HOLMSTORP

Direktlänk till inlägg 11 juni 2012

Appelldebut i Hälsingland

Av Helena - 11 juni 2012 18:21

I helgen debuterade jag och Lystra i Appellen (spår) uppe i Ljusdal!


Jag Karin och Sara tog en roadtrip upp till vår stuga i Hälsingland och kollade in unghundsderbyt, tränade jakt och rally vid stugan, lagade god mat och sen åkte vi till Ljusdal söndagmorgon!


Både Karin och Sara har skrivit lite roligare och utförligare inlägg om vår helg så jag hänvisar den som är intresserad att läsa deras bloggar istället så väljer jag att bara skriva om tävlingen!  


Tyvärr tog Lystra inte upp pinnarna i munnen som hon oftast gör (men inte alltid) och jag HITTADE inte pinnarna bland all mossa, pinnar och kvistar! Hon markerade båda pinnarna och jag förskte leta efter dem men när hon spårade vidare kunde jag ju inte stå och leta hur länge som helst så jag hängde med (istället för att ta tillbaks henne och be henne leta efter pinnen   ) och tänkte att hon kanske bara käkade harpluttar eller nåt    Slutpinnen plockade hon upp och kom springandes med men då var ju redan nollan ett faktum.


Båda domarna såg jätteförvånade ut (och tyckte det var skittrist) att jag inte hittade pinnarna för hon markerade på rätt plats båda gångerna och de berömde hennes spår jättemycket så hon hade nog fått 10 poäng om jag bara hittat de där nedrans pinnarna och jag ångrar så att jag inte "hetsade" Lystra att "leta pinnen"! Men det är ju lätt att vara efterklok   


De hade fått kasta om ordningen så vi började med lydnaden och hon gjorde en helt ok lydnad (hon är lite segare och långsammare än hon brukar just nu, efterlöpsseg?) och hon sprang jättefint ut till mottagaren på budföringen (till min förvåning eftersom vi inte tränat det särskilt mycket).

BETYG & DOMARKOMMENTARER

SPÅR               

0 (hittar bara slutföremål)

0 (endast slut)


BUDFÖRING

7,5 (dk, slarvigt avslut)

8    (Avslut, dk start)

Min kommentar: Hon kom rakt emot mig utan en tendens att bromsa in och gjorde ett glädjeskutt upp på mig (kanske hon var lite lättad att hon klarade att springa till en helt okänd och ville liksom göra mig uppmärksam på hur duktig hon hade varit. Så slarvigt avslut var väldigt milt uttryckt   DK var något knyck som jag gjorde liksom för att skjutsa iväg henne.


LYDNAD

Linförighet

8     (släpper hö sväng, tappar pos. vänster, snett sitt)

7,5  (släpper sväng, position, dk, snett sitt)

Min kommentar: Kändes segt och stundtals dåligt fokus

 

Framförgående

0     (går ej ut första sträckan, inte andra heller)

0     (sen ut, dk, hund går ej ut)

Min kommentar: Fortfarande väldigt osäkert moment, hon började gå ut litegrann på första sträckan men ändrade sig 


Platsläggande

8      (tar steg, segt läggande)

8      (segt läggande)

Min kommentar: Läggandet är ovanligt segt just nu!

 

Inkallande

9     (Tempo)

8     (Segt, ojämnt tempo)

Min kommentar: Väldigt olikt Lystra att såå långsamt galoppera in men hon gjorde å andra sidan en snygg ingång nu när hon hann bromsa in ;-))


Apportering

8,5    (Tempo in, segt avslut)

8       (Tempo in, avslut dk)

Min kommentar: Travade in och ställde sig i utgångsposition så jag sa "fot" därav dubbelkommandot.


Hopp över hinder

8,5     (dk ut, dk sitt, bra hopp)

8        (dk:n återhopp)

Min kommentar: Funderar på om domare 1 hörde i syne eller såg nåt jag inte är medveten om för det var iallafall inget muntligt dk på varken uthopp eller sitt, men på återhoppet kom det en timmerbil uppe på vägen så Lystra satt med huvudet vänt åt andra hållet så jag fick klämma i med tre hopp!


Platsliggande

10    

10

Min kommentar: Lyfte upp huvudet direkt när jag lämnade och la ner det igen efter ca halva tiden men såg ganska lugn ut även fast det var en grönis som spanade in och vred sig mot henne!Summa lydnad Medel: 180 p (vilket betyder att det hade räckt med en 5:a på spåret för att vi skulle bli uppflyttade!)

Summa special Medel: 15.5 pSå trots att Lystra gjorde det bästa personspår hon gjort någonsin, tuffade på mitt i spåret, markerade pinnarna, tog vinklarna klockrent utan tvekan eller ringning så nollade vi spåret - känns lite surt men det är bara att acceptera att vi måste träna vidare på att hon skall plocka upp pinnarna VARJE gång. För jag har så svårt att se pinnarna att det är omöjligt om det är lite "rörig" terräng.


När det gäller lydnaden skall vi träna mer på:

    • Linförighet, att hänga med i alla svängar och få bättre uthållighet
    • Framförgående
    • Snabba lägganden
    • Ingångar med och utan apportbock på olika långt avstånd
 

Må så gott!


Ps Jag började på detta inlägg redan i måndags men det har varit lite väl hektiskt nu ett tag med skolavslutning, studentutspring, studentmottagning, middagar, mm så jag fick det klart idag torsdag :-) Ds  
ANNONS
 
Ingen bild

Karin

14 juni 2012 19:38

Jag tyckte det såg bra ut, lite mer sug efter pinnarna så blir det bra. Hon är nog lite seg av löp eller värme för hon brukar vara mer alert än så.

Helena

14 juni 2012 21:34

Tack finaste!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 31 oktober 2012 12:22

    Efter att ha varit Bloggplatsen trogen i många år har jag nu fått ett erbjudande om att blogga via Vimeddjur. Jag håller därför på och bygger upp min nya hemsida och blogg i Wordpress så hädanefter kan ni följa oss HÄR   Min gamla HOLMSTO...

Av Helena - 30 oktober 2012 16:44


STOPPSIGNAL PÅ VÄG EMOT MIG!  STOPPSIGNAL PÅ VÄG IFRÅN MIG   LYSTRA FÖRSÖKER FÅ MATTE ATT BLÅSA STOPPSIGNAL PÅ ALLA MÖJLIGA.....   ....OCH OMÖJLIGA SÄTT         ...

Av Helena - 30 oktober 2012 15:57


- Menar du verkligen RAKT fram?? - Ja jag menar RAKT fram!! - Menar du att jag ska springa IGENOM enbusken?? - Ja jag menar att du ska springa IGENOM enbusken!! - Men om det kommer ett träd ivägen då?? - Om det komme...

Av Helena - 28 oktober 2012 18:13


Så var då äntligen denna helgen över!!   Känns lite som en mental urladdning nu när det är klart. För även om jag har känt att jag KAN det här så visste man ju inte vad för frågor som skulle komma på det teoretiska provet och om man pga nervosite...

Av Helena - 23 oktober 2012 15:26

I helgen bar det av till Arboga för sektionskamp mellan flatklubbens sektioner Östra (vårt lag), Bergslagen och Gävle-Dala. Värmland hade tyvärr inte fullt lag så de hade lämnat WO.   Vi har haft en superrolig helg med trevligt umgänge även om ma...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ HOLMSTORP med Blogkeen
Följ HOLMSTORP med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se