en stunds irrande där hon hittade harpluttar att belöna sig med var jag precis på väg att bryta när hon plötsligt hittade spåret igen (åt höger), sög i och fortsatte spåra fram till andra pinnen som hon också plockade upp fint och kom med! Förutom att hon hittade lite fler harpluttar på vägen så spårade hon sedan fint fram till slutpinnen som hon också tog upp och lämnade till matte!

Betyg 5/5


När mannen som gick spåret bredvid vårt kom tillbaks så berättade han att det hade varit rådjur och trampat runt precis där Lystra irrade och att de till och med stod kvar en bit bort (åt det hållet hon vindade när jag trodde hon hade känt av den andra hundens spår). Men det är ju det som kallas störning och det ska väl en viltspårschampion klara?!


Nu krävdes det alltså minst 7 på budföringen för att vi skulle ha en chans att bli uppflyttade!

Och ganska bra poäng på övriga lydnaden om vi skulle ha råd med en nolla på framförgåendet (eftersom vi inte är färdiga med det momentet)så det kunde bli tufft men kändes inte omöjligt!


Innan de andra kom tillbaks från sina spår gick jag till lilla planen och körde några vändor framförgående (med bollkast över huvudet när hon gick ut), läggande under gång och inkallning! Och hon var med på noterna och gick till och med ut på framförgåendet utan synretning!!


BUDFÖRING

Här tror jag minsann att Värmdö BK har letat noga i sina gömmor för att hitta sin mottagare! Mannen som var i 60-70 års åldern hade långt vitt hår och såg lite ut som jultomten (fast utan skägg). Lystra hälsade lite förstrött på honom och vi gick 50 m bort. Jag skickade henne på "marsch" och hon sprang i full fart rakt emot "jultomten" men när hon var i jämnhöjd med honom så sprang hon förbi och rundade honom innan hon kom tillbaks i full fart!

Nänä den lätta går jag inte på, jultomten i oktober är två månader för tidigt tänkte Lystra!

Betyg 0

Domarens kommentar: Hon hade ju bra fart så det finns ju att bygga vidare på   


Och budföringen som har suttit klockrent den sista tiden, den hade jag räknat med även om det var ett tag sen vi tränade budföring - bara att träna ännu mer med okända jultomtar!

Här tänkte jag bryta men efter lite funderingar fram och tillbaka och rådgörande med bla Susanne som kommit för att titta och träna så bestämde jag mig för att köra några moment och belöna då hon gick bra! Däremot så kändes det onödigt att utsätta henne för platsliggningen då det var flera ganska unga hundar med som kanske inte var helt säkra på platsliggningen och det är så trist om det händer något! Och i det här fallet totalt onödigt eftersom vi ändå var körda och Lystra alltid brukar ligga fint på platsliggning.


LINFÖRIGHETEN 

Det kändes som om våra förberedelser inte var optimala och hon hängde inte riktigt med till en början men tog sig mot slutet och gick riktigt fint några sträckor.


FRAMFÖRGÅENDE

Detta var det moment som jag kände mig väldigt säker på att vi skulle nolla! Vi var på god väg att få till framförgåendet i våras men har inte alls lyckats generalisera det så det har varit väldigt förknippat vid vissa platser, i vissa situationer och väldigt svårt att få till då hon ska börja med att gå fot en bit innan jag skickar henne att gå före (så som det är i momentet). Så jag blev VÄLDIGT förvånad när hon travade ut så fint i kopplets längd på mitt kommando och gick hela långa sträckan i sträckt koppel!! Sen när hon gjorde det lika snyggt åt andra hållet och travade på rakt fram med sträckt koppel belönade jag med ett BRAAAAA och sprang fram och klappade om henne och med tjo och tjim sprang vi av planen och tackade för oss   

Så det vi tar med oss från denna tävling är att hon plockade upp alla pinnarna (eftersom det var det som brast på förra tävlingen) och att hon gjorde ett snyggt framförgående, min härliga lilla tokfröken som kan förvåna matte sådär!


Nu när vi kom hem så hade PM från Nackas appelltävling om två veckor kommit och vi är med som ordinarie så nu laddar vi om!


Nu ska vi bara ut och jaga jultomten och fråga om han vill träna budföring med oss så om någon vet var han håller hus såhär i oktobermörkret så får ni gärna hojta till     Hohoho finns det några snälla barn här?

Av Helena - 6 oktober 2012 16:32


Nu när vi skall börja träna mer intensivt för 3:an så tänkte jag kolla upp hur vi ligger till med dessa momenten! Jag Susanne, Emma och kanske Karin har planerat att ha privatträning med Anne Dahlin vid några tillfälle i höst/vinter och min plan är att fokusera ffa  på fria följet som blir både längre och svårare i 3:an. Om allt går som jag har tänkt skall vi ut och tävla 3:an efter årsskiftet.


De moment som ingår i 3:an och hur vi ligger till!


Sittande i grupp

Förarna sätter hundarna bredvid varandra med ca 5 m mellanrum och avlägsnar sig gående ca 20 m och stannar där vända mot och synliga för hundarna. Dessa skall kvarsitta 1 min utan att förflytta sig. Innan föraren lämnar hunden får kommandot ”Stanna kvar” användas. På order av tävlingsledaren återgår förarna samtidigt till hundarna.

Vår Status: Vi har tränat detta några gånger och Lystra brukar sitta stilla tills jag kommer tillbaka!

 

Platsliggande

Förarna lägger hundarna bredvid varandra med ca 5 m mellanrum och avlägsnar sig gående utom synhåll för hundarna. Dessa skall kvarligga 3 min utan att förflytta sig. Innan föraren lämnar hunden får kommandot ”Stanna kvar” användas. På order av tävlingsledaren återgår förarna samtidigt till hundarna.

Vår status: Jag har börjat gå och gömma mig bakom planket på klubben när vi tränat ensamma och tillsammans med ett par stycken och det enda hon gjort är att hon lyfter huvudet men hon ligger lugnt kvar!

 

Fritt följ  

Fritt följ skall prövas i vändningar och halter under vanlig marsch. Hunden ska prövas i rak språngmarsch och rak långsam marsch. Märkbar tempoväxling ska föreligga. Då föraren gör halt, skall hunden utan kommando stanna i utgångsställning. Hunden skall även prövas vid förflyttningar från halt 2 till 3 steg i olika riktningar samt i vändningar på stället.

Vår status: Som jag tidigare har sagt skall vi lägga ner mycket tid på fria följet! Jag har inte själv bestämt mig för vilken teknik jag skall använda mig av i stegförflyttningarna åt sidorna.

 

Sättande

Momentet inleds med fritt följ. På kommando skall hunden snabbt sätta sig. Sättande utförs under gång utan att föraren stannar. Föraren fortsätter gående ca 10 m, gör helt om halt och återgår sedan till hunden på order av tävlingsledaren.

Vår status: Har tränat det lite framifrån men inte velat träna det vid sidan eftersom jag inte vill att hon skall blanda ihop det med läggande under gång när vi tävlat 2:an. Skall plocka upp det och börja träna framifrån.

 

Inkallande

Hunden lämnas i sittande ställning varefter föraren på tävlingsledarens order går ca 25 m i anvisad riktning . Innan föraren lämnar hunden får kommandot ”Stanna kvar” användas. På tävlingsledarens order inkallas hunden.

Vid utsatt markering kommenderas den stanna i stående ställning.

Vår status: Har knappt tränat det alls mer än att jag kastat bollen mot henne när hon kommit till mig i full fart på inkallningen för att få henne att bromsa in. Tänkte köra denna metod och successivt kasta bollen emot henne när hon är längre ifrån mig.

 

Sändande med platsläggande och inkallande

Ekipaget ställer upp på ca 25 m avstånd mitt för en markerad ruta 3 x 3 m. På kommando sänds hunden in i rutan där den nedläggs. Föraren ges sedan order att förflytta sig mot rutan, ca 2 m från denna görs höger alt vänster om marsch och efter ca 10 m på nytt höger alt vänster om marsch mot utgångspunkten. Ca 10 m efter andra höger- alt vänstervändningen inkallas hunden under fortsatt marsch. Vid återkomsten till utgångspunkten görs halt.

Vår status: Har tränat skick till rutan på längre håll och har påbörjat inkallningen från liggande (med ryggen empt henne) men inte ännu tränat att lägga ner henne i rutan.

 

Apportering och hopp över hinder

Hunden i utgångsställning. Sedan föraren kastat en av tävlingsledaren utlämnad apportbock av trä över hindret skall hunden på kommando hoppa över hindret, hämta föremålet, hoppa tillbaka över hindret och därefter sätta sig framför eller vid sidan av föraren och på kommando avlämna föremålet.

Vår status: Detta moment kan hon - jag tycker det är mycket lättare än 2:ans hopp! 


Apportering av metallföremål  

Hunden i utgångsställning. Sedan föraren kastat ett av tävlingsledaren utlämnat metallföremål minst 10 m, skall hunden på kommando hämta föremålet, sätta sig framför eller vid sidan av föraren och på kommando avlämna föremålet.

Vår status: Även detta kan hon! Jag har under en längre tid av någon anledning bara fått med mig metallapporten så vi har tränat apporteringen med den istället för träapporten och jag tycker inte Lystra gör någon större skillnad. Apportering som apportering! 

 

Vittringsprov

Till varje förare överlämnas före moment ”Fritt följ” ett apportföremål. Föraren markerar på föremålet sitt startnummer och behåller föremålet tills vittringsprovet. Föraren överlämnar apportföremålet till tävlingsledaren, vilken lägger ut detta tillsammans med 5 identiska föremål ca 10 m från ekipaget. Hunden skall identifiera och apportera förarens föremål.

Vår status: Har inte testat detta på mycket mycket länge men sist jag provade så tog hon rätt pinna varje gång! Har dock aldrig provat att skika henne på långt håll utan bara jobbat nära. Imorgon skall husse åka till brädgårn och köpa pinnar!


Fjärrdirigering

Hunden lägges efter tävlingsledarens order, varefter föraren beger sig ca 10 m från hunden. Föraren skall sedan, med röst och/eller tecken, 6 gånger kommendera hunden till ställande/sättande/läggande. Föraren återgår till hunden på tävlingsledarens order.

Vår status: Har tränat lite teknik och snabbhet på nära håll och med handtecken ffa stå från ligg. Tänkte börja träna på bord.Av Helena - 6 oktober 2012 14:51

Imorse åkte jag och Lystra till Väsby för att tävla i lydnadsklass 2! Jag har haft fullt upp med mina projekthundar och alla inlämningsuppgifter som skall lämnas in före examen!


Så vår lydnadsträning hag bivit minst sagt lidande    Och även om Lystra kan alla moment i 2:an och gör dem snyggt på träning så kändes det som om i hade behövt träna mer på kedjor för att hon skulle hålla för tävling!


Men, men vi var ju ändå anmälda! Och lilla goa Lystra hade en härlig attityd, hon var stundtals lite väl het men gjorde ändå sitt bästa och poängen hamnade på allt emellan 6 och 10!


Och när vi klev av planen var det flera stycken som kom fram och sa att det hade sett så snyggt och trevligt ut och även om de nog måste ha tittat när det gick som bäst så blir man ju glad av att få sådana kommentarer av sina medtävlande   


PLATSLIGGNING - 9 poäng (dk nedläggande)

När tävlingsledaren hade sagt att vi skulle koppla loss tyckte Lystra att det var dags att lägga sig ner så för att hon inte skulle lägga sig innan komando fick jag stå och prata med henne och säga sitt-braaa, sitt-braaaaa. Så när tävlingsledaren äntligen sa att vi skulle lägga ner hundarna och jag sa till Lystra att lägga sig ner så blev hon lite konfunderad om hon verkligen skulle lägga sig ner. Så jag fick säga till henne 2 ggr och hon la sig med huvudet uppe. La ner huvudet efter att jag hade vänt mig om emot henne och låg sedan lugnt och fint hela tiden!


FRITT FÖLJ - 6 poäng (Släpper, ss, Står. Lek under språng. Följde inte med)

Ja fria följet är det jag är minst nöjd med även om det stundtals kändes jättebra så var hon lite överladdad och skuttade väldigt mycket i språng, satte sig inte direkt på någon halt och när vi skulle gå efter en halt så började hon recis att klia sig så jag fick säga fot en gång till. Det enda av dmarens kommentarer som jag inte märkte själv var att hon tydligen släpper vid nåt tillfälle och så vet jag inte om hon menar snett eller segt sättande när de skriver ss.

Hur som haver så skall vi lägga mycket fokus på fria följet nu under vinterns träning och i trean blir det ju stegförflyttningar, vändningar och halter också - det blir kul!


LÄGGANDE - 7,5 poäng (Förare tittar på hund, tempo nedläggning)

Eftersom det gått lite troll i läggandet och hon inte har lagt sig ner på tidigare tävlingar så safade jag och tittade över axeln samtidigt som jag sa ligg.


INKALLANDE - 9 poäng (Avslut)

Det lilla obligatoriska islaget pga att hon inte bromsar in! Vi jobbar vidare med det!


SÄNDANDE MED STÄLLANDE - 10 poäng (Snyggt)

Lystras favoritmoment!


APPORTERING - 9 (Står. DK. Annars snyggt)

Full fart ut, snabbt upptag och full fart in, snygg ingång (trampar runt fint med bakbenen) men sätter sig inte så jag ger ett dk för att hon skall sätta sig. 


FRITT HOPP ÖVER HINDER - 10 poäng

Ingen kommentar. Snyggt uthopp, snabbt sitt, snyggt återhopp och ingång!


FJÄRRDIRIGERING - 6,5 poäng (Sätter sig upp. DK nedläggande. Tveksamt läggande. Bra sättande)

Här tar jag på mig att jag inte riktigt förberedde Lystra innan jag lämnade henne så hon blev tveksam och satte sig upp som om hon tänkte följa med. Jag fick ge DK att hon skulle lägga sig. Hon gjorde sedan snygga och snabba uppsitt men någt tveksamma/långsamma lägganden.


HELHETSINTRYCK - 8 poäng (Än så länge okoncentrerad men blir nog bra)

Haha funderar på om domaren trodde Lystra var yngre än hon är   


SUMMA: 168,5 poäng och en 4:e placering av 12 startande.

   

Nu laddar vi för morgondagens appelltävling på Värmdö BK!

Vore onekligen lite coolt om hon kan bli uppflyttad i tre grenar på två helger   


Igår så spårade vi tillsammans med Sofia  Lexus och Sofia la ett spår till oss med 10 pinnar! Lystra var riktigt ihärdig på att leta rätt på pinnarna och ta upp dem för att lämna dem till mig. Vi hade 9 av 10 pinnar med oss och den hon missade låg på en sträcka där hon gick en bit ifrån spåret och jobbade med hög näsa pga väldigt stark vind. Hon har fattat att pinnarna är väldigt värdefulla och skall lämnas till matte! Förra fredagen spårade vi tillsammans med Sara & Lhyra och det spåret jobbade hon väldigt bra på, spårnoga, koncentrerad men med bra fart och plockade alla pinnarna! Det var ju det som sket sig för oss förra gången att hon bara markerade pinnarna och inte tog upp dem (troligen eftersom det var någon annan som hade hållt i dem för hon har ju alltid plockat upp dem när jag lagt spåret själv) och att jag inte hittade dem även om jag letade där hon hade markerat!


Håll tummarna för oss imorgon!

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2012
>>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ HOLMSTORP med Blogkeen
Följ HOLMSTORP med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se