HOLMSTORP

Direktlänk till inlägg 13 februari 2011

Hon låg - trots KRAFTIG störning!

Av Helena - 13 februari 2011 21:53

Idag på ridhusträningen startade vi med en platsliggning och jag la snörbollen ca 2 meter framför Vilja så hon fick något att fokusera på (även om hon nog var ännu mer sugen på Salsas matskål som Ewa hade ställt framför Salsa)  


När det hade gått drygt 2 minuter började plötsligt två hundar tokbusa och vi som stod gömda bakom planket hörde bara hur det dundrade i marken   


Vi gick såklart fram och där låg Vilja helt stilla fast jag är övertygad om att hon var jättesugen på att busa med grabbarna - duktiga Vilja  


Så himla bra att vi fick till en så stark störning och att jag fick möjlighet att gå fram och belöna henne att hon låg stilla! 


På slutet gjorde vi en till platsliggning och den här gången la vi hundarna utefter ena långsidan och gick ut på kortsidan. Första la vi utefter kortsidan och gick ut på långsidan.


Vilja låg i 3 minuter och enligt dobermannens husse (som för övrigt var en av busarna) som stod bredvid hade hon legat väldigt stilla och inte ens ätit (åtminstone vad han hade sett).


I fria följet var hon så följsam och kontaksökande som adrig förr, positionen, vändningar och halter blir också bättre och bättre även om hon gärna hamnar lite, lite för långt fram.  Men hon är så söt för hon har till och med börjat korrigera sig själv och hoppa bak när hon märker att hon hamnar för långt fram - det är bara att jobba vidare såhär och hoppas att det håller i sig.


Idag hade hästtjejerna lämnat ett hinder framme till oss och det var jättekul att hoppa över det jättehindret tyckte Vilja.


Rutan fixade hon skapligt med vårt nya sätt (att skicka med kommando framåt istället) från olika håll.


Körde tre inkallning med ställande som var helt ok om man bortser från det första där hon tvärnitade och käkade hästbajs!!


Men sen är det den där fjärren som håller på att ge mig gråa hår. Hon har ju en superfin teknik och skulle helt klart kunna få en tia OM hon gör det så bra som jag vet att hon kan! Men som det är nu lutar det åt en nolla och det är så frustrerande att hon börjat låsa fast sig i backen så fort jag kommer på lite avstånd. Idag körde jag pingpong (enligt Susannes tips) genom att gå närmre när jag körde sitt och längre ifrån på ligg och sen varierade jag avståndet fram och tillbaka. Och så försökte jag först få fram ett tydligare tecken vid sitt eftersom jag nog har varit lite för otydlig. Men på slutet av träningen kom jag på att det nästan gick bättre om jag körde utan handtecken, konstigt nog.


Vi avslutade med att visa Susanne och Ella hur jag har tränat in tekniken i stå-ligg och Vilja visade gärna hur vi har gjort. Sen när vi står där och pratar med de andra så sitter Vilja hela tiden och söker ögonkontakt med mig och bjuder flera spontana ligg- sitt - ligg- sitt vid min sida - jag blir inte riktigt klok på den hunden    





 
 
Annica

Annica

13 februari 2011 23:56

Vad duktiga Vilja var! Skönt träna inomhus, själv har jag lagt ner träningen i stället ;-)

http://www.ryegates.se

 
Karin & co

Karin & co

14 februari 2011 07:08

Skönt att det gick så bra! Bådar gott inför tävling. Jag har faktiskt också upplevt att handtecken kan försvåra, snarare än underlätta. Wilma hade också det problemet ett tag.

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

14 februari 2011 08:17

Blir lite full i skratt när jag läser om att du håller på att "tona håret" :-)) för jag kan väl säga att både ruta och dir.apporteringen föranlett vissa skiftningar även hos Lizzies matte *harkl* vilket däremot konstigt nog inte fjärren gjort ;-)))
Men jättesöta har både Lizzie och Minos ( Aussie träningskompis ) varit beträffande just fjärren, för där har vi ofta fått två på sas samma bräde, och det har sett himla skoj ut när kompisen som ska vila oxå har kört samma serie *s* !!

KRAAAM <3

PS Härligt med störningar på träning är kan man belöna stadgan !! DS

http://www.lizzieonline.net

 
Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

14 februari 2011 14:40

Tack för igår! Har inte bestämt mig än om jag ska tävla den 20:e eller ej, annars kommer jag på den inomhusträningen också.

http://annikasvardag.bloggplatsen.se

 
Annica

Annica

14 februari 2011 19:00

Förresten, har Lystra haltat mer.. Hoppas inte!

http://www.ryegates.se

 
Ingen bild

Karin & co

15 februari 2011 06:55

Tänk att Perra är så sugen på en tredje hund. Vem kunde ana det?!! ;-) En Jaktcocker skulle ju passa honom som handen i handsken.

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

15 februari 2011 23:05

Vilken kanoninsats av Vilja att ligga kvar med sådana störningar!!!

Var glad för att det bara är ett moment som håller på att ge dig gråa hår... känns som att det är lite värre när man har en hel flatte som ger en många :-(((

Tack för dina uppmuntrande ord!

Kramizar

http://stadsflattarna.se

 
Agge

Agge

19 februari 2011 09:43

Kul träning! Vad ni är duktiga! Det är bara kämpa på med fria följet, vi gör detsamma. Svårt att bryta en sån vana som vi haft så länge med att gå framför! Men vi kämpar på vi också!

Ha en trevlig helg!

/Agneta

http://www.nogg.se/tyra

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 31 oktober 2012 12:22

    Efter att ha varit Bloggplatsen trogen i många år har jag nu fått ett erbjudande om att blogga via Vimeddjur. Jag håller därför på och bygger upp min nya hemsida och blogg i Wordpress så hädanefter kan ni följa oss HÄR   Min gamla HOLMSTO...

Av Helena - 30 oktober 2012 16:44


STOPPSIGNAL PÅ VÄG EMOT MIG!  STOPPSIGNAL PÅ VÄG IFRÅN MIG   LYSTRA FÖRSÖKER FÅ MATTE ATT BLÅSA STOPPSIGNAL PÅ ALLA MÖJLIGA.....   ....OCH OMÖJLIGA SÄTT         ...

Av Helena - 30 oktober 2012 15:57


- Menar du verkligen RAKT fram?? - Ja jag menar RAKT fram!! - Menar du att jag ska springa IGENOM enbusken?? - Ja jag menar att du ska springa IGENOM enbusken!! - Men om det kommer ett träd ivägen då?? - Om det komme...

Av Helena - 28 oktober 2012 18:13


Så var då äntligen denna helgen över!!   Känns lite som en mental urladdning nu när det är klart. För även om jag har känt att jag KAN det här så visste man ju inte vad för frågor som skulle komma på det teoretiska provet och om man pga nervosite...

Av Helena - 23 oktober 2012 15:26

I helgen bar det av till Arboga för sektionskamp mellan flatklubbens sektioner Östra (vårt lag), Bergslagen och Gävle-Dala. Värmland hade tyvärr inte fullt lag så de hade lämnat WO.   Vi har haft en superrolig helg med trevligt umgänge även om ma...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards