HOLMSTORP

Alla inlägg under januari 2010

Av Helena - 14 januari 2010 21:51

Nu har valparna gjort sig hemmastadda i hundhuset och då tar Annika in dem i omgångar så de får vara inne tillsammans med alla andra två- och fyrbeningar. Hon har hittat ett bra system där de är indelade i fyra grupper, svarta hanar, svarta tikar, bruna hanar, bruna tikar. Jämna grupper och lätt att hålla reda på!


Vilja tycker nog det är urmysigt att få umgås med sina barn i omgångar istället för att ha alla 11 små krävande monster samtidigt 


 

Om Vilja hade fått välja tycker hon nog att Zomby skulle tagit pappaledigt och varit med valparna när de var små korvar som bara åt och sov och hon var tvungen att ligga i "kuvösen" på övervåningen.


Så hade hon kunnat ta mammaledigt nu när de börjar bli lite roliga  



Pingla pussas gärna  


     

Kanske Lystra??


 

Matpaus så vi orkar.......



....busa ett tag till!


   


Början till kaninapportering!


Gonatt!


Ps 19 dagar kvar Ds

Av Helena - 14 januari 2010 21:03

Idag på lunchen (på massagekursen) berättade en kille om en händelse som fick mig att undra hur elaka människor kan vara egentligen?! På nyårsaftonen hade de varit hos några grannar ca 600 meter ifrån där de bor, de bor ute i skogen så det var en av de närmsta grannarna. Deras äldre hund hade öppnat dörren och deras sheltie som är under året hade sprungit ut mitt under fyrverkerierna. Hon var skärrad men inte panikslagen och de såg att hon sprang hemåt. De rusar såklart efter och när de är framme vid sitt hus ser de några andra grannar som står på en äng precis bredvid deras tomt och skjuter raketer. När de frågar grannarna om de har sett hunden svarar de - Ja hon kom springandes och jädrar vad rädd hon blev när vi fyrade av raketerna, haha.... hon sprang till skogs i full fart!!

Eftersom han vid det här laget var skärrad så tog han ingen diskussion med grannarna utan skred till handling, kallade på hjälp och kunde (tack vare en spårhund) efter 17 timmars letande hitta sin valp trött, rädd och väldigt frusen. Hon skulle nog inte ha klarat många timmar till!!


Efteråt fick han höra att någon hade hört hur grannen hade sagt "tutta på" när han såg hunden och så hade de fyrat av en raket rakt emot henne!! När jag frågade om han hade pratat med grannen så hade han det och då hade grannen bara svarat att han fick ha hunden kopplad. JÄVLA IDIOT!!! Jag hade nog skällt, skrikit, gråtit och halvt slagit ihjäl grannen om det var min granne!!


Annars har jag och Tina haft en bra dag men Tina tyckte inte det var lika härligt idag som förra gången för idag har vi mest haft led- och skelettlära. Så vi har bara palperat skelettet på hundarna. Tacka vet jag träning av massagegreppen sa Tina!!


Må så gott!


Av Helena - 12 januari 2010 18:45

...sa jag till Perra idag när han svängde in på centrumparkeringen. Och sen såg jag att "den där gubben" har gått i min klass hela grundskolan   Innebär det att jag är en tant då, eller?


Idag jobbade jag hemma en stund på fm sen gick jag och Tina en prommis och så åkte jag till Farsta för att äta lunch med Krillan och Eivor som var här från Borås bara över dagen. Så kul att träffa dem båda men såklart extra kul att träffa Eivor eftersom vi inte träffas så ofta.


Sen blev det lite mer jobb och så passerade jag söder och shoppade på Sofor pets (där jag fick ett presentkort när jag slutade på jobbet, om ni minns). Presentkortet räckte till ett Back on Track täcke till Vilja, en mjuk (softshell) sele till Tina, en ny fin matskål tll Misty och två klicker som man kan fästa i byxan med en sån där snodd som rullar in sig   


På jobbfronten rullar det på men på hundfronten går tiden såååå långsamt, idag är det 21 dagar kvar!



Börjar tycka det är så konstigt att jag inte har fått någon kallelse till kursen på torsdag så jag får nog maila eller ringa henne och kolla om de glömt mig. Förra gången hade de andra fått jättemånga mail om vad de skulle ha med sig, mm men jag hade inte fått nånting   


  

Hej hopp nu blir mat och sen en prommis med pudelen  

Av Helena - 11 januari 2010 21:05

Inatt vaknade jag av att det var en katt om skrek. Eftersom det har hänt att Misty har blivit påhoppad och jagad in på vår tomt rusade jag upp och skulle kolla ut genom sovrumsfönstret. När jag inte såg någonting så sprang jag in i vardagsrummet för att öppna altandörren. När jag passerade köket såg jag att Misty hade hoppat upp på bänken där hon har maten. Och när jag tittar in i vardagsrummet ser jag en svart katt mitt på golvet.   


Men när den såg mig sprang den direkt ut genom kattluckan - samma väg som den kom in.


Vi brukar ha vår lucka inställd så att Misty kan gå ut men inte in. Hon har lärt sig en teknik där hon tar tag i luckan med klorna och drar den emot sig så att hon ändå kan komma in. Vi brukar ha den så för att hon inte kan ta med sig fåglar och möss in när hon samtidigt måste lyfta luckan.  Men inatt var den på både in och ut så jag stängde till så att inte den svarta kissen skulle komma in igen  


Det konstjga var att Misty inte var särskilt upprörd så detta måste vara en katt som hon känner. Det var nog hon som skrek åt honom när han kom in genom luckan men när jag kom upp stod hon lugnt och åt  



Idag har jag varit på ett vårdgymnasium och föreläst på förmiddagen. När jag kom hem var det underbart vinterväder så då tog jag och Tina en prommis i solen. Sen blev det mer jobb för mig........måste jobba på lite eftersom jag skall på massagekurs torsdag till söndag.


Ha de!!

Av Helena - 8 januari 2010 20:00

Igår åkte jag med Karin och Peter till E-tuna till Vilja och bebbarna. Eftersom jag ville träffa min Vilja och hennes små lite mer hade jag frågat Annika om jag fick våldgästa dem en natt  


Eftersom hon och Thomas skulle avlösa varandra på jobbet så kunde jag dessutom vara till lite nytta som barnvakt idag   




Och självklart var jag frivillig att erbjuda mig alla mat och kiss/bajssaneringspass med de små   


Ni kanske förstår att det var ett angenämt och svåremotståndligt arbete!

De har blivit så stora nu att de alldeles snart skall få flytta ut till hundhuset där de har större ytor att röra sig på. Och de har själva börjat förstå att det inte är bra att förorena i lådan där man sover så inatt/imorse så var det flera stycken som gnällde och stod på baktassarna för att försöka komma ur lådan och när jag lyfte ut dem på golvet så pinnade de iväg och bajsade!! Så duktiga och söta!

 

Finn ett fel på de två bilderna ovan!


   

 

 

 

 

 

 

 

        De har börjat busa med varann och ibland blir de riktigt upprörda och arga på varann men då kommer mamma Vilja och "går emellan"    


Nån av de här två tjejerna kan vara vår "Lystra" (namnet är än så länge inte bestämt men....)


    


Idag har jag, Alvin och Engla haft fullt upp kan jag säga men när mamma Annika kom hem möttes hon av de här två söta barnen!


 


Eftersom Karins Peter jobbade i E-tuna idag kunde jag åka med honom hem! TACK snälla Peter för att jag fick åka med dig och STORT TACK till Annika och Thomas för er gästfrihet och ett speciellt TACK till Thomas för all god mat!!



Av Helena - 6 januari 2010 16:48

Idag på morgonen (eller förmiddagen för er som är uppe tidigt kanske väljer att säga

kl.  9.30) ringde Karin på dörren. Vi skulle träffas för hundprommis kl 10 men eftersom deras vatten hade frusit kom hon hit lite tidigare för att "pudra näsan".


Efter en stund kom Susanne/Pebbels och vi gick ut i kylan. Tina hade yllepolo+täcke och hon klarade sig riktigt bra eftersom vi var i rörelse hela tiden.


Efter prommisen blev det en stunds massage för Pebbels och sen fikade vi tvåbenta och pratade och pratade och pratade   


Wilma och Pebbels passade på att roa sig själva med de leksaker och ben de kunde hitta (och så hittade ju Wilma kissen också). Tina tyckte det var lite konstigt och var lite fundersam om det verkligen var OK att de åt upp hennes "orörda" ben trots att hon själv inte vill ha dem   


Det blev såklart en hel del hundprat och planering inför årets tävlingar och jag insåg när vi gick igenom momenten i 3:an att jag och Vilja av förklarliga skäl kommit av oss rejält och att vi har en lååång väg kvar innan vi kan tävla 3:an. Så det kanske var att skjuta lite över målet när jag sa att vi skall ta ett 1:a pris i Lkl3 och ev LP3 under 2010. Vi kanske skall satsa på att jaga ett LP2 istället   


Sen måste jag fundera lite mer på hur jag skall ta mig till målet, se Maria Hagströms blogg om målsättningar HÄR.


Nu skall jag ta ett varmt bubbelbad och sen skall vi laga mat: tomat, basilika och mozarellagratinerad torskrygg med smörfräst spenat.....mmmmmums!


Må så gott alla! Imorgon bär det av till E-tuna   

Av Helena - 5 januari 2010 18:41

Idag fyller valparna 4 veckor så nu är det bara 4 veckors väntan tills jag får hem mina båda tjejer



På torsdag skall iallafall jag och Karin åka till Eskilstuna och nosa och pussa lite! Skall bli så mysigt *längtar*


Igår och idag har jag jobbat som en galning för att jag skall kunna vara ledig resten av veckan! Det kostar på att vara egen företagare Jag har verkligen fullt upp, men samtidigt är det ju jättekul att jag redan har fått fler uppdrag än jag hade räknat med!


Har haft svårt att hinna med mina praktikhundar men jag har iallafall masserat pudelen lite och imorgon kommer Pebbels och Wilma och då tänkte jag passa på och knåda lite Den 14 januari är det ju dags för nästa steg och tills dess måste jag ha gjort ca 10 praktiktimmar.


Lite annat har vi hunnit med sen sist, Elias rum är helt klart nu och i söndags var vi på en helt fantastisk nycirkusföreställning med 7 fingers som är en undergrupp till cirkus de Soleil och alltså en av världens bästa nycirkusgrupper! Knivkastningsnumret hade vi kunnat vara utan och den tjejen gjorde dessutom väldigt många missar men de andra numren var superbra.


Imorgon kommer som jag sa Karin/Wilma och Susanne/Peb och vi hade tänkt ta en lång promenad med hundarna och avsluta med fika härhemma. Vi får se hur lång prommis vi pallar och det blir nog till att klä på pudelen rejält för idag när hon var ute på en kort kissrunda med husse så sprang hon nästan runt för att hon skulle få komma in i värmen igen (denna smileysen ser ut som en springande bajskorv men det var den enda jag kunde hitta som sprang).


Och bästaste Susanne har fixat ridhusträning så nu vill jag få hem min Vilja så vi kan träna lite! Vill även säga GRATTIS till Susanne som har vunnit Somollis lydnadsutmärkelse 2009!


Som ni kanske har sett så leder namnet Lystra i min omröstning och det är dessutom ett av mina favvonamn så det är ju kul att vi är fler som tycker om det! Och ni som ännu inte har röstat, gör gärna det för det är så kul att se vad andra tycker (även om jag kanske inte bryr mig om det i slutändan)


Nej nu skall jag gå och hjälpa maken med maten, eller iallafall hålla honom sällskap, hehe för jag har ju jobbat så hårt idag!


Ha det bäst!






Av Helena - 1 januari 2010 23:24


Nu har vi firat av 2009 med buller och bång!


Som traditionen bjuder tog vi såklart en hundprommis till utkiken igår (och även idag)!




Så himla trevligt och kul att träffa Helen & Stefan, Monica & Igge, Wärlinges, Jens och Camilla.





Vi hade som vanligt med allehanda julkakor och julgodis som man gärna vill få slut på nu innan det nya året med alla löften att äta hälsosamt och gå ner i vikt påbörjas



Årets kärlekspar blev utan konkurrens Kiwi & Elvis som verkligen fann varann







Tur för Kiwi att det var någon som ville busa med henne nu när det bara var gammeltanter (och halvgamla tanter) med.



Kvällen firade vi i Örby med systers familj och ett gäng vänner vi passade på i år när vi bara hade en hund för det är ju lite enklare att ta med en hund än tre


TACK för en trevlig kväll med mycket god mat!!



Nu har jag funderat lite över mina och hundarnas...


...MÅL 2010





Helena

  • Bli färdig (diplomerad) hundmassör i juni
  • Läsa 15 hp djurens beteende och 7,5 hp djurens kommunikation på Linköpings universitet under vårterminen.
  • Ev läsa Rovdjuren och Människan eller Zoologi under hösten.

Tina

  • Få vara frisk och pigg.
  • Placera sig på KM i agility

Vilja

  • Lydnad: 1:a pris i lydnadsklass III (ev. LP III)
  • Viltspår: Tre 1:a pris i öppenklass = champion
  • Jakt: 1:a pris på jaktprov (hösten)
  • Utställning: Ta ett tredje CK

Valpen (Lystra, Lydia eller Lova)

  • Lydnad: Lära sig de flesta grundfärdigheterna och bli ”klickerklok” samt träna in många bra lekbelöningar
  • Viltspår: Godkänt anlagsprov (hösten)
  • Jakt: Fokus på passivitet, avlämningar och lydnad samt prova på olika sorters vilt.
  • Utställning: Utställd i valp och unghundsklass med minst 1:a pris


Vill avsluta med att önska att alla får ett riktigt bra 2010!!!


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11 12
13
14 15
16
17
18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards