HOLMSTORP

Direktlänk till inlägg 24 april 2010

Första jaktträningen!

Av Helena - 24 april 2010 14:34

Idag blev vi ändå flest från det gamla gänget för av de som är kvar var 100% på plats dvs jag med Vilja & Lystra, Inger med Loka & Ingrid med Simzon. Och så var det Karin med Miso (Karin räknas kanske som halvgammal) och Mira med Frasse (och den lilla jaktblandningen som jag inte minns namnet på).


Det var första gången vi tränade bakom Värmdö brukshundklubb där det också ligger en skjutbana precis i närheten  Helt perfekt!! Vilja taggade såklart till sig direkt när hon hörde skotten men förstod ganska snart att det inte kastades nåt så det var inte lönt att hålla span vid varje skott      Bra både för stora och små att inte få så hög förväntan när man kommer till en plats där det pangas (t ex ett jaktprov). SystrarnaBUS reagerade inte ens på att det pangades  



LYDNAD/STADGA

Som planerat la vi såklart fokus på lydnad, stadga & passivitet (för Lystra enbart passivitet). Vi började med att prata igenom vad vi skulle göra och sen kastade vi ut dummisar på åkern och gick fot kors och tvärs, gjorde inkallning, lät hunden sitta eller ligga, mm. Och om man skötte sig kunde man få ta nån dummie.

Vilja var som vanligt lydig och stadig när vi gör övningar med störningar, det är ju sen när man minst anar det som hon kan göra sina små tokerier.


Som t ex att byta, ta två och vägra komma in med dummin som man vet att man har snott  Vilja lilla gumman jag trodde faktiskt detta hörde till det förgångna och att du hade slutat med såna dumheter för längesen......men ack vad jag bedrog mig! När min lilla (stora) dam blir överladdad, sätter fart och har för mycket spring i benen så händer det saker fort och tyvärr fel!


  Jag är alltid redo säger Vilja!

Men nu funderar ni kanske på varför jag tränade med Perras hund     Jo han valde att  göra klart altantaket istället för att träna sin hund så då fick jag låna henne.


DIRIGERINGSÖVNING

På övningen som Vilja flippade hade vi lagt ut flera dummies (inte så nära varann och lite gömda för att hundarna inte skulle hitta två, hehe att jag aldrig lär mig) runt en gran som vi märkte upp med snitslar. Sen skickade vi hunden på en dirigering. Vilja hade ju sett att vi höll på nånstans där borta men hon låg så att hon inte såg precis var. Första skicket kom hon snett och jag blev väldigt glad och impad när hon kom tillbaks direkt när jag kallade in henne. Andra skicket kom hon rakt på och tog en dummi och innan jag hann lägga på en signal fick hon en till i näsan och sen var cirkusen igång   Vid andra försöket fick Inger vara vakt och då fixade hon det såklart perfekt, rakt och snyggt! När det bara fanns en kvar fick Vilja avsluta och gjorde även denna gång ett snyggt linjetag.


Mira & Frasse har inte tränat jakt på flera år och jag tror inte Frasse hade hört att matte hade sagt att han inte hade några direkta kunskaper alls för Frasse imponerade nog både på matte och oss när han gjorde klockrena linjetag och snygga avlämningar (råkade ju bara springa för långt första gången när han ville visa vilken snygg dummi han fått tag i).


STADGA

Sen satte vi ner hundarna bredvid oss och så drog Karin en dummi i ett långt rep förbi framför fötterna på oss. Det ryckte lite i Vilja men hon satt kvar. Sen ställde vi oss mittemot hundarna och Karin drog förbi en dummi mellan oss och hundarna. Denna övning tänkte jag först göra med Lystra men kom sedan på att det kanske inte är så bra innan FART testet som vi ska göra i Juni då det är alltför likt "bläckfisken" där de ska reagera och springa efter när bläckfisken snabbt drar förbi.


  Miso, Lystra & Vilja


Hon fick därför ligga bunden under hela träningen och hon blev bara lite orolig (enligt Karin) när jag gick alldeles för långt bort men i övrigt så roade hon sig med att tugga på pinnar, äta gräs, käka lera eller bara ligga ner och spana på de andra.


Det vi jobbar väldigt mycket med just nu är att hon inte skall skälla när vi möter andra hundar. På promenaderna vill hon gärna skälla när hon ser andra hundar på håll, det är framförallt för att hon blir exalterad och vill fram men nog också lite av osäkerhet.


Så nu jobbar vi med två metoder:


1)Jag sätter mig på huk bredvid henne och sen är det klick+belöning hela tiden när hon sitter tyst under tiden hunden närmar sig. Jag trycker i henne godis så ofta att hon inte hinner voffa emellan.


eller


2)Så fort hon skäller så vänder vi och går åt andra hållet. När hon är tyst vänder vi tillbaks och om hon skäller igen vänder vi om, osv. Denna metod är ju ganska krävande eftersom de andra hundarna också måste vända sig om och Tina tycker det är lite rörigt när vi virrar fram och tillbaka   



Båda metoderna funkar bra och det har blivit mycket bättre. Idag när vi träffade de andra hundarna i gänget var det inte många voffande som kom ur hennes lilla söta mun    Och även om hon inte fick hälsa på de andra hundarna låg hon uppbunden mitt bland alla hundar som tränade utan att säga ett pip!!




