HOLMSTORP

Direktlänk till inlägg 14 juni 2012

En lite rörig debut i lydnadsklass 2

Av Helena - 14 juni 2012 18:48

I tisdags (mellan utspring och studentmottagning) debuterade jag och Lystra i Lkl2 (förutom på KM då förstås) och det var väl inget riktigt fokus vare sig från matte eller Lystra tyvärr.


Jag kände att Lystra intresserade sig för saker både på och utanför planen som störde hennes fokus och jag själv var lite väl stressad och hade tankarna på annat håll. Jag blev lite extra störd av att de hade kastat om hoppet och fjärren och att tävlingsledaren "glömde" att säga till att man skulle lägga ner hunden innan man kommenderades att lämna.


Jag vet inte riktigt vad vi fick för poäng men Karin och Susanne som skrev ner de flesta momenten i sin app kom fram till att vi fick runt 154 poäng tror jag det var.


Uppdaterat 19/6:

Resultatet har kommit in på SBK Tävling och vi fick totalt 153,5 och placering 6 av 9 st (så med facit i hand hade det räckt med 8 poäng på läggandet så hade vi fått ett förstapris   )

Platsliggning: 10

Fritt Följ: 6,5

Läggande under gång: 0

Inkallning: 7,5

Rutan: 10

Apportering: 8

Hopp: 6,5

Fjärren: 6,5

Helhet: 7,0

Här är mina reflektioner:

PLATSLIGGNING

Lyfte upp huvudet direkt när jag lämnade och låg och tittade sig omkring. La ner huvudet precis innan de sa att tiden var ute. Hon gjorde ju så på appellen också så detta är något vi får jobba med för jag tycker det känns stadigare och lugnare när hon ligger med hakan i backen. Hon har ju legat så platt ner i marken så länge nu så jag trodde verkligen vi hade en stabil "hakanibackenplatsliggning" men tydligen inte på tävling.


FRITT FÖLJ

Ganska bra i raksträckorna men inte alls med i svängar och halter!


LÄGGANDE UNDER GÅNG

Tycker det känns som om hon lägger sig väldigt segt men känner mig säker på att hon lagt sig ner och när jag vänder mig om ser jag att hon sitter i någon halvsittande ställning som om hon var på väg att lägga sig men trodde det blev fel!


INKALLNING

Använder mina ben för att bromsa in!


RUTAN

Rakt in i rutan med bra fart = 10 poäng!


APPORTERING

Sätter sig inte när hon kommer in!


HOPP ÖVER HINDER

Kommer ut lite för långt innan hon sätter sig på mitt kommando. Sätter sig inte vid min sida!


FJÄRREN

Katastrof från min sida! Jag blev så förvirrad av att hon inte kommenderade att jag skulle lägga ner hunden innan jag lämnade så jag lägger ner henne lite hastigt på eget bevåg innan jag lämnar. När jag vänder mig om och ser att det står ligg på skylten blir jag först konfunderad (men det ska den ju göra för att  hon skall kunna vända den till sitt). Lystra sätter sig inte upp på första uppsittet men gör de andra skiftena helt ok. När tävlingsledaren säger att jag skall återgå till hunden får jag hjärnsläpp och tänker att momentet är slut (som det är i rutan när man skall hämta hunden) och berömmer Lystra på tillbakavägen så hon tänker såklart att det är färdigt och ställer sig upp och trampar runt vid min sida när jag kommer tillbaks och jag hör att domaren säger att det var ett dåligt avslut   


Så inget förstapris denna gången och många saker att tänka på och träna på tills i Juli när vi ska påt igen!


 
ANNONS
 
Ingen bild

Karin

14 juni 2012 19:43

Att du var ofokuserad och stressad avspeglade sig på tävlingen. Nästa gång får du ägna dig bara åt att tävla. Kram

Helena

14 juni 2012 21:35

Ja du har så rätt! Inte lätt för en liten fis att hålla koncentrationen med en rörig matte!

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

14 juni 2012 19:49

Hon låg hela platsliggningen, hon gick fint på raksträckorna i fria följet, bra transporten i läggande under gång, väldigt bra fart i inkallningen, apporteringen full fart ut, hindret funkade trots missen på KM(fjärren strulade matte till det på).

Ta med dig det som gick bra!
Kram

http://fantasticdog.com

Helena

14 juni 2012 21:33

Tack söta du för peppande kommentar och för att du kom och tittade!

 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

14 juni 2012 20:59

Håller med Susanne, ta med dig det som var positivt och gör upp en plan för att rätt till det som blev mindre lyckat!! På´t igen!! :D

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

Helena

14 juni 2012 21:33

Ja jag försöker verkligen tänka så och jag är faktiskt inte så besviken på tisdagens tävling men desto mer på appellen eftersom hon gjorde ett så himla bra spårarbete! Hoppas vi ses snart!

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

16 juni 2012 14:02

Tycker definitivt att ni gjorde en bra debut under denna förutsättning (studentfirande/farande). 154 p... så ni var ändå väldans nära. Som tidigare talare sagt, ta med dig det som var bra... glöm resten.
I juli fixar ni första priset för då går ni in i er bubbla och kör så det ryker du & Lystra :-)
Stor KRAM på dig!

http://stadsflattarna.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 31 oktober 2012 12:22

    Efter att ha varit Bloggplatsen trogen i många år har jag nu fått ett erbjudande om att blogga via Vimeddjur. Jag håller därför på och bygger upp min nya hemsida och blogg i Wordpress så hädanefter kan ni följa oss HÄR   Min gamla HOLMSTO...

Av Helena - 30 oktober 2012 16:44


STOPPSIGNAL PÅ VÄG EMOT MIG!  STOPPSIGNAL PÅ VÄG IFRÅN MIG   LYSTRA FÖRSÖKER FÅ MATTE ATT BLÅSA STOPPSIGNAL PÅ ALLA MÖJLIGA.....   ....OCH OMÖJLIGA SÄTT         ...

Av Helena - 30 oktober 2012 15:57


- Menar du verkligen RAKT fram?? - Ja jag menar RAKT fram!! - Menar du att jag ska springa IGENOM enbusken?? - Ja jag menar att du ska springa IGENOM enbusken!! - Men om det kommer ett träd ivägen då?? - Om det komme...

Av Helena - 28 oktober 2012 18:13


Så var då äntligen denna helgen över!!   Känns lite som en mental urladdning nu när det är klart. För även om jag har känt att jag KAN det här så visste man ju inte vad för frågor som skulle komma på det teoretiska provet och om man pga nervosite...

Av Helena - 23 oktober 2012 15:26

I helgen bar det av till Arboga för sektionskamp mellan flatklubbens sektioner Östra (vårt lag), Bergslagen och Gävle-Dala. Värmland hade tyvärr inte fullt lag så de hade lämnat WO.   Vi har haft en superrolig helg med trevligt umgänge även om ma...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ HOLMSTORP med Blogkeen
Följ HOLMSTORP med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se