HOLMSTORP

Senaste inläggen

Av Helena - 10 maj 2012 21:05


Men med två löpbrudar härhemma är det ganska mycket ryggläge   ......  


 


....sidoläge........eller "ovanpåvarannläge".


Idag har Lhyra varit här och hon löper också (första löpet för lilla fröken) så idag var det porr uppe på berget!

Tur att inte grannarna ser in så mycket på vår tomt      


 


Vi ser däremot desto mer från min nya favoritsolstol!


     


Det var jobbigt det här sa Lhyra      


MEN VI TRÄNAR FAKTISKT OCKSÅ!


Denna veckan har det blivit två dagar med dryga 3 timmars träning på klubben (agility och lydnad) i härligt väder - skönt när man kan välja att vara utomhus på dagen och jobba på kvällen! Och imorgon blir det kanske en till sån dag?!


De andra dagarna har jag tränat dirigeringar och signaler med tjejerna. Vi har gått till samma ställe och gjort tre målområden och gjort ungefär samma övning med lite variation och det har gett goda resultat = både Vilja och Lystra har blivit mer uppmärksamma på mig och vad jag vill! Så ungefär varannan dag kommer vi göra dessa övningar nu på några olika platser som är återkommande.


I helgen var jag/Lystra, Karin/Miso och Anni/Wolley och tränade med vilt; markering vid vatten, sök, markering/dirigering och såklart tragglade avlämningar.


 


Jag och Vilja tränar inför KM i agility den 27 maj och hon är helt otrolig, hon kommer verkligen ihåg alla hinder och far fram som ett jehu på banan. Men hon är ju inte världens smidigaste "brunbjörnen" så det blir en del rivningar och slarvfel (kontaktfält, mm). Så idag fokuserade vi på kontaktfälten och slalom (som är det som fortfarande går väääldigt långsamt).


Lystra får också prova hindren vartefter och hon lär sig snabbt, är orädd och betydligt smidigare och snabbare än mamsen (egentligen den ultimata agilityhunden men det har jag inte sagt till Vilja).

Och henne skall jag inte starta på KM (i år iallafall).


 


Jag & Lystra fokuserar på tvåans moment eftersom jag tänkt starta henne i tvåan på KM den 27 maj och Värmdö BK den 12 juni. Vi har tappat en hel del i kontakten i fotgåendet (har blivit mycket jaktfot på sista tiden) så nu har jag bestämt mig för att dela in det i små delar och "klicka" in kontakt i sittande vid sidan, att behålla kontakten i första steget, andra steget, vänstersväng, högersväng, halt osv.   


Vi ska som en del i klickerträningsblocket på instruktörsutbildningen träna vår egen hund i 5 timmar och jag har bestämt mig för att träna fotgåendet och att träna in agilityslalom med Lystra under dessa 5 timmar.


   


Som en del i valpblocket har jag tränat denna lilla sötnos i 5 timmar. Fokus vid denna träning har varit kontakt, följsamhet/koppelträning, "hälsafintträning" och hanteringsövningar och han har fått MVG på alla övningar lilla söta Igor  


Så nu har jag ca 5 timmars film som jag skall klippa ihop till ca 10 minuter  Lätt som en plätt? Eller hur!!


Må så gott alla ni fina!!ANNONS
Av Helena - 1 maj 2012 22:30

  


Det går framåt med "hållfastpippinträningen" och såhär fint kan hon hålla den lilla vita duvan!  


 


Men favoriten är ändå vår fina nya dummi i riktig fasanskrud, den kan vi träna med lite varje dag - bara att ta ner från hyllan!  


  


Att vi gjort framsteg med hållafastträningen på bara en vecka visade Lystra i lördags när vi var i Laxå på provapåprov!

Den här gången fick jag nog hälften i handen och resten droppade hon precis innan jag hann ta dem!

Annika har skrivit så utförligt och bra om provet och vår dag tillsammans på sin blogg så om ni vill läsa mer om det kan ni gå in HÄR!  

 

LYSTRAS DOMARKRITIK


Markeringsförmåga: Land: Markerar bra, använder näsan. Vatten: Markerar bra, släpper den första på marken.


Sökarbete: Arbetar bra i vind, tappar koncentrationen efter 3 vilt.


Fart: Anpassad, högre fart in än ut.


Uthållighet: Tappar koncentration efter 3 vilt.


Näsa: Använder väl.


Skottreaktion: OK


Stadga: OK


Apporteringslust: God


Apportgrepp: Önskas bättre på kanin.


Simteknik: Bra


Samarbetsvilja: Lite orolig i fotgåendet, önskas bättre lydnad på pipan.


Sammanfattning: Önskar bättre avlämningar, fotgående. Arbetar bra och självständigt men brister i koncentrationen.
Jag är jättenöjd med provet och det känns som om vår träning verkligen har gett resultat. Fotgåendet var BÄTTRE än förra helgen även om det finns givetvis behöver bli väldigt mycket bättre. Avlämningarna var väldigt mycekt bättre än förra helgen men nästa gång vill jag ha alla i hand så vi tränar vidare! Det jag är mest nöjd med är att hon brakade ut på söket både långt och brett utan att vara det minsta miljöpåverkad. Hon kan ju tycka att det är lite läskigt att gå ut långt när det finns mycket viltdofter men det hade hon inte det minsta problem med! Att hon brast i koncentrationen efter 3 vilt tror jag berodde på att hon fick doft på de vilt som låg i båten och hon sprang utefter strandkanten och hamnade bakom meg två gånger och när jag skulle kalla in henne lyssnade hon inte alls utan fortsatte bara att jobba (därav domarkommentaren att hon önskar bättre lydnad på pipan). Och i en av dessa repor blev hon akut bajsnödig (jag hade inte fått henne att bajsa på morgonen). Men hon plockade ändå in 5 eller 6 vilt (även om hon mattades efter 3) och det är bra för att vara lilla Lystra i en stor okänd skog! Och att hon tappade kaninen var inte så konstigt för den var faktiskt JÄTTESTOR


Så med lite mer träning är vi redo för höstens RIKTIGA JAKTPROV!!


 


Liten trött Lystra kopplar av i allafall en liten stund efter provet.  


 


Det var jätteroligt att två av brorsorna var där!!

Texas & Maria (som körde med dummis) som jag tyvärr inte hann se eftersom de startade precis före mig! 


Cissi & Bonzo som med tanke på att han har väldigt lite apporterings- och vilterfarenhet skötte sig jättebra även om matte blev väldigt förvånad över att det var så mycket svårare att gå fot i skogen när det finns pippisar än på lydnadsplanen   


   


Och så var det två yngre Ryegatesbröder med -  Malte & matte Malin (som trots att hon skadade ögat direkt när hon klev ur bilen genomförde provet) och Verk & Jessie! Det är två balla bröder och Malte hade verkligen inga problem att ta för sig på söket och tänkte simma hela vägen till Laxå   


 


Annika & Indy lämnade som vanligt ingenting åt slumpen men mer om deras prov kan ni läsa på Annikas blogg som jag hänvisade till tidigare i inlägget. 


Samtidigt som all avlämningsträning har det varit fullt fokus på spår (lagda av främmande person), budföring och framförgående senaste veckorna. Men eftersom Lystra började löpa i förrgår så blir det tyvärr ingen appelltävling för oss på söndag!


Så trist att behöva ställa in när man tränat intensivvt för att bli klar med momenten men ändå skönt att hon löper nu så slipper vi det till sommarens tävlingar och höstens prov.


 


Alla dessa söta terriervalpar som dyker upp överallt!

Här är Jojos lilla bordertjej som var en riktig liten tuffing som hoppade upp och hängde sig i både öron och svans på Lystra som såg alldeles olycklig ut.   


Duktiga modiga Wilmenlund som har börjat på agilitykurs och forcerar alla hinder osm om hon inte gjort annat!! Så nu har Karin och jag siktet inställt på att tävla KM i agility med tanterna den 27 maj! Vilja är helt otrolig hon kommer ihåg alla hinder som hon lärde sig när hon var ca 1,5-2 år och vi har ju knappt kört nån agility alls sen dess! Hon kommer till och med ihåg att man ALLTID skall gå in genom första slalompinnen till höger! HELT otroligt hur hon kan komma ihåg det, men det gör hon!  


   


Lystra tycker också det är roligt med agility och vi får se om jag hinner lära henne alla hinder till den 27 maj - det kan ju lätt bli lite fort och fel när hon försöker förstå vad matte menar när hon pekar på tunneln  


Men hon är väldigt orädd och fixar redan gungbrädan och alla balanshindren. Och idag sprang hon igenom platta tunneln utan att vi behövde nån som lockade i slutet av släpet!   


 


Bra arbetsfördelning tycker jag - Lystra och jag tränar platsliggning under tiden som Karin plockar in alla hinder! 


 


Stackars Miso tycker livet är bra orättvist här får alla andra göra roliga saker och jag får släpa omkring på ett bildäck! Men hon fick faktiskt också prova på lite agility och både Lystra och Vilja fick testa att dra bildäcket så riktigt så orättvist var det inte!


Gonatt alla, nu börjar ögonen gå i kors på mig efter en heldag ute i solen med både hundträning och trädgårdsarbete!

ANNONS
Av Helena - 26 april 2012 10:40

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.


Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.


Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten under kampanjen så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj (kampanjen gäller 16 april-13 maj eller upp till 5000 blogginlägg)

 


 

 

 

 

Av Helena - 23 april 2012 14:49

NU har resultatlistan kommit in på hemsidan.


Lystra och jag fick ännu lägre poäng än vad jag trodde. Vi slutade på en 13 placering av 24 startande med ynka 42 poäng (jag trodde att vi skulle få kanske 50). Det var bara 4 av 24 som kom över 75 poäng (uppflyttningspoäng). Att vi kom på 13 plats med så låga poäng och att bara 4 st kom över 75 poäng kanske talar för att det var ett ganska svårt öppenklass WT? Eller så är det så att många fler än vi inte riktigt var redo för dessa utmaningar  


Höjdaren var att Lystra fick  dagens näst högsta poäng på dirigeringsrutan (19 poäng) efter Elliot och Tina som slog till med en 20-poängare men så vann de ju hela klassen också1


ruta 1 som var dubbelmarkeringen fick vi 10 poäng och avdragen beror på att jag inte vände upp Lystra tillräckligt mot nummer två och att hon därför gick ut i det område där hon redan hämtat och snurrade där en stund innan hon lyckades hitta den andra. Men hon tog in båda två!


Ruta 2 var dirigeringen och den hade vi som sagt 19 poäng på och det hon drog ett poäng för var mitt extra "ja".


Ruta 3 var Walkupen som vi ju nollade och det var vi tydligen inte ensamma om (det var bara 10 av 24 som finc poäng på den)! Men som jag trodde så klämde vår parkamrat till med (dagens enda) 20 poängare på den rutan och det var de väl värda för de gjorde den skitsnyggt!!


Ruta 4 var markering + dirigering (riktat närsök) och där fick vi 2 ynka små tröstpoäng för att hon hämtde in markeringen iallafall, men det var nog mest för att domaren var snäll (det var ju här hon sprang och bajsade och inte lyssnade på mina signaler).


ruta 5 som var ett riktat närsök fick vi 12 poäng och det tycker jag faktiskt var lite snålt men det var troligen pga att hon kom snett från början och för att jag inte dirigerade in henne i rutan när jag såg att hon tog den i vind och vek av in mot rutan. Men hon tog ju in båda och den andra gjorde hon skitsnyggt så lite mer tycker jag nog att vi var värda.


Vilja och Karin tog 17 poäng på ruta 5 så de slog oss på den rutan men sen nollade de ju resten pga att Vilja brast i samarbetet totalt  De kom på 19:e plats med sina 17 poäng.  Och idag har jag kanske fått en liten liten bortförklaring till varför hon hade tankarna på annat håll för imorse kunde jag konstatera att hon börjat löpa   


Jaja nu blir det hårdträning på dirigeringar (linjetag, signaler och tecken) för att dessa skall sitta till 100 % och att jobba på att stärka Lystras självförtroende så jag inte behöver stötta henne när hon gör rätt! Och vi började såklart redan idag   med dirigeringsträning på linje i hagen ner på Rensättra. Jag skickade på linjetag, kallade in och blåste stopp och skickade bakåt på ut, gick fot mot apport, mm och Lystra var jätteduktig. Det är så skönt att hon inte byter eller ta flera för då kan man göra såna här övningar där man lägger ut en hel drös med dummisar.

Med Vilja körde jag lite annan stoppsignal och linjetagsträning där jag kastade boll som belöning.


Imorse fick Lystra gå sitt första ickeförarlagda spår och först var hon lite rådvill och plockade inte upp eller markerade de två första pinnarna men sen kom hon igång och var nästan ännu mer noggrann än när det är jag som gått spåret! Den tredje pinnen plockade hon upp   och slutpinnen markerade hon väldigt tydligt - duktiga lilla Lystra!


Vilja fick ta båda de spåren som Lystra och Texas redan hade gått och hon gick som tåget på både Lystras spår (som Pernilla hade lagt) och på Texas spår (som jag hade lagt). Och i slutet fick hon belöning i form av godis så då var lyckan total. För henne är ju själva spårandet den högsta belöningen!


Imorgon skall Lystra få gå ett spår som Susanne (en av alla våra susannor  ) lägger innan hon åker till jobbet (snacka om att man har snälla vänner) och Vilja ska få gå ett litet skogsspår som jag la idag (så då har det legat ganska precis 24 timmar).


Nu skall jag ta fram pippis och träna avlämningar och ikväll skall jag till klubben på jourträning - hej hopp vilken tur att jag har ganska lugnt med jobb nu     hur skulle jag annars hinna med?

Av Helena - 22 april 2012 20:04

Igår var vi på WT i Fjällnora och idag har vi varit på träningsjaktprov i Gullunge! Och det som jag känner att jag har lyckats med Lystra (ja jag vet att det är färskvara och kräver underhåll) är stadgan! Jisses va duktig hon är och sitter stadig i skott, kast, vatten och även när andra hundar svishar förbi framför nosen på henne! Känns så himla skönt med en hund som fattat att om man "håller i sig" får man vara med på det roliga!


Karin startade Vilja på WT:t igår men Vilja körde helt sitt eget race utan att kolla med Karin vad hon tyckte och jag tycker Karin var tapper som höll humöret uppe och genomförde alla rutor! Men nu tror jag att Karin har tävlat klart med Vilja. Vi får väl se om husse kommer igång och träna Vilja igen eller om Irene ska börja träna med oss och ska få låna Vilja   Annars blir det nog rallylydnad, bruks och agility för henne och så tränar vi apportering utan tävlingsambitioner för har tror inte jag kommer starta på WT eller prov med henne nåt mer.  Eller åtminstone inte förrän hon är 10 år och har lugnat ner sig lite och slutat med allt bus och valpfasoner   


 

Vilja med husse på WT sommaren 2010!Lystra skötte sig jättebra på de tre första rutorna (riktat närsök, dubbelmarkeringar och dirigering/linjetag) och de poängavdrag som vi fick på de rutorna var förarmissar så de får jag ta på mig.


Dirigeringsrutan gjorde hon verkligen helt perfekt och domaren kommenterade att det där gick ju väldigt bra och hon sa att det blev toppbetyg men att hon drog nånting för att jag la på ett "ja" på vägen ut. Jag hade säkert inte behövt det men gjorde det för att vara på den säkra sidan.


 

Sötast på hela WT:t var iallafall lille Emrik 9 veckor 


Walkupen som vi gjorde som nästsista rutan var toksvår! Och det var dessutom svårast för den hunden som hade högst startummer och det var såklart Lystra och jag (vår parkamrat hade säkert klarat det bättre för de kom på andra plats i Ökl med samma poäng som Tina och Elliot som vann klassen)  


Lystra och jag är ju inte klara för så svåra linjetag och dirigeringar som vi fick på Walkupen men jag är väääldigt nöjd med Lystras stadga Det började med att vår parkamrat fick en dubbelmarkering med skott som den skulle hämta in först och sen skulle jag skicka Lystra på ett linjetag snett över ett brett dike till en björk som var långt bort (ca 100 meter?). Sen bytte vi plats och så fick Lystra dubbelmarkeringar och labben en dirigering. När labben sprang iväg för att hämta den vänstra markeringen passerade den kanske en meter framför Lystra som satt och tokstirrade åt markeringens håll. Men hon satt helt stadigt och ryckte inte ens till när labben sprang förbi!! Duktiga Lystra! Att linjetaget var för svårt blev jag ju inte förvånad över men när hon helt ignorerade mina signaler kände jag liksom inte riktigt igen henne. För även om hon inte förstår så brukar hon lyssna på mig och försöka förstå vad jag menar men här sprang hon mest runt och nosade och verkade inte alls ta nån notis om att jag försökte hjälpa henne att hitta dummisen så det var bara att kalla in och få en stor fet nolla 


På sista rutan tyckte hon inte heller att hon behövde lyssna på mig och att hon dessutom blev akut bajsnödig kunde hon kanske inte rå för     Vi nollade inte men det blev nog inte många poäng kvar på den rutan.

Vi åkte innan prisutdelningen så jag har inte fått veta poängen (väntar på att de skall läggas ut på hemsidan) men att det inte blev några uppflyttningspoäng kan vi vara säkra på!


 

På kvällen var vi på en supertrevlig tjejmiddag hos Annika och det blev väldigt mycket hundprat såklart eftersom det bara var hundnördar som var där! Jag fick då veta att bruksreglerna har ändrats från 1 januari 2012 och att det nu är ickeförarlagda spår även i appellen! Det var ju bra att få veta det två veckor innan tävling   Så denna veckan har två av mina snälla klubbkamrater lovat att lägga spår till Lystra! Och fler har erbjudit sig, tur man har snälla kamrater. I fredags när vi spårade (fast då var det ju jag som lagt det) i ösregn så gick hon som tåget och plockade alla pinnar utan tvekan så det skall bli spännande att se hur hon reagerar när det är nån annan som lagt spåret och hållit i pinnarna.


 

Lilla Jippie väntar på att spåret skall "ligga till sig" 


Idag har vi varit på provapåjaktprov i Gullunge hos Eva Thoren och Sofie Piel och det blev både ris och ros till den lilla svarta!


DAGENS PLUS

+ STADGAN

+ Dirigeringen/linjetaget

+ Markeringarna

+ Att hon tog upp alla olika vilt och kom till mig i full fart!DAGENS MINUS 

- AVLÄMNINGARNA (släppte framför mina fötter). Eftersom vi tränat med vilt flera dagar/kvällar denna veckan och jag tyckte att vi började få till ett  "håll fast " så hade jag förväntat mig att hon kanske skulle släppa de första men att jag sen skulle få det mesta i hand. Hon brukar "jobba upp sig" vartefter men idag fick jag nog inte en enda i handen.

- Detta förbannade fotgående - att det ska vara så svårt!! Men jag vände om och vände om, backade eller stannade så fort hon drog sig det minsta före och till sist varvade hon ner och gick skapligt fot till och med ner till sjön. 

- Inte lika snabba upptag som hon brukar ha.

- Viss tveksamhet att gå på djupet i jobbig terräng på söket.


Nu när vi kom hem har vi kört doggiezen med liten pippis och kom så långt att hon kunde sitta framför mig och hålla pippisen fast jag knackade lätt på den i ca 5-10 sekunder! Och jag kunde till och med ta på henne utan att hon släppte!! Så nu får vi öka storlek på pippin, tiden, hur mycket jag ska kunna ta/hålla/knacka på fågeln, mm  successivt ..... Och det är ju inge bråttom alls vi har ju nästan en hel vecka på oss ;-)


Ha en härlig söndagkväll alla vänner!

Av Helena - 17 april 2012 21:14

.....den här gonosen, hennes viftande vippa till svans, hennes snarkningar, hennes bestämda skall när hon tyckte det var dags för mat eller om vattnet var slut, hennes mjuka päls och varma gosiga kropp i mitt knä  
 Så fort det prasslar till så tror jag att det är hon som har hittat/snott nåt ätbart och häromdan hörde jag hundskall utifrån och for upp och trodde att jag glömt henne ute på framsidan  Finaste pudelen du fattas oss     

Av Helena - 17 april 2012 17:50

Ja nu gäller det att ligga i för nu är det mycket på gång!


På lördag skall vi till Fjällnora på WT (jag/Lystra och Karin/Vilja) och på söndag är det dags för inofficiellt jaktprov ute hos Eva Thoren och Sofi Piel på Gullunge med Lystra. Den 28 April är det ett till Inofficiellt jaktprov denna gången i Laxå och då skall jag starta Lystra och Karin skall starta Vilja. Och som om det inte vore nog med alla jaktaktiviteter så anmälde jag mig och Lystra till ett Appellspår den 6 maj på Waxholms BK.


Jag är glad att jag besinnade mig och inte anmälde oss till någon lydnadstävling också för även om allt är så roligt så skall man ju hinna träna alla olika discipliner också och det är ju lätt att det blir lite splittrat  


Så efter att appellen och alla WT och jaktprov är över tänkte jag att vi skulle börja fokusera på lkl2 igen och åka på några sommartävlingar!


Den 27 Maj är det KM på Nacka BK och då tänkte jag mjukstarta med Lystra i Lydnadsklass 2 och i ett svagt ögonblick funderade jag på att starta Vilja i agilityn. När vi var på prova på agility för blivande instruktörer för några helger sen kunde jag konstatera att Vilja kom ihåg i stort sett allt (utom kontaktfälten) som hon lärde sig när hon var 1,5 år och vi gick en nybörjarkurs tillsammans med Therese och Ozzy. Men vi får se om vi hinner bygga banor och träna nåt innan den 27 maj så vi känner oss redo för att tävla KM!


Igår och idag har vi tränat både bruks och jakt. Igår var vi på NBK med Sara och Karin och körde budföring, påbörjade framförgåendet och tränade dirigeringar och långa trippelmarkeringar (trekanten). Det var jätteroligt och både Lystra och Vilja (tillsammans med Karin) var så duktiga!


Idag har jag varit med Sara/Lhyra och Matilda/Ipcie och lagt spår, tränat budföring, framförgående, fotgående, närsök och stoppsignal.


Lystra fick ett appellspår på äng som hon klarade galant fram till sista vinkeln och där tappade både hon och jag bort oss ett tag och hon missade sista korta pinnen men hittade slutet. Det är så skönt att hon tar upp pinnarna så vi slipper lägga ner tid på att träna det också.


Vi körde budföring med Matilda (som Lystra bara träffat några gånger) och när Lystra till sist förstod att det inte var något som skulle hämtas uppe i skogen (där vi precis innan hade tränat närsök och jaktfot med störning) så sprang hon ut till Matilda i full fart!!


Nu på eftermiddagen har jag äntligen fått ändan ur vagnen och tagit fram lite vilt för vi MÅSTE ju verkligen träna på vilthanteringen!!


Jag la ut ett sök med fruset vilt (and, trut, duva, kaja, korp och kanin) och först fick Lystra ta det (efter att vi kört lite avlämnings- och hållfastträning med en duva innan).


Hon var superduktig och plockade in allt även om hon tyckte att hon fick gapa lite väl stort för att få in den frusna truten och stora korpen i munnen. Ett par gånger kom hon till och med in i fotposition och satte sig med viltet i munnen!!! Tjohoo vi kanske får till det här ändå   


Vilja som vid ett tillfälle för några veckor sen tog hårt i ett par vilt fick börja med "tafint och mjuktträning" och hon var verkligen varsam (även om fruset såklart inte är lika tuggvänligt). Eftersom hon aldrig har tagit hårt tidigare så hoppas jag på att det bara var lite olycksfall i arbetet sist! Vi hade inte kört med vilt på jättelänge och så fick hon titta på när de andra hämtade vilt innan det var hennes tur och jag tror att det blev tilt i huvudet på brunbjörnen pga att hon var för högt i stress!


Hon hämtade också in alla på söket i en flygande fläng men jag är ju inte direkt förvånad   


Nu blir det två dagars jobb på dagtid och hundträning på kvällen men på fredag har jag lite tid över dagtid igen! Det är så skönt att kunna träna hund på dagtid och ha trötta nöjda hundar på kvällen!


Ha en fortsatt härlig kväll alla vänner!

Av Helena - 15 april 2012 20:45

Idag har Vilja och Karin debuterat i Öppenklassen på SSRK Östras WT på Lidingö. Jag är väldigt stolt över dem även om poängen inte blev något att skryta med.


Sammanbiten, fokuserad eller bekymrad Karin??

    RUTA 1 Dirigering med drev  (skott, kast och andpipa) som störning

Att Vilja på första rutan skulle ta Karins linjetag som gick utmed drevet som hade pangat, kvackat, kastat och knakelibrakat utan att ens titta åt drevets håll var nog dagens mest otippade!!

14 Poäng på ruta 1 tycker jag verkligen var snålt när hon gjorde den så bra!!

Att hon sen hade lite för mycket vax i öronen på ruta två så att hon inte riktigt hörde Karins signaler får väl jag ta på mig, och jag lovar att vi skall tvätta öronen med öronrens inför nästa helg   = 0 poäng!

RUTA 3  Walk up = 11 poöng (tycker jag faktiskt också var lite snålt men det beror nog på att hon reste sig när Tina skickade Farin och att hon var lite väl "yvig" på den andra markeringen)

På walkupen (ruta 3) fick de gå i par med Tina & Farin och Vilja vågade nog inte annat än att gå fot när hon hade Tina på ena sidan (Tina har ju startat Vilja på jaktprov) och Karin på den andra. At hon sedan tyckte att Tina sa
Vilja när hon skickade Farin kanske återigen berodde på vaxproppar i öronen (öronrens, öronrens) men hon kom på sig själv (när hon liksom hade ställt sig upp för att vara beredd om nu Farin skulle missa den), tittade på Karin och satte sig ner igen    Ruta 4 Dubbelmarkering = 16 poäng

På fjärde rutan var det dubbelmarkeringar med skott som hamnade nästan som på linje och där tog Vilja en lite omständlig väg när hon skulle lämna av och jag blev rädd att hon hade sett mig (när jag stod upp och filmade) och när hon  var på väg mot mig så jag var snabb att stänga av kameran och sätta mig ner   Men när Karin ropade på henne så kom hon på vem som skulle ha dummisen och den andra sprang hon lite mer direkt till Karin med! 
Ruta 5 Dubbelmarkering (först kastad först in, sist kastad sist in) = 0 poäng

När det efter en lång dag så var dags för ruta 5 som också detta var en dubbelmarkering tyckte Vilja att det var bäst att hämta in dem så fort som möjligt eftersom Karin hade kroknat och såg så trött ut. Att det var tänkt att de skulle hämtas in i en bestämd ordning och att hon skulle vända med Karin för att hämta den först kastade först tyckte Vilja var onödigt när hon redan var riktad mot nummer 2. Men herregud min förare håller på att gå under av både trötthet, hunger och törst hur kan det då vara så viktigt vilken som kommer in först, tänkte Vilja???? Låt det gå snabbt och effektivt så vi kan få åka hem äta istället!


Lilla Lystra som hade oturen att matte trodde vi skulle vara kvar i fjällen och inte hinna hem till detta WT var ju inte anmäld och hon tycker att dagens tävling var den tråkigaste hon har varit med om iallafall. Passivitetstävling var
inge kul tyckte Lystra men försökte som vanligt göra det bästa av situationen och har skött sig väldigt bra hela dagen. Hon har varit lugn och fin vid min sida i stort sett hela tiden förutom när hon hittat någon söt valp att gulla med eller någon snygg kille att flirta med. Och att det var nästan jobbigare att sitta och ha koll på alla skott som brann av, alla dummis som kastades och på hundarna som skulle hämta kan man se på henne där hon ligger HELT utslagen bredvid mamsen och är minst lika trött!!


Trist att inte var med och tävla tycker även jag men det var jättekul att träffa alla retrieverkompisar för till Lidingö kommer verkligen ALLA som bor i Stockholm med omnejd och några till.


GRATTIS till alla duktiga ekipage som har tävlat idag, ingen nämnd ingen glömd tänkte jag skriva men jag måste ändå nämna ett ekipage! GRATTIS till Karin Cleeve som med lilla Mossa (lika gammal som Lystra) vann Nybörjarklassen med imponerande 99 poäng!!!!


TACK för idag Karin, nästa helg sitter allt som det ska och poängen ramlar in men ni får ju även lite mer konkurrens för då är ju jag och Lystra med   
Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2012
>>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ HOLMSTORP med Blogkeen
Följ HOLMSTORP med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se