HOLMSTORP

Direktlänk till inlägg 21 juli 2010

Sköna dagar i stugan 17-21 Juli

Av Helena - 21 juli 2010 20:43

 

Här i stugan vid lilla Kännasjön trivs vi....   Vilja & Lystra spanar på grabbarna som är ute och ror. När jag ror står de inte såhär snällt på bryggan kan jag lova  


 

   Lystra funderar på om hon ändå inte behöver "rädda" pojkarna.



Här är det Elias som har hoppat i och "räddat" Vilja som kastade sig i efter båten när matte & Linn rodde ut. Vilja var väl inte helnöjd med att bli räddad men hade inget annat val






  Vår egen lilla prinsessa (Lillian) som redan varit i stugan en vecka

(med farmor och farfar) under tiden som vi var i Kolåsen.



  


Jag passade på att ta kort på dotter & mor pudel och dotter & mor flatte!

Från vänster: Bella, Tina, Lystra & Vilja


 


Jag, Linn, Linnea, Isabelle, Vilja och Lystra åkte på auktion i Norrbo och som vanligt finner sig hundarna utan tvekan i situationen.




Lystra är helt otrolig på att koppla av i alla situationer. Jag har ju alltid varit så imponerad av Vilja som finner sig i alla situationer men jag måste säga att Lystra är snäppet bättre. Även om hon är mer livlig i många situationer och har lättare att ta till skall än vad Vilja har så lägger hon sig ner direkt när man kommer någonstans där det inte händer nånting. Vilja vill gärna sitta upp och ha koll på läget och ibland kan hon nästan somna sittande om man inte säger åt henne att lägga sig ner.


 

 Bilen färdiglastad! Jag ropade in en superfin spark för 280 kronor, innan jag funderade på hur vi skulle få med den hem, men det gick


Så nu Karin kan jag och hundarna hänga med dig på sparkturer till vintern!



            Farbror Görans bästa bilen har plats för det mesta och rymmer utan problem en spark, en pigtittare (Linneas fynd), två hundar och fyra människor.


Nu är vi på väg hem och jag hoppas på 2 dagars sol och pool hemma innnan det bär av till Gålö havsbad på Östras flatshow på fredag. Jag kan väl inte säga att jag känner mig jättenöjd med veckans träningspass med skott vid vattnet. Vilja går igång något enormt vid skott och vi har därför tränat stadga vid vatten/skott, men jag känner mig som världens sämsta hundtränare just nu som inte kan läsa min hund, inte kan lägga upp en träning med tillräckligt bra belöningar och som inte slutar när det går som bäst  


I förrgår när vi tränade turades Elias och Fabbe om att skjuta och Linn stod på bryggan och kastade en dummi (som satt fast på en lina).


Perra och Vilja gick fot ner till vattnet och när skott/kast hade gått vände de ifrån och gick uppåt från vattnet. De två första gångerna gick Vilja snällt med även om hon hade lite svårt att släppa vattnet. Men dumma som vi är slutade vi inte där utan skulle skjuta en gång till innan vi skulle avsluta. Förut när vi tränat stadga vid vattnet har hon fått hämta en dirigering på land men den här gången belönade Perra henne med korv för att hon satt kvar och när hon vände ifrån och gick fot från och till vattnet. Men med facit i hand är korv inte tillräcklig belöning för Vilja.

Hon vill såklart helst av allt JOBBA!


Tredje gången när de skulle vända ifrån vattnet tyckte hon att det räckte med de här fånigheterna så hon vände sig om och stack iväg efter dummin. Linn drog ju in den så hon fick ju ingenting för det men sen var det som förgjort......det känns osm om vi provocerade fram knallningar genom att hon inte fick tillräckligt åtråvärd belöning för att vända ifrån vattnet som ju är en jätteprestation för henne. Vi ville avsluta utan knallning och testade att jag först kastade en markering på land som Perra skulle skicka henne på efter skott/kast på vattnet men eftersom hon var helt stirrig fick vi avsluta med att Perra höll i snodden för att kunna hindra henne från att knalla.


Vid nästa träningspass två dagar senare var hon ännu hetare så även detta avslutades med kopplad hund. 


Det känns så j-vla trist att det blev såhär några dagar innan Perra och Vilja skall starta på WT. Vi skall gå ut imorgon och lägga ett sök upp på land, gå ner till vattnet och skjuta (ev kasta), vända om och skicka henne på söket, ner till vattnet igen och sen upp för att få ta en på söket. Håll tummarna att det går bra för just nu känner jag mig väldigt uppgiven.


Bra träningstips för hur man skall träna bort knallning mottages tacksamt!


Min kloka dotter som inte är ett dugg insatt i hundträning kom med tipset att vi ska panga i alla möjliga situationer (på prommisarna, i skogen, hemma i trädgården, mm) när det inte är fråga om träning eller händer något roligt för att minska Viljas förväntningar på att det skall hända något efter skottet. Och hon skall bara veta hur rätt hon har men det är ju inte helt enkelt att genomföra eftersom man inte kan panga varsomhelst och närsomhelst.

Men som långsiktig plan skall vi nog spåna vidare på detta tips!


I och med all denna skott träning med Vilja har ju Lystra fått höra många många skott och hon är helt lugn och oberörd. Blir lite förväntansfull när det kastas i vattnet och följer mammas träning med full koncentration. Hon ahr aldrig fått hämta något i vattnet men hon sitter och markerar nedslaget och efter att vi avslutat träningspasset kan man se hur hon smyger sig ner och simmar runt där det har kastats.

Hon är förresten en riktig fisk den lilla, hon simmar och simmar och simmar när vi andra badar. Jag trodde ju att hon skulle vara blöt hela tiden i stugan men hon håller sig där vi är och går inte ner till vattnet ensam  


Nu närmar vi oss Stockholm, ska bli riktigt skönt att komma hem efter 1,5 veckor på resande fot.


Kram på er!


 
 
Irene

Irene

21 juli 2010 22:43

Vilka härliga semesterdagar! Hursom, kör på i helgen, bra träning! Tyvärr är jag inte hemma annars hade jag dykt upp på Gålö!
Må bäst,
Kram Irene

http://www.kooiker.zoomin.se

 
Agge

Agge

21 juli 2010 23:01

Ja, det är inte roligt då det inte vill sig med träningen. Det är bara att traggla vidare, till slut så ska det väl ge sig!!!????

Hoppas det går bra nu för er, ska hålla tummar och tassar! Imorgon blir det jaktträning för oss med vilt och på fredag är det jaktkurs!

Kram

/Agge

http://www.nogg.se/tyra

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

22 juli 2010 08:23

Är det inte typiskt också att träningen går snett precis innan tävling, man vill så otroligt mycket och trycker kanske på lite extra med krav och svårigheter. Svårt att överträffa förväntningar på vatten. Man vill ju ha det där "bara jag håller mig" så kommer det att bli roligt oavsett vatten eller land. En oanad överraskning. Funderar på om det finns någon annan ickejaktig belöning roligare än korv.

Ses på Gålö, tveksam om jag kommer att ställa ut Fisen. Hon ser ut som ett sjöodjur efter att ha badat i saltvatten i två veckor. Börjar att bli som lystra, tar sig en simtur på egen hand.

Kram

ps. Ser fram emot sparkrejs:-)

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Linn

Linn

22 juli 2010 09:03

Kan ni inte bara träna lite vid vattnet, typ lydnad, fotgående utan att kasta till en början, börja sen med ett skott, inget kast, träna lydnad vidare och sen gå? Gå tillbaka lite senare (hellre många bra korta lyckade rep en ett långt) och upprepa, typ sätt er vid vattnet redo för markering, skjut, men kasta inget? Träna vidare på lydnaden, gå hem osv. Sen när ni ska lägga till kast så kasta dem typ först vid strandkanten så de inte ens kommer i vattnet, sedan nuddar vid vattnet osv. Det blir inte lika dramatiskt då, själv tränade jag i vattenpölar hela våren, för att avdramatisera plasket lite, tyckte det fungerade rätt bra ändå.

Jag själv har inte heller någon belöning som egentligen klår ta markering i vattnet, men vi kör på kamp, kasta dummy/boll/leksak åt andra hållet eller externbelöning med kattmat på burk.

http://hundlycka.blogspot.com

 
Anna

Anna

22 juli 2010 11:49

Tycker du har en smart dotter. Be någon skjuta när ni har hundarna helt utan uppmärksamhet, tex du hänger tvätt eller pysslar med något och hundarna bara är med. Strunta i hur Vilja reagerar, sticker hon och letar så vinner hon inget på det. Skjut lite och sedan ta bort kastaren utan att titta på henne. Gör så några gånger om dagen men aldrig när du har kontakt/tränar henne. Skotten betyder inget för dej eller nån annan. Inget godis eller beröm utan det bara smäller. Testa samma sak vid vatten, ingen uppmärksamhet mot hundarna medans det smäller. Låt henne springa och leta om hon vill. På så sätt avdramatiserar du skotten, hon får ingen uppmärksamhet varken positiv eller negativ. Hur kul är det att hetsa upp sej för något när ingen annan reagerar??
Tips två är att kasta en markering med skott precis som ni gjort men, låt henne backa istället för att vända ifrån markeringen. Skott-kast-backa med belöning.(belöna ytterst sällan med att hon får hämta..)
Tips tre är att inte lägga så mycket uppmärksamhet på problemet. Hon är smart nog att räkna ut att det pågår nån skumt och det kan säkert trigga henne ännu mer.
Hoppas det lösewr sej..

http://molleomusse.bloggagratis.se

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

22 juli 2010 21:51

Verkar inte som om det gått nån direkt nöd på er heller :-)))
Kickbike, kick off åsså nu en spark ;)) istället för kick där bak kanske *fniss* !?

Kramizar från oss, som fortsätter med att antingen ta det med ro eller bara ta oss vatten över våra huvud ändå !
PS Härliga bilder !!! DS

http://icelolly.bloggplatsen.se

 
Ann-Sofie m flock

Ann-Sofie m flock

23 juli 2010 00:25

Underbara sommarbilder o tänk att det ska vara så svårt att sluta när det är som roligast för både 2- o 4-benta ;)
Det kommer lösa sig bara ni tar det lugnt, ett litet steg i taget o går det inte perfekt på detta prov så kommer det fler ... ha de bra o kram på er!!

http://zetterljungs.cybersite.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

23 juli 2010 16:20

Jag kan ingenting och jaktträning, men jag tycker också att dotterns tips låter vettigt! :-)

Fina bilder ni har tagit, ser supermysigt ut.

Jag har helt glömt att svara på din fråga gällande bloggträffen, det enda jag har inbokat är ett kalas på lördagen mellan 14-18, annars är jag free. Maken och sonen är upptagna på söndagen (em), men jag kan hela dan (Lilla P också).
Bebben ska inte komma förrän 7 september egentligen, men jag räknar med att den kan komma från och med den 20 augusti (Felix kom tre veckor innan bf).

Orkar jag så ses vi på söndag, hoppas att du har klackskor och dräkt- jag har kamera :D
KRAM

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

24 juli 2010 00:17

Hej i sommarvärmen!
Vad trevligt det var att komma in på denna fina sida :-)

Så mysigt ni har haft det!

På vår apporteringskurs så har det skjutits i slutet av kursen och så har vi satt oss ner och fått hundarna i passivitet och sedan har vi åkt hem.

Hoppas det har funkat bättre för er.

Verkar till att bli utställning i helgen eller? I så fall lycka till med det oxå :-)

Kramizar

http://stadsflattarna.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

24 juli 2010 19:42

Jag tränar gärna spår, både blod och person :-)
Japp, jag kommer imorgon, visst börjar det vid 9?

Kramis

http://hundtraningen.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 31 oktober 2012 12:22

    Efter att ha varit Bloggplatsen trogen i många år har jag nu fått ett erbjudande om att blogga via Vimeddjur. Jag håller därför på och bygger upp min nya hemsida och blogg i Wordpress så hädanefter kan ni följa oss HÄR   Min gamla HOLMSTO...

Av Helena - 30 oktober 2012 16:44


STOPPSIGNAL PÅ VÄG EMOT MIG!  STOPPSIGNAL PÅ VÄG IFRÅN MIG   LYSTRA FÖRSÖKER FÅ MATTE ATT BLÅSA STOPPSIGNAL PÅ ALLA MÖJLIGA.....   ....OCH OMÖJLIGA SÄTT         ...

Av Helena - 30 oktober 2012 15:57


- Menar du verkligen RAKT fram?? - Ja jag menar RAKT fram!! - Menar du att jag ska springa IGENOM enbusken?? - Ja jag menar att du ska springa IGENOM enbusken!! - Men om det kommer ett träd ivägen då?? - Om det komme...

Av Helena - 28 oktober 2012 18:13


Så var då äntligen denna helgen över!!   Känns lite som en mental urladdning nu när det är klart. För även om jag har känt att jag KAN det här så visste man ju inte vad för frågor som skulle komma på det teoretiska provet och om man pga nervosite...

Av Helena - 23 oktober 2012 15:26

I helgen bar det av till Arboga för sektionskamp mellan flatklubbens sektioner Östra (vårt lag), Bergslagen och Gävle-Dala. Värmland hade tyvärr inte fullt lag så de hade lämnat WO.   Vi har haft en superrolig helg med trevligt umgänge även om ma...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards