HOLMSTORP

Alla inlägg under juli 2010

Av Helena - 10 juli 2010 18:19

Äntligen!! Även om jag jobbar hemma en del så har jag inte hunnit njuta av det fantastiska sommarvädre. Jag har verkligen haft fullt upp sista veckorna. Som egen måste man ju jobba ihop till semester  


Känns som om jag har jobbat dygnet runt på sista tiden och så har jag känt mig så himla trött, så det har definitivt inte funnits någon ork att blogga.


Säger som en 94-årig dam som jag träffade förra veckan, - jag förstår inte varför jag är så trött     



Som tur var är ju även hundarna ganska slöa i den här värmen så även om jag har känt mig som världens sämsta matte som knappt har tränat nånting så verkar det inte gå någon nöd på dem.


Vilja har fått sin motion med en och annan joggingtur, cykling, långpromenader och simning på kvällarna när det är lite svalare. Även lilla Lystra har fått hänga med på någon lite längre promenad ner till sjön för att simma. Och jisses vad den damen älskar att bada. Hon simmar och simmar och simmar och sen kommer hon upp en sväng. Hon kan sen stå länge och väl innan hon skakar sig fast hon är helt dyblöt och det bara rinner om henne. Känns jättebra att hon inte måste skaka sig direkt när hon kommer upp. Vilja vill ju gärna skaka sig direkt när hon kommer upp ur vattnet och även om hon inte brukar lägga ner viltet eller ta hårt så vet man ju inte. Det kan ju lätt bli att de nyper åt om viltet när se skakar sig så det är ju helt klart att föredra att de lämnar av först. 


Vilja förväntar sig ju arbete när man kommer ner till sjön och är inte sådär vansinnigt förtjust i att simma för simmandets skull, hon plaskar lika gärna omkring i strandkanten. Perra och jag har gått iväg tillsammans några kvällar och tränat lite och vi har då börjat med linjetag med störningsmarkering på land och sedan har vi gjort samma övning vid vattnet men då har störningsmarkeringen kastats i vattnet och sen har hon skickats på ett linjetag på land. Mycket nyttigt för Vilja som har lite svårt att förstå varför man skall hämta på land när det finns apporter i vattnet. Men hon har skött sig riktigt bra även om hon har haft väldigt svårt att vända ifrån vattnet framförallt på första apporten. Jag har haft en lina i dummin som kastades i vattnet så den har inte behövt hämtas alls  


Dessutom har Vilja vid några tillfällen varit på väg att simma ut efter vattenapporten efter att ha lämnat av landdirigeringen och då har det varit väldigt bra att det inte funnits nåt att hämta.


Igår la jag ett stort sök till Vilja med bara två apporter och hon var klockren, det tog inte många minuter för henne att hitta dem fast det var ett väldigt stort område att söka igenom!


Lystra fick ett litet närsök med en apport och nu när hon har förstått vad det går ut på tycker hon att det är jättekul och jobbar på med näsan i backen och svansen som en propeller. Hon är jätteduktig på att sitta lös och titta på när jag lägger ut "kaninbollen" och gör inte en antydan till att knalla. Fast hon är väldigt förväntansfull så sitter hon väldigt koncentrerat kvar.


För övrigt jobbar vi på med avlämningarna så vi tränar ingen apportering (förutom någon enstaka sökövning) innan hon kan lämna av i hand. Det går framåt men hon är fortfarande snabb att släppa apporten framför mig. Jag skall träna med en pappersrulle nu (jag vet att jag har sagt det förut) för tidningen lämnar hon ju av klockrent och sitter snällt och håller den i munnen tills jag säger TACK. Imorse hoppade hon till och med upp i sängen och satt framför/på mig innan hon lämnade av.


Nu ser vi fram emot mycket bra hundträning VID vatten under två veckor framöver. 


Och just ja jag har köpt en ny dator och i den var det en nyare version av moviemaker så nu kan jag redigera HD-film!  



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards