HOLMSTORP

Alla inlägg under september 2009

Av Helena - 11 september 2009 11:54


Nu på förmiddagen har Tina och jag varit på klubben och tränat agility tillsammans med Susanne & Pebbels. Tänk va smidigt det är med en liten hund.......vi kunde enkelt ta moppen idag, när det bara var Tina & jag Skrattande





Hon var inte riktigt på hugget idag och tvekade flera gånger på gungbrädan och på platta tunneln men det gick att få henne över/igenom till sist om jag lockade med godis men det kan man ju inte göra på tävling. Susanne tycket att hon såg lite desorienterad ut när hon skulle in i den platta tunneln och att hon snurrade runt innan hon kom på vart hon skulle! Och det kan ju mycket väl ha att göra med att hon har börjat se lite dåligt.



Jag hade gjort en bana med alla hinder och även en hoppraka och om jag bara tar det lugnt, gudarna är med oss och Tina vill så kan vi ta oss runt felfritt på tisdag men hon kan mycket väl vägra gungan, platta tunneln eller långhoppet (som hon gärna ville springa förbi på slutet när hon började bli trött i småbenen) Rynkar på näsan


Pebbels fick också köra agility idag och hon gav järnet Tungan ute


Sen hittade hon en pinne och..........goes a little bit wild and crazyFoten i munnen


Ikväll kommer svärmor och svärfar och Tinas dotter Bella på besök och imorgon blir det kalas för hela tjocka släkten men på söndag blir det agilityträning igen!



Ha de!


Ps Susanne de blev inte så jätteskarpa de bilderna som jag tog på Pebbels men nu har jag laddat upp dem. Ds








Av Helena - 10 september 2009 11:35

Jag har blivit antagen till kursen i hund- och kattetologi (7,5 hp) på SLU i Skara!! Tyvärr Gråter missar jag första helgträffen med massor av bra föreläsningar för den är redan nu på lördag och då skall ju vi ha kalas Glad


Jag fyller xx år på söndag och min stora dotter fyller 17 år på måndag så vi kör gemensamt kalajs för släkt och vänner på lördag!


Har pratat med Tina nu på morgonen och fått rapporter om att Vilja har acklimatiserat sig i flocken och har sovit lugnt hela natten (i Tinas säng Oskyldig)!!


Ikväll går båten till Gotland och på lördag gäller detSkrattande


Tack Tina för att du tror på Vilja och ställer upp och

tar med henne till Gotland när hennes mattes nerver sviker !!

Av Helena - 9 september 2009 22:07

Vi gratulerar världens bästa "stollare" Wilma Wilmenlund till hennes mycket välförtjänta LP1 som hon och matte Karin erövrade ikväll på Haninge BK Kyss





Det var ni väl värda....vi alla vet ju hur BRA ni är!! Så j-vla skönt att allt bara funkade ikväll!!


Tina och jag är såå glada att vi fick den äran att vara med och heja fram erGlad


KRAM till er båda!!


Wilmenlund tar sig en lite extra koll på poängen.....vadå kliar sig det vet jag inget om Oskyldig




Ps Vilja fick tyvärr inte vara med och heja fram sin bästis för hon har åkt till Farmor Tina.........lite kul var det också att just en dvärgpudel vann Lkl 3 ikväll när pudelen och jag var med och tittade Flört Ds

Av Helena - 7 september 2009 21:21

....för det var både agilityjour och lydnadsjour samtidigt på klubben! Jag skulle precis börja köra gungan med Tina när jag såg att det var platsliggning på gång på lydnadsplanen så jag band upp Tina och sprang dit. Men jag hade inte behövt skynda mig för det var platsliggning a la ettan och tandvisning först så vi fick vänta en stund iallafall. Tror ni tanten gillade att bli uppbunden precis när hon skulle börja träna......skulle inte tro det! Hon satt och skällde hela tiden när jag tränade med Vilja inklusive under platsliggningen :(


Vilja var heltaggad idag....kan det möjligen bero på att jag hade kokt oxbringa som belöning idag? Hon gick superfint med ögonkontakt och bra position och trampade som en derssyrhäst under fria följet. Jag gick långa långa sträckor utan belöning utan att hon tappade.....blev nästan ännu hetare :) Körde några läggande under gång...lika taggad och snabb där.Sen gjorde jag lite fjärr a la trean och idag gjorde hon fina skiften även till stå (utan att flytta fram nåt steg) då jag gick några steg ifrån. Jag har ju fått stå precis nära henne för att hon inte skall flytta sig framåt på stå men idag gick det riktigt bra! Flyttade fram ett steg nån gång men då blev det ingen utdelning så nästa gång raste hon sig rakt upp :) Idag hade Vilja kunnat träna hur länge som helst kändes det som och jag som skulle träna agility med Tina.


På platsliggningen låg Vilja i tre minuter (jag var gömd) men hon hade lång hals och låg så hon nästan lättade med bröstkorgen från marken.......tror hon blev lite störd av syrran som satt och gapade för full hals att det var hennes tur nu och att hon ville köra AGILITY!



Så efter platsliggningen var det så pudelens tur. Det första Linda (som hade dagnes agilityjour) sa när Tina skällande snurrade in på plan var "oj vad hon är på"!! Linda minns ju Tina från hundungdomstiden (ca 9 år sen) och tyckte att hon var väldigt "pigg"!!


Vi körde nya gungan några gånger och efter att ha gjort några gånger hade hon inte längre några problem med den och när jag och Linda pratade så sprang hon en gång till för säkerhetsskull (man kan ju tjäna en extra godis) :)



Platta tunneln = inga problem

Vanliga tunneln = inga problem

Långhoppet (som bara skall ha två delar) = inga problem



Däcket = Inga problem


Slalom = Inga problem om matte tar det lugnt och visar vägen

Hoppraka med hinder = Inga problem om matte visar vägen. Körde även med matskål i slutet och att jag skickade henne framåt och det var heller inga problem.


Det som jag har varit mest orolig för är att Tina skall tjuvstarta. Jag trodde att man var tvungen att lämna hunden och gå in på banan före hunden (som jag har sett att de flesta gör) och att man blev diskad om hunden tjuvstartar. Men idag berättade Linda att man inte behöver koppla loss hunden innan startsignalen har gått och att man då har god tid på sig att gå in på plan. Om hunden då startar innan man är klar så gör det ju inget eftersom startskottet redan har gått :) Tidtagningen börjar när hunden hoppar över första hindret.


Och då kom jag att tänka på en annan sak. Undrar hur startsignalen låter? Tina har ju blivit lite skotträdd på gamla dar och hon kanske tycker det låter jätteläskigt när startsignalen ljuder och då kommer hon inte göra nånting :(


Måste kolla upp det :)


Nu ligger min agilitydrottning på rygg och snarkar!! Kanske får bli dubbla doser Glucosamin imorgon....men vad gör det säger Tina....det är ju såå kul! 


Ps Om ni tycker ni känner igen bilderna så har ni alldeles rätt för jag la in lite gamla bilder. Ds



Av Helena - 6 september 2009 18:20

Vi i vår träningsgrupp har knappt träffats alls i sommar. Men imorse träffades jag, Susanne, Tommny och Peggy och planerade höstens träningar. Vi har några fler personer som vill komma med i vår grupp och vi var alla överens om att det är bra om vi blir flera eftersom vi inte är så många så om det är en eller två borta så blir det ju inte mycket till gruppträning. Vi var alla överens om att det är viktigt att fortsätta med vår passivitetsträning samtidigt som en eller två hundar arbetar. Men det är ju också kul att kunna göra övningar i grupp och var och en måste få ta ansvar för om man vill att sin hund skall delta eller inte. Vi kom även överens om att man kan dela in sig i två grupper om vi är många och man har olika önskemål och olika saker man vill/behöver träna :)


Vi har ju förut haft så att en person/gång är ansvarig för övningarna men den här hösten tänkte vi prova att den som vill har förslag på övningar och att man kan diskutera sig fram till vad man vill göra inför varje tillfälle.


Hur gör ni andra i era träningsgrupper??  


Jag och Vilja ser fram emot en ny träningshöst och vi hälsar Karin & Wilma och Linda & Bingo välkomna att träna med oss!!


Idag kunde jag bara vara med i en och en halv timme och jag hade med mig vilt som jag la ut som ett sök utmed vattnet. Sen behövde jag en störning i vattnet som skulle plaska och kasta i saker, kvacka och tjoa. Susanne hjälpte mig med detta och både Susanne och Vilja skötte sitt arbete mycket bra och fick MVG! En gång när Susanne stod vid vattnet och kvackade och Vilja fick syn på henne stannade hon till och funderade på om Susanne tänkte kasta markeringar eller vad hon höll på med men sen fortsatte hon med sitt sök och brydde sig inte alls om Susanne :)


Hon hade inte en tendens till att sticka ner till vattnet min duktiga tjej. Hon var lugn och stadig men hede full fart på söket, jag fick in allt i en rasande fart och avlämningarna var mycket bra! En gång kom hon i full fart med en duva i munnen och så fick hon vind på kanindummyn och då tvärnitade hon och skulle till att söka efter kaninen men då la jag på ett "appappapp" och inkallningssignal och då kom hon direkt in och lämnade av duvan :)


Nu har vi varit hos min mamma och hjälpt henne att installera internet på hennes dator så nu kan lilla mamsen ut i cyberspace - läsa min blogg och tjatta på MSN med barnbarnen!!


TACK snälla söta mamma för mycket god lax och rödvinbärspaj....jag är fortfarande supermätt!!


Må så gott! 





Av Helena - 5 september 2009 14:41

.....pudelens tävlingsbebut i agility!



Jag och Susanne/Pebbels träffades i förmiddags på NBK och jag körde lydnad med Vilja och agility med Tina.


Började med att sätta ut två rutor på plan. Körde först FF och hon gick med bra fokus och kontakt långa långa sträckor....kom liite långt fram vid några tillfällen så jag belönade med boll bakåt och då blev positionen bra igen.


Ställde upp och skickade henne till den ena rutan och hon sprang rakt in i rutan, hittade mitten och ställde sig mitt i rutan på mitt kommando!! Mycket bra!! Belönade med boll – kast bakom henne :)


Sen körde vi några svängar FF och så skickade jag henne på den andra rutan och hon gjorde detta lika bra! Yes -kan det vara så att hon börjar fatta rutan på riktigt nu?! Jag gör dirigeringstecken mot rutan så hon tittar i rätt riktning och sen ställer jag mig upp och skickar henne så hon springer rakt fram.....verkar funka mycket bra....möjligen hade hon lite låg fart idag men hon var överhuvudtaget påverkad av värmen i de fartigare momenten.


Inkallning med ställande: Hade inte full galopp mot mig så vi bröt och gjorde om. Hade bättre fart men fortfarande långsamt så jag hetsade henne lite och gjorde en rak inkallning. Gjorde sen en inkallning då hon kom i full fart och kommenderade stå och hon stannade snabbt och fick bollbelöning bakom :) Nöjde mig så.


Hopp – sitt - hopp: Började med ett utskick med bollbelöning över huvudet. Sen ett med hopp + sitt. Stannade och vände sig mot mig men satte sig segt. Körde en till hopp + sitt och denna gången satte hon sig snabbare = belönade. Körde en sista med hela momentet och det blev bra förutom slarvigt avslut (satte sig snett).


Sen fick Vilja vila och så var det pudelens tur. Kom på igår att vi aldrig har testat långhoppet så vi började med att ta fram det ur boden. Första gången ställde jag upp alla fyra delarna och då var hon tvungen att ta avstamp mot den första men sen fick jag veta att det nog bara är tre delar för de små hundarna och det funkade mycket bättre. När hon dessutom fick lite sats så var det såklart inga problem för pudelen vare sig att fatta vad hon skulle göra eller att hoppa över hela långhoppet utan att nudda!


Körde hopp genom däcket och detta har hon fattat trots att hon bara testat en gång förut. Gjorde inte en tendens till att missa däcket inte ens då hon kom från sidan :)


De hade satt fram ny gunga och A-hinder (tävlingshinder) och denna gunga var mycket tyngre och fick ett kraftigare dunk så efter att ha gjort det utan att tveka första gången så blev hon efter ett tag lite tveksam, hoppade av en gång och stannade när hon bara gått upp till hälften. Hon började bli trött i samband med det här och jag tror det kan vara en kombination av trötthet och en kraftigare duns än hon är van vid. Men vi får träna mer på den nya gungan på måndag.


Det nya A-hindret körde hon såklart utan att tveka men hon fick kämpa sig upp eftersom det var rejält brant :)


Avslutade med slalom med alla 12 pinnarna och då jag visar med händerna så blir hon snabbare och snabbare i slalomen men om jag inte är med och visar så kan hon missa nån pinne (hon har ju för sjutton grumliga linser stackars tanten).


På måndag är det agilityjour på kvällen - skall bli så kul!! Fick en del privatinstruktioner av Linda som är agilityansvarig på klubben (tror jag). Hon satt i närheten och passivitetstränade med Bingo. Bl a fick hon svara på mina frågor om man får visa med händerna på tävling, vad som räknas som diskvalificerande fel, mm.


TACK för svar på mina frågor Linda.....nu ska jag gå in och läsa tävlingsreglerna för nu är det bara en och en halv vecka kvar tills vi skall debutera, tanten och jag :)


Ps Nu har jag kollat reglerna och small hundarna har bara två delar på långhoppet så då kommer ju "spänstiga" Tina hoppa lååångt över :) Iallafall om hon har fått sina Glucosamin hehe Ds


Av Helena - 4 september 2009 15:31

....med en lycklig son i baksätet som har fått Björn Borg kallingar, Björn Borg pyjamasbyxor, Fred Perry skor och FP pikéer, Rossignolsnowboardskor, mm.


Mamman fick sig ett par nya Fjällrävenbyxor och några BjörnBorgtrosor och linnen :)


Tyvärr hade de inga Haglöfsbyxor för då hade det nog blivit ett par såna också :)

  



Av Helena - 3 september 2009 22:22

Jag var så himla trött idag när vi kom hem från promenaden.....slappade en stund på sängen och SOMNADE!


Om det inte hade varit för att jag hade tinat vilt så hade vi nog hoppat söket idag men nu var ju viltet redan tinat så det var bara att packa sig iväg ut :)  


Vilken TUR säger jag bara för det här träningspasset skulle jag inte vilja vara utan!


Jag tog cykeln bort till krokträsken.....gick fot ner mot vattnet och hon höll sig så fint vid min sida :) Satte ner henne lös och la ut ett sök med fyra fåglar och en kanindummy (hade ingen riktig kanin). Hon satt helt lugnt och väntade på att jag skulle komma tillbaka. När jag skickade henne sprang hon snabbt ut och hämtade och kom snabbt in.....och gick runt och satte sig så som hon gör med apportbocken på lydnaden :) Sötisen....så brukar hon inte göra men nu när hon ändå satt så fint passade jag på att klappa henne lugnande på bröstet och hon satt och höll fågeln så lugnt och fint att jag blev alldeles lyrisk! Hon brukar ju i och för sig lämna i handen men hon vill ju inte gärna hålla i det längre än nödvändigt :) 


Efter tredje viltet var hon på väg mot vattnet men då kallade jag in henne och hon kom direkt! Då blev det pangbelöning med bus, lek och baconost!!


Skickade ut henne på söket igen och hon hämtade in sista viltet och kanindummyn i samma tempo :)  


Ja idag var hon helt enkelt bara BÄST!

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards