HOLMSTORP

Direktlänk till inlägg 15 maj 2011

Inga spöken i skogen idag iallafall!

Av Helena - 15 maj 2011 15:32

Alltså jag börjat tvivla på om Vilja "vimsmaja virrpanna" nånsin kommer kunna ta den där sista ettan till championatet   


Hon är så svår att läsa, hon drar iväg så bestämt åt ett håll och verkar inte det minsta tveksam trots att det är helt fel! Hon börjar inte fundera förrän man har hunnit väldigt långt åt fel håll. Idag blev jag riktigt irriterad på henne och sa till på skarpen när hon drog iväg åt fel håll i 110   Satte ner henne en stund så hon bara fick sitta och lugna ner sig innan vi fortsatte och den sista biten (några 100 meter) spårade hon på finfint. Men som sagt hade det varit på ett prov hade vi ju varit helt lost redan under de första 100 metrarna!


Nu ska jag bara lägga personspår åt Vilja och korrigera henne när hon går fel eller bara bryta och gå hem så det roliga tar slut om hon inte skärper sig!



Lystra däremot ser man direkt när hon tappar spåret eller då hon kollar upp om hon är rätt och det syns också väldigt tydligt när hon är på rätt spår   Hon är väldigt noggrann och lämnar ingenting åt slumpen så där tror jag nog att vi kan lyckas ta ett förstapris om hon inte blir påverkad av situationen att vara i en ny skog, mm. Hon slår en del och ringar i vinklarna men hon tar oss hela tiden framåt i rätt riktning! Det tar ett litet tag för henne att komma igång och de första 25-50 metrarna går hon tillbaks flera gånger och checkar upp så hon har tagit rätt spår så det tar ett tag innan hon kommer iväg. Hon är också mer känslig för ljud i skogen och störningar runtomkring de första 50 metrarna innnan hon riktigt kommer igång. Idag var hon lite mer påverkad och var tvungen att hålla lite extra koll så det inte skulle komma några spöken (efter gårdagens MH som jag återkommer till snart) men när hon väl kom igång glömde hon bort att hålla koll på spökena  



Ja som sagt igår var Karin och jag med systrarnaBUS på MH på Värmdö brukshundsklubb. Det var ett trevligt MH med Lasse Magnusson (från Nacka BK) som domare och en tävlingsledare som var både snygg och trevlig. Och det var tydligen inte bara jag och Karin som konstaterade att han måste vara alla hundtjejers dröm då han dessutom var skild och bor med sina hästar och hundar på en stor gård   Han behöver nog inte delta i bonde söker fru!


SystrarnaBUS reagerade nog ungefär som förväntat. De var ganska lika i sina reaktioner även om jag nog hade förväntat mig att Lystras reaktioner skulle vara något starkare än Misos. Det som förvånade mig (och även Karin) var att Miso vid både Dumpe och spökena behövde lite längre tid på sig för att avreagera.


Mamma Vilja var ju mycket äldre (hon var över 2 år) när hon gjorde sitt MH och hon reagerade ju inte nämnvärt varken på ljud eller överraskningsmomenten.





 

 VILJA LYSTRA 

 MISO 

KOMMENTAR

KONTAKT

Hälsning

Samarbete

Hantering
 

3

3

3

4

3

3

4

3

4


Syrrorna "fjäskade" lite mer för tävlingsledaren (Miso pussades även vid hanteringen) men så var han ju väldigt snygg också ;)


 

 LEK 1

Leklust

Gripande

Dragkamp




4

4

4

4

3

3

4

3

3


Vilja hade tydligen lite kraftigare gripande och mer dragkamp enligt domaren men jag tycker nog det är tvärtom iallafall när det gäller Lystra.


JAKTLUST

Förföljande 1

Förföljande 2

Gripande 1

Gripande 2


1

1

1

1


4

4

3

4


4

4

3

5


På Viljas MH hade jag henne på vänster sida  och eftersom vi hade tränat VÄLDIGT mycket stadga trodde hon nog att det var en ny störningsövning som matte hade hittat på ;) Så hon rörde sig inte ur fläcken när trasan for iväg.

Igår hade vi syrrorna på höger sida och fick ge ett litet ok att de fick sticka! Miso bärgade trasan hela vägen fram till matte så långt att funktionärerna blev oroliga att alla snören skulle dras ur trissorna ;) Lystra drog med sig trasan en bit men tappade den när det tog emot.  


AKTIVITET233

Här var mamsen något lugnare än systrarnaBUS. Både Miso och Lystra hamnade på "Är uppmärksam och i huvudsak lugn, enstaka aktivitetshöjningar"  

Jag tyckte Miso var duktigare än Lystra för hon stod mestadels stilla och åt gräs någon enstaka gång medans Lystra nosade runt och käkade gräs mest hela tiden ;) men de hamnade på samma poäng iallafall.


 AVSTÅNDSLEK

Intresse

Hot/aggression

Nyfikenhet

Leklust

Samarbete



2

1

1

1

1

3

1

1

1

1

2

1

2

2

4


Varken Vilja eller Lystra var det minsta intresserade av att leka med tanten i skogen. Lystra var däremot väldigt intresserad av figuranten och följde henne utan avbrott från början när hon satt vid min sida. Miso däremot sprang dit och grep lite försiktigt om trasan men kampade inte. Hon var så söt för när figuranten blev passiv gav hon skall och gjorde lite lekinviter för att få igång henne igen ;)


ÖVERRASKNING

"Dumpe" 

Rädsla

Hot/Aggression

Nyfikenhet

Kvarst. Rädsla

Kvarst. Intresse


 

1

1

5

1

3

3

2

1

1

2

5

2

1

4

1


Vilja reagerade inte alls på Dumpe och stannade knappt till när overallen for upp, Lystra gjorde en undanmanöver utan att vända bort blicken och Miso var den som blev mest rädd när overallen flög upp. Miso var också den som behövde mest stöd för att "komma över" sin rädsla, men löste upp det på ett bra sätt. Vilja var däremot den som var mest nyiken på Dumpe.


LJUDKÄNSLIGHET

Rädsla

Nyfikenhet

Kvarst. Rädsla

Kvarst. Intresse



1

5

1

1

5

2

1

3

5

2

1

2


Även här märktes det att morsan var äldre när hon gjorde sitt MH, hon reagerade knappt på skramlet medans båda systrarnaBUS reagerade väldigt starkt. jag var tvungen att kika över axeln så inte Lystra hade dragit ner till klubbstugan ;) Men som sagt de klarade av att "skaka av sig" obehaget på ett bra sätt även denna gång. Morsan var återigen mest nyfiken och hon tänkte kliva upp i plåtrännan och undersöka vad det var för nåt spännande som lät ;)


SPÖKEN

Hot/Aggression

Kontroll

Rädsla

Nyfikenhet

Kontakt

 

2

3

3

5

4

2

4

4

1

4

2

4

5

1

1


Här reagerade alla tre med att visa enstaka hotbeteenden. Vilja hade inte lika full koll på spökena som sina döttrar och hon blev heller inte lika rädd. Vilja stod i huvudsak framför mig, Lystra stod i huvudsak bakom mig (hon gick och satte sig på Karins fötter ;)) och Miso backade mer än kopplets längd och ställde sig bakom oss (publiken). Och återigen Vilja nyfiken i en strut ;) Hon sprang till och med och spanade in var spökena kom ifrån och kom springandes med spökets vantar ;) Lystra behövde hjälp att klä av spöket huvan för att hon skulle gå fram och Miso ville att matte skulle klä av spöket hela "skruden" och då var tiden ute.


LEK 2

Leklust

Gripande

 

4

4

4

3

3

3


Här var morsan mest på hugget att leka och det kan nog bero på att systrarnaBUS var ganska trötta vid det här laget.


SKOTT321

Vilja släppte trasan direkt och riktade intresset mot skytten och sprang till och med iväg en sväng i skogen för att kolla vart fågeln hamnade ;)

Lystra släppte trasan och kontrollerade men kontrollerna avtog och hon var därefter oberörd.

Miso gjorde endast en snabb kontroll vid första skottet men släppte inte trasan på andra skottet och var sen helt oberörd.


Det var lite kul att se både likheter och en del olikheter som följer som en röd tråd igenom hela testet! Och så skönt att systrarnaBUS trots att de belv rejält skrämda klarade av att avreagera på ett så bra sätt, att de inte alls byggde på sig några rädslor och att de efter testet var helt oberörda   


Jag hoppas på att kunna lägga in film lite senare men eftersom mitt batteri satt full laddat hemma i laddaren så kunde Karin inte filma med min kamera   Som tur var hade hon batteri och minneskort kvar i sin kamera så hon filmade med den istället så jag ska få filmerna av henne sen!


Ha de!



 
 
Ingen bild

Lisa & Röja

15 maj 2011 19:01

Vad bra att du sammanfattat mamma och systrarna bus så överskådligt o bra! Lystra och Miso verkade som sagt vara både lika och olika, skönt att de avreagerade så bra, att de reagerar är naturligt:-) medan spöken och skrammel knappast tillhör vardagligheterna i skogen;-) Ska bli spännande med Röjas MH i slutet av maj!
Ha det
/Lisa

 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

15 maj 2011 19:04

Vilken bra redovisning av MH:t. Kul att se hur de reagerade. Men ingen av deras reaktioner var väl en överraskning, inte så som jag har upplevt dem. Super kul!

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

 
Karin & co

Karin & co

15 maj 2011 19:07

Du gör nog rätt i både att köra mer personspår med Vilja och att säga åt henne att skärpa sig och verkligen spåra. Hon är ju van att söka och har stenkoll på det så hon kör nog lite av varje för att det går fortare så.

Miso tänkte nog att matte ville bo på en hästgård och pussade lite extra :-) Håller på med filmerna nu. Tror jag lägger upp dem på youtube så får du hämta dem där istället.

Kram

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Anna

15 maj 2011 21:27

Kul med MH. Klart Vilja fixar sin tredje etta snart, det finns ju faktiskt andra spännande dofter i skogen och man kan ju inte bara bry sej om att spåra det matte vill. Fråga hennes bror, han vet att det finns massor av kul spår iskogen...Ha det!!

 
Karin & co

Karin & co

16 maj 2011 07:19

Nu har jag alldeles strax laddat upp även Lystras filmer på tuben. Kram

http://karinochwilma.bloggagratis.se

Helena

16 maj 2011 08:42

TACK snälla vilket jobb du fick! Kram

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

18 maj 2011 08:15

Vad roligt att du skrivit jämförelserna mellan mamsen & döttrarna. Vad duktiga småfisarna var. Jag måste oxå försöka komma med någonstans... inte det lättaste på vår egen klubb.

Gällande Viljas 3:e etta... HON KOMMER ATT FIXA DEN! Jag kortade ner Becks linlängd till ca 5 m ett tag för att få honom framförallt lite lugnare och med det kom mera noggrannhet. Men det har du kanske redan försökt med?!

http://stadsflattarna.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 31 oktober 2012 12:22

    Efter att ha varit Bloggplatsen trogen i många år har jag nu fått ett erbjudande om att blogga via Vimeddjur. Jag håller därför på och bygger upp min nya hemsida och blogg i Wordpress så hädanefter kan ni följa oss HÄR   Min gamla HOLMSTO...

Av Helena - 30 oktober 2012 16:44


STOPPSIGNAL PÅ VÄG EMOT MIG!  STOPPSIGNAL PÅ VÄG IFRÅN MIG   LYSTRA FÖRSÖKER FÅ MATTE ATT BLÅSA STOPPSIGNAL PÅ ALLA MÖJLIGA.....   ....OCH OMÖJLIGA SÄTT         ...

Av Helena - 30 oktober 2012 15:57


- Menar du verkligen RAKT fram?? - Ja jag menar RAKT fram!! - Menar du att jag ska springa IGENOM enbusken?? - Ja jag menar att du ska springa IGENOM enbusken!! - Men om det kommer ett träd ivägen då?? - Om det komme...

Av Helena - 28 oktober 2012 18:13


Så var då äntligen denna helgen över!!   Känns lite som en mental urladdning nu när det är klart. För även om jag har känt att jag KAN det här så visste man ju inte vad för frågor som skulle komma på det teoretiska provet och om man pga nervosite...

Av Helena - 23 oktober 2012 15:26

I helgen bar det av till Arboga för sektionskamp mellan flatklubbens sektioner Östra (vårt lag), Bergslagen och Gävle-Dala. Värmland hade tyvärr inte fullt lag så de hade lämnat WO.   Vi har haft en superrolig helg med trevligt umgänge även om ma...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards