HOLMSTORP

Direktlänk till inlägg 6 januari 2012

Nya mål 2012 och hur det gick med våra mål för 2011!

Av Helena - 6 januari 2012 09:57


Nytt år = nya utmaningar och nya mål men först ska jag börja med att utvärdera våra mål för 2011   



Utvärdering av våra mål för 2011


HELENA

  • Se till att H&H Hälsa har lika bra inflöde med jobb som 2010 - UPPNÅTT

  • Gå hundkurser med fokus på jakten under våren och lydnad/bruks under höst/vinter för att få ny inspiration och träningsdisciplin - UPPNÅTT

  • Bli bättre på att planera min träning och föra träningsdagbok - NJA (höll bara under början av året)

  • Att äta hälsosammare, träna styrka och gå ner i vikt är väl kanske ett stående mål - DELVIS UPPNÅTT - mycket till styrketräning har det inte blivit men 2011 var året då jag började jogga regelbundet tillsammans med hundarna. Ett stort steg för mig som alltid har tyckt att det varit jättekul med Friskis & Svettis, gå på gym, yoga mm men som har avskytt att jogga! Nu tycker jag till och med att det är roligt och det är ju en enkel och superbra motionsform att utföra tillsammans med hundarna.  

  • Mitt sista men definitivt inte minsta mål vill jag inte formulera här utan det kommer förhoppningsvis som en glad överraskning under året. Mina närmsta kan säkert ana vad jag tänker på men skriv gärna inte något om det - UPPSKJUTET (beräknas vara uppnått i februari 2012) 

 

VILJA

  • Viltspår - Träna svåra korta spår. Ta sitt sista förstapris i Ökl så hon får sitt championat - UPPNÅTT

  • Bruks - Träna på att bli noggrann i spåret och att plocka pinnarna. Tävla appellspår under vår/sommar och bli uppflyttade till lägre - INTE UPPNÅTT (var anmäld till en tävling som fick ställas in pga löp)

  • Lydnad - Träna treans moment utan tävlingsambitioner under 2011 - UPPNÅTT

  • Jakt - Perra & Vilja skall träna vidare med fokus på stadga och lydnad. Ev start på WT under sommaren och jaktprov till hösten - INTE UPPNÅTT (det har mest blivit jag som har tränat Vilja även i jakten pga att vi tränat en hel del dagtid)

 

LYSTRA

  • Viltspår - Träna upp hennes självförtroende, träna återgångar, svåra vinklar och skottprov i spåret. Starta Ökl under våren/hösten - UPPNÅTT MED RÅGE = viltspårschampion

  • Bruks - Träna motiverande personspår och att plocka upp pinnarna - NJA (har inte blivit så mycket som jag hade tänkt)

  • Lydnad - Sätta ihop grundfärdigheterna till ettans moment och lägga in mycket störningsträning. Tävla lydnadsklass 1 till sommaren - UPPNÅTT (starten dock uppskjuten till hösten)

  • Jakt – Träna vidare på lydnad, stadga och att förbättra avlämningarna. Skaffa olika sorters vilt och träna mycket vilthantering. Starta på jaktprov till hösten och ev WT till sommaren - DELVIS UPPNÅTT (startade på WT och blev uppflyttade till Ökl på unghundsderbyt, lydnad, stadga och avlämningar (med dummy) har vi jobbat på bra med. Dock inte tillräckligt mycket vilthantering och ingen jaktprovsstart).

  • Övrigt – Bli ännu duktigare vid hundmöten (dvs inte hetsa upp sig om hon inte får hälsa) och på att gå fint i koppel - UPPNÅTT

 

TINA

  • Fortsätta vara frisk och glad - DELVIS UPPNÅTT (rent fysiskt har hon fått vara fortsatt väldigt frisk men sinnena (syn & hörsel) och de kognitiva förmågorna (börjar bli lite virrig) har blivit sämre   Men GLAD är hon   )

  • Få minst en löspromenad om dagen där en person har 100 % koll på henne så att hon inte irrar bort sig (vågar ju inte ha henne lös när man inte kan titta på henne hela tiden) - DELVIS UPPNÅTT (har helt enkelt inte hunnits med dagligen men hon har mer och mer börjat acceptera att gå kopplad)

  • Få någon sorts hjärngympa 1-2 ggr/vecka som t ex lite lydnads- eller trixträning, godissök eller lek med godisboll/pyramid - UPPNÅTT (godissök är Tinas största intresse så hon får leta godis på olika sätt flera gånger om dagen).


MÅL FÖR 2012



HELENA


  • Slutföra instruktörsutbildningen på Hundens Hus och starta upp fler hundkurser under hösten.
  • Fortsätta jogga och förbättra kondition och uthållighet.
  • Bli bättre på att planera (föra träningsdagbok) och utvärdera hundträningen.

 

VILJA


  • jAKT: Fortsätta träna, utvecklas och ha roligt tillsammans. Starta på WT under vår/sommar/hösten för att bli uppflyttade i Ökl.
  • LYDNAD: Fortsätta träna 3:ans moment i lydnaden utan tävlingsambitioner (inte för att jag inte tror att Vilja har förmågan att klara av 3:an utan mer för att jag känner att jag inte riktigt har tid att satsa på att tävla i alla grenar med två hundar och för att jag vill att vi skall ha roligt tillsammans utan att det bli för prestationsinriktat).
  • BRUKS: Träna för att ev starta appellen under året.
  • ÖVRIGT: Efterrsom vi inte har tillräckligt att göra är jag väldigt sugen på att testa någon ny aktivitet tillsammans med Vilja (Freestyle, HTM, rallylydnad, agility eller annat).

LYSTRA


  • JAKT: Träna vidare inför Ökl och starta på WT under våren/sommaren. Komma igång med viltträningen på allvar (avlämningarna) och jobba på med fotgåendet i "skarpt läge" för att "våga" komma till start på jaktprov under hösten. Känna av formen genom att starta på provapåjaktprov under våren.
  • LYDNAD: Tävla tvåan under våren (har anmält till vår första tävling redan i januari) och träna för att ev kunna starta 3:an under sommaren/hösten.
  • BRUKS: Träna personspår för att ev starta appellen undet sommaren/hösten.
  • ÖVRIGT: Ev prova på någon mer aktivitet (rally, freestyle, HTM eller agility).


TINA

 

  • Hoppas på att hon får fortsätta att vara frisk & glad.....men det känns som om vi får se med lite tillförsikt och ta en dag i taget
  • Fortsätta ge henne vad hon behöver fysiskt (lagom med motion, närhet, massage, mm) och psykiskt (mental stimulans i form av godissök på olika sätt)!


Självklart är det främsta och viktigaste målet att alla skall få det man behöver för att må bra såväl fysiskt (friskvård och fysträning) och psykiskt (mental stimulans, närhet, värme och kärlek)!



Må 2012 bli ett roligt, stimulerande, händelserikt, rogivande och framförallt friskt år för oss alla!!







 
 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

6 januari 2012 12:55

Ja, vi är fler som inte uppnådde alla våra mål för 2011, men du har klarat av många av dem!! Bra där! Nu satsar vi för fullt på 2012!! Välkommen hem!!!

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

6 januari 2012 14:00

Mycket uppnått! Ser fram emot ett nytt hundår tillsammans :)

http://Karinochwilma.bloggagratis.se

 
Sara och Lhyra

Sara och Lhyra

7 januari 2012 22:45

Vad fin nya bloggen blev!
Du kanske kan hjälpa mig att sätta upp mål för 2012? :)

http://lhyra.webdon.nu

 
Annica

Annica

9 januari 2012 19:58

Du glömde ett mål för Helena inför 2012.. Sluta kalla Lystra för FISEN ;) Tack för igår, lät som det var en späckad söndag..

http://www,ryegates.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

9 januari 2012 23:19

Gud vad kul att läsa om hur målen som du satte upp gick... nästan ALLA är ju i hamn. STARKT JOBBAT!

Jag är helt övertygad om att 2012 kommer att gå precis lika bra för er alla!

Spännande att du snart inleder tävlingssäsongen :-)

Bamsekramar

http://stadsflattarna.blogspot.com

 
Sara och Lhyra

Sara och Lhyra

14 januari 2012 19:53

Ja det känns så otroligt roligt när man ser att ljuset går upp hos den lilla damen. Hon blir glad och jag med :) Det är en rolig övning eftersom det antingen är allt eller inget, antingen kommer hon in och det blir fortsatt lek eller så gör hon det inte och får leka med sig själv. Tusen tack för alla dina tips och för all hjälp vi får.

http://sarate.se

 
Karin

Karin

14 januari 2012 23:18

Tack för idag. Jag var mycket nöjd med Miso och glad över den attityd hon hade. Kram

http://Karinochwilma.bloggagratis.se

 
Zandra, Lova & Lystra

Zandra, Lova & Lystra

15 januari 2012 09:26

Vi ramlade in här och vill då passa på att önska er lycka till med alla mål och kommande bravader under 2012. : )

Jag tycker förstås att ni borde testa på rallylydnad, det är hur kul som helst ; D

http://goldendays.cybersajt.se

 
Jessica Gnista Glimma

Jessica Gnista Glimma

16 januari 2012 23:39

Bra jobbat 2011 och lycka till med dina mål för 2012. kram

http://www.skeppartorps.se

 
Ann-Sofie

Ann-Sofie

18 januari 2012 09:28

Vilken strukturerad o fin utvärdering av förra året, o fantastiskt BRA jobbat på alla plan!!! Realistisk men utmanande plan för 2012, me like! Hoppas också att vi hinner ses nån gång under detta året, ute på nån tävling kanske om inte annat. Kraaaaaaaaaaaaaaaaaam

http://zetterljungs.hundstudio.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 31 oktober 2012 12:22

    Efter att ha varit Bloggplatsen trogen i många år har jag nu fått ett erbjudande om att blogga via Vimeddjur. Jag håller därför på och bygger upp min nya hemsida och blogg i Wordpress så hädanefter kan ni följa oss HÄR   Min gamla HOLMSTO...

Av Helena - 30 oktober 2012 16:44


STOPPSIGNAL PÅ VÄG EMOT MIG!  STOPPSIGNAL PÅ VÄG IFRÅN MIG   LYSTRA FÖRSÖKER FÅ MATTE ATT BLÅSA STOPPSIGNAL PÅ ALLA MÖJLIGA.....   ....OCH OMÖJLIGA SÄTT         ...

Av Helena - 30 oktober 2012 15:57


- Menar du verkligen RAKT fram?? - Ja jag menar RAKT fram!! - Menar du att jag ska springa IGENOM enbusken?? - Ja jag menar att du ska springa IGENOM enbusken!! - Men om det kommer ett träd ivägen då?? - Om det komme...

Av Helena - 28 oktober 2012 18:13


Så var då äntligen denna helgen över!!   Känns lite som en mental urladdning nu när det är klart. För även om jag har känt att jag KAN det här så visste man ju inte vad för frågor som skulle komma på det teoretiska provet och om man pga nervosite...

Av Helena - 23 oktober 2012 15:26

I helgen bar det av till Arboga för sektionskamp mellan flatklubbens sektioner Östra (vårt lag), Bergslagen och Gävle-Dala. Värmland hade tyvärr inte fullt lag så de hade lämnat WO.   Vi har haft en superrolig helg med trevligt umgänge även om ma...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards