HOLMSTORP

Direktlänk till inlägg 7 oktober 2012

Näe inte tomten i oktober!

Av Helena - 7 oktober 2012 13:29

Ojoj upp med tuppen även denna helgmorgon! Kändes lite tungt imorse när klockan ringde 5.30 men vi hade iallafall inte så långt att åka. Riktigt mysigt att komma in i klubbstugan på Värmdö BK och det luktade nybryggt kaffe. Jag fick lite julkänsla och blev sugen på varm glögg   


Vi drog startnummer 1 så efter samlingen var det bara att följa karavanen lite längre utåt värmdölandet där vårt spår var lagt.


SPÅRET

Lystra började jättebra, låg mitt i spårkärnan och var noggrann med att hitta pinnen och kom med den till mig och var jättelycklig. I första vinkeln vek hon först av åt höger men ringade sedan åt vänster som för att kolla av så hon gick rätt och sen började hon irra och hade svårt att hitta tillbaks till spåret igen. Jag visste inte om spåret gick åt vänster eller höger men antog ändå att det borde gå åt höger. Hon vindade en hel del åt vänster så ett tag tänkte jag att jag får lita på hunden och gå åt vänster men det var en bergsknalle med lite skog emellan och när hon kom in där så vände hon återigen åt höger. Efter en stunds irrande där hon hittade harpluttar att belöna sig med var jag precis på väg att bryta när hon plötsligt hittade spåret igen (åt höger), sög i och fortsatte spåra fram till andra pinnen som hon också plockade upp fint och kom med! Förutom att hon hittade lite fler harpluttar på vägen så spårade hon sedan fint fram till slutpinnen som hon också tog upp och lämnade till matte!

Betyg 5/5


När mannen som gick spåret bredvid vårt kom tillbaks så berättade han att det hade varit rådjur och trampat runt precis där Lystra irrade och att de till och med stod kvar en bit bort (åt det hållet hon vindade när jag trodde hon hade känt av den andra hundens spår). Men det är ju det som kallas störning och det ska väl en viltspårschampion klara?!


Nu krävdes det alltså minst 7 på budföringen för att vi skulle ha en chans att bli uppflyttade!

Och ganska bra poäng på övriga lydnaden om vi skulle ha råd med en nolla på framförgåendet (eftersom vi inte är färdiga med det momentet)så det kunde bli tufft men kändes inte omöjligt!


Innan de andra kom tillbaks från sina spår gick jag till lilla planen och körde några vändor framförgående (med bollkast över huvudet när hon gick ut), läggande under gång och inkallning! Och hon var med på noterna och gick till och med ut på framförgåendet utan synretning!!


BUDFÖRING

Här tror jag minsann att Värmdö BK har letat noga i sina gömmor för att hitta sin mottagare! Mannen som var i 60-70 års åldern hade långt vitt hår och såg lite ut som jultomten (fast utan skägg). Lystra hälsade lite förstrött på honom och vi gick 50 m bort. Jag skickade henne på "marsch" och hon sprang i full fart rakt emot "jultomten" men när hon var i jämnhöjd med honom så sprang hon förbi och rundade honom innan hon kom tillbaks i full fart!

Nänä den lätta går jag inte på, jultomten i oktober är två månader för tidigt tänkte Lystra!

Betyg 0

Domarens kommentar: Hon hade ju bra fart så det finns ju att bygga vidare på   


Och budföringen som har suttit klockrent den sista tiden, den hade jag räknat med även om det var ett tag sen vi tränade budföring - bara att träna ännu mer med okända jultomtar!

Här tänkte jag bryta men efter lite funderingar fram och tillbaka och rådgörande med bla Susanne som kommit för att titta och träna så bestämde jag mig för att köra några moment och belöna då hon gick bra! Däremot så kändes det onödigt att utsätta henne för platsliggningen då det var flera ganska unga hundar med som kanske inte var helt säkra på platsliggningen och det är så trist om det händer något! Och i det här fallet totalt onödigt eftersom vi ändå var körda och Lystra alltid brukar ligga fint på platsliggning.


LINFÖRIGHETEN 

Det kändes som om våra förberedelser inte var optimala och hon hängde inte riktigt med till en början men tog sig mot slutet och gick riktigt fint några sträckor.


FRAMFÖRGÅENDE

Detta var det moment som jag kände mig väldigt säker på att vi skulle nolla! Vi var på god väg att få till framförgåendet i våras men har inte alls lyckats generalisera det så det har varit väldigt förknippat vid vissa platser, i vissa situationer och väldigt svårt att få till då hon ska börja med att gå fot en bit innan jag skickar henne att gå före (så som det är i momentet). Så jag blev VÄLDIGT förvånad när hon travade ut så fint i kopplets längd på mitt kommando och gick hela långa sträckan i sträckt koppel!! Sen när hon gjorde det lika snyggt åt andra hållet och travade på rakt fram med sträckt koppel belönade jag med ett BRAAAAA och sprang fram och klappade om henne och med tjo och tjim sprang vi av planen och tackade för oss   

Så det vi tar med oss från denna tävling är att hon plockade upp alla pinnarna (eftersom det var det som brast på förra tävlingen) och att hon gjorde ett snyggt framförgående, min härliga lilla tokfröken som kan förvåna matte sådär!


Nu när vi kom hem så hade PM från Nackas appelltävling om två veckor kommit och vi är med som ordinarie så nu laddar vi om!


Nu ska vi bara ut och jaga jultomten och fråga om han vill träna budföring med oss så om någon vet var han håller hus såhär i oktobermörkret så får ni gärna hojta till     Hohoho finns det några snälla barn här?

 
ANNONS
 
Sus och lilla P

Sus och lilla P

7 oktober 2012 15:02

Hhihihi.... fast han hade skägg också. Långt, hur kunde du missa det?! :-)

http://fantasticdog.com

Helena

7 oktober 2012 17:42

Nää Susanne han hade väl inget skägg?!

 
Sara och Lhyra

Sara och Lhyra

7 oktober 2012 16:35

Min morfar kan ju vara rätt lik en jultomte, stor är han iallafall ;)
Eller Nissepisse....

http://sarate.se

Helena

7 oktober 2012 17:43

Mmm kanske nissepisse men tror du han vill ställa upp? :)

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

10 oktober 2012 18:41

Ja det är det här som är lite spännande med att träna/tävla hund... det man tror skall sitta sitter inte och tvärtom.
Jag tycker ni skall träna budföring med alla möjliga mottagare... tänk om det är teskedsgumman som står där på nästa tävling :-)

Lycka till på nästa start... då fixar Lystra både det ena och det andra!

Kramizar

http://stadsflattarna.blogspot.se

 
Happy new year 2018 Facebook Status

Happy new year 2018 Facebook Status

29 november 2017 08:03

New Year Wishes take your stunning words to your family, companions, relatives, partners, colleagues in short anybody you know

http://amazingczechs.com/new-year-quotes-2018-face

 
Bluestacks Download

Bluestacks Download

26 december 2017 06:58

Bluestacks 2.4.44 is with a few changes to the User Interface, making it a more compacted workspace to get to every single new application like Android diversions, Dictionaries, Social media applications and mixed media

http://vrhnika1.skavt.net/2014/11/06/download-blue

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 31 oktober 2012 12:22

    Efter att ha varit Bloggplatsen trogen i många år har jag nu fått ett erbjudande om att blogga via Vimeddjur. Jag håller därför på och bygger upp min nya hemsida och blogg i Wordpress så hädanefter kan ni följa oss HÄR   Min gamla HOLMSTO...

Av Helena - 30 oktober 2012 16:44


STOPPSIGNAL PÅ VÄG EMOT MIG!  STOPPSIGNAL PÅ VÄG IFRÅN MIG   LYSTRA FÖRSÖKER FÅ MATTE ATT BLÅSA STOPPSIGNAL PÅ ALLA MÖJLIGA.....   ....OCH OMÖJLIGA SÄTT         ...

Av Helena - 30 oktober 2012 15:57


- Menar du verkligen RAKT fram?? - Ja jag menar RAKT fram!! - Menar du att jag ska springa IGENOM enbusken?? - Ja jag menar att du ska springa IGENOM enbusken!! - Men om det kommer ett träd ivägen då?? - Om det komme...

Av Helena - 28 oktober 2012 18:13


Så var då äntligen denna helgen över!!   Känns lite som en mental urladdning nu när det är klart. För även om jag har känt att jag KAN det här så visste man ju inte vad för frågor som skulle komma på det teoretiska provet och om man pga nervosite...

Av Helena - 23 oktober 2012 15:26

I helgen bar det av till Arboga för sektionskamp mellan flatklubbens sektioner Östra (vårt lag), Bergslagen och Gävle-Dala. Värmland hade tyvärr inte fullt lag så de hade lämnat WO.   Vi har haft en superrolig helg med trevligt umgänge även om ma...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2012
>>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ HOLMSTORP med Blogkeen
Följ HOLMSTORP med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se