HOLMSTORP

Direktlänk till inlägg 25 maj 2010

9-1 till mig!!

Av Helena - 25 maj 2010 22:31

Jag har inte riktigt blivit vän med min nya HDkamera eller egentligen är det inte kameran det är fel på utan att det inte funkar med Windows Moviemaker som redigeringsprogram. Jag kan ladda in filmerna i datorn och ladda upp dem på youtube om jag tar dem som de är men jag tycker ju det är kul att klippa ihop filmerna och lägga till text och så. Så nu skall jag ladda ner och prova ett redigeringsprogram från Adobe som jag kanske ska köpa om det är bra. Är det någon som har erfarenhet av redigeringsprogram för HD filmkameror så tar jag gärna emot tips på bra program som inte kostar en förmögenhet. Det behöver ju inte vara värsta proffsprogrammet bara jag kan lägga till text och klippa så är jag nöjd. 


Jag filmade lillfisen idag när vi tränade inne och hon är så söt när vi tränar stadga på sitt och hon sitter alldeles still och fullkomligt studsar upp på FRI kommandot! Igår bestämde jag mig för att plocka fram backandet igen för det var längesen vi gjorde men det tog ett tag innan hon kom på vad jag ville. Hon vill helst bjuda ingångar om jag står upp så jag fick sitta lite på huk till en början, eller stå emot en vägg så hon inte kan göra ingångar. Idag när vi plockade fram det gick det fortare och det blev många fler steg bakåt.


Ingångarna är som sagt det hon helst bjuder och nu på promenaderna är hon så söt när jag ropar på henne för då kommer hon i full fart och slänger sig in i utgångsposition   Karin och jag pratade om vad man ska ha för kommando på inångarna eftersom man inte alltid vill kräva att de skall sätta sig i utgångsposition för att man ropar på dem med namn. Men nu har jag bestämt mig för att ha hennes namn som kommando för att komma in i utgångsposition. När jag inte kräver att hon skall sätta sig vid sidan har jag ju visselsignalen för då räcker det ju att hon kommer fram till mig framifrån. Har märkt att hon inte lyssnar lika bra på pipan som på sitt namn så jag skall träna mer på inkallning med pipa. Tänkte träna det imorgon om jag, Karin och Sus kanske ska till klubben så man har en medhjälpare.


Nu ikväll när jag hade tränat med Vilja fick Lystra leta dummisar i riset för första gången. Hon fick sitta kvar när jag gick ut och la en dummi i riset och när jag kom tillbaks skickade jag ut henne att leta. Hon nosade och letade så fint och första gången hittade hon den direkt, plockade upp den och kom till mig med den (släppte den framför fötterna) i full fart. Andra gången hittade hon den inte på en gång så då kom hon i full fart och satte sig i utgångsposition (brukar ju löna sig) och sen sprang hon i lika full fart iväg igen och hämtade dummin. Jag har ju medvetet inte tränat apportering med dummi för att hon inte skall bli så taggad på dummis och för att hon inte skall få hämta innan vi har avlämningarna. Så jag kommer absolut inte träna kast men tänkte börja introducera lite nosarbete (att hon får leta) och träna på att hon ska vilja komma direkt in till mig då hon har hittat något under tiden som vi tränar avlämningar separat.


I helgen ska vi på Ryegatesläger och då ska Eva Thorén ha halvdagar med valparna lördag och söndag. Det ska bli så kul att komma igång med apporteringen med Eva som instruktör. Det blir lite introduktion för mig och Karin för sen ska vi gå för Eva 4 gånger i Juni. Eva är mig veterligen den enda som har fört upp en hund till jaktchampion enbart med klickertänk!


Perra skall oxå med på Ryegateslägret i år. Han skall gå med Vilja i blåbärsgruppen och det blir nog bra att de får en egen start på sin "karriär", utan att jag lägger mig i    De får sällskap av Peter & Wilma och det skall bli roligt och mysigt att ha "gubbarna" med sig på läger!


Vilja och jag fortsätter för övrigt att nöta signaler, dirigeringar, lydnad och stadga och ikväll fick hon ett sånt där "fullifan" ryck och jag kände hur irritationen bubblade i mig men vi fortsatte och jag lyckades vända det så det blev bra iallafall. Efter att ha gjort sitt tokryck gjorde hon sitt bästa för att göra matte på gott humör igen så det slutade med minst 9 till mig mot 1 till Vilja!!


På väg tillbaka fick det lilla träsktrollet ett sånt där riktigt flatteryck i träsken så det blev till att duscha hela henne IGEN. När jag ropade på henne kom hon som skjuten ur en kanon och tryckte sig in vid mitt ben så även jag luktade gammalt träsktroll   


Imorgon ska hon till syrran och de har inte träffats på flera dagar nu så jag tror de är ganska laddade båda två   


Strax landar bästaste Linn på Skavsta (och sen skall det åka flygbuss till centralen) så Perra sitter och väntar på att åka och hämta henne, Hilda och Catte på centralen! De har varit i London sen i fredags och det ska bli så skönt att få hem henne igen  


Gonatt!

 
 
Karin, Wilma och Miso

Karin, Wilma och Miso

26 maj 2010 07:29

Hör av dig om du blir försenad så att Susanne får veta. Om vi ska träna så behöver ju inte Perra hämta henne innan om du inte vill det själv.

Kram

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Linn

Linn

26 maj 2010 07:44

Vad roligt att få träna för Lena! Måste vara bästa starten på jaktträning :)

Jag har också haft en del diskussioner med min HD kamera.. Fick ett program till, men det var kasst, så jag körde på Picasa som jag gjort tidigare. Tricket är bara att man ska spara filmen via Picasas program, sen går det att redigera i det. Tyvärr går det inte att skriva text i Picasa (vad jag vet), så när man har sparat får man ta den kopian och öppna i Windows movie maker (då går det) för att sedan spara igen och då är det snabbt gjort att ladda upp via Picasa till youtube. Omständigt värre, är lite besviken på den nya tekniken..

Kram Linn och Nässla

http://hundlycka.blogspot.com

 
Karin, Spirit & Gandhi

Karin, Spirit & Gandhi

26 maj 2010 14:57

Har så mycket att göra på mina arbetslösa dagar att jag inte riktigt hinner med bloggen.. :D Nä, skämt å sido, har inte haft lust - ska nog få det i kväll :) Ja du, det teoretiska provet var mycket märkligt.. Det var typ gjort enkelt för att folk helst skulle klara sig - bara det att folk pluggat på det svåra OCH VIKTIGA och därmed inte klarade det lättare provet. Så tex ska du veta hur många ben en hund har (inte 4 utan 320) men du behöver inte veta var muskler har sitt ursprung eller fäste. Tycker jag var jättemärkligt! Sen var det ju visseligen små ex.fall där du skulle ange vilka muskler som kunde vara inblandade. Tex en hund som hade armbågsproblem, vilken muskel reagerar mest på detta? Osv..

Det var skojigt även denna gång - fast jag saknade dig där förstås ;-). Vi hade Martina mest, visst hon var mkt kunnig men jag tyckte faktiskt bättre om Jessica. Men Jessica ska sluta där :-(. Det intressantaste var rörelsestörningar (där hade vi en tjej som hette Lollo - jätteduktig!) men Martina hade dragit över sin tid med över 1,5 timmar så vi hann ju inte alls med allt som vi skulle göra med Lollo :-( Så, det var ungefär en kort sammanfattning ev kursen! :)

Vad bra du är på att träna dina tjejer! Det är så skoj att kika på filmsnuttarna. Hon är ju bara för söt Lystra :)) Själv rasade lusten av mig när Gandhi (IGEN!!!!!) skadar sig och vi fick lämna återbud både på jaktprov och utställningar.. Förstår inte varför den hunden inte kan konsten att inte göra sig illa... Men han är i alla fall rar :)

Slut på novellen :). Kram från oss!

http://web.telia.com/~u85344050

 
Ann-Sofie m flock

Ann-Sofie m flock

27 maj 2010 07:55

Va duktiga ni är, o du avlämningar, jag klickade ju in Madonna på att lämna i min utsträckta handflata o det gick supersnabbt o sitter som BERGET, hon missar inte EN ENDA gång o håller kvar dummien, fågeln, bilnyckeln eller vad som helst i min handflata tills hon får klick eller "tack". Finns en film (tyvärr inte på inlärningen) men när vi använder det praktiskt på hemsidan. Kram på Er.

http://zetterljungs.cybersite.se

 
Agneta

Agneta

27 maj 2010 19:47

Vilka ljuvliga bilder!! Både bad, pool, sol och skog! Underbart! Snart sommar!!!

Vi har varit på vår första riktiga skogspromenad idag med Pommac. Trodde han skulle bli lite trött men nej då! Tyra badade i ett överfyllt dike, jag hann inte vara med att det fanns vatten där! Pommac stod på sidan och ville gärna hoppa i men det gjorde han inte, puh, åtminstone en som var torr. Tyra passade på att rulla sig i jordlandet på vägen tillbaka. Den här matten har 0 koll på den stora nu..... he hee Det blev dusch för henne då vi kom hem, fick några hinkar vatten över sig he hee.

Kram

/Agneta

http://www.nogg.se/tyra

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

28 maj 2010 17:37

Senast vi tränade med pippisar hade jag sett till att "tvätta ur öronen" på viss liten odåga ;) så av antagligen pur förvåning satte hon sig "av sig självt" vid sista uppfloget :-)) innan matten ens hann blåsa sittsignal, så gissa om matten höll på att svimma ;) !

Trevlig helg hälsar vi och tackar för "bildsupporten" även om det tog tid att få ändan ur vagnen, men nu är även vi med bild :-))

Kramizar

http://icelolly.bloggplatsen.se

 
lotta

lotta

28 maj 2010 21:53

vi är nu på plats och väntar på er, ska bli såkul att ses:)kör försiktigt:)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Anna o Molle o Musse

29 maj 2010 13:23

Ha det så bra i helgen och hälsa alla!

 
Elenor, Messi och Zidane

Elenor, Messi och Zidane

29 maj 2010 13:44

Låter kul det där med falt-ryck och supersnabba ingångar. Det är inte lätt att bestämma sig för vilka kommandon man ska ha, men till slut så är det bara att bestämma sig. Brukar bli bra ändå. trevlig helg

http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se

 
lotta

lotta

30 maj 2010 15:23

hoppas resan hem gick bra:) hittar inte det där testet du sa...vad hette det?dönö ?

http://jjuniocola.bloggagratis.se

 
Gunilla & CO

Gunilla & CO

31 maj 2010 17:10

Testa Adobe Premiere Elements, kostar ca 900:- inkl moms. Men ladda först ner en testversion från Adobe och prova :)

Hoppas att ni hade en härlig helg!

http://vitherde.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 31 oktober 2012 12:22

    Efter att ha varit Bloggplatsen trogen i många år har jag nu fått ett erbjudande om att blogga via Vimeddjur. Jag håller därför på och bygger upp min nya hemsida och blogg i Wordpress så hädanefter kan ni följa oss HÄR   Min gamla HOLMSTO...

Av Helena - 30 oktober 2012 16:44


STOPPSIGNAL PÅ VÄG EMOT MIG!  STOPPSIGNAL PÅ VÄG IFRÅN MIG   LYSTRA FÖRSÖKER FÅ MATTE ATT BLÅSA STOPPSIGNAL PÅ ALLA MÖJLIGA.....   ....OCH OMÖJLIGA SÄTT         ...

Av Helena - 30 oktober 2012 15:57


- Menar du verkligen RAKT fram?? - Ja jag menar RAKT fram!! - Menar du att jag ska springa IGENOM enbusken?? - Ja jag menar att du ska springa IGENOM enbusken!! - Men om det kommer ett träd ivägen då?? - Om det komme...

Av Helena - 28 oktober 2012 18:13


Så var då äntligen denna helgen över!!   Känns lite som en mental urladdning nu när det är klart. För även om jag har känt att jag KAN det här så visste man ju inte vad för frågor som skulle komma på det teoretiska provet och om man pga nervosite...

Av Helena - 23 oktober 2012 15:26

I helgen bar det av till Arboga för sektionskamp mellan flatklubbens sektioner Östra (vårt lag), Bergslagen och Gävle-Dala. Värmland hade tyvärr inte fullt lag så de hade lämnat WO.   Vi har haft en superrolig helg med trevligt umgänge även om ma...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards