HOLMSTORP

Direktlänk till inlägg 19 april 2011

Tänk va fort det kan gå med vissa saker

Av Helena - 19 april 2011 22:15

Igår tränade vi på "läxan" kontaktsignal (på väg emot mig) och dirigeringar.


När jag testade på kursen i torsdags såg Lystra ut som ett frågetecken när jag visslade kontaktsignalen/stoppsignalen när hon var på väg emot mig. Igår fattade hon direkt vad det var frågan om och efter två gånger när jag hade kastat bollen över huvudet på henne samtidigt som jag blåste så tvärstannade hon på signal och handtecken!


Dirigeringar (bakom och framför) och att jag vände om och skickade omväxlande åt olika håll funkade jättebra. En gång låg de ganska nära varann och då tänkte hon byta men jag lyckades bryta henne.


Vi tränade även lite UT-tecken och klockan (där vi står i mitten och jag skickar henne kl 3, 6, 9 och 12) och hon gjorde ett superbra jobb trots att hon var ganska påverkad av värmen och blev ganska trött på slutet.


Idag var vi på Rensätra ängar med Annika/Indy, Karin/Miso/Wilma och Susanne/Pebbels. Vi gjorde långa lite kluriga enkelmarkeringar (med terrängbyte) där vi förflyttade oss en bit innan vi kastade en ny markering. Lystra fick tre stycken och fixade alla tre strålande idag! Markerade bra, jobbade i rätt område och hittade snabbt även i lite snårigare terräng.


Vilja fick samma som förra veckan där en markering kastades och sen förflyttade vi (och kastaren) oss ca 30-40 meter och sen kastades en ny markering och vi förflyttade oss tillbaks till den först kastade och sen tillbaks till den sist kastade. Hon var jätteduktig och fokuserad även om det mesta går långsammare än vanligt just nu. Hon är ju övertygad om att hon skall bli både mamma och mormor här alldeles snart då både hon och Miso visar tydliga tecken på skendräktighet.


Vi avslutade med ett stort brett sök med väldigt varierande terräng (äng, berg, snårigt buskage och skog) där alla hundarna fick hämta växelvis. Förutom att Vilja stannade och åt nåt skit (måste ju äta upp sig nu inför valpningen) så jobbade hon på bra och tog för sig i terrängen (som hon brukar) även om det gick i ett klart mycket långsammare tempo. Även Lystra gick ut bra i bredd och djup och jobbade på bra på de första men på slutet "glömde" hon att koppla på näsan och då hittar man ju ingenting   



Idag när vi borjade prata rapport med Annika blev jag väldigt nyfiken att testa denna för mig nya gren. Det vore kul att träna/tävla tillsammans med husse och det är ju en gren som vi skulle kunna träna tillsammans. Jag la fram det som ett förslag till Perra ikväll och han lät faktiskt inte helt ointresserad    Vi får väl se hur det blir men Lillfisen är ju en hejare på att springa och det är ju faktiskt Vilja i vanliga fall också!


En sak som hänger som ett orosmoln över mitt huvud just nu är att Tina har fått en stor knöl i ena ljuvret. Den känns inte alls trevlig men hon verkar inte alls påverkad för övrigt så det kanske inte är så farligt ändå (intalar jag mig iallafall). Vi har ju bestämt att vi inte skall låta henne genomgå någon operation eller smärtsam behandling. Så länge hon är pigg och glad så ska hon få vara det och hur det blir sen det får vi ta då. Även om det känns tungt.


Må så gott i sommarvärmen!



  







 
 
Annica

Annica

19 april 2011 22:50

Visst är det underbara dagar för hundträning!! Hoppas Tinas knöl inte växder mer.. Hur länge har hon haft den??

http://www.ryegates.se

Helena

19 april 2011 22:57

Hon har nog haft den ett tag men den har inte varit så stor förut, nu är den som en pingisboll i storlek. Den sitter inte fast i vävnaden utan går att flytta runt, vilket vad jag förstår talat för att den inte är elakartad men jag vet inte säkert omdet stämmer.

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

19 april 2011 22:56

Lättlärd tjej :-) Visst är det härligt när man får den där bekräftelsen på att flattefnattarna fattar.

Förstår din oro för gammelgumman :-(

Kramizar

http://stadsflattarna.se

 
Ann-Sofie

Ann-Sofie

19 april 2011 23:39

oj vilket skoj träningspass ni haft, härligt o bra det låter. Håller tummarna för Tina VERKLIGEN. Kram på Er från oss.

http://zetterljungs.cybersite.se

 
Ingen bild

Anna

20 april 2011 18:53

En sån knöl som inte satt fast hade våran tax i flera år. Den växte långsamt, hon hade aldrig ont och hon dog "frisk" av ett ormbett. Oroa dej inte utan ta en dag i taget, imorgon vet ingen hur han/hon mår! Pudelpussar till Tina!!

 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

20 april 2011 20:32

Oj, vi får verkligen hoppas att det inte är någon allvarlig knöl på tanten!
Ni får gärna haka på och titta på hur det går till med rapport på söndag. Vi behöver störningen av andra hundar och framför allt människor. Vi kanske hinner med lite inledande övningar också.

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

21 april 2011 07:31

Jag vet inte vilken tid än på söndag. Har inte hunnit pratat med Jocke än. Slänger iväg ett sms till dig så fort jag vet. Susanne kommer också, Karin har jag inte frågat än, men hon får gärna följa med också.

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 31 oktober 2012 12:22

    Efter att ha varit Bloggplatsen trogen i många år har jag nu fått ett erbjudande om att blogga via Vimeddjur. Jag håller därför på och bygger upp min nya hemsida och blogg i Wordpress så hädanefter kan ni följa oss HÄR   Min gamla HOLMSTO...

Av Helena - 30 oktober 2012 16:44


STOPPSIGNAL PÅ VÄG EMOT MIG!  STOPPSIGNAL PÅ VÄG IFRÅN MIG   LYSTRA FÖRSÖKER FÅ MATTE ATT BLÅSA STOPPSIGNAL PÅ ALLA MÖJLIGA.....   ....OCH OMÖJLIGA SÄTT         ...

Av Helena - 30 oktober 2012 15:57


- Menar du verkligen RAKT fram?? - Ja jag menar RAKT fram!! - Menar du att jag ska springa IGENOM enbusken?? - Ja jag menar att du ska springa IGENOM enbusken!! - Men om det kommer ett träd ivägen då?? - Om det komme...

Av Helena - 28 oktober 2012 18:13


Så var då äntligen denna helgen över!!   Känns lite som en mental urladdning nu när det är klart. För även om jag har känt att jag KAN det här så visste man ju inte vad för frågor som skulle komma på det teoretiska provet och om man pga nervosite...

Av Helena - 23 oktober 2012 15:26

I helgen bar det av till Arboga för sektionskamp mellan flatklubbens sektioner Östra (vårt lag), Bergslagen och Gävle-Dala. Värmland hade tyvärr inte fullt lag så de hade lämnat WO.   Vi har haft en superrolig helg med trevligt umgänge även om ma...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2011 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards