HOLMSTORP

Direktlänk till inlägg 30 september 2012

Dagen efter dagen före.....

Av Helena - 30 september 2012 19:13

Kanske inte helt optimalt att starta på WT två dagar på raken men när det finns så få WT:n att välja på så....


Men det är inte bara negativt för vissa saker blir bättre när hunden är på en något lägre aktivitetsnivå och andra saker blir sämre!


Lystra var lugnare vid min sida (inte lika laddad som igår) hade ett jättefint och lugnt fotgående och gjorde det hon skulle utan flams och trams. Däremot var farten inte riktigt som den brukar vara och på markeringarna kan det snarare vara en fördel än en nackdel (blir inte lika yvigt när man inte har lika mycket spring i benen) men när det gäller dirigeringarna är det helt klart en nackdel iallafall när det gäller Lystra.


Därför blev det dirigeringarna som vi stupade på idag   


Min teori är att när hon inte har samma fart ut så hinner hon börja fundera på så mycket på vägen, hur terrängen ser ut (om det verkar jobbigt att ta sig igenom ris och snår, om det är en naturlig "vägg" eller liknande), om matte kanske ändå kommer att vissla snart så jag ska sakta in och förbereda mig på att stanna, att jag kanske skall vika av här lite tidigare (där hon känner att många hundar sprungit förut), mm. Om hon har full fart ut så hinner hon inte fundera så mycket och springer då rakt fram oavsett hur terrängen ser ut osv.


Men vi lyckades iallafall komma på 4:e plats av 19 startande med våra 68 poäng vilket betyder att det var fler hundar som hade svårt med rutorna och en av rutorna som många tydligen nollade där gjorde Lystra domaren tårögd och belönades med full pott, så den lever vi på   


 

Visar jag nån dirigering som Lystra inte tog eller som hon tog eller.....


Vi fick idag börja med ruta 2 och gick sen vidare i turordning.


DAGENS UPPLÄGG

RUTA 2 - Dubbelmarkering med skott på stubbåker/äng = 16 poäng

Fotgående på väldigt knölig mark där man själv hade lite svårt att veta var man skulle sätta fötterna - Lystra gick lugnt och fint vid min sida. Sen blev det dubbelmarkering med skott och det tog väldigt lång tid att ladda om apportkastaren så det blev en lång väntan mellan markering 1 och 2. När jag flyttade Lystra för att hon skulle rikta upp sig mot nummer 2 så studsade hon till i baken när jag rörde mig och sa fot, men hon satte sig direkt. Hon spikade den första men fick leta en liten stund efter den andra trots att hon direkt sprang ut i rätt område och var precis rätt över den! Jag har en känsla av att de inte får den i näsan om de nästan står på dummin!

Domarens bedömning: Avdrag för att hon studsade till och för att hon fick leta lite efter nummer 2.


RUTA 3 - Dubbelmarkeing med transportsträcka emellan och där de skulle ta den första kastade (bortersta) först = 20 poäng

Fotgående ca 5 meter innan man fick vända upp hunden mot höger där man fick skott+kast, sen fotgående ca 10 meter innan man återigen fick vända upp hunden åt höger för nytt skott och kast. Sen skulle man skicka hunden att hämta den först kastade först. Lystra gjorde ett jättefint jobb och domaren var helt lyrisk och öste beröm över både mig och Lystra   Hon tyckte att hon var följsam, stadig och lugn, en fantastisk minnesmarkör och att hon gjorde ett strålande retrieverarbete - den lever vi på ett tag!


RUTA 4 - Enkelmarkering och dirigering in mellan några björkar där det blev ganska tydligt terrängbyte = 14 p

Markeringen var inga problem men markeringen fick jag jobba för att få in. Lystra var inte alls uppmärksam på mina signaler. Stannade till på stoppsignalen men såg lite disträ ut och nosade sig omkring inte som jag vill att hon skall ha uppmärksamheten på mig! Men efter mycket visslande och signalerande kom den in till sist!


Ruta 5 - Dubbelmarkering med skott bara före den första + lååång transportsträcka i vääldigt eländig terräng = 18 poäng

Här var hon väldigt följsam och följde mina snubblande steg över hygget så gott hon kunde! Markeringarna var inga problem, snabbt ut och snabbt in - hon spikade dem inte men gjorde sitt bästa och låg kvar fint i området. 

Domarens kommentar: För att få 20 poäng skall man spika markeringarna och det gjorde hon ju inte riktigt men nästan.

RUTA 1 - Markering och dirigering (ca 45 grader åt vänster) mot en björk= 0 poäng

Markeringen var inga problem men även här var det dirigeringen som ställde till det! Jag tycker egentligen inte att det verkade vara en så svår dirigering varken vad gäller avstånd eller terräng men även här sprang Lystra inte i fullt tempo ut och saktade in och vek av för tidigt. Här lyssnade hon bättre på mina signaler och försökte komma rätt men det var svårt att få ut henne tillräckligt djupt. Till sist så gick hon tillräckligt djupt men kanske 5 meter till höger om området där dirigeringen låg. Jag blåste stopp när hon var i jämnhöjd med dummin men då var hon inne i så tät vegetation att jag knappt såg henne och hon såg inte mig alls. När jag ropade och visade vänster kom hon smygandes fram ur buskaget för att kunna se mig men sen var det svårt att få ut henne på djupet en gång till och till sist när jag försökte "trycka" ut henne så var det något annat    som "tryckte på" så då avbröt vi denna dirigering   

Det var tydligen inte en helt lätt dirigering för det var ganske många som nollade denna (vad jag hörde).

En del domare delar upp det så man får 10 p för markeringen och 10 för dirigeringen så då hade vi fått 10 poäng men denna domare nollade hela rutan om man misslyckades med en del så nu blev det 0!


På ett sätt var det kanske bra för nu kan vi starta öppenklassen den 20 oktober. Om vi hade fått 10 poäng på den sista rutan så hade vi fått 78 poäng idag och det hade inneburit att vi hade varit tvugna att starta i ELIT på nästa WT antingen vi vill eller inte eftersom man bara får ha tre godkända resultat i Ökl innan man måste flytta upp (men om man vill så får man gå upp efter två godkända resultat).  


Jag har ännu inte bestämt mig för hur jag skall göra och det tål att tänka på   


Lilla söta Nike tittar uppmärksamt på sin matte och övar inför framtida tävlingar!


   


Tito gjorde ihärdiga besök att "hångla upp" Lystra och jag kan inte säga att hon var helt omutbar men hon tröttnade snabbare än vad han gjorde och försökte låtsas som om hon ägnade sig åt något viktigare (att tugga på sin pinne). Och sen tyckte jag att hon blev lite väl kall om öronen av hans ihärdiga slickande (hennes öron var alldeles blöta och iskalla) så jag la mig i det hela lite jag också! 

Lotta bara så du vet "Om Lystra åker på öroninflammation så skickar jag räkningen till hångelkungen"  


Nu blir det en intensiv skol och jobbvecka innan nästa intensiva tävlingshelg med Lydnadstävling på lördagen och Appellen på söndagen!


Hej hopp 
ANNONS
 
Ann-Sofie

Ann-Sofie

30 september 2012 20:41

Vilken helg o va duktiga ni är du lillfisen. Fattar inte att hon blivit så stor, tycker precis nyss att vi gick valpkurs. Nu var ju den i och för sig för blivande stjärnor o känns som det är preciiiiis det ni är nu <3 Grattis <3

http://zetterljungs.hundstudio.se

Helena

30 september 2012 21:31

Haha ja det känns som om det var igår samtidigt som det har hänt väldigt mycket på alla fronter! Kul att se maken och fina Eddie idag och igår! Hälsa och gratta!

 
Karin

Karin

30 september 2012 21:20

Inte så många poäng från 1:a pris. Nu är det ju träning för elit sim gäller!

http://Karinochwilma.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Karin

30 september 2012 21:21

Elit sim?!!!

Helena

30 september 2012 21:29

Vadåå ska vi börja med simning nu oxå? Nä vi har fullt upp med de discipliner vi redan tävlar i ;-)

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

30 september 2012 21:26

Stort GRATTIS till en verkligt fin WT-helg! Ni är suveräna tillsammans!
ELIT är verkligen finrummet och där är hör ni till nu - fantastico!
Fortsatt lycka till på er "resa".

Kramizar

http://stadsflattarna.blogspot.se

Helena

30 september 2012 21:29

Tack tack söta du

 
Annica

Annica

1 oktober 2012 09:36

Strålande insatser i helgen, gilla!!!!

http://www.ryegates.se

 
Sarah, Pippi o Wilda

Sarah, Pippi o Wilda

3 oktober 2012 09:40

Ett STORT grattis till 2 fina resultat :)

http://flattar.wirdpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 31 oktober 2012 12:22

    Efter att ha varit Bloggplatsen trogen i många år har jag nu fått ett erbjudande om att blogga via Vimeddjur. Jag håller därför på och bygger upp min nya hemsida och blogg i Wordpress så hädanefter kan ni följa oss HÄR   Min gamla HOLMSTO...

Av Helena - 30 oktober 2012 16:44


STOPPSIGNAL PÅ VÄG EMOT MIG!  STOPPSIGNAL PÅ VÄG IFRÅN MIG   LYSTRA FÖRSÖKER FÅ MATTE ATT BLÅSA STOPPSIGNAL PÅ ALLA MÖJLIGA.....   ....OCH OMÖJLIGA SÄTT         ...

Av Helena - 30 oktober 2012 15:57


- Menar du verkligen RAKT fram?? - Ja jag menar RAKT fram!! - Menar du att jag ska springa IGENOM enbusken?? - Ja jag menar att du ska springa IGENOM enbusken!! - Men om det kommer ett träd ivägen då?? - Om det komme...

Av Helena - 28 oktober 2012 18:13


Så var då äntligen denna helgen över!!   Känns lite som en mental urladdning nu när det är klart. För även om jag har känt att jag KAN det här så visste man ju inte vad för frågor som skulle komma på det teoretiska provet och om man pga nervosite...

Av Helena - 23 oktober 2012 15:26

I helgen bar det av till Arboga för sektionskamp mellan flatklubbens sektioner Östra (vårt lag), Bergslagen och Gävle-Dala. Värmland hade tyvärr inte fullt lag så de hade lämnat WO.   Vi har haft en superrolig helg med trevligt umgänge även om ma...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2012 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ HOLMSTORP med Blogkeen
Följ HOLMSTORP med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se