Igår träffade vi Atos som är en 7-årig staffeherre och först tyckte Lystra han såg jättemärklig ut när han kom grymtande men eftersom jag proppade i henne godis när han närmade sig hann hon inte voffa.


     

Och sen när de hade hälsat så fick hon springa lös och leka med Atos under promenaden (ensam utan mamsen som fick gå kopplad, vilket Vilja tyckte var jättetaskigt eftersom Atos är hennes kompis). Och efter ett litet tag fick Lystra riktiga flatteryck med en grymtande Atos efter sig  






Lystra spanar!




Har "snott" en film på systrarnaBUS från Karin  



Ha en fortsatt härlig lördag!!






 
 
Karin, Wilma och Miso

Karin, Wilma och Miso

24 april 2010 20:40

Såklart! Tack för idag.

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Lisa & Röja

Lisa & Röja

24 april 2010 21:10

Vad flitiga ni är!! Vilja är ju för härlig-)Bra att hennes döttrar verkar helt oberörda för skott...Bra med en morsa som bara har förväntan OCH t.o.m är klok nog att förstå när det inte är lönt att tagga upp! Lite kan man väl med ålderns rätt göra som man vill, eller??

http://lisashundblogg.weebly.com

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

24 april 2010 23:53

Vilja är ju bara överlycklig att få jobba igen... lite övertänd bara :-) Jag tror inte att du var så svårövertalad att träna "Perras hund".

Du anar inte hur avis jag blir att du kan ha båda hundarna med dig och att lilla Lystra är så exemplariskt duktig... hon är inte så gammal ännu. Bra framsteg du/ni gör med hundmötena oxå.

Något jaktprovsstart finns just nu inte på våran planeringslista. Har tappat sugen lite faktiskt (men den kommer förhoppningsvis tillbaka).

Hoppas vi får en lika härlig Söndag :-)

Kramizar

http://stadsflattarna.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

25 april 2010 18:40

Låter som att ni hade en (h)underbar dag och av bilderna att döma hade ni toppenväder oxå. :-)

Tänkte ringa dig och Karin idag och berätta att vi fixade ett förstapris till i tvåan, kändes dock inte så bra då hon var tokstirrig hela programmet, så jag blev inte riktigt glad. Jag håller på att smälta dagens tävling... Tänkte att jag ändå vill berätta så jag skriver här ;P

Ses snart?

Kram

http://hundtraningen.blogspot.com

 
lotta

lotta

25 april 2010 19:30

vad roligt att ni är igång. vad härligt att du fick låna perras hund;) fixar ni tak på baksidan vid poolen? vad duktig han är som fixar själv, vi har beställt hem snickare vi...:/P ska kolla upp när ssrk kör igång häruppe.De tränar 2 gånger i veckan i kuså.Borde vara dax snart. *hoppas*

http://jjuniocola.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Anna Molle o Musse

25 april 2010 21:03

Jo du, man lär sej av ärliga vänner..Varför skäller Lystra på hundar? har det hänt något tokigt eller är hon nyfiken??
Känner igen det där med lydig hund som helt plötslig tramsar iväg...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 31 oktober 2012 12:22

    Efter att ha varit Bloggplatsen trogen i många år har jag nu fått ett erbjudande om att blogga via Vimeddjur. Jag håller därför på och bygger upp min nya hemsida och blogg i Wordpress så hädanefter kan ni följa oss HÄR   Min gamla HOLMSTO...

Av Helena - 30 oktober 2012 16:44


STOPPSIGNAL PÅ VÄG EMOT MIG!  STOPPSIGNAL PÅ VÄG IFRÅN MIG   LYSTRA FÖRSÖKER FÅ MATTE ATT BLÅSA STOPPSIGNAL PÅ ALLA MÖJLIGA.....   ....OCH OMÖJLIGA SÄTT         ...

Av Helena - 30 oktober 2012 15:57


- Menar du verkligen RAKT fram?? - Ja jag menar RAKT fram!! - Menar du att jag ska springa IGENOM enbusken?? - Ja jag menar att du ska springa IGENOM enbusken!! - Men om det kommer ett träd ivägen då?? - Om det komme...

Av Helena - 28 oktober 2012 18:13


Så var då äntligen denna helgen över!!   Känns lite som en mental urladdning nu när det är klart. För även om jag har känt att jag KAN det här så visste man ju inte vad för frågor som skulle komma på det teoretiska provet och om man pga nervosite...

Av Helena - 23 oktober 2012 15:26

I helgen bar det av till Arboga för sektionskamp mellan flatklubbens sektioner Östra (vårt lag), Bergslagen och Gävle-Dala. Värmland hade tyvärr inte fullt lag så de hade lämnat WO.   Vi har haft en superrolig helg med trevligt umgänge även om ma...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards