HOLMSTORP

Direktlänk till inlägg 1 juli 2012

Helgens tävlingar

Av Helena - 1 juli 2012 23:00

Igår åkte jag och Susanne tidigt, tidigt till Nynäshamn för att tävla Skärgårdscupen!


Jag och Lystra hade inte samling förrän halv tolv men åkte redan på morgonen tillsammans med Sus & Peb för att se när de tävlade 3:an! Pebbels skötte sig jättefint och det såg riktigt bra ut men hon nollade tyvärr vittringen (tog fel) och då kom Susanne lite ur balans och när hon lämnade Peb för fjärren precis samtidigt som de ropade ut något i högtalarna blev Pebbels lite osäker och valde att följa med matte och då var nollan ett faktum. De gjorde om och hon gjorde då en supersnygg fjärr!

Tyvärr gjorde dessa två missar tillsammans att de inte fixade förstapriset men det har de tagit igen idag genom att fixa både förstapris och klassvinst!!! GRATTIS till er båda ni är så himla duktiga!


Efter 6,5 timmars väntan var det så äntligen dags för mig och Lystra. Vi hade klarat av platsliggningen med 9,5 poäng pga att jag klantigt nog gav henne ett dubbelkommando att lägga ner hakan innan jag lämnade. Det var helt i onödan eftersom hon ändå lyfte huvudet och låg med huvudet uppe under hela platsliggningen. Men hon låg lugnt och stilla trots att hon låg precis i kanten av planen och på planen bredvid var det en BC som körde 3:an. Det var en hel del spring (inkallning), skällande och kommandon som ropades men hon låg helt stilla och bara kikade åt deras håll.


När det var vår tur att köra de övriga momenten slog vädret om från molnigt, svalt, blåsigt, omväxlande regn och blåst (alltså optimalt väder för Lystra) till strålande sol och väääldigt varmt!!  Lystra verkade trots detta och den långa väntan väldigt alert och på gång när vi värmde upp. Det var till och med några som hade tittat på oss när vi värmde upp och kommenterat att hon gick så fint och hade så fin kontakt!


Men direkt när vi klev in på plan var det precis som om hon ”dog”.

Hon var inte alls med mig i början i fria följet (släppte kontakten, var inte med i svängarna och satte sig inte i första halten) men vaknade till och kom igång efter en liten stund. Minns inte men tror vi fick 6,5 eller nåt och mer var vi inte värda!


På läggande under gång så står hon upp!! Det har nog aldrig hänt förut och jag kände att hon inte alls var med så redan här funderade jag på om jag skulle bryta.


På inkallningen så kliade hon sig precis när jag ropade på henne men hon kom på sig själv och kom farandes i full kareta utan att jag behövde ge dubbelkommando och gjorde en helt ok ingång.


Sen var det dags för rutan och tankarna på att bryta malde i mitt huvud och jag hade helt tappat fokus. Vid det här laget var jag också väldigt varm och svettig i Lundhagsbyxor, ullstrumpor och Goretexkängor och jag tackade gud och var glad att jag iallafall hade fått av mig långkalsonger, regnbyxor och tjock jacka som jag hade haft på mig på förmiddagen!


När vi har ställt upp framför rutan och tävlingsledaren frågar om föraren är redo nickar jag och skickar iväg Lystra med ett klämkäckt ”rutan”! När hon lite slött och nosandes lufsar fram mot rutan och nästan är framme hör jag hur tävlingsledaren säger ”kommendera”. Jag inser då att jag har skickat henne utan att han hade sagt till och då kommer jag helt av mig och ropar inte stå till Lystra som är framme i rutan och nosar runt. Jag kallar in henne och bryter! Tänkte efteråt att det var dumt mot Lystra att jag inte lät henne slutföra momentet när det faktiskt var jag som skickade henne för tidigt. Fick lite ågren över det och tänkte att jag borde slutfört rutan, belönat henne och gått av planen för att skapa en positivare minnesbild inför nästa tävling. Men på filmen efteråt ser jag att även om hon drar iväg på mitt kommando så är det väldigt slött och ofokuserat så detta hade jag kunnat bryta även på en träning - och det känns iallafall lite bättre!


Tävlingsledaren undrar lite snällt om jag inte ändå skall göra apporteringen och jag tänker att det kanske är bättre för Lystra att avsluta med ett lyckat moment. Men då säger domaren lite surt att jag får bestämma mig för om jag skall bryta eller inte! 

Så då springer vi av planen, sätter oss i skuggan och har en liten mysstund!


Nu har jag fram till den 29/7 på mig att hitta nåt sätt att belöna henne under tiden vi är på plan, att få henne att orka jobba sig genom hela programmet för en belöning som kommer efteråt och att jobba med uthålligheten även i varmt och soligt väder!! Jag vet ju att hon kan momenten så det är inte där problemet ligger.


Vi hade iallafall en mysig dag och det var jätteroligt att träffa Åsa och MayaPiraya som fick 181 poäng och kom trea i klass 2!


STORT Grattis säger vi – det såg väldigt snyggt ut!!


Karin med Hjalle och lilla jaktlabbevalpen Tiger var där och tittade och det var jättekul att träffa er och att få gosa lite med goa lilla valpen!



Idag var det så dags för rallytanterna (Karin, Wilma, Vilja och jag) att åka till Gnesta för vårt livs första rallylydnadstävling!


Vilja var jätteduktig och om det inte vore för mattes alla fel hade hon fått 99 poäng (-1 poäng för segt läggande) och vunnit sin klass! Men med den klantiga matten hon hade med sig så blev det alltså inte så!


Jag har ärligt talat lagt ner mest tid på Lystras lydnadsträning och inte hunnit fokusera så mycket på vår rallyträning som jag hade önskat. Jag har kollat på skyltarna och tränat Vilja på att sitta framför mig och att gå runt på höger sida men mycket mer har det inte blivit. Jag har inte heller läst igenom reglerna vilket jag uppenbarligen BORDE ha gjort. Som t ex den lilla detaljen att man skall ha skyltarna på höger sida i de flesta fall hade jag helt missat och även om jag märkte att jag plötsligt hamnade så jag hade skyltarna till vänster så valde jag att gå vidare och det var först när  jag tvingades kliva över skylten (när jag skulle gå runt Vilja) som jag insåg att det inte var ett klokt val! 



Utförande i förhållande till skylt.

Alla övningar skall genomföras så nära skylten som möjligt. Övningarna startar eller utförs vänster om skylten, antingen direkt framför skylten, snett framför skylten eller i jämnhöjd med skylten. Undantaget då skylten är placerad till vänster för att underlätta ingången i övningar med koner eller då rörelsen genomförs efter skylten.

Utdrag ur rallylydnadsreglerna


Här kommer film på "eländet" och ni får gärna titta om ni lovar att inte skratta när jag börjar kliva över skyltarna    



 


VÅRT RESULTAT

Skylt 3 (sitt framför, höger ingång, sitt) = 3 minus pga litet förarfel som troligen beror på att jag trampar med fötterna för idag fick jag lära mig (av damerna bakom) att man skall tänka att man limmar fast fötterna i marken och STÅR STILL när man stannat!

Skylt 4 (läggande under gång) = 1 minus pga segt läggande och detta var Viljas enda avdrag idag - duktiga Vilja!

Skylt 11 (sitt framför, vänster ingång, framåt) = 10 minus pga att jag sätter ner henne innan vi går vidare (och ändå tittar jag på skylten en extra gång)

Skylt 12 (Normalt tempo) = 3 minus pga att jag har skylten på fel sida! Jag märkte det men hade inte läst reglerna innan så jag visste inte att man var tvungen att ha skylten på höger sida och fortsatte att ha skyltarna på fel sida hela den sträckan.

Skylt 13 (sitt, gå runt) = 3 minus pga att jag har skylten på fel sida och det var först här jag märkte att det blev lite konstigt......eftersom jag blev tvungen att kliva över skylten och då undrade såklart Vilja vad hennes knasiga matte höll på med och reste sig upp! När jag sedan gjorde om det utan att meddela ”omtag” som jag inte ens visste vad det var så fick vi 10 minus till på denna skylt!

Skylt 14 (sväng höger) = 1 minus för att vi svänger längre än 0,5 meter från skylten.

Skylt 15 (sitt framför, 1-2-3 steg bak) = 3 minus för förarfel och här vet jag faktiskt inte vad jag gör för fel? Kanske att jag trampar med fötterna när jag tar in henne till sidan? Är det någon ”rallyräv” som tittat på filmen och som kan lista ut vad jag gör för fel så får ni gärna kommentera.


Helhetsintryck & domarens kommentar: Härlig kontakt. Försök att öka dina steg lite så blir det nog ändå bättre. Jobba bara vidare. Planera vägen och tänk på vilken sida du är om skylten. 


Avdrag för momenten: 34

Avdrag för helheten: 8 (funderar på vad hon dragit för här eftersom hon uppenbarligen tyckte att vi hade en härlig kontakt)


Totalpoäng: 58


   

   

Fina Åska

Vi fick iallafall en härlig hunddag och det var jättekul att träffa Annsofie och hennes flock (maken och goldenkillarna Eddi och Allvin) och Kerstin & Åska som också debuterade i dessa sammanhang. Jag ser fram emot att träffas på fler rallylydandstävlingar framöver för nu har jag läst på lite bättre och jag & Vilja är revanchsugna!! Men det får nog bli efter sommarens jakt- och lydnadstävlingar.


Annsofie & Eddi gjorde en strålande debut och kom sexa i sin klass/grupp med finfina upplyttningspoäng!


GRATTIS till er det såg så fint ut!


Gonatt!








 
 
Ann-Sofie

Ann-Sofie

1 juli 2012 23:15

Det var superskoj att äntligen få träffas IRL, var sååå länge sen. Hoppas vi snart ses ute på tävling igen, då tar vi revansch alla mattarna :)
Kraaaaaaaaaaaaam <3

http://zetterljungs.hundstudio.se

 
Ingen bild

Åsa (m Ziggisen)

1 juli 2012 23:49

Jorå på skylt 15 flyttar du omkring fötterna det sista du gör innan du tar in henne till sidan villket ger 3p förarfel. Helhetsavdragen tyckte jag vara höga. Jag skulle kunna tänka mig att domaren har dragit för att det saknas flyt t ex i slalom och spiralen, men det borde inte rendera så mycket avdrag. Annars såg det ju jättefint ut!! Som sagt går du på rätt sida om skyltarna, håller ordning på fossingarna och går lite raskare så har ni toppoäng. Tror Vilja kan köra vidare med sin matte :-)

 
Annica

Annica

2 juli 2012 07:38

Jag förstår absolut NADA av rallylydnaden och jag tror det låter det vara sååå.. Ni hade kunnat tävla lydnad OCH rallylydnad med mig och Jessie igår (söndags) i E-tuna, där hade de både och :)

http://www.ryegates.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

2 juli 2012 10:02

Jag tycker att det ser jättefint ut på filmen! Tack för i lördags, ingen kanonprestation av någon av oss men vi hade ju en trevlig dag :D

http://fantasticdog.com

 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

2 juli 2012 12:55

Trist att det inte gick så bra! Dags för lite mentaltävlingsträning för matte kanske? ;) Kram

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

 
Sarah, Pippi o Wilda

Sarah, Pippi o Wilda

4 juli 2012 15:13

Vi var ju på Skärgårdscupen förra året, verkligen en kanontävling!
Kram

http://flattar.wordpress.com

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

8 augusti 2012 19:37

Nu får du allt ta och uppdatera bloggen ;)

http://fantasticdog.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 31 oktober 2012 12:22

    Efter att ha varit Bloggplatsen trogen i många år har jag nu fått ett erbjudande om att blogga via Vimeddjur. Jag håller därför på och bygger upp min nya hemsida och blogg i Wordpress så hädanefter kan ni följa oss HÄR   Min gamla HOLMSTO...

Av Helena - 30 oktober 2012 16:44


STOPPSIGNAL PÅ VÄG EMOT MIG!  STOPPSIGNAL PÅ VÄG IFRÅN MIG   LYSTRA FÖRSÖKER FÅ MATTE ATT BLÅSA STOPPSIGNAL PÅ ALLA MÖJLIGA.....   ....OCH OMÖJLIGA SÄTT         ...

Av Helena - 30 oktober 2012 15:57


- Menar du verkligen RAKT fram?? - Ja jag menar RAKT fram!! - Menar du att jag ska springa IGENOM enbusken?? - Ja jag menar att du ska springa IGENOM enbusken!! - Men om det kommer ett träd ivägen då?? - Om det komme...

Av Helena - 28 oktober 2012 18:13


Så var då äntligen denna helgen över!!   Känns lite som en mental urladdning nu när det är klart. För även om jag har känt att jag KAN det här så visste man ju inte vad för frågor som skulle komma på det teoretiska provet och om man pga nervosite...

Av Helena - 23 oktober 2012 15:26

I helgen bar det av till Arboga för sektionskamp mellan flatklubbens sektioner Östra (vårt lag), Bergslagen och Gävle-Dala. Värmland hade tyvärr inte fullt lag så de hade lämnat WO.   Vi har haft en superrolig helg med trevligt umgänge även om ma...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards