HOLMSTORP

Direktlänk till inlägg 11 oktober 2012

Träning inför lydnadsklass 3

Av Helena - 11 oktober 2012 16:44

Vi har påbörjat träningen inför lydnadsklass 3 men det kommer nog ta ett tag innan vi är färdiga för start för även om vi har en del av momenten och vissa delar av andra moment så är det en hel del nytt att lära in.


IDAG HAR VI TRÄNAT


 

SITT I GRUPP (fast utan grupp) - hon la sig ner vid nåt tillfälle men satt sedan stilla och lugnt! 

PLATSLIGGNING (med dold förare) - jag var ganska säker på att hon skulle lyfta huvudet när jag gick och gömde mig (eftersom vi har haft det probelmet när jag går iväg) men här förvånade hon matte med att ligga lugnt och fint med hakan i backen i 2 minuter! Jag lät henne bara ligga 2 minuter för att hon inte skulle hinna göra fel (lyfta huvudet).


 

RUTAN

Del 1 skick till rutan på 25 meter (eller kanske ännu längre) - första skicket sprang hon ut till hälften och stanande vänd emot mig. Men de efterföljande skicken sprang hon hela vägen med full fart!!! Jag kaastade boll med bollkastaren som belöning och en gång hade jag smugit ut bollen i rutan som hon fick ta som belöning.


Del 2 - La ner henne i rutan, gick tillbaks 25 meter och gick sen emot henne, vinklade vänster vinklade vänster och kallade in henne med ryggen vänd emot henne. Hon tänkte resa sig när jag kom emot henne första gången men sen gjorde hon det riktigt bra. En gång tvekade hon när jag kallade in men kom sedan i full fart. Men att hon skall sluta upp vid min sida på ett snyggt sätt måste vi träna separat.


SÄTTANDE UNDER GÅNG - Tränade det genom att jag backade ifrån henne men idag kastade hon sig ner i ligg i stort sett varje gång så jag fick stå still och bara träna sitt!


INKALLNING MED STÄLLANDE - Hon börjar hajja konceptet!


FJÄRREN - Teknikträning ligg - stå på bord. Detta funkade jättebra när jag stod nära. När jag kom en bit ifrån ville hon köra sitt - ligg istället.
IGÅR TRÄNADE VI


HOPP - APPORT - Det är inga som helst problem när jag kastar nåt sånär rakt men jag började ganska snabbt träna henne på att hon skall "söka upp" hindret när jag kastat väldigt snett och detta greppade hon efter några gånger. Jag fick visa med kroppen eller lägga på ett extra "hopp" när hon var på väg tillbaks med apporten!


METALLAPPORTEN - Gjorde hon skitsnyggt!!! Riktiga 10-poängare! Det som kan bli ett problem är att hon håller lite för löst så när hon sätter sig i fotposition och viker upp huvudet finns det risk att apporten åker bakåt i munnen på henne och att det blir tugg - men de här gångerna blev det inget tugg!


VITTRINGEN - har påbörjat luktdiskrimineringen på nära håll i högt gräs och med en hög med pinnar och det verkar funka bra. Vid något tillfälle blev hon lite för ivrig och greppade första bästa men då gick vi tillbaks och gjorde några som var gömda i gräset och då kopplade hon på näsan igen!


FRITT FÖLJ - Vändningar, halter, stegförslyttningar, frysa i steget, mm. Här är vi inne på detaljnivå och det går riktigt bra.Ha en bra kväll alla ni fina!

 
ANNONS
 
Sara och Lhyra

Sara och Lhyra

12 oktober 2012 12:52

Kul att du blivit så aktiv med bloggen igen :)
Finns ju massor med nya inlägg att läsa bara jag missat en dag! ;)

http://sarate.se

 
MICROSOFT

MICROSOFT

30 januari 2018 08:50

you are really a nice blogger !!

http://https://www.pinterest.ca/appletechsupport1

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 31 oktober 2012 12:22

    Efter att ha varit Bloggplatsen trogen i många år har jag nu fått ett erbjudande om att blogga via Vimeddjur. Jag håller därför på och bygger upp min nya hemsida och blogg i Wordpress så hädanefter kan ni följa oss HÄR   Min gamla HOLMSTO...

Av Helena - 30 oktober 2012 16:44


STOPPSIGNAL PÅ VÄG EMOT MIG!  STOPPSIGNAL PÅ VÄG IFRÅN MIG   LYSTRA FÖRSÖKER FÅ MATTE ATT BLÅSA STOPPSIGNAL PÅ ALLA MÖJLIGA.....   ....OCH OMÖJLIGA SÄTT         ...

Av Helena - 30 oktober 2012 15:57


- Menar du verkligen RAKT fram?? - Ja jag menar RAKT fram!! - Menar du att jag ska springa IGENOM enbusken?? - Ja jag menar att du ska springa IGENOM enbusken!! - Men om det kommer ett träd ivägen då?? - Om det komme...

Av Helena - 28 oktober 2012 18:13


Så var då äntligen denna helgen över!!   Känns lite som en mental urladdning nu när det är klart. För även om jag har känt att jag KAN det här så visste man ju inte vad för frågor som skulle komma på det teoretiska provet och om man pga nervosite...

Av Helena - 23 oktober 2012 15:26

I helgen bar det av till Arboga för sektionskamp mellan flatklubbens sektioner Östra (vårt lag), Bergslagen och Gävle-Dala. Värmland hade tyvärr inte fullt lag så de hade lämnat WO.   Vi har haft en superrolig helg med trevligt umgänge även om ma...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2012
>>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ HOLMSTORP med Blogkeen
Följ HOLMSTORP med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se