HOLMSTORP

Direktlänk till inlägg 22 maj 2010

Jisses vilken sommar....

Av Helena - 22 maj 2010 18:04

....vi fick på en gång! Hela veckan har varit helt fantastisk    och det har varit väldigt skönt att jobba hemma 3 dagar av 5.


  Sämre arbetsplats kan man ju ha  


Hundarna blir rätt slut av värmen, de har ju inte heller hunnit vänja sig när det kommer så plötsligt. På dagarna har de inte gjort många knop utan varit rätt nöjda med att ligga i trädgårnde eller på altan och slappa. Igår var det jag som fick skaka liv i dem för att vi skulle komma ut på en prommis  


Häromdagen fick jag ett infall och bestämde mig för att anmäla oss (Vilja & mig) till Flatmästerskapet i Augusti! Det ni, från att ha varit på väg att ge upp till att komma på att vi ska starta på FM!! Men som Anna (med brorsan Molle) sa det är ju två månader dit! Vi har ju faktiskt haft 74 poäng på ett WT (1 poäng från uppflyttning) så jag vet ju att vi kan men det känns osm om vi har tappat så oerhört mycket under Viljas mammaledighet. Det har resulterat i att jag har gjort övningarna enklare för Vilja men häromdagen kom jag på att jag istället skall göra det SVÅRARE för henne. Vilja har en fantastisk näsa och är oerhört snabb och kvicktänkt och till det har vi en dålig lydnad (i jaktsammanhang). Kan själv, tänker Vilja och sen gör hon sitt bästa för att lösa uppgiften, utan mattes hjälp. Det är här vi har vår stötesten och det är detta jag kommer jobba på i två månader. Jag skall göra det så svårt för Vilja att hon inte kan lyckas om hon INTE lyssnar på mig. Jag ska få henne att tänka att matte vet alltid var dummisarna ligger så det är bäst att jag lyssnar på henne! Smart va  


Så därför har jag den här veckan tragglat lydnad, stadga, signaler och dirigeringar i en och samma övning som går att förändra i det oändliga. Jag har lagt ut dolda linjetag åt två håll utmed en linje. Och sen har vi gått fot fram och tillbaka utmed linjen, jag har satt ner henne och gjort linjetagstecken och belönat att hon suttit kvar, eller så har jag skickat henne åt ena hållet och antingen låtit henne hämta en dummi om hon sprungit rakt och fint (litat på att matte pekat rätt) eller kallat in henne om hon har sprungit snett. Ibland har jag blåst ner henne stopp/sitt och kallat in, blåst närsökssignal (om det har legat nåt där) eller skickat på UT. Sen har jag vänt om och skickat åt andra hållet, osv. Nån gång har jag lagt en dummi 90 grader in i skogen, skickat framåt, blåst stopp och skickat höger eller vänster.


Jag har bara lagt ut när hon inte har sett och jag har haft små (och några stora dummisar) som jag har grävt ner och gömt under mossa, mm så att hon inte skall få dem i näsan och hitta dem om hon inte har lyssnat på mig.


Men hon har en otrolig näsa och en gång hade jag lagt högerdirigeringen lite för nära linjen och då kom hon i full fart mot mig och tvärnitade och vädrade in i skogen och stack in och hittade den dummisen. Jag kan inte fatta hur hon kan känna det när hon passerar i full fart men man måste ju ge henne en eloge för att hon har näsan påkopplad i alla lägen.


Jag introducerade den här övningen för jaktgruppen i torsdags eftersom var och en kan variera den och träna på det man själv vill, så det blev några olika varianter. Jag känner att Vilja på bara ngra dagar har blivit bättre på att lyssna på mig och nu är det bara att nöta och nöta!!




Idag har mitt lilla träsktroll (Lystra går hädanefter under namnet Fiona det lilla träsktrollet) simmat!! Hon dyker med huvudet före ner i varenda träsk och dypöl som hon ser och idag var såklart inget undantag.


 

Undrar om hon egentligen vill vara brun som mamma?!


Mattes goa träsktroll  


   


Men idag orkade jag inte gå hem och duscha henne igen så eftersom vi inte var så långt ifrån havet gick vi ner dit för att hon skulle få skölja av sig all dy och så mamsen också fick bada lite.


 

    Blötdjuret!!


 



Lillfisen kastade sig i vattnet efter mamma och simmade som om hon aldrig hade gjort nåt annat. Jag blev verkligen förvånad för nog för att flattarna gillar vatten men de flesta valpar brukar mest springa i strandkanten och plaska och inte vara så duktiga på att simma till en början. Hon hade lite höga framtassar och plaskade lite de två första simtagen men sen simmade hon lugnt och fint!!


Mattes duktiga träsktroll  


Nej nu skall jag ut och chilla på altanen en stund till. Imorgon skall Vilja få ta det viltspår som husse la imorse. Hmm han sa att det blev ett tufft spår så vi får väl se hur det går men som sagt Vilja är ju en tjej som behöver utmaningar    



Ha en skön kväll!

 
 
lotta

lotta

22 maj 2010 22:04

hoppas att viltspåret går bra:)Å vad kul att ni ska vara med på flatmästerskapet, heja, heja:)
Jösses, er uteplats är ju helt fantastisk..såå härligt med poolen:9

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
Jessica & Gnista

Jessica & Gnista

23 maj 2010 01:31

Åh vad roligt att ni har anmält till FM. Tycker du tänker helt rätt i ditt träningsupplägg och vi håller tummarna stenhårt :)

Ses nästa helg!! kram

http://www.skeppartorps.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

23 maj 2010 09:39

Kul med FM,det fixar ni, ni har ju två månader på er :) Vart går tävlingen av stapeln? Vore kul att hänga med och kolla.

Ja, tråkigt att vi inte kan ses idag, men jag hoppas på att få nya bilen typ måndag eller tisdag.

Jag kan träna ons kväll (alla tider efter 12), torsdag kväll efter 18, fredag kväll (efter 15)

Nu måste vi ju bara ses, känns som hundra år sedan!

Kramar

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Linn

Linn

23 maj 2010 10:15

Ja visst är de lika, både med och utan lerinpackning ;)

Kul med tävling, det är ju lättare att motivera träningen med ett mål, två månader hinner man ju träna en del på så länge man lägger den sidan till.
Har också en hund som kan själv, men mycket försvinner på att ta bort synintrycken och många av dummysarna. Inställningen att hunden alltid ska lyckas kan ju stjälpa här, då hunden lär sig att vad jag än gör så lyckas jag.

http://hundlycka.blogspot.com

 
Karin, Wilma och Miso

Karin, Wilma och Miso

23 maj 2010 11:02

Skönt att det inte bara är när Fiona har varit hos mig som hon ser ut så där ;-)

Jag ska åka iväg till Plantagen i min mission att göra altanen till en mysigare plats. Sticker iväg nu strax. Vid 14-15 tiden blir bra för träning. Jag har fortfarande bara den lilla gröna att tillgå. Ska vi träna hos dig eller tror du vi kan klämma in alla hundarna i den. Jag tänkte att du skulle få vara kommandoran och köra en lite minitävlingsträning med Wilma. Vore bra med ett hinder då.

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Anna

23 maj 2010 12:08

Har du anmält dej? Vet du fler som ska åka? Jag har faktiskt inte tänkt så mycket på flatmästerskapen eftersom dom ligger i värmland i år. Jag antar att Jessica ska dit och Annika? Härifrån vet jag ingen som ska åka, men jag tränar mest med andra raser. Ska kolla när anmälan går ut och hur långt det skulle vara att ta sej dit.
Självklart ska du åka och kanon med en framtida tävling så ni kommer igång.
Anna

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

24 maj 2010 12:58

FM2010 - så himlans roligt... bra ha ett mål, träningen blir oftast så mycket bättre då! Är helt säker på att ni kommer att vara i toppform när det är dags!

Jag går fortfarande & velar... anmäla eller icke anmäla, det är långt att åka och jag vet inte riktigt var vi står just nu. Men några dagar återstår dock ännu tills anm-tiden går ut :-)

Kramizar

http://stadsflattarna.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 31 oktober 2012 12:22

    Efter att ha varit Bloggplatsen trogen i många år har jag nu fått ett erbjudande om att blogga via Vimeddjur. Jag håller därför på och bygger upp min nya hemsida och blogg i Wordpress så hädanefter kan ni följa oss HÄR   Min gamla HOLMSTO...

Av Helena - 30 oktober 2012 16:44


STOPPSIGNAL PÅ VÄG EMOT MIG!  STOPPSIGNAL PÅ VÄG IFRÅN MIG   LYSTRA FÖRSÖKER FÅ MATTE ATT BLÅSA STOPPSIGNAL PÅ ALLA MÖJLIGA.....   ....OCH OMÖJLIGA SÄTT         ...

Av Helena - 30 oktober 2012 15:57


- Menar du verkligen RAKT fram?? - Ja jag menar RAKT fram!! - Menar du att jag ska springa IGENOM enbusken?? - Ja jag menar att du ska springa IGENOM enbusken!! - Men om det kommer ett träd ivägen då?? - Om det komme...

Av Helena - 28 oktober 2012 18:13


Så var då äntligen denna helgen över!!   Känns lite som en mental urladdning nu när det är klart. För även om jag har känt att jag KAN det här så visste man ju inte vad för frågor som skulle komma på det teoretiska provet och om man pga nervosite...

Av Helena - 23 oktober 2012 15:26

I helgen bar det av till Arboga för sektionskamp mellan flatklubbens sektioner Östra (vårt lag), Bergslagen och Gävle-Dala. Värmland hade tyvärr inte fullt lag så de hade lämnat WO.   Vi har haft en superrolig helg med trevligt umgänge även om ma...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards