HOLMSTORP

Alla inlägg under januari 2011

Av Helena - 13 januari 2011 23:47

....när man tittar på de här filmerna från i somras   


Även om jag älskar vinter och snö måste jag erkänna att jag längtar iallafall lite till sommaren nu.



  Sommarbad i stugan 2010


Bloggplatsen har börjat med en ny funktion där man inte behöver ladda upp filmerna på Youtube utan man kan lägga in dem i ett videoarkiv här på bloggplatsen precis som man gör med bilderna.



  Sommarbad i Kolåsen 2010


Så det var jag ju tvungen att testa och fastnade då bland en hel massa filmer från i somras.


Ikväll har jag och tjejerna tränat på att snurra. Jag använde mig både av lockelse (för att få dem att komma igång lite snabbare) och shaping blandat och båda två kom igång ganska bra med sitt snurrande mot slutet.


Imorgon skall jag & Lystra in till stan på café och träffa min kompis Helena och hennes lilla cavaliervalp som de hämtade hem här före jul. Ska bli så mysigt att snusa lite valp.


Gonatt alla!

Av Helena - 11 januari 2011 21:15

  

När Moa i måndags började skolan igen efter jullovet så följde Elias och Martin med.


Eftersom de inte får flyga ensamma med Ryanair när de är under 16 år var ju någon "tvungen" att åka och hämta dem.


Och snäll som jag är så "offrade" jag mig   


Vi hade en otrolig tur med vädret för det var strålande sol och 18-20 grader hela helgen.



LÖRDAG


 


Moa och Petter bor i en mysig liten etta högt uppe på en höjd i ett mysigt område vid T-banestationen Guinardo I Hospital de Sant Pau.


  




På lördagen åkte jag och grabbarna in till Ramblan på förmiddagen och när Moa slutat skolan mötte vi henne och åkte till Sagrada Familia som är en mycket stor basilika i Barcelona som ritades av arkitekten Antoni Gaudi.


La sagrada familia började byggas 1882 men är fortfarande långt ifrån klar. Bland annat återstår byggandet av det centrala kyrktornet (170 meter högt). 


   

2010 talades det om att man skulle färdigställa kyrkan till år 2026, till 100-årsminnet av Gaudís död, men tidsplanen är omdiskuterad. Gaudí själv var av åsikten att byggandet skulle pågå under flera hundra år (inte helt olikt många gotiska katedraler).









Moster dyker upp som den där jobbiga hackspetten på julafton   


  


     


    


   

Vi promenerade från Sagrada Familia genom stan ner mot stranden och hamnen i det härliga sommarvädret.


  



Vi satte oss och tog en kaffe innan....






....vi fortsatte strandpromenaden fram till....



         




....Columbusstatyn och Ramblan.


Med en liten avstickare till köpcentret Maremagnum där vi shoppade loss på rean  


    


 


Vi avslutade dagen och kvällen med att äta lite goda tapas som sig bör när man är i Spanien  


      



SÖNDAG


 


Även söndagen bjöd på en härlig lång promenad i solsken, denna gången styrde vi stegen mot Gaudiparken....


  


...och det gick väldigt mycket uppför   




Parc Güell som parken heter är ritad och konstruerad av Antoni Gaudi tillsammans med hans assistent Josep Maria Jujol under åren 1900-1914. Parken som egentligen inte är en park utan ett misslyckat byggprojekt är väldigt stor och saknar motstycke med sina naturliga former, spiralformade torn, trappor och jättelika ödlor.


               

Det var fullt med gatumusikanter som spelade alla möjliga konstiga instrument.


  (ja just gitarr kanske inte var så konstigt)


  


   


Diggeridoomannen som spelade på två diggeridoos samtidigt  





Parken är relativt högt belägen och ger en bra överblick av staden.


               


 


På väg tillbaks till lägenheten träffade vi på denna urgulliga lilla pudelvalp som jag gärna hade stoppat innanför jackan och tagit med mig hem  


 

Men matten höll stenhårt i kopplet   



      



  På kvällen hade vi planerat att äta på den lokala pizzerian men eftersom den var stängd tog vi tunnelbanan in till Ramblan och åt middag.



 

  

 MÅNDAG



En liten tripp till Paris för att spana in Arc de Triomphe hann vi minsann med också



     


Och en kaffe i solen innan det var dags att ta bussen mot flygplatsen.  





Behöver jag säga att det var några som blev glada när jag kom hem


   




       

Av Helena - 5 januari 2011 11:54


Här kommer en liten film från andra träningspasset då jag shejpar dem att gå runt ett föremål. Båda två mindes vad det var de skulle göra men det är fortfarande lite trevande och försiktigt. Tänkte lägga på kommando gå runt nu men vill såklart även att de skall kunna bjuda det spontant när jag använder det för att t ex lära in framförgåendet.


Ha en bra dag!

Av Helena - 3 januari 2011 19:15

Ikväll när vi tränade kom jag på att jag skulle testa att sheipa in att Vilja och Lystra skulle gå ut ifrån mig och gå runt ett föremål. Det är så roligt att se hur de tänkte och de har helt olika strategier.


VILJA: Vilja fattade direkt att det hade nåt att göra med den där plastlådan jag hade ställt på golvet och provade att nosdutta, trampa med en tass, trampa med två tassar, krafsa, mm. Hon är ganska intensiv och lyckades nästan välta lådan innan hon plötsligt kom på att hon skulle ändra strategi. När hon började tänka gick det snabbt för henne att fatta och när poletten hade ramlat ner gick hon runt den gång på gång på gång och från längre och längre håll   


LYSTRA: Lystra testar allt hon kan sätter sig i fotposition, sitt, ligg, stå, osv innan hon börjar fundera på vad det kan vara med den där lådan som står på golvet. Hon går emot den och när hon får klick och vänder sig om och får belöning får jag med en konstig grej. Efter några repetitioner går hon fram mot lådan och när hon inte får klick vänder hon sig mot mig och börjar sen backa runt lådan. Eftersom jag belönade att hon rörde sig runt lådan (trots att hon backade) så fick jag detta beteende gång på gång. Såklart hon hade ju listat ut att matte ville att hon skulle gå fram mot lådan vända sig om mot matte och röra sig runt lådan   


Så himla kul att se hur olika de beter sig i samma situation!


Idag har Lillfisen varit på stadsbesök tillsammans med Karin & Miso och så träffade vi Susanne och söta lilla Junie på café Brasco som kan rekommenderas (ett vanligt café med supergod mat där man får ta med sig hund)!


SystrarnaBus skötte sig exemplariskt i stadsmiljön....som om de inte gjort annat än frotterat sig på söders gator och på caféer. De fick besök vid vårt bord av en femårig flicka som var betydligt renare (eller smutsigare) när syrrorna överöst henne med sina pussar. Bra för Lystra att träffa barn lite då och då eftersom vi inte har så många egna i bekantskapen längre. Lystra var också väldigt nyfiken på lilla Junie och då tog hon det lite försiktigare   


TACK för idag tjejer!!



Av Helena - 2 januari 2011 18:50

Perra/Vilja och jag/Lystra körde idag samma övningar som jag och Karin gjorde i veckan. Karin har gjort så fina bilder på de övningarna som jag har "lånat".


DIRIGERING MOT MÅLOMRÅDE

  

Medhjälpare (B) kastade dummy som hunden ser. Förare (A) går fotgående fram och tillbaka för att träna stadga. Dirigerar hunden mot dummy och skickar. 


Vi lät inte Vilja se när vi kastade dummin men hon hade ju sett att Lystra sprungit ut till området flera gånger.


DIRIGERING MOT OMOTIVERAD DUMMY 

 

Under tiden hunden levererade in den första dummyn, smög vi ut en till som inte hunden såg. Förare (A) skickar med dirigering.


LINJETAG MED STÖRNING

  

Medhjälpare (B) kastar dummy 1, som hunden ser, går halvägs tillbaka mot ekipaget och kastar dummy 2 som störning. Förare A dirigerar mot första dummyn. Anpassar avståndet på linjetaget så att hunden med största säkerhet väljer dummy 1. Medhjälpare vaktar dummy 2. 



LINJETAG MOT OMOTIVERAD DUMMY MED STÖRNING

Samma övning som ovan fast utan synintryck.


INKALLNING MED STÖRNING OCH DIRIGERING

 

Medhjälpare B kastar dummy 1, medans föraren A står vid hunden. Förare A lämnar hunden sittande, går förbi medhjälpare B på stigen. Kallar in hunden (2). Vrider sig sen mot den kastade dummyn vid medhjälparen och skickar hunden på ett linjetag (3). 


På den här övningen blåste Perra stoppsignal när Vilja var i höjd med den kastade ströningen och dirigerade henne åt vänster. Hon tog signalerna bra men hade lite lång stoppsträcka pga väldigt hög fart ;)


Jag är väldigt nöjd med båda tjejernas arbete idag, Lystra börjar greppa vad hon ska göra och Vilja var väldigt lyhörd idag. Däremot hade Vilja väldigt svårt att sitta kvar när Lystra arbetade och kom smygande framåt. När jag tröttnade och sa till på skarpen satt hon lugnt och fint kvar. Lystra var bunden men hade även hon lite svårt att koppla av när jag var medhjälpare åt husse och Vilja.


När vi kom hem tog jag Tinas löspromenad och hon var som en studsboll hela vägen. Vi passade på att köra lite hjärngympa också med sitt kvar - inkallning och läggnade under gång och när vi "tränar" har hon inga som helst problem att höra var ljudet kommer ifrån, hon kommer i full rulla rakt emot mig på inkallning på ca 15 meters håll. Lilla söta gammeltanten.


Imorgon väntar stadspromenad och cafébesök. Jag och Lystra skall träffa Karin/Miso och Susanne och lilla Junie (ev är Pebbels med men det var inte säkert). Ska bli så mysigt att få se lilla söta Junie som vi än så länge bara har sett på bild. Och kul att träffa Sus såklart för det var så längesen!


Ha en bra kväll alla!





Av Helena - 2 januari 2011 12:08


 

 

VÅRA MÅL FÖR 2011


 

 

HELENA

  • Se till att H&H Hälsa har lika bra inflöde med jobb som 2010

  • Gå hundkurser med fokus på jakten under våren och lydnad/bruks under höst/vinter för att få ny inspiration och träningsdisciplin.

  • Bli bättre på att planera min träning och föra träningsdagbok!

  • Att äta hälsosammare, träna styrka och gå ner i vikt är väl kanske ett stående mål ;)

  • Mitt sista men definitivt inte minsta mål vill jag inte formulera här utan det kommer förhoppningsvis som en glad överraskning under året. Mina närmsta kan säkert ana vad jag tänker på men skriv gärna inte något om det ;)


VILJA

  • Viltspår - Träna svåra korta spår. Ta sitt sista förstapris i Ökl så hon får sitt championat.

  • Bruks - Träna på att bli noggrann i spåret och att plocka pinnarna. Tävla appellspår under vår/sommar och bli uppflyttade till lägre.

  • Lydnad - Träna treans moment utan tävlingsambitioner under 2011.

  • Jakt - Perra & Vilja skall träna vidare med fokus på stadga och lydnad. Ev start på WT under sommaren och jaktprov till hösten.


LYSTRA

  • Viltspår - Träna upp hennes självförtroende, träna återgångar, svåra vinklar och skottprov i spåret. Starta Ökl under våren/hösten.

  • Bruks - Träna motiverande personspår och att plocka upp pinnarna.

  • Lydnad - Sätta ihop grundfärdigheterna till ettans moment och lägga in mycket störningsträning. Tävla lydnadsklass 1 till sommaren.

  • Jakt – Träna vidare på lydnad, stadga och att förbättra avlämningarna. Skaffa olika sorters vilt och träna mycket vilthantering. Starta på jaktprov till hösten och ev WT till sommaren.

  • Övrigt – Bli ännu duktigare vid hundmöten (dvs inte hetsa upp sig om hon inte får hälsa) och på att gå fint i koppel.


TINA

  • Fortsätta vara frisk och glad.

  • Få minst en löspromenad om dagen där en person har 100 % koll på henne så att hon inte irrar bort sig (vågar ju inte ha henne lös när man inte kan titta på henne hela tiden eftersom hon inte ser och inte kan lokalisera var ljudet kommer ifrån). För Tina är det ett straff att vara tvungen att gå i koppel och då går hon långsamt bakom oss i kopplets längd, stannar då och då och vill inte gå vidare. Men när hon får vara lös då är Tina lycklig, studsar och hoppar och springer gärna flera meter framför oss!

  • Få någon sorts hjärngympa 1-2 ggr/vecka som t ex lite lydnads- eller trixträning, godissök eller lek med godisboll/pyramid.


Gott nytt, framgångsrikt och framförallt friskt år önskar vi er alla!!


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards