HOLMSTORP

Direktlänk till inlägg 25 februari 2010

Bakdelskontroll

Av Helena - 25 februari 2010 19:14

Lena som har Nero ur Leia-Zidane kullen hade en fråga om det fanns någon bra mer djupgående artikel om hur och varför man tränar klossen. Jag har hittat den HÄR artikeln där Fanny Gott skriver kloka ord om bakdelskontrollträning med backande och klossen och förklarar vilka fördelar detta har jämfört med tidigare lockande, där man visar hunden vad den ska göra. Jag är ju själv rookie på detta med klickerträning men jag lär mig mer och mer för varje dag och framförallt tycker jag att detta sätt bara blir roligare och roligare.


Tackar och bockar för alla fina ord från dig Lena och även från er andra som kommer med små glada tillrop i era kommentarer. Det värmer och inspirerar mig mycket ska ni veta.


Igår på inomhusträningen gjorde vi en ny övning som Karin gjort på klickerkursen. Vi shejpade hundarna att gå runt en hink. Man kan sedan öka avståndet och få hunden att springa ut ifrån en, vilket man kan använda vid framförgående, sändande, mm. Jag testade med både Lystra och Vilja.


Lilla Lystra snappade ganska omgående vad hon skulle göra, när hon inte fick någon belöning för att hon bjöd Hopp-Stå vilket hon just nu tycker är ett av de roligaste beteendena.


Även Vilja förstod ganska snabbt efter att ha testat att "frysa" nosen och lägga upp tassen på hinken. Hon hade lite svårare att "släppa" min vänstersida och satte sig fot och sökte ögonkontakt hela tiden så för att jag skall få henne att bjuda nya beteenden har jag kommit på att jag måste ha henne på min högra sida. Hon blir mer "fri" att tänka själv då, liksom.


Jag sa just till Karin att jag är imponerad av våra "crossover" hundar som jag tycker har tagit till sig detta träningssätt på ett imponerande sätt.


För övrigt varvade jag med att köra Lystra och Vilja i korta intervaller och bara Lystra blir lite mer nöjd med att vänta på sin tur i buren så kommer det bli kanon att träna två hundar. Då slipper man ju trötta ut dem   


Vilja var superskärpt och gjorde rutan kanon, fria följet likaså och sen körde vi lite hopp-stå för att förbättra ställandet och jag tycker det börjar ge resultat.


Det var en annan fråga som Helene med Walle och Beck hade om varför jag kör Hopp-stå och det är för att jag vill ha till en tvärnit där hunden sätter båda tassarna i marken samtidigt när jag säger STÅ. Om man först lär in Hopp-stå (utan kommando) och sen lägger på kommandot STÅ när hunden landar med båda tassarna i backen är förhoppningen att hunden stannar på detta sätt när man säger STÅ vid ställande under gång och inkallning med ställande, mm.


Med Lystra körde jag hopp-stå, ingångar med klossen (nu med en mycket mindre kloss), fokus under baklänges marsch, tasstarget och varvanerträning.


Idag har Lystra varit hos Karin och Miso hela dan så det är en trött liten ängel som ligger bredvid mig på golvet. Det kostar på att charma tant Wilma, slåss med syrran och hålla Karin igång  Vilket heltidsarbete min lilla älskling har haft idag. Vilja och Tina har varit på "vilohem" hos mormor, utan la terrorista vilket jag antar att de tyckte var riktigt skönt.


TACK mamma och Karin, ni är bäst!!


Ha en bra kväll!!

 
 
Karin, Wilma och Miso

Karin, Wilma och Miso

25 februari 2010 20:31

Wilma undrar om det möjligen finns någon plats hos din mamma ;-) Lystra försökte verkligen charma henne idag. Så länge det bara var slickar i munnen var det ok tyckte Wilma men när det sen blev tassar i ansiktet och tramp på henne i Bian så var hon mindre nöjd. Men ett tag så nojsade de alla tre. Miso har också varit trött ikväll, konstigt med tanke på att de faktiskt har sovit ganska mycket idag. Kan vara att jag sprang några varv runt huset och lät dem jaga efter mig. Effektiv valputtröttningsteknik tydligen :-)

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

25 februari 2010 20:55

Låter som Vilja och pudeln haft en lyxdag utan terrorister ;-) Nya filmer Helena tycker jag *blink*

http://www.ryegates.se

 
Lizzieonline ..

Lizzieonline ..

25 februari 2010 21:31

Tjaba !
Håller helt med din KM om att fler filmer inte alls skulle sitta i vägen *blink* !
Apropå det där med att runda så fick vi det tipset i somras av de finska tjejerna Jessica och Crista, som höll kurs i Svartbergarnas regi, och det är faktiskt rätt fiffigt att kunna skicka iväg hunden på en "runda" som på finska hette nåt i stil med "kierra" tror jag :-)))

Kramizar från oss, som fortsätter med " den högre skolan " på pallen ;)))

http://icelolly.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Lisa

25 februari 2010 22:22

Kul att följa er här på bloggen!! Ja, "hopp-stå" vågar jag inte belöna alls längre...inte heller sitt som liksom är ett "default" beteende för Röja. Ska bli jättekul att ses på kursen hos Anna Larsson..längtar!! Alla jobbar ju utifrån sina förutsättningar..eller hur? Vi har nog inte kommit riktigt lika långt som Miso och Lystra men Röja inte obildbar på något vis, det är bara hennes matte som är "kruxet";-)

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

26 februari 2010 13:21

Lisa, jag och Miso har inte heller kommit så långt. Vi tränar på och duttar efter bästa förmåga vi också. Känns som om Helena är mycket ambitiösare än jag. Men det är bra då kan hon lära mig sen ;-) Det är lätt att känna sig lite stressad när man ser alla andra duktiga tränare, men det huvudsakliga är ju att man själv och hunden tycker det är roligt och har sina egna mål.

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Elenor och Zidane

Elenor och Zidane

26 februari 2010 17:14

Åh så duktiga de är de små!!!...och de stora också förstås. Det får bli klickerträning för mig med med nästa hund tror jag. Låter kul...
Trevlig helg

http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

26 februari 2010 22:32

Jag fattar inte hur du & Karin m fl får dem att fatta så snabbt. Mitt fel ligger nog i att jag inte förstår att en belöning för t ex en pyttevridning på huvudet senare kan utveckla sig till en snurr... fan vad smarta dom är.

Kul att all träning går så bra med både Vilja & Lystra.

Ha en härlig helg!

Kramizar

http://stadsflattarna.se

 
Ingen bild

Anna

27 februari 2010 20:30

Visst är Molle släkt med favvosyrran i Stockholm..Du som kan det här med klickerträning. Hur får jag Molle att inte lyfta på rumpan varje gång han sätter sej upp. Tränar vi fjärrdirrigeringar(heter det så) så sätter han sej snabbt och sedan rättar han till sej.
Roligt att läsa om valparna. Hoppas ni kommer ner till clubshowen!! Skulle vara så kul att träffa dom. Vad är det för klickerkurs ni ska gå???
Ha det! Anna

 
lotta  med Juni ,C0la

lotta med Juni ,C0la

28 februari 2010 08:49

så roligt det är att följa er träning. Här tränas det för fullt också fast man inte kan tro det..;)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 31 oktober 2012 12:22

    Efter att ha varit Bloggplatsen trogen i många år har jag nu fått ett erbjudande om att blogga via Vimeddjur. Jag håller därför på och bygger upp min nya hemsida och blogg i Wordpress så hädanefter kan ni följa oss HÄR   Min gamla HOLMSTO...

Av Helena - 30 oktober 2012 16:44


STOPPSIGNAL PÅ VÄG EMOT MIG!  STOPPSIGNAL PÅ VÄG IFRÅN MIG   LYSTRA FÖRSÖKER FÅ MATTE ATT BLÅSA STOPPSIGNAL PÅ ALLA MÖJLIGA.....   ....OCH OMÖJLIGA SÄTT         ...

Av Helena - 30 oktober 2012 15:57


- Menar du verkligen RAKT fram?? - Ja jag menar RAKT fram!! - Menar du att jag ska springa IGENOM enbusken?? - Ja jag menar att du ska springa IGENOM enbusken!! - Men om det kommer ett träd ivägen då?? - Om det komme...

Av Helena - 28 oktober 2012 18:13


Så var då äntligen denna helgen över!!   Känns lite som en mental urladdning nu när det är klart. För även om jag har känt att jag KAN det här så visste man ju inte vad för frågor som skulle komma på det teoretiska provet och om man pga nervosite...

Av Helena - 23 oktober 2012 15:26

I helgen bar det av till Arboga för sektionskamp mellan flatklubbens sektioner Östra (vårt lag), Bergslagen och Gävle-Dala. Värmland hade tyvärr inte fullt lag så de hade lämnat WO.   Vi har haft en superrolig helg med trevligt umgänge även om ma...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards