HOLMSTORP

Direktlänk till inlägg 4 september 2010

Valpträff i Eskilstuna

Av Helena - 4 september 2010 19:59

Vilket härligt gäng tonåringar det har blivit av valparna. Alla verkar vara glada, självständiga, positiva, arbetsvilliga individer med mycket bra nosar. 


6 av 11 valpar kom idag. Från vä: Maria/Texas, Agge/Vera, Lisa/Röja, mamma Vilja, jag/Lystra, Annika/Polly och Cissi/Bonzo.


    

Annika och Polly visade upp flera bra övningar som vi sen fick prova. Polly var väldigt duktig och verkade trivas med att få visa upp allt hon har lärt sig för sina syrror och brorsor. 



Här demonstrerar Annika & Polly hur man kan träna närsök.


  Däremot var det inte lika kul att sitta passiv tillsammans med mamma och Perra när matte höll på med de andra syskonen!


  

Närsök: Man sätter ner hunden och går runt och duttar med en dummi eller kaninboll som man gömmer nånstans i gräset. Sen ställer man sig framför hunden, gör handtecken och blåser närsökssignalen till hunden som då skall börja leta nära runt sig. Om man vill att den skall leta lite till höger bör man sätta ner högerhanden och åt vänster såklart tvärtom. Det här är den av dagens övningar som Lystra har gjort en del så det var inga som helst problem. 


  Cissi & Bonzo


   Mamma Vilja


   Jag & Lystra


     Lisa & Röja


   Agge & Vera (som var så duktig att hon kunde klicka sig själv)


   Maria & Texas


   

Kontaktsignal: När hunden är på väg bortåt blåser man sin kontaktsignal och när den vänder sig om och tar kontakt kastar man en boll över huvudet på hunden. Lystra har en tendens att snabbt kasta sig runt och springa mot mig, men det är väl bara att jag måste vara snabbare och kasta bollen. Däremot har matte inte helt lätt att bestämma sig för hur signalerna skall låta och att sedan få dem att låta så som jag har tänkt    Det är inte lätt att hålla pipan rätt i mun. 


Dirigeringar: Vi la en dummy vid en dirigeringspinne tillsammans med hunden och gick sedan och satte hunden en bit ifrån denna med ryggen emot. Sen gick vi själva en liten bit till och skickade hunden bakåt med handtecken UT. Lystra som bara har kört dirigeringar förut tyckte det var lite konstigt att hon skulle sitta med ryggen mot dummin men fattade direkt att hon skulle springa bakåt när jag gjorde handtecknet. Hon brukar komma in till mig direkt då hon hämtat nåt men jag har ju inte låtit henne apportera i grupp (för att inte påverkas av konkurrensen) och idag hade hon svårt att komma in med den fiina kanindummin när alla syskonen satt och tittade på så vi fick utöva byteshandel och då gick det till sist bra. När jag sen gav tillbaks kanindummin blev det lite race igen. Så nu blir det mycket avlämningsträning ensamma innan hon får apportera i grupp igen. 


     Den va fin sa Lystra (spana in svanshållningen)


Gummisnodden: Vi avslutade med att köra gummisnoddsövningen som går ut på att hunden aldrig vet vart man skall skicka den. Man har två måområden (på var sida om en linje) där man lägger ut en dummi åt varje håll. Sedan går man fot på linjen, vänder ifrån den dummi man just lagt ut, skickar på ett linjetag mot andra hållet eller sätter hunden och blåser inkallning, stopp och skickar bakåt, osv. Man kan även sätta hunden vänd åt andra hållet så den har en dummi till höger och en till vänster och träna dessa tecken osv. Lystra tyckte det var lite konstigt att hon inte skulle hämta båda dummisarna samtidigt så den här övningen får vi också träna på i lugn och ro hemma.  Så nu har vi ännu mer att träna på hemma!


TACK Annika och alla ni som kom för en rolig valpträff.

Till och med solen sken på oss hela dan     


Imorgon skall jag försöka utvärdera de grundfärdigheter som vi tränat på i 2 veckor (tyvärr väldigt dåligt senaste veckan pga mycket jobb) och så skall jag påbörja de nya grundfärdigheterna som vi skall ägna oss åt två veckor framåt! 


Kram på er alla. 

 
 
Annica

Annica

4 september 2010 21:17

Tack själva, vilken skoj dag det blev :) Duktiga hundar och förare och nu har iaf jag en trööööött hund.. Vad roligt med alla bilder, tack Perra!!!!

http://www.ryegates.se

 
Ingen bild

Cissi & Bonzo

4 september 2010 21:32

Här är det ingen trött hund. Har ju sovit i bilen så nu är det fullt ös igen :) Kul att få träffa så många av syskonen idag.

 
Ingen bild

Maria&Texas

4 september 2010 22:25

Tack alla för en jättebra valpträff! Vi är lite dåliga på att få in tillräckligt mycket passivitet i träningen så det är ju jättebra att vi förutom övningarna måste vänta på varandra. Blir ju lite svårt när man tränar mycket själv.Roligt att ni fixade så mycket bilder och att du uppdaterar bloggen snabbare än en vessla Helena!

 
Anna Molle o Musse

Anna Molle o Musse

5 september 2010 12:48

Så fina dom är ungdommarna!! Morbröderna Musse och Molle är sååå stolta.

http://molleomusse.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 31 oktober 2012 12:22

    Efter att ha varit Bloggplatsen trogen i många år har jag nu fått ett erbjudande om att blogga via Vimeddjur. Jag håller därför på och bygger upp min nya hemsida och blogg i Wordpress så hädanefter kan ni följa oss HÄR   Min gamla HOLMSTO...

Av Helena - 30 oktober 2012 16:44


STOPPSIGNAL PÅ VÄG EMOT MIG!  STOPPSIGNAL PÅ VÄG IFRÅN MIG   LYSTRA FÖRSÖKER FÅ MATTE ATT BLÅSA STOPPSIGNAL PÅ ALLA MÖJLIGA.....   ....OCH OMÖJLIGA SÄTT         ...

Av Helena - 30 oktober 2012 15:57


- Menar du verkligen RAKT fram?? - Ja jag menar RAKT fram!! - Menar du att jag ska springa IGENOM enbusken?? - Ja jag menar att du ska springa IGENOM enbusken!! - Men om det kommer ett träd ivägen då?? - Om det komme...

Av Helena - 28 oktober 2012 18:13


Så var då äntligen denna helgen över!!   Känns lite som en mental urladdning nu när det är klart. För även om jag har känt att jag KAN det här så visste man ju inte vad för frågor som skulle komma på det teoretiska provet och om man pga nervosite...

Av Helena - 23 oktober 2012 15:26

I helgen bar det av till Arboga för sektionskamp mellan flatklubbens sektioner Östra (vårt lag), Bergslagen och Gävle-Dala. Värmland hade tyvärr inte fullt lag så de hade lämnat WO.   Vi har haft en superrolig helg med trevligt umgänge även om ma...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2010 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards