HOLMSTORP

Direktlänk till inlägg 19 september 2011

Nattlig överraskning, födelsedagar och WT

Av Helena - 19 september 2011 15:59


Snacka om att jag blev överraskad i fredags natt när jag väcktes av att hundarna skällde och skällde. Yrvaket gick jag upp och sa till dem att vara tysta och då hörde jag att det ringde på dörren. Blev lite halvrädd eftersom Perra var i Portugal och bara jag och Elias var hemma men kände mig ju ganska trygg eftersom jag har hundarna.


Gick snabbt in i sovrummet och tog på mig en morgonrock innan jag gick till dörren för att se vem det var. Jag var helt inställd på att det skulle vara polisen som skulle tala om att det varit inbrott i nåt grannhus eller försök till inbrott hos oss.


Som tur va har vi ett fönster i dörren så jag kunde kika ut för att se så jag inte öppnade för någon främmande människa.


Det tog säkert upp till en minut innan signalen från ögat nådde hjärnan och talade om att det iten alls var en söt kvinnlig polis som stod där och log utan att det var min finaste sötaste underbaraste dotter   som åkt hem från Köpenhamn för att överraska sin mamma på födelsedagen.


Jag fick presenter mitt i natten och vi satt i flera timmar i köket och drack danskt lakritste och åt danska honungskakor.


På lördagen var det dags för hundträning på fm och sen var det kalas med släkt och vänner på kvällen. Det var så mysigt att få fira även denna födelsedag tillsammans med min bästaste.


Tack alla ni fina för gratulationer och alla fina presenter!


Sen på söndagen var det till att stiga upp ganska tidigt för att åka iväg till Örebro tillsammans med Annika/Indy och Anni/Wolley för att starta på Frk Bergslagens WT.


När vi kom dit pågick KM för fullt och Annika var där och startade både Cola, Malte och syrran Polly och det gick jättebra för dem alla! Grattis till alla fina placeringar. Och grattis även till Mailn med Pingla och Fixa och Jessi och lilla Verk för fina prestationer.


  Jag är väldigt väldigt nöjd med min efterlöpstjej som skötte sig utmärkt på alla stationer men som hade en väldans otur på dubbelrutan som resulterade i att vi nollade denna = 40 poäng minus.


Men vi lyckades trots två nollor skrapa ihop 54 poäng på bara 3 rutor.


Ruta 1: Två enkelmarkeringar som hamnade klurigt bakom en hel hög med nedfallna stockar/träd. En baggis sa Lystra och spikade båda och hoppade i full fart över stockarna både ut och tillbaks = 20 poäng.


Ruta 2 och 3: Dubbelrutan bestod av en markering och en dirigering. Man hade 4 minuter på sig att klara av båda rutorna. Skott gick och en markering kastades ganska långt ute på en stor äng med gropar och stora grästuvor, bakom ett stort dike. Lystra spikade markeringen och sprang ut i exakt rätt område (hon till och med stod på den berättade kastaren efteråt) och jag ar helt säker på att det skulle bli en 20-poängare. Men hon fick den inte i näsan och efter en liten stunds letande i rätt område blev hon osäker och blev väldigt yvig och sprang i vida svängar på åkern. När hon hoppade över diket närmade hon sig området där dirigeringarna låg så då valde jag att kalla in henne för att inte förstöra även denna ruta. Skit också att jag inte fann mig när hon var i rätt område och blåste närsök för då hade hon troligen kopplat på näsan och hittat den men det är ju lätt att vara efterklok.


Efter markeringen skulle de dirigeras till en plats som gick parallelt med nedslaget. Lystra hade svårt att fokusera på dirigeringen (hon hade nog tankarna kvar på den där rackarns markeringen som hon inte hade fått in), hon sprang ut nästan hela vägen men några meter för tidigt började hon yra omkring och svarade inte alls på mina signaler. Jag ville inte stöka med henne när hon ändå inte lyssnade så jag valde att bryta även denna station och nollan var ett faktum.


Ruta 4: Walkup i par. Den som först skulle skicka sin hund hade den lös under ett ca 7-8 meter långt fotgende, markering kastades och när den var inne var det nästa hund. Samma sak för hund nummer två. Lystra skötte sig bra både under fotgåendet och satt stadigt när Wolley fick sin markering. Markeringen var heller inga problem = 18 poäng.


Ruta 5: Två enkelmarkeringar på vatten. Den första hamnade på land på andra sidan vattnet och den andra hamnade i vattnet. Jag tyckte att Lystra hamnade snett så jag valde att ställa mig med armen ut åt höger för att hon skulle se det när hon kom upp på andra sidan men när hon vände sig om hade hon dummin i munnen. Hon hade simmat precis spikrakt på den och det var jag som hade fel. Hon hade lite löst grepp och tappade dummin när hon kom upp, men tog upp den direkt igen och kom in med den. Hon spikade även den andra markeringen och den höll hon fastare så den tappade hon inte men skakade sig lite innan hon lämnade av = 16 poäng. Jag vet inte riktigt vad han drog poäng på, kanske att jag sträckte ut armen (men jag sa inget), att hon tappade den första eller att hon skakade sig med dummin i munnen. Jag tyckte hon markerade super och tycker att det var lite snålt   


Jag är iallafall helnöjd och tycker att det var ett roligt upplägg med så varierande rutor. TACK Annika och Anni för en trevlig dag!


Jag tycker det är superkul med WT. Synd att det bara är ett WT kvar i höst och då är  vi i Bordeaux så då kan vi inte vara med


När vi kom hem blev det myskväll med middag och en hel del fniss tillsammans med Linnsan som packade ner ett halvt hem i en ryggsäck.


 

Snacka om att vara proffs på att packa, inte en millimeter som gick tom i den ryggsäcken.


 


Trist att en helg går så fort bara och nu är min sötaste tillbaks i Köpenhamn   



 
 
Ann-Sofie

Ann-Sofie

19 september 2011 22:28

gud vilken överraskning att hon kom hem, så himla kul!!! o nu är det väl bara att du tar en tripp ner till grannlandet o hälsar på, det är så trevligt där så (fråga en som åker dit både nu o då).
Låter som ert upplägg på WT var rätt likt vårt, visst är det en himla skoj provform, sen att man inte alltid har millimetrarna på sin sida är ju lite trist men nästa gång så!!
Kunde gärna få arrangeras fler såna här, finns då rakt inte många att tillgå.
Vi får träna på pippisar under vintern vi.
Kram på Er.

http://htp://zetterljungs.cybersite.se

 
Jessica Gnista & Glimma

Jessica Gnista & Glimma

19 september 2011 22:54

Attans otur med nollan på dubbelstationen, men stort grattis till fina resultat på de andra rutorna :)

http://www.skeppartorps.se

 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

20 september 2011 10:59

Tack själv för i söndags. Man önskar verkligen att man skulle få reda på vad det är de drar poäng på... Nä, dags att satsa på jaktproven istället! Kram

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

 
Annica

Annica

20 september 2011 15:29

Jösses vad skoj att Linn dök upp!!! Dubbelstationen ställde till det för många, markeringen såg hyfsat enkel ut men terränbyten, dike och mycket annat ställde till det. Superfina poäng på de andra rutorna! Jag tror han drog poängen vid sista rutan för att hon droppade dummyn vid vattnet (även om hon sen tog upp den), det brukar ge avdrag. Polly gjorde nåt liknande, hon ruskade sig o då hon kom upp från vattnet o då hon har så lösa grepp tappade hon först dummyn o fick 15 poäng. Annars gjorde hon ett kanonjobb på den rutan. Så synd att ni inte kan vara med i Sorunda!! Men okey då, Frankrike funkar väl med ;))))

http://www,ryegates.se

 
Karin & co

Karin & co

20 september 2011 22:25

Bra jobbat, som sagt svårt att veta vad de drar på. Det var ingen sökruta alltså? Kanske ett WT som hade passat Miso också. Kluriga markeringar och inget sök :-)

http://karinochwilma.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 31 oktober 2012 12:22

    Efter att ha varit Bloggplatsen trogen i många år har jag nu fått ett erbjudande om att blogga via Vimeddjur. Jag håller därför på och bygger upp min nya hemsida och blogg i Wordpress så hädanefter kan ni följa oss HÄR   Min gamla HOLMSTO...

Av Helena - 30 oktober 2012 16:44


STOPPSIGNAL PÅ VÄG EMOT MIG!  STOPPSIGNAL PÅ VÄG IFRÅN MIG   LYSTRA FÖRSÖKER FÅ MATTE ATT BLÅSA STOPPSIGNAL PÅ ALLA MÖJLIGA.....   ....OCH OMÖJLIGA SÄTT         ...

Av Helena - 30 oktober 2012 15:57


- Menar du verkligen RAKT fram?? - Ja jag menar RAKT fram!! - Menar du att jag ska springa IGENOM enbusken?? - Ja jag menar att du ska springa IGENOM enbusken!! - Men om det kommer ett träd ivägen då?? - Om det komme...

Av Helena - 28 oktober 2012 18:13


Så var då äntligen denna helgen över!!   Känns lite som en mental urladdning nu när det är klart. För även om jag har känt att jag KAN det här så visste man ju inte vad för frågor som skulle komma på det teoretiska provet och om man pga nervosite...

Av Helena - 23 oktober 2012 15:26

I helgen bar det av till Arboga för sektionskamp mellan flatklubbens sektioner Östra (vårt lag), Bergslagen och Gävle-Dala. Värmland hade tyvärr inte fullt lag så de hade lämnat WO.   Vi har haft en superrolig helg med trevligt umgänge även om ma...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards