HOLMSTORP

Direktlänk till inlägg 29 september 2012

Min lilla fis är i ELIT på WT

Av Helena - 29 september 2012 19:17

Ojoj det är mycke nu med instruktörsutbildningen och alla kurser, projekthundar och arbeten som skall slutföras!


Och så har ju höstens tävlingssäsong kört igång med buller och bång där jag och Lystra har några intensiva helger framför oss. För Viljas del väntar en rallytävling om ett par helger och ett WT tillsammans med husse den 20/10!


Idag har jag och Lystra iallafall varit på labbeklubbens WT i Säbyholm med nästan hela vårt härliga träningsgäng! Och jag måste säga att vårt gäng hade finfin utdelning idag och det firades med en trevlig middag på Bro värdshus (?). Synd bara att Key, Kerstin, Sofi och några till (som jag inte känner så väl) inte hade möjlighet att hänga med.


STORT GRATTIS till Sofi som vann Öppenklassen med sin ena labbe och kom 3:a i Elitklassen med sin andra....och eftersom Sofi knappt själv kommer ihåg vad hennes hundar heter så är det kanske inte så konstigt att jag inte vet vilken av Max och Fröjd som tävlar i vilken klass men jag tror Max är i Elit och Fröjd i Öppenklass. 


STORT GRATTIS till Anki/Bea som kom på 3:e plats och Marita/Skorpan som kom på 2:a plats i Nkl!!!


 


Och när jag står där och fotograferar pristagarna och lägger upp deras bild på FaceBook så ropar de ut pristagarna i Öppenklassen och jag hör "Ryegates Into The Wild" ropas upp och hinner tänka att det namnet låter bekant    


Jag hann inte höra poängen men förstod att jag och min lilla fis hade kommit på 5:e plats!

Jag gick fram efteråt och fick höra att vi fått 83 poäng vilket betyder att vi fick vårt andra godkända resultat i Öppenklassen och nu är uppflyttade i ELIT  Jag är såklart supernöjd med dagens resultat men jag är ändå inte lika nöjd med lilla damens följsamhet vid min sida    


Det var en hel del flams och trams vid min sida mellan avlämningarna, hon hälsade på domaren, trampade runt och var lite allmänt flamsig - inte alls lika fokuserad och stadig som hon brukar.


Vi fick som första station att vi skulle gå till vattenrutan och det visade sig att det var nog ingen bra ruta att börja med för oss idag!


DAGENS UPPLÄGG (i den ordning som vi gick rutorna)

RUTA 3 - vattenmarkering + landdirigering = 11 poäng

Dum som jag var så lät jag Lystra sitta och titta på hundarna före så när vi kom ner till vattnet hade hon full koll på var markeringarna hade landat. Vi skulle sedan gå fot ca 10 meter till höger utmed stranden där vi skulle ställa upp oss för att få "vår" markering. Lystra gick som en banan under protest med mig bort och släppte inte vassen med blicken vilket gjorde att hon hade svårt att se mig och positionen blev såklart därefter. Väl uppställda på plats var det skott+kast och invänta att domaren sa vårt startnummer. När han sa nummer 44 såg jag hur Lystra studsade till (men höll i sig) och jag väntade någon sekund extra innan jag skickade. Hon höll dummisen lite på trekvart men skakade sig inte förrän hon hade levererat den i handen (och ja Anki "jag hann"). Sen fick vi vända om och skicka på ett linjetag på land ca 40 meter (var det nån som sa och jag är så dålig på avstånd men jag tyckte det kändes kortare så rätta mig om jag har fel ni som var där). Här var det tydligen många hundar som hade dragit snett åt höger och Lystra var en av dem så jag blåste stopp och dirigerade vänster. Hon tog dirigeringarna klockrent men det blev såklart avdrag för att hon inte sprang rakt på linjetaget och jag blev tvungen att blåsa. Domaren sa att det blir en del avdrag för fotgåendet men det blir lite poäng. Han sa inte mer vad han drog för men jag kan tänka mig att han utöver fotgåendet drog för apportgrepp (från vattnet), att hon var lite lätt i "gumpen" och att jag fick blåsa på dirigeringen. Inte vår bästa ruta idag   


RUTA 2 - dubbelmarkering + linjetag = 17

På denna ruta finns inte så mycket att säga förutom att fotgåendet inte var direkt bra här heller och så var det en del flams och trams vid min sida (det var nog det han drog 3 poäng för).

Domarens kommentar: Ja, de säger att flattarna har en bra markeringsförmåga och jag är benägen att hålla med - MYCKET BRA!


RUTA 1 - dubbelmarkering med ganska lång transportsträcka i skogsterräng bakom skytt = 20 poäng

Här började hon lugna ner sig och fotgåendet var ganska ok men inte perfekt. Första markeringen spikade hon och jag försökte se till att hon "sög i" den andra innan jag skickade men hon sprang ut och checkade av där hon redan hämtat innan hon sprang ut i rätt område så här blev det nog lite avdrag för det kan jag tänka mig! Vi måste träna mer på att hon verkligen släpper den hon redan hämtat. Haha när resultatet kom ser jag att vi visst fick 20 på denna!


RUTA 4 - Närsök där de skulle hämta in 2 st = 19 poäng

Här började fotgåendet bli riktigt bra. De skulle springa över det doftområde där Nkl-hundarna hade haft sitt närsök och här hade hon inte direkt någon fart ut till "vårt" närsök (jag tror hon kände av all vittring när hon sprang). Jag hade svårt att se hur hon var i förhållande till snitslarna (som markerade området) och la på ett "UT" när hon stannade till (hon stannade på eget bevåg och jag trodde hon hade stannat för tidigt). Men då tittade hon på mig och så tittade hon ner på marken och då hade hon ju en dummi precis mellan frambenen, jag fann mig snabbt och blåste närsök   = matte får nog köpa nya glasögon. Den andra var inga som helst problem, hon sprang ut i området och hämtade in den. Domarens kommentar: Ja det där var ju inga konstigheter! Men han drog nog för att hon inte hade full fart ut på den första, att hon stannade utan att jag blåst stopp, och att jag la på ett extra UT. När resultatet kommit ut visade det sig att han bara dragit 1 poäng!


RUTA 5 - Dubbelmarkering med transport utmed en väg mellan markeringarna = 16 poäng

Man skulle här gå fotgående ca 5-10 meter, stanna och vända upp mot vänster oc h där fick man skott+kast. Sen skulle man forstsätta transporten ca 10-15 meter till, stanna och vända upp mot höger där det blev ankljud + kast. Sen fick man gå ytterligare en liten bit till innan man vände upp mot markeringarna. Man fick välja själv vilken man hämtade först. När vi vände upp så såg jag att Lystra hade full dragning och koll på den först kastade (den högra) som låg längst bort så jag lät henne gå på den och den spikade hon! När hon lämnat av vände vi upp oss mot vänster och jag tyckte hon tittade ut mot det område där jag trodde den landat. Jag checkade av om hon hade sett den genom att sätta ner handen och se om hon "sög i" och sen skickade jag henne. Hon sprang ut i området jag pekat och letade en liten stund innan hon vek av åt vänster och hämtade in den! KLANTIGA jag inte nog med att jag försöker hjälpa henne i ett självständigt markeringsarbete jag har dessutom FEL!

Domarens kommentar: Där missade ni en fullpoängare pga matte! Du var den första idag som valde att börja med den svåraste och den var ju en riktig fullpoängare och sen när du riktade henne fel på den andra är hon så lydig "kraken" att hon gör som du säger även om hon hela tiden har koll på var den ligger! När hon inte hittar något där du riktat in henne springer hon och hämtar den som hon "vet" var den har landat. Du har en jätteduktig markör så du kan lita på henne istället och hon har härliga avlämningar med ännu högre fart in än ut - riktigt härligt att se, så avdragen får matte ta på sig!   


Och jag kan senare konstatera (när resultatlistan kommit ut) att mitt "lilla" misstag kostade oss 4 poäng och utan detta hade vi kommit på 3:e plats - men det är ju så det är! 


Det är roligt att starta på WT för man får tips på så många bra övningar. Denna station var riktigt rolig och det slog mig att vi har knappt alls tränat på att gå ifrån den plats där de har markerat och skicka från ett annat håll. Så därför tyckte jag den verkade så svår och ville hjälpa Lystra lite och se hur bra det gick!  


 


TACK för idag tjejer!


Några av oss ses imorgon på goldenklubbens WT, nu blir det soffläge för vår del!


 
ANNONS
 
Ingen bild

Iréne

29 september 2012 20:45

Så väldans duktig ni é!! :)Grattis!...och undrar om jag börjar bli gammal o blödig för när jag läste domarens kommentar i ruta 5 så...nästan en tår ju haha
kram I

Helena

30 september 2012 21:33

Du e go du

 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

29 september 2012 21:16

Grattis igen!! Verkar varit ett roligt upplägg på WT!!!

http://annikawesterlund.com

Helena

30 september 2012 21:35

Tack tack! Ja det var ett bra och roligt upplägg och jag har fått många bra träningstips i helgen!

 
Jessica Gnista Glimma

Jessica Gnista Glimma

29 september 2012 21:27

Åh vad roligt, stort GRATTIS!

http://www.skeppartorps.se

Helena

30 september 2012 21:33

Tack snälla!

 
Sara och Lhyra

Sara och Lhyra

30 september 2012 00:17

Ni som tränar och kämpar och tränar så hårt inför det här är mer än väl förtjänta över att bli ELIT-hund!
Stolt är jag också över extra-mamman som inspirerar mig i hundträning.

http://saratw.se

Helena

30 september 2012 21:32

Tack söta

 
Annica

Annica

1 oktober 2012 09:39

Finfina poäng minsann, nu är ni i finrummet :) Tänkte när du skrev att hon hade kollat in markeringarna på vattnet redan på en sak en gammal engelsman sa: "remember always to keep your flatcoat stupid" Så sant som det är sagt!!!

http://www.ryegates.se

 
happy new year 2018 Quotes

happy new year 2018 Quotes

23 december 2017 06:15

Happy New Year 2018 Brings Lots Of Sucess. We Have World Best Collection Of Happy New Year Images 2018 HD

http://new.e-2-d.org/2013/09/23/happy-new-year-201

 
Safari for windows

Safari for windows

4 januari 2018 12:59

Safari web program has constrained choices in the customization area

http://wcnr2014.org/download-safari-browser-on-and

 
192.168.0.1 Admin

192.168.0.1 Admin

5 januari 2018 10:03

192.168.0.1 is the management ip address of some wireless router,it is the default ip address for all kinds of TP-link,D-Link and Netgear models

http://the-lust-list.co.uk/news/2014/01/29/192-168

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 31 oktober 2012 12:22

    Efter att ha varit Bloggplatsen trogen i många år har jag nu fått ett erbjudande om att blogga via Vimeddjur. Jag håller därför på och bygger upp min nya hemsida och blogg i Wordpress så hädanefter kan ni följa oss HÄR   Min gamla HOLMSTO...

Av Helena - 30 oktober 2012 16:44


STOPPSIGNAL PÅ VÄG EMOT MIG!  STOPPSIGNAL PÅ VÄG IFRÅN MIG   LYSTRA FÖRSÖKER FÅ MATTE ATT BLÅSA STOPPSIGNAL PÅ ALLA MÖJLIGA.....   ....OCH OMÖJLIGA SÄTT         ...

Av Helena - 30 oktober 2012 15:57


- Menar du verkligen RAKT fram?? - Ja jag menar RAKT fram!! - Menar du att jag ska springa IGENOM enbusken?? - Ja jag menar att du ska springa IGENOM enbusken!! - Men om det kommer ett träd ivägen då?? - Om det komme...

Av Helena - 28 oktober 2012 18:13


Så var då äntligen denna helgen över!!   Känns lite som en mental urladdning nu när det är klart. För även om jag har känt att jag KAN det här så visste man ju inte vad för frågor som skulle komma på det teoretiska provet och om man pga nervosite...

Av Helena - 23 oktober 2012 15:26

I helgen bar det av till Arboga för sektionskamp mellan flatklubbens sektioner Östra (vårt lag), Bergslagen och Gävle-Dala. Värmland hade tyvärr inte fullt lag så de hade lämnat WO.   Vi har haft en superrolig helg med trevligt umgänge även om ma...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2012 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ HOLMSTORP med Blogkeen
Följ HOLMSTORP med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se