HOLMSTORP

Direktlänk till inlägg 23 oktober 2012

Sektionskampen

Av Helena - 23 oktober 2012 15:26

I helgen bar det av till Arboga för sektionskamp mellan flatklubbens sektioner Östra (vårt lag), Bergslagen och Gävle-Dala. Värmland hade tyvärr inte fullt lag så de hade lämnat WO.


Vi har haft en superrolig helg med trevligt umgänge även om man hade kunnat önska att vi hade uppnått ett väldigt mycket bättre resultat   


Lördagen började med markeringar och vi i lag Östra var först ut.


MARKERINGAR

En enkelmarkering kastades som man hade en minut på sig att ta in, efter en minut kastades en dubbelmarkering och efter ytterligare två minuter kastades en trippel som man hade 3 minuter på sig att ta in. Varje lag fick fem omgångar med enkel, dubbel och trippel.


Den första i dubbeln kastades på samma ställe som enkelmarkeringen och den andra i trippeln på samma ställe som den andra i dubbeln så det var tre nedslagsplatser.


Det såg inte så svårt ut men det visade sig att hundarna inte alls kunde se den andra markeringen (som hamnade i mitten lite längre bort) eftersom det var högt gräs precis framför dem och att kastet var ganska lågt. Alla våra hundar missade denna så i dubbelmarkeringarna fick vi bara in en och i trippelmarkeringarna bara två så där rök en hel massa poäng tyvärr!!


De andra sektionerna som hade tittat på oss riktade in hundarna mer på den svåra (skymda) markeringen och dirigerade dem ut till den istället för att skicka på markering så Bergslagen och Gävla-Dala ledde stort över oss redan efter första grenen (även om det var några av deras hundar som också missade just den markeringen).


DIRIGERINGAR

Dirigeringarna var utlagda på 9 punkter på olika avstånd och riktningar (olika värde beroende på svårighetsgrad) med 3 dummis på varje punkt som skulle tas in på 30 minuter. Man skulle innan tala om vilken man tänkte dirigera hunden till och om de tog en på fel punkt så miste man dessa poäng plus att den som man hade valt måste tas in innan man fick välja en annan punkt. Man fick inte skicka till samma punkt flera gånger efter varann och man fick inte skicka en hund till samma punkt flera gånger. Så det var mycket regler att hålla reda på och även om vi hade en plan från början så omkullkastades denna nästan på en gång och vi hade svårt att få till en ordentlig ordning, att ha koll på vilka som var tomma, mm. Vi var ju dessutom bara 4 personer på fem hundar och hade behövt en lagledare som höll koll på vilken hund som skulle skickas till vilken punkt, mm.


Jag kunde redan från början se att detta var i svåraste laget för oss för även om jag senaste veckan har tränat på att springa rakt och att springa mellan dummisar som man inte får ta så är det ju först nu vi tränat så svårt. Lystra har blivit bra på att kunna ta mina korrigeringar (att jag säger nej för att hindra henne att ta fel) och ändå fortsätta jobba och försöka göra rätt men vi har som sagt inte kommit tillräckligt långt med denna träning. Och Lystra är ju överhuvudtaget inte helt säker på långa spikraka dolda linjetag så detta vet jag ju att vi måste träna mer på.


Lystra hamnade lite snett och tog från fel punkt och när jag försökte hindra henne från att ta den blev hon låg och var sen lite fundersam när jag skulle skicka henne igen. Det blev väldigt mycket visslande och ropande på alla håll och kanter och jag kände att det blev för svårt för Lystra och att det inte var någon idé att försöka skicka henne på någon av de som låg långt ut så hon fick ta in på de närmaste punkterna   Även i denna gren kom vi sist, så efter lördagens båda grenar låg vi alltså ohjälpligt sist


Lördagkvällen åt vi middag tillsammans allihopa och det var riktigt trevligt att stifta nya bekantskaper från de olika sektionerna.


På söndagen var det dags för sök och här räknade vi nog med att vi iallafall skulle kunna ta lite poäng!


SÖK

Det var 70 dummisar utlagda på en stor äng och även en del in i skogskanterna runt ängen som man hade 45 minuter på sig att ta in. Dummisarna lades i 7 rader med 10 i varje där de närmsta var värda minst poäng och de längst ut var värda flest poäng.


Man fick ha max tre hundar ute i söket samtidigt och alla hundar var tvugna att ta in minst en för annars blev det poängavdrag. Lystra tog in sin första utan problem. Hon sprang glatt ut igen och försvann in i skogskanten. Plötsligt hörde vi hur hon skällde långt borta i skogen och efter en liten stund kom hon springandes i full fart med raggen uppe (med en dummi i munnen). När jag tog emot henne kunde jag känna en märklig stank och jag såg hur hon var alldeles nersmetad med någon som skulle kunna vara vildsvinsbajs   Så vad hon hade rullat sig i vet jag inte men det luktade inte hallon iallafall!


När jag sedan skulle skicka ut henne igen så ville hon inte alls gå ut. Hon tog ett litet skutt iväg och kom sen tillbaks till mig. Jag kunde på inga sätt få henne att gå ut igen! Först blev jag förvånad och lite irriterad men sen funderade vi på vad det var hon skällde på där i skogen? Vildsvin? Älg? Vad vet jag men hon ville iallafall inte ut i söket nåt mer!

De andra lagen var så snälla så de tyckte att jag skulle gå med henne en bit ut i söket för att stötta henne och när jag gick med henne en bit så stack hon iväg ut och sökte. Efter en kort stund kom hon med en dummi och hade världens fart tillbaks in till mig och verkade inte bekväm med situationen. Så tyvärr kunde vi inte vara till så stor nytta på söket och då det tyvärr bara var två av hundarna i vårt lag som jobbade på bra på söket fick vi inte ihop så många poäng här heller!


Det är ju första gången som vi är med på sektionskampen och det var ju helt klart en annorlunda tävling där man tjänar på att hundarna känner varann, är vana att jobba tillsammans och att förarna vet var man har varann och känner till de olika hundarnas förtjänster och svagheter. Lystra och jag har ju inte hunnit vara med och träna alls (förutom ett kort träningspass i mörker) och våra hundar känner ju inte varann sen tidigare vilket också kan vara en anledning till att de tyckte det blev lite konstigt att vara ute på söket tillsammans.


Men roligt har vi haft trots bottenresultat och det är ju huvudsaken!!


Tack till mina lagkamrater och våra medtävlande för en trevlig och rolig helg! Ett extra tack till Bergslagen som har bakat, fixat mat, boende, mm!


Och STORT GRATTIS till Bergslagen som segrade i årets sektionskamp!!


 
ANNONS
 
Linn

Linn

23 oktober 2012 20:06

Kul var det! nu ska vi träna sök, för så där kan man ju bara inte göra! (syftar på Nässla som tar mark men inte dummys..)

http://hundlycka.blogspot.com

Helena

23 oktober 2012 21:32

Näe man måste både springa ut i marken OCH ta dummisar.... Ja Lystra och jag har en hel del att träna på eller att "fundera på" under vintervilan :-)

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

28 oktober 2012 19:29

Usch lät allt lite läskigt med vad Lystra stött på... hoppas hon redan förträngt det!
Kul med denna typ av tävling... lite annorlunda än annat tävlande.

http://stadsflattarna.blogspot.se

 
Chromecast setup

Chromecast setup

13 december 2017 05:55

Chromecast Ultra is truly for the clients who have a 4K TV

http://creditprofilenumbers.com/setup-chromecast-a

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 31 oktober 2012 12:22

    Efter att ha varit Bloggplatsen trogen i många år har jag nu fått ett erbjudande om att blogga via Vimeddjur. Jag håller därför på och bygger upp min nya hemsida och blogg i Wordpress så hädanefter kan ni följa oss HÄR   Min gamla HOLMSTO...

Av Helena - 30 oktober 2012 16:44


STOPPSIGNAL PÅ VÄG EMOT MIG!  STOPPSIGNAL PÅ VÄG IFRÅN MIG   LYSTRA FÖRSÖKER FÅ MATTE ATT BLÅSA STOPPSIGNAL PÅ ALLA MÖJLIGA.....   ....OCH OMÖJLIGA SÄTT         ...

Av Helena - 30 oktober 2012 15:57


- Menar du verkligen RAKT fram?? - Ja jag menar RAKT fram!! - Menar du att jag ska springa IGENOM enbusken?? - Ja jag menar att du ska springa IGENOM enbusken!! - Men om det kommer ett träd ivägen då?? - Om det komme...

Av Helena - 28 oktober 2012 18:13


Så var då äntligen denna helgen över!!   Känns lite som en mental urladdning nu när det är klart. För även om jag har känt att jag KAN det här så visste man ju inte vad för frågor som skulle komma på det teoretiska provet och om man pga nervosite...

Av Helena - 14 oktober 2012 09:56

Imorse var den första helgmorgonen på väldigt länge när jag inte skulle upp i ottan och iväg på tävlingar. Och då vaknar jag kl 7 och kan inte somna om :( Men när regnet strilar utanför är det mysigt att kunna krypa ner i sängen igen, kaffe på sä...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2012
>>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ HOLMSTORP med Blogkeen
Följ HOLMSTORP med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se