HOLMSTORP

Direktlänk till inlägg 19 september 2010

Spårskogen idag igen

Av Helena - 19 september 2010 18:27


Igår kväll var Perra, jag och alla hundarna hos Eva (min bästis) & Jocke på middag och övernattning för Linn hade 18-årsfest här hemma. De var ca 45 ungdomar i åldern 18-20 år och som vanligt hade de bara haft trevligt! När vi smög oss in i huset imorse för att sätta på oss hundkläderna och dra iväg på träning låg det ungdomar och sov överallt men det såg riktigt ok ut i huset  


När Ingrid messade att hon inte mådde så bra blev det bara jag, Perra och Ameli kvar så då ställde vi in jaktträningen så Perra och jag istället kunde åka iväg och lägga spår.


Jag har anmält lillfisen till anlagsprov i november så Perra la ett viltspår till henne och eftersom jag och Vilja kommit med på appellspår om två veckor la jag ett appellspår till henne.


Vi la spåren samtidigt och när jag en timme senare gick Viljas spår blev jag lite konfunderad när vi passerade ett ställe med två snitslar (hade inget minne av att jag hade satt två snitslar nånstans och tänkte i mitt stilla sinne att det där med spår är egentligen inte min grej eftersom jag totalt saknar lokalsinne och tydligen har minne som en guldfisk). Vilja som hade spårat klockrent fram hit, plockat upp den första pinnen (hon som brukar fortsätta förbi pinnarna har nu börjat förstå att pinnarna är värda minst en hel köttbulle eller en stor korvbit hos matte) började sedan yra och drog sig neråt och förbi vinkeln och jag började ganska snart förstå att hon hade hittat ett intressantare spår (Lystras blodspår) men då jag bara stod kvar kom hon tillbaks och fortsatte på sitt ”tråkiga” personspår!! Duktiga Vilja  


Den andra pinnen var någonstans i röran där spåren korsade varann så den missade vi men den tredje pinnen och slutet plockade hon också upp så både jag och Vilja var väldigt nöjda när vi gick ner till ängen för att träna lite brukslydnad.


Vi började med linförighet, inkallning och läggande under gång. Linförigheten var till en början i bra position men utan kontakt, lite mer som jaktfotgående, men efter en liten stund kom hon på vad det gick ut på och då fick vi till det riktigt bra (har ju mest kört fritt följ på sista tiden så det blev nog lite annat för Vilja att jag nu höll i kopplet). Läggande under gång och inkallning funkade kanon (om man ska var petig så var det lite dåligt avslut då hon slog i mig vid inkallningen men jag tror inte brukslydnaden är lika petig som vanliga tävlingslydnaden).


Vi har ju precis påbörjat framförgåendet och jag har tänkt att vi kan nolla det på tävlingen om vi inte hinner få till det. Idag körde jag med en dummi och vi började att gå fot mot den och sen sa jag före och när hon då drog sig framåt fick hon ett varsågod och fick springa och hämta dummin. Några gånger smög jag ut den för att testa om jag kunde få henne att gå ”före” utan lockelse. Hon gick väldigt tveksamt ut men när jag bytte kommando från ”före” till ”varsågod” gick det mycket bättre. Hon gick då fint fot och när jag sa varsågod drog hon sig genast framåt.


Kan man använda varsågod istället för före? Eller blir det kanske fel för Vilja om man säger varsågod och sedan stannar henne, går ikapp och hon skall fortsätta gå fot? Men jag kan ju köra det som en test på tävlingen om vi inte får till ett framförgående på nåt annat sätt  På tävling är väl alla medel tillåtna. eller?



Lite senare på eftermiddagen efter fika med fam Sundkvist-Larsson och röstning var det dags för Lillfisen att få ta sitt blodspår. Vi var verkligen spända på hur det skulle gå på det ställe där mamsen hade varit och klampat runt.


    

Lystra som ju är ganska lättstörd fick direkt vi klev ur bilen en rejäl dos med miljöträning för hagen var full med konstiga stora hundar.


  

Matte vi går bara förbi och låtsas som vi inte ser dem.

 

  

Under tiden jag tar på spårlinan är hon fortfarande väldigt fokuserad på hästarna.


När vi gick förbi hagen och kom fram till spåret hade hon först lite svårt att släppa hästarna men travade sedan på i spåret och idag kunde jag gå 5 meter bakom vilket jag inte kunnat göra tidigare. Hon börjat tuffa till sig lite lilltjejen.


      

Första vinkeln tog hon klockrent, vid bloduppehållet blev hon först lite fundersam men löste det helt själv. När vi kom fram till det ”kritiska” stället blev det som befarat lite problematiskt men med lite hjälp löste hon även det och fortsatte hela vägen fram till klöven.


    


 

       När hon kom fram till klöven blev hon ivrig och letade och letade utan att först hitta den men efter att ha snurrat runt den lite så fann hon till slut den fina klöven.


        

På väg tillbaka till bilen hade hon lite lättare att "släppa" hästarna och kunde till och med gå några meter fot med fin kontakt  


Nu blir det middag och sen ett bad, tippar på att jag somnar till valvakan ikväll  


Ps Glömde nästan att tacka för alla grattis och hållna tummar för oss igår! Vilja och jag tackar för att ni finns och bryr er om hur det går för oss. Ds




 
 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

19 september 2010 19:05

Inte lätt med spårläggning alltid... men era duktiga spårtjejer löste det hela galant.

Vilka härliga ungdomar Linn har i sin kompiskrets... inte svårt att ge Linn ff :-)

Kramizar

http://stadsflattarna.se

 
Irene

Irene

19 september 2010 19:10

Kul att födelsedagsfirandet gick smidigt!
Duktiga hundtjejer har du också :-)

Har du långtråkigt och är sugen på natur, så får du mer än gärna lägga spår t Vira ( jag tycker det e bökigt haha)

...just ja, jag har svårt att läsa texten under bildern, de försvinner i den fina bakgrunden..

http://www.kooiker.zoomin.se

 
Ingen bild

Maria&Texas

19 september 2010 22:16

Vilka fina bilder på dig och Lystra! Om du inte hinner få till framförgåendet till tävlingen så kan du ju också välja att avstå det momentet. Så gjorde jag med Eddie när vi blev uppflyttade från appellklass och även när vi var med i Doggy Cup. Och det gick så bra så ändå!:)

 
Irene

Irene

19 september 2010 22:34

..nu kan jag läsa allt! :-)

http://www.kooiker.zoomin.se

 
Elenor, Messi och Zidane

Elenor, Messi och Zidane

20 september 2010 20:43

GRATTIS till ettan i ökl i viltspår. Så roligt. Snart är SEVCH i hamn ska du se.

http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se

 
Karin, Wilma och Miso

Karin, Wilma och Miso

21 september 2010 19:42

Det är taget, pudelen får åka bokhylla.

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

25 september 2010 20:28

Kul att ni ska ut på appellplanen :-)) Var och när ska du förresten tävla appellen ?
Det är iaf precis som du säger att du borde kunna få ihop dina poäng ändå utan framförgåendet, men lite tokigt blir det ju med varsågod om du sen ska stoppa henne :-))
Om inte du tänker sikta på högre klass och framåtsändandet, så kanske just ordet framåt går aningen lättare att få till än före för det är iaf lättare att få det att låta som en uppmaning :-))

Kramizar från oss, som kommer att behöva alla tummar i världen när jag tänker "fira namnsdag" lite mera fältmässigt i år *harkl* !!!

http://icelolly.bloggplatsen.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

25 september 2010 21:18

Lilla KM startade vi på idag och vi kom på andra plats med 152 poäng. Jag är så nöjd att han höll ihop hela programmet. Visst har vi en del att jobba på men ändå :-)

http://stadsflattarna.se

 
Linn

Linn

26 september 2010 07:35

Maila mig gärna listan, det vore kalas:) linn.aasen@hotmail.com

http://hundlycka.blogspot.com

 
Annica

Annica

27 september 2010 10:46

Men hallå, nu var det läääänge sen du gjorde en uppis ;-) Så fina foton på Lystra, ska visa syrran dem så hon ser hur man gör...

http://www.ryegates.se

 
Karin, Wilma och Miso

Karin, Wilma och Miso

27 september 2010 23:10

Antog att hon skulle komma tidigt :-)

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Agge

Agge

28 september 2010 06:01

Ja hej och hå vad det går här!!! Det spåras som aldrig förr he heee. Ska du starta eller har du startat henne på bruks?

Hoppas ni har det bra och vi hörs!

/Agge

http://www.nogg.se/tyra

 
Ingen bild

Anna

29 september 2010 20:08

Har du tappat stingen fullständigt? Jag läser första meningarna i det här blogginlägget gång och nu börjar det bli tröttsamt. Vad styr du med igenkn??lige??

Helena

29 september 2010 21:56

Nja har nog tappat stinget lite....eller har mycket att göra ;) Men nu har jag iallafall uppdaterat!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 31 oktober 2012 12:22

    Efter att ha varit Bloggplatsen trogen i många år har jag nu fått ett erbjudande om att blogga via Vimeddjur. Jag håller därför på och bygger upp min nya hemsida och blogg i Wordpress så hädanefter kan ni följa oss HÄR   Min gamla HOLMSTO...

Av Helena - 30 oktober 2012 16:44


STOPPSIGNAL PÅ VÄG EMOT MIG!  STOPPSIGNAL PÅ VÄG IFRÅN MIG   LYSTRA FÖRSÖKER FÅ MATTE ATT BLÅSA STOPPSIGNAL PÅ ALLA MÖJLIGA.....   ....OCH OMÖJLIGA SÄTT         ...

Av Helena - 30 oktober 2012 15:57


- Menar du verkligen RAKT fram?? - Ja jag menar RAKT fram!! - Menar du att jag ska springa IGENOM enbusken?? - Ja jag menar att du ska springa IGENOM enbusken!! - Men om det kommer ett träd ivägen då?? - Om det komme...

Av Helena - 28 oktober 2012 18:13


Så var då äntligen denna helgen över!!   Känns lite som en mental urladdning nu när det är klart. För även om jag har känt att jag KAN det här så visste man ju inte vad för frågor som skulle komma på det teoretiska provet och om man pga nervosite...

Av Helena - 23 oktober 2012 15:26

I helgen bar det av till Arboga för sektionskamp mellan flatklubbens sektioner Östra (vårt lag), Bergslagen och Gävle-Dala. Värmland hade tyvärr inte fullt lag så de hade lämnat WO.   Vi har haft en superrolig helg med trevligt umgänge även om ma...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2010 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards