HOLMSTORP

Direktlänk till inlägg 22 april 2012

Vi har iallafall en fantastiskt bra stadga!

Av Helena - 22 april 2012 20:04

Igår var vi på WT i Fjällnora och idag har vi varit på träningsjaktprov i Gullunge! Och det som jag känner att jag har lyckats med Lystra (ja jag vet att det är färskvara och kräver underhåll) är stadgan! Jisses va duktig hon är och sitter stadig i skott, kast, vatten och även när andra hundar svishar förbi framför nosen på henne! Känns så himla skönt med en hund som fattat att om man "håller i sig" får man vara med på det roliga!


Karin startade Vilja på WT:t igår men Vilja körde helt sitt eget race utan att kolla med Karin vad hon tyckte och jag tycker Karin var tapper som höll humöret uppe och genomförde alla rutor! Men nu tror jag att Karin har tävlat klart med Vilja. Vi får väl se om husse kommer igång och träna Vilja igen eller om Irene ska börja träna med oss och ska få låna Vilja   Annars blir det nog rallylydnad, bruks och agility för henne och så tränar vi apportering utan tävlingsambitioner för har tror inte jag kommer starta på WT eller prov med henne nåt mer.  Eller åtminstone inte förrän hon är 10 år och har lugnat ner sig lite och slutat med allt bus och valpfasoner   


 

Vilja med husse på WT sommaren 2010!



Lystra skötte sig jättebra på de tre första rutorna (riktat närsök, dubbelmarkeringar och dirigering/linjetag) och de poängavdrag som vi fick på de rutorna var förarmissar så de får jag ta på mig.


Dirigeringsrutan gjorde hon verkligen helt perfekt och domaren kommenterade att det där gick ju väldigt bra och hon sa att det blev toppbetyg men att hon drog nånting för att jag la på ett "ja" på vägen ut. Jag hade säkert inte behövt det men gjorde det för att vara på den säkra sidan.


 

Sötast på hela WT:t var iallafall lille Emrik 9 veckor 


Walkupen som vi gjorde som nästsista rutan var toksvår! Och det var dessutom svårast för den hunden som hade högst startummer och det var såklart Lystra och jag (vår parkamrat hade säkert klarat det bättre för de kom på andra plats i Ökl med samma poäng som Tina och Elliot som vann klassen)  


Lystra och jag är ju inte klara för så svåra linjetag och dirigeringar som vi fick på Walkupen men jag är väääldigt nöjd med Lystras stadga Det började med att vår parkamrat fick en dubbelmarkering med skott som den skulle hämta in först och sen skulle jag skicka Lystra på ett linjetag snett över ett brett dike till en björk som var långt bort (ca 100 meter?). Sen bytte vi plats och så fick Lystra dubbelmarkeringar och labben en dirigering. När labben sprang iväg för att hämta den vänstra markeringen passerade den kanske en meter framför Lystra som satt och tokstirrade åt markeringens håll. Men hon satt helt stadigt och ryckte inte ens till när labben sprang förbi!! Duktiga Lystra! Att linjetaget var för svårt blev jag ju inte förvånad över men när hon helt ignorerade mina signaler kände jag liksom inte riktigt igen henne. För även om hon inte förstår så brukar hon lyssna på mig och försöka förstå vad jag menar men här sprang hon mest runt och nosade och verkade inte alls ta nån notis om att jag försökte hjälpa henne att hitta dummisen så det var bara att kalla in och få en stor fet nolla 


På sista rutan tyckte hon inte heller att hon behövde lyssna på mig och att hon dessutom blev akut bajsnödig kunde hon kanske inte rå för     Vi nollade inte men det blev nog inte många poäng kvar på den rutan.

Vi åkte innan prisutdelningen så jag har inte fått veta poängen (väntar på att de skall läggas ut på hemsidan) men att det inte blev några uppflyttningspoäng kan vi vara säkra på!


 

På kvällen var vi på en supertrevlig tjejmiddag hos Annika och det blev väldigt mycket hundprat såklart eftersom det bara var hundnördar som var där! Jag fick då veta att bruksreglerna har ändrats från 1 januari 2012 och att det nu är ickeförarlagda spår även i appellen! Det var ju bra att få veta det två veckor innan tävling   Så denna veckan har två av mina snälla klubbkamrater lovat att lägga spår till Lystra! Och fler har erbjudit sig, tur man har snälla kamrater. I fredags när vi spårade (fast då var det ju jag som lagt det) i ösregn så gick hon som tåget och plockade alla pinnar utan tvekan så det skall bli spännande att se hur hon reagerar när det är nån annan som lagt spåret och hållit i pinnarna.


 

Lilla Jippie väntar på att spåret skall "ligga till sig" 


Idag har vi varit på provapåjaktprov i Gullunge hos Eva Thoren och Sofie Piel och det blev både ris och ros till den lilla svarta!


DAGENS PLUS

+ STADGAN

+ Dirigeringen/linjetaget

+ Markeringarna

+ Att hon tog upp alla olika vilt och kom till mig i full fart!



DAGENS MINUS 

- AVLÄMNINGARNA (släppte framför mina fötter). Eftersom vi tränat med vilt flera dagar/kvällar denna veckan och jag tyckte att vi började få till ett  "håll fast " så hade jag förväntat mig att hon kanske skulle släppa de första men att jag sen skulle få det mesta i hand. Hon brukar "jobba upp sig" vartefter men idag fick jag nog inte en enda i handen.

- Detta förbannade fotgående - att det ska vara så svårt!! Men jag vände om och vände om, backade eller stannade så fort hon drog sig det minsta före och till sist varvade hon ner och gick skapligt fot till och med ner till sjön. 

- Inte lika snabba upptag som hon brukar ha.

- Viss tveksamhet att gå på djupet i jobbig terräng på söket.


Nu när vi kom hem har vi kört doggiezen med liten pippis och kom så långt att hon kunde sitta framför mig och hålla pippisen fast jag knackade lätt på den i ca 5-10 sekunder! Och jag kunde till och med ta på henne utan att hon släppte!! Så nu får vi öka storlek på pippin, tiden, hur mycket jag ska kunna ta/hålla/knacka på fågeln, mm  successivt ..... Och det är ju inge bråttom alls vi har ju nästan en hel vecka på oss ;-)


Ha en härlig söndagkväll alla vänner!





 
 
Karin & co

Karin & co

22 april 2012 22:26

Ja vad ska man säga, Vilja får nog ägna sig åt att vika servetter tills hon vuxit upp och är gammal och trött ;-)

http://karinochwilma.blogggratis.se

 
Karin & co

Karin & co

22 april 2012 22:36

Ja det kan hon få göra :-) Jag tänkte mer i jaktliga sammanhang. Jag tror brukset kan vara något också för blunblönen. Sök kanske?!

http://karinochwilma.blogggratis.se

 
Linn

Linn

23 april 2012 07:00

Haha, Vilja :D Finns nog en risk att Nässla blir en sån typ också, fast jag undrar om det ens är någon som går på att låna henne ;)

http://hundlycka.blogspot.comlogspot.com

 
Annika, Indy o Diesel

Annika, Indy o Diesel

23 april 2012 18:47

Du har en häktisk period framför dig! Önskar jag inte jobbade så vi kunde träna tillsammans!

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Iréne

23 april 2012 21:30

:) Jag o Vilja kan vika servetter tillsammans ;)

 
RootMaster for Android

RootMaster for Android

3 januari 2018 05:48

Root Master is one of the main Android pulling apparatus accessible for nothing to download

http://www.grovecitysummit.com/root-master-apk-for

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 31 oktober 2012 12:22

    Efter att ha varit Bloggplatsen trogen i många år har jag nu fått ett erbjudande om att blogga via Vimeddjur. Jag håller därför på och bygger upp min nya hemsida och blogg i Wordpress så hädanefter kan ni följa oss HÄR   Min gamla HOLMSTO...

Av Helena - 30 oktober 2012 16:44


STOPPSIGNAL PÅ VÄG EMOT MIG!  STOPPSIGNAL PÅ VÄG IFRÅN MIG   LYSTRA FÖRSÖKER FÅ MATTE ATT BLÅSA STOPPSIGNAL PÅ ALLA MÖJLIGA.....   ....OCH OMÖJLIGA SÄTT         ...

Av Helena - 30 oktober 2012 15:57


- Menar du verkligen RAKT fram?? - Ja jag menar RAKT fram!! - Menar du att jag ska springa IGENOM enbusken?? - Ja jag menar att du ska springa IGENOM enbusken!! - Men om det kommer ett träd ivägen då?? - Om det komme...

Av Helena - 28 oktober 2012 18:13


Så var då äntligen denna helgen över!!   Känns lite som en mental urladdning nu när det är klart. För även om jag har känt att jag KAN det här så visste man ju inte vad för frågor som skulle komma på det teoretiska provet och om man pga nervosite...

Av Helena - 23 oktober 2012 15:26

I helgen bar det av till Arboga för sektionskamp mellan flatklubbens sektioner Östra (vårt lag), Bergslagen och Gävle-Dala. Värmland hade tyvärr inte fullt lag så de hade lämnat WO.   Vi har haft en superrolig helg med trevligt umgänge även om ma...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards