HOLMSTORP

Alla inlägg under februari 2010

Av Helena - 7 februari 2010 14:05

Imorse när jag vaknade kändes det lite bättre i ryggen och eftersom Perra skulle skjutsa Linn till Sickla, innan han kom bort för jaktträning, lastade jag på mig ryggsäcken med Lystra på magen och stora ryggsäcken med dummisar på ryggen. Dum som jag var!!!! Jag höll knappt på att ta mig uppför en del av snövallarna och fick mer eller mindre krypa upp med viss draghjälp av Vilja   


Men till skogen kom vi och träffade Karin, Peter, Wilma och Miso, som stod redo för träning. Vilja och Wilma var verkligen taggade att ÄNTLIGEN få apportera.



Wilma och Vilja i vårt lilla "läger"


Vi la ut ett linjetag med tre dummisar på linjen. Vilja fick börja med att hämta in de tre dummisarna (närmsta först osv) och det gjorde hon såklart med fart och fläkt. Hon tog linjen rakt och fint trots att mattes linjetagstecken inte var det bästa idag pga ryggont och en sovande valp innanför jackan   


Sen var det Wilmas tur och även här bärgades dummy efter dummy i en väldans fart!


Sen la Karin ut en dummy längst bort i slutet av linjetaget och kastade sen en störning in i skogen vid ungefär halva sträckan. Vilja fick notera störningen och sen skickade jag henne på linjetaget. Hon satte av i fulll fart utan att titta åt störningen. Men på väg tillbaka sneglade hon mot störningen och funderade nog på om hon skulle ta med sig denna samtidigt men då jag la på en inkallningssignal kom hon på bättre tankar och kom raka vägen in. Eftersom hon lydde mina tecken och signaler så fick hon avsluta med att ta in störningen.


Wilma hade lite svårt att släppa störningen men efter några försök där de fick gå lite närmre förstod hon vad hon skulle göra och löste uppgiften riktigt bra. De första gångerna blev det ju inte direkt lättare att det var hennes älskade matte som kastade störningen   


Lystra funderar på om detta kan vara ett sk "köttbulleträd"  


Miso & Lystra fick göra lite inkallningsövningar med handtrget mellan matte och husse. Och konstigt nog hade båda valparna lättast att fatta vad de skulle göra när de skulle till sin matte   


Jag funderar på att stoppa ner krita i ryggsäcken till nästa gång så "gubbarna" har lättare att få till samma kvittriga jollrande röst som mattarna har...........


Det var jättekul att komma iväg på träningen men när jag kom hem låste sig ryggen helt och jag kunde knappt röra mig. Så j-vla typiskt mig att verkligen pressa mig till bristningsgränsen men nu har tyvärr även ont krut förgåtts   


Jag har haft lite molvärk i ryggen förut och har haft nackspärr några gånger men det här är det värsta jag har varit med om!! Nu alla karlar som har haft ont i ryggen............här kommer den.........detta är nästan jämförbart med att föda barn!!!


Om jag inte blir bättre så kan jag omöjligt ta hand om min valp imorgon när Perra jobbar. Och världens bästa Karin har erbjudit sig att ta hundarna imorgon så Perra slipper ta ut VSF (Vård av sjuk fru) eller VAV (Vård av Valp).


Om det är lika illa imorgon måste jag ta mig till en kiropraktor!!


Perra har ju tagit båda nätterna nu i helgen och imorse när han kom upp klockan åtta var han jättestolt över hur duktig Lystra hade varit som hade sovit hela natten! Att jag vaknade av en mycket olycklig valp som stod vid grinden och tjöt klockan 3 inatt eftersom hon var både bajsnödig och kissnödig hade han liksom aldrig märkt. Och duktiga lilla Lystra som vrålade tilräckligt högt för att matte som sov i rummet bredvid skulle vakna, istället för att sätta sig på golvet och låta husse vakna av en underlig doft   



Kram till er alla och tänk er för hur ni använder er kropp och hur ni gör när ni lyfter, böj på benen, behåll ryggen rak, lyft nära kroppen och lyft aldrig samtidigt som ni vrider bålen!!!


Tillskrivet 20:21: Jag är lite bättre i ryggen nu så det finns "hopp om livet". Jag har kunnat sitta på en lite lägre pall (är rädd att jag inte skullekomma upp om jag satt på golvet) och tränat tasstarget med musmattan och hon funderade en liten stund och sen ställde hon sig på den med först en tass och sedan bägge framtassarna och vi fick till flera lyckade repetitioner. Hon bjäd även några lägganden som jag fångade och sen upprepade hon det några gånger på raken. Sen har vi varit ute och åkt bil (vi hängde med när husse skjutsade Elias) men hon tyckte inte det var något vidare att sitta stilla så hon protesterade en del.


 

Nu ligger mor och dotter och har en liten diskussion om tuttandets vara eller icke vara när man snart skall fylla 9 veckor.


    

Gokväll!

Av Helena - 6 februari 2010 22:24

Igår när jag skulle lyfta upp lillfisen knäckte det till i ryggen och jag kände direkt att det inte var så bra   Under kvällen blev det värre och värre men jag har kunnat sova ganska bra inatt.


Husse tog nattpasset så jag skulle få sova ifred och i en skönare säng än den hårda bäddsoffan i "hundrummet"   . Lystra hade såklart sovit bra hela natten och bara varit ute och kissat en gång på morgonkvisten men så la de sig ganska sent också.


Idag har det varit riktigt illa i ryggen trots voltaren (som de säger ska hjälpa på reklamen iallafall). Men jag klarade iallafall att ta mig runt skogsrundan på 1,5 timme pulsandes i snön för vad är det dom säger om ont krut?!



Idag var ju husse med och kunde ha bebben på magen och det var tur för jag hade fullt sjå att ta mig fram för egen maskin. Det blev varken bättre eller sämre av promenaden och det var iallafall skönt att komma ut.


På eftermiddagen har jag legat på spikmattan och badat varmt bubbelbad och ett tag kändes det riktigt bra.....men bara för en stund tyvärr. Och jag som skall hålla kurs i förflyttningsteknik på ett vårdgymnasium på onsdag, då måste jag ju bara vara bra!! Man kan ju inte röra sig som jag gör nu om man skall undervisa i förflyttningar.


 

Men nu skall jag sluta och klaga och berätta lite om vad Lystra har fått prova på idag. På förmiddagen plockade jag fram ikeapallen och testade klossen. Vilja blev helt tokig när jag tog fram klossen så hon fick köra några ingångar först   


När det var Lystras tur klev hon direkt upp på pallen med båda framtassarna, duktiga valpen!


Vi har även tränat på att ta ögonkontakt och idag funkade det riktigt bra.

I förrgår när jag testade det satt jag på golvet framför henne och då stirrade hon ner i golvet men idag när jag stod och satt på huk framför henne bjöd hon direkt på fin ögonkontakt. Vi har även varvat med små korta pass av det hon redan kan (eller iallafall har provat) som handtarget, sitta, kampa och släppa leksak och att backa från godis.


Nu har lillfisen somnat med huvudet på storfisarens (Viljas) baktass och nu ska jag nog också gå och lägga mig. Imorgon skall vi träffa Karin & co och Linda & co för en liten stunds jaktträning. Om jag tar mig upp ur sängen vill säga!!


Av Helena - 5 februari 2010 16:27

Idag har vi haft mycket besök. Först på förmiddagen kom Eva & Elvis på brunch. Elvis och Vilja fick först leka av sig på framsidan för då är det alldeles för tuffa tag för lillfisen. Sen när de kom in fick mamsen vara på andra sidan grinden så Elvis och Lystra fick bekanta sig ifred. Imorse när vi träffade grannens Labbe och Stabyhoun på gatan så var hon väldigt försiktig och kollade in så de verkade tillåtande innan hon kavat traskade fram och hälsade. Så när hon skulle hälsa på Elvis sa jag till Eva att hon kunde vara lite försiktig. Men hon kände direkt in att Elvis var en snäll kille, och han som är van vid att det är han som är liten och tuff blev helt förskräckt när det lilla livet tog sig ton. Det var första gången sen hon kom hem som jag hörde henne skälla, lillkaxen!


Elvis fick lite massage och han tyckte nog det var riktigt skönt för trots att alla hundarna var i huset och att han till en början ville hålla koll på vad de gjorde (framförallt Vilja) så la han sig ganska snart på sidan och drog en djup suck.



När Eva & Elvis hade åkt hem tog vi vår dagliga skogsprommis och idag sov hon så sött i ryggan.


Och det var tur att hon passade på att vila för när vi kom hem dröjde det inte lång stund innan Karin & syrran kom på besök.


Miso och Lystra spanade in varann under några sekunder innan de båda insåg att det var "SYRRAN". Och sen blev det rejs, först efter mammas tutte såklart men när hon var instängd härjade syrrorna med varann. Lystra hade lite övertag i början eftersom hon var på hemmaplan men efter en kort stund var båda lika tuffa och vill helst ha sista ordet   


      

Karin & Miso hade med sig en så fin present till Lystra. För er som inte vet det så heter alla valparna någonting med Wild efter sin pappa Spader damens Wild thing så denna kudde var ju klockren!!


Men just nu är iallafall inte min bebbe 100% Wild utan det är en utslagen hjältinna som "nannar kudden". Och Miso lär nog sova ännu mer eftersom hon dessutom fick ha lite "tuffa" tag med morsan också   Vilja är ju en ganska barnslig morsa och hon tycker att det är kul nu när hon kan leka med sina små. Ibland får jag styra upp leken för jag vill inte att det blir några jaktlekar på hala golv. Ja inga jaktlekar överhuvudtaget mellan liten valp och stor hund men utomhus på tomten så blir det inte samma rejs, och risk för att valparna skall halka, som det kan bli inomhus.


TACK för trevligt besök idag Eva, Elvis, Karin & Miso. Lystra tackar för den fina kudden!!!


Av Helena - 4 februari 2010 17:49

Gissa om jag inte var lika pigg    Hon började med att kravla sig upp till mig i bäddsoffan (där jag sover nu i början men det är tänkt att flattarna skall sova i det rummet själva sen) och började tokpussa mig i hela ansiktet och när inte det hjälpte gick hon över till att tugga på min näsa, mina öron, mm.


Så när familjen gick upp kl 06 hade vi precis somnat om.


Vi tog en del av frukosten oh tränade hand-nostarget (lägger in en film på det senare).


Vi gick en liten morgonprommis och då träffade vi Tessan & Ozzy men jag kom på att jag inte hade någon nyckel och att Linn kanske skulle hinna gå och låsa mig ute så jag fick väldigt bråttom hem   Hade ju inte varit guldläge att vara utelåst en hel dag med en 8 veckors valp.

     


Resten av dagen har vi ätit, sovit, kissat, bajsat tuggat tuggben och busat med mamsen.


          


Mitt på dan var vi ute i över en timme men vi avverkade inte lika lång sträcka som igår för idag var det tungt att pulsa (framförallt för stackars Tina).

    

MIn fina tjej!


    

  

Jag hade Lystra i en ryggsäck på magen men idag ville hon helst ner och springa. Hon fick springa en liten stund i början och en liten stund i slutet av prommisen.


 

Lystra fick låna tant Tinas röda polo men när hon sprang i snön blev det lite tungt så då tog vi av den.....men jag var tvungen att ta kort på henne iallafall för hon var såå söt.


  



En som gärna hade bytt plats i ryggan var den här "stackars" snöbollen.


Vi gick förbi dagis och Lystra charmade såklart alla barn och personal......hon pussade barnen och tyckte det var jättemysigt att bli klappad av alla snälla barn.


  

Jag kan ligga lika som min mamma   


Av Helena - 3 februari 2010 14:41

Natten har varit helt ok. Hon var uppe och han kissa inne vid två och sen gnällde hon vid fyra och då hann vi ut. När vi kom in var hon pigg och kunde inte förstå varför jag ville sova en stund till men efter en stund la hon sig ner och sov i två timmar till. Hon är redan duktig och gnäller eller springer till dörren nä hon är "nödig" och än så länge har iallafall det mesta kommit utomhus.


Idag har Lystra varit med på en lång promenad (drygt 1 timme) men hon fick såklart inte gå mer än två korta korta sträckor. Resten av promenaden satt hon innanför min dunjacka och snacka om att det blev varm med 4 kg värmeelement innanför jackan   Vilja var iallafall överlycklig att få springa lös i "sin" skog!

 Jag passade på att kolla ac lite inkallning, nos/handtarget och fotgående och hon var genast på G.


Imorse försökte vi oss på ett första träningspass där meningen var att jag skulle klicka allt utom om hon kastade sig på och försökte ta godisen. Hon var hysteriskt ivrig och kunde inte alls förstå varför jag stängde handen när hon försökte ta godiset. Hon försökte bara ännu ihärdigare, sötisen


Så nu efter promenaden och när hon hade sovit en lång stund så gjorde vi ett nytt försök. Den här gången var hon inte lika hungrig och lite nyvaken så nu gick det bättre att behärska sig. Tyvärr filmade jag inte första passet men här kommer en snutt på andra försöket där hon som sagt är lite nyvaken.


Vilja blev ivrig när hon hörde klickandet och när jag slutat "träna" med Lystra kom hon springandes med ett gosedjur och "tryckte" det i handen på mig   


Kram på er!



Av Helena - 2 februari 2010 16:11


Imorse kl 7.45 kom Karin och hämtade mig och vi begav oss genom Stockholmsköerna till Eskilstuna.


Det var 5 valpar som blev hämtade idag och några skall hämtas imorgon.


          


Agge (som dagen till ära hade klätt sig i brunt) & lilla Vera!



 


Karn & hennes valp som ännu inte har fått sitt namn men ikväll skall matte och husse korka upp champagne och ha namngivning!




 


Lisa & Röja


 

R´s Wild Wild West (Big Bengt) som skall heta Sputnik åkte med sin matte och husse hela vägen till Göteborg.




Efter några sista slurkar i matbaren och lite lek med mamma och syskon var det så dags att bege oss hemåt.



   

Benkes filt skulle gosas in med mamma och syskondoft och det hjälpte alla gärna tll med   


     

    

Hemma väntade pudelen som funderade på om det verkligen var sant att två valpar skulle med in?



 

Och hon tyckte det var bäst att pinka in revir och visa vem som bodde här först   




Vilja var glad att vara hemma och var tvungen att springa runt och kolla in om allt var som det brukar.



 


När hon hade kollat in sitt nya hem var det dags för mat och det var två stycken som var besvikna när de kunde konstatera att hon inte lämnade en endaste kula.






Efter maten var det mysigt att sova en stund i Saras knä.


   

Den där pudelen ser lite sur ut tycker ni inte det? Lystra är skeptisk, men väldigt duktig på att tyda språket så pudelen tinar snart upp!


Misty var inne en snabbis men vände direkt och stack ut genom luckan när Lystra kom farandes   



 



Nu är hon nybadad och ligger i bian och busgosar med lillhusse   




 

Fortsättning följer!


Uppdaterat kl 19.57



 



  

Sen när husse kom hem blev det såklart en del gosande. Och sen kom mormor och hade med sig presenter till lilla Lysra och såklart även till de stora "barnen" så de inte skulle bli avundsjuka    



  

Elias tyckte att Lystra var så blöt och frusen när hon hade varit ute och kissat så han lindade in henne i en handduk  


Och till oss tvåbenta hade mormor med sig semlor så nu blir det mästarnas mästare och semlor..... passar väl bra att titta på när andra arbetar/tränar och själv svulla i sig en semla.  


Vilja är så söt med Lystra för även om hon blir så trött på henne när hon skall tutta så tycker hon det är så mysigt att ligga och småbusa och gosa. Nu när de stora kom in och hade varit ute på kvällspromenaden blev Vilja jätteglad när hon "hittade" lystra under bordet där hon hade däckat. Hon var tvungen att pussa och pussa på henne men hon var så trött att hon inte ens vaknade trots morsans intensiva pussande   


Gokväll!

Av Helena - 1 februari 2010 19:02

 


Jag har fått en Award från Elle & Zidane! Tack, tack känns alltid kul med lite uppskattning!


Awarden går ut på att skriva ner 7 saker om sig själv och dela de med andra på sin blogg. Här är 7 "intressanta" fakta om mig:


1. Jag är vansinnigt morgontrött och har alltid svårt att komma i säng på kvällarna.

2. Jag är en obotlig tidsoptimist som tror att jag skall hinna med allting....helst samtidigt!

3. Jag har väldigt höga krav på mig själv när jag ger mig in i nåt.

4. Jag är beroende av mina hundar och hundträning (om någon missat det) och ibland tycker min familj att hundarna går före dem (men det är inte sant :-) )

5. Jag är en "plåga" för min familj (och min syster med familj) när vi är på skidsemester eftersom jag vill vara med första liften upp och sista ner :-)

6. Jag är velig och har svårt att bestämma mig så fort jag måste välja mellan två saker/ting. Vill helst inte behöva välja   

7. Jag klarar mig inte utan mina vänner och min familj......mitt motto är inte att "ensam är stark". 


Kopiera awarden på din blogg. Länka till personen som tilldelat dig awarden Berätta sju intressanta fakta om dig själv Välj andra bloggare du vill tilldela denna awarden till Länka till deras bloggar. Lämna en kommentar i deras blogg som talar om att de blivit tilldelade awarden Jag skickar awarden vidare till några väldigt bra bloggar. Alltid kul att få höra lite spännande saker om sina blogg-kompisar!!!:


* Karin och Wilma

* Susanne och Pebbels

* Gunilla & Asta

* Birgitta & Lizzie


Tjohooo imorgon är det tisdag..............7.45 står jag redo och väntar på Karin    Äntligen får jag hem mina tjejer!!


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards