HOLMSTORP

Alla inlägg under september 2009

Av Helena - 3 september 2009 11:44

Gud va svårt det är att komma på namn åt nya valpen. När jag sa en gång att jag ångrade att jag hade döpt Vilja till det hon heter eftersom man får hund efter vad man döper den till och hon har ibland lite väl mycket av den varan :) Då sa min svåger att då får du väl döpa nästa hund till Lydia och det tycker jag var fyndigt men resten av familjen är mer tveksamma.


Så nu vill jag gärna ha förslag av er läsare om det är någon som har ett bra namn till en levnadsglad brun flattevalp! Som ni inte vill spara till er nästa valp såklart :) Eller om det är någon som jag inte känner så gör det ju ingenting om våra hundar heter samma?!


Till er som har undrat så kom Vilja hem igår.....så när jag kom hem från en utekväll med mina kursare från ergonomiutbildningen möttes jag av en trött men lycklig tjej :)


Enligt rapporter från Tina så hade hon skött sig ganska bra förutom att hon varit lite mattesjuk, haft för mycket dragning till vattnet och att hon inte riktigt vågade sig ända fram till Tina med viltet. Men när Tina vände sig lite bort och böjde sig ner så kom hon in och hon fick det i hand. Det är möjligt att hon hade lite för mycket respekt för Tina men efter att de lekt en hel del blev hon lite frimodigare och när de lärt känna varann lite bättre så kommer det säkert funka bra även med avlämningarna.


Nu skall jag hem och ta fram vilt och sen skall jag träna sök VID och UTMED vatten men hon skall INTE få gå i vattnet!



Av Helena - 1 september 2009 21:37

Eva kom med ett litet förtydligande efter att ha läst i min blogg :) Det var nog ungefär såhär som jag menade men jag är inte lika bra på att formulera det så för att ingen skall missförstå klipper jag in Evas mail här:


Läste din blogg och vill försäkra mig om att jag förklarat rätt i det här med nosarbete och sök. När du börjar med att träna med en riktigt svår och kanske 2 så småningom då tränar du hundens förmåga att hitta luktmolekylerna och enbart få utdelning för att fullfölja sökandet.
De här utesluter inte att man också tränar sökmönster, hunden ska lära sig skilja på gamla legor och där det ligger något. Den ska lära sig byta mark och jobba länge osv. Nosarbetet får ner nosen mot marken och också farten då den lär sig att vara noga för annars uteblir belöningen.


TACK Eva! Kul att du läser i min blogg :)


För övrigt så har vi skjutsat Vilja till farmor Tina ikväll. Hon skall få vara med på ett träningsprov med Tina imorgon....för nästa helg är det allvar för då skall Tina ta med sig Vilja (och ett gäng hundar till) och åka till Gotland på jaktprov :)


Ja det stämmer....jag har bett Tina starta Vilja på jaktprov eftersom jag blir så himla nervös att jag förstör för Vilja :( Jag litar inte på henne när det gäller fotgående och stadga och när hon känner hur nervös och osäker matte är så tar hon saken i egna händer och försöker fixa det hela själv. Och då blr det ju inte så bra märkte vi i våras när vi startade :) Så därför har jag bestämt mig för att med varm hand lämna över till Tina att starta Bingos dotter för att Vilja skall få visa vilken duktig apportör hon är! Jag är övertygad om att dessa tjejer gör ett bättre jobb utan mig :) Men jag skall jobba med min nervositet och träna vidare med Vilja så att vi kan starta på prov senare....kanske nästa höst eller så.....men JAG är inte redo riktigt än :) Men Vilja är redo!


Tack Tina för att du tror på Vilja......jag håller tummarna att hon visar upp sin bästa sida imorgon så du inte ångrar dig :)





Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards