HOLMSTORP

Alla inlägg under augusti 2009

Av Helena - 25 augusti 2009 20:55

Jag trodde att jag hade tagit fram Kalle kanin en kaja och en duva men det var visst två kajor och en kanin,



 

När Wilma och Karin kom gick vi bort till skogen och jag började med att lägga ut en litet sök där jag kunde se när hon plockade upp. Hon hade snabba upptag på både kajorna och kaninen! Den ena kajan tog hon nästan i farten :) Däremot bollade hon lite med den ena kajan när hon sprang.



 

Sen satte jag upp henne och gjorde en lång lång inkallning där jag hade lagt kaninen på halva vägen och hon stannade bara till och plockade upp den och kom in med full fart. När hon kom in till mig kommenderade jag fot och hon gick lugnt och fint vid min sida med kaninen i munnen och när jag stannade satte hon sig....fortfarande med kaninen i munnen!! Ett halleluljamoment att hon kan gå och sitta vid min sida utan att släppa kaninen. Hon har tidigare velat lämna ifrån sig viltet direkt när hon kommit in till mig och även om det inte är ett måste att de skall kunna gå och sitta still med vilt i munnen så känns det ändå bättre att hon inte vill kasta ifrån sig det så att jag måste fånga den i farten :)


Sen fick Vilja sitta och titta på när WIlma fick bekanta sig med kajan och kaninen. Kajan var hon måttligt intresserad av men efter mycket peppning tog hon den i ena vingen och bar den en liten bit :) Kaninen därmot skulle Wilma gärna ta med sig hem och gosa med men konstigt nog tyckte inte matte att det var någon bra idé :)


TACK för trevligt sällskap, Karin!


Nu på kvällsrundan häöll pudelen på attt skrämma livet ur mig. Hon brukar ju gå 10 meter bakom oss och när vi kommer ut från gångvägen brukar jag antingen koppla henne eller ha lite extra koll om det kommer nån bil. Men ikväll så syntes hon inte till någonstans och jag ropade och ropade och sprang och kikade om hon hade hittat nåt att äta i nån trädgård eller så.....men ingen Tina!!


Till sist tänkte jag att hon kan väl inte ha gått om oss utan att jag märkt det.....men jag måste gå hem och kolla och ......där står hon och viftar på svansen utanför dörren och väntar på att någon skall komma och öppna :)


Mattes lilla toka!



Av Helena - 24 augusti 2009 21:43

...vi fick tillsammans med Karin och Wilma! Vi hade liksom som stationsträning där vi gick runt i Gustavsvik och hade olika aktiviteter.


Första stationen hade Karin lagt två personspår. Wilma fick börja med sitt spår som var lite kortare än Viljas och Wilmenlund var heltaggad och tyckte det var alldeles för lätt så hon ville gärna gå Viljas spår också. Tilll Vilja hade Karin lagt ett lite klurigare spår med tre snäva vinklar ca 45 grader. Första vinkeln ringade hon men hittade på spåret själv, andra vinkeln tog hon klockrent men den tredje och sista vinkeln så irrade hon en bra stund och snodde in sig i linan så jag fick hjälpa henne att reda ut det :) Vilja har ju inte förstått (vi har ju inte gjort så många personspår i våra dar) att hon skall plocka upp pinnarna men idag markerade hon de två första pinnarna väldigt tydligt men missade den sista och när hon var vid slutpinnen for ett rådjur upp mitt framför nosen på henne så den missade hon också :) Men på det stora hela är jag helnöjd med hennes spår idag med tanke på att hon inte är van vid personspår och att det hade legat så kort för då blir det ju lite yvigare.



Station 2: När vi passerade fotbollsplanen stannade vi och körde lite dirigeringsträning. Jag har tyckt att vi måste gå tillbaks i vår linjetagsträning för att VIlja inte springer rakt och att hon inte springer tillräckligt långt om hon inte vet att det finns något där. Så idag testade jag att skicka henne rakt ut på gräsmattan åt ett helt annat håll än där vi tidigare hade kastat markeringar. Och hon sprang i full fart spikrakt långt långt ut.....så BRA! Jag kastade såklart en belöningsboll över huvudet på henne med bollkastaren och även jag var duktig idag (på att kasta rakt alltså).


Station 3 = fysträning: Till en början så var det lite rörigt med båten som stod på grund, linor som snurraade in sig och två hundar som hade bråttom iväg :) Men när vi väl kommit iväg så gick det ju bra idag! Vilja mer eller mindre drog båten första sträckan, Wilmenlund tog det lite lugnare och pudelen var glad att hon fick sitta I båten...trots att hon tyckte att även det var i blötaste laget eftersom det var en del vatten i båten :) På tillbakavägen fick även Wilmenlund hoppa i båten eftersom det var första gången som hon simmade såhär långt....men hon verkade ganska sugen på att hoppa i igen :)


TACK för en härlig kväll Karin & Wilma....och vilken service att bli hämtad....komma till ett färdigt spår......och få skjuts hem igen!!



Kraam till er alla tre (Peter var så snäll och hämtade upp mig:) Jag är så glad att vi "hittade" varann på den där kursen på NBK....för vi har liksom aldrig tråkigt!

Av Helena - 23 augusti 2009 18:00

....plocka fram vilt så nu på eftermiddagen har Vilja fått apportera kråka och kaja tror jag det var (en liten svart fågel). Först la jag ut dem som ett litet sök och idag kom hon ända in med dem och la inte ner någonting på vägen. Däremot var hon lite tveksam till den lilla och "hängde" över den en kort stund innan hon plockade upp den.


Jag satte Vilja och la ner fågeln på halva vägen och gjorde en inkallning och kråkan plockade hon upp jättesnabbt men kajan stannade hon till vid en kort stund innan hon tog upp den och kom. Imorgon eller på tisdag skall jag ta fram duva, kaja och kanin.


Glasbrukssjön "glasan"


Sen nu ikväll gjorde vi om vår motionsrunda från igår med cykling - simning - cykling så nu ligger Vilja trött och nöjd bredvid mig :) Tyvärr var det jättemycket ungdomar när vi kom ner till sjön så vi gick en bit bort och körde lite godissök i vattnet men vi hade sån tur att när vi passerade på tillbakavägen var det helt tomt så då kunde Vilja få sig en riktig simtur fram och tillbaka utmed bryggan ikväll också.


Imorgon är det arbetsdag, sommarlovet är slut och min "minsting" börjar sjuan!

Av Helena - 23 augusti 2009 13:08

....inför träningstävlingen den 3/9. Jag har ju skojat om att jag skall starta Tina på KM i agility och nu går det av stapeln i slutet av september. Men jag tänkte börja med att delta på träningstävlingen så får vi se hur det går :)


Men då är det ju några moment som vi måste träna mer på (slalom och platta tunneln) eller prova för första gången (däcket).




När vi tog fram platta tunneln sprang hon igenom den direkt utan att tveka och hon vände inte en enda gång så den var inga problem alls.


Slalom klarar hon med mycket hjälp från mig (att jag visar med händerna) och så får jag väl göra även på tävling?!




Däcket har vi inte testat förut så jag började med att hålla i däcket så hon fick hoppa igenom det några gånger innan jag satte in det i ramen och det var inte heller några problem.


Tina har ju ingen fart och hon hoppar det hinder hon har framför ögonen om jag säger hopp eller där jag pekar så jag tror vi kan ta oss runt banan felfritt om vi har tur :) Däremot är hon ovan vid att ha mig på vänster sida (förutom på slalom) så det måste vi träna lite mer på.


När vi kom till klubben började jag och Susanne med en pratstund och sen tränade vi lite lydnad. Jag körde rutan, fritt följ och snabba ställanden (med min nya gummifrisbee).


Rutan: Vilja var först så taggad att hon sprang och hämtade konerna så då körde vi lite fritt följ innan jag skickade henne på rutan igen och då gjorde hon två klockrena!


Fritt följ: Tränade långa rakor, långsam marsch, språng marsch och vändningar på stället. Hon hade bra fokus och position och tycker det är jättespännande när vi kör långsam marsch.


Snabba ställanden: Först klickade jag in gummifrisbeen som en target och sen slängde jag iväg den så hon fick springa ut och stämpla den och det funkade riktigt bra. Några gånger stämplade hon den först och sen tog hon med sig den tillbaka :)



Fjärren: Har börjat träna ligg-stå-ligg och det funkar bra på nära håll, då gör hon snygga skiften där hon fäller sig bakåt med isolerade bakben. Men om jag kommer på för långt avstånd kliver hon fram ett steg när hon ställer sig så jag måste öka avståndet successivt mycket långsamt. Sitt-ligg-sitt funkade jättebra då gör hon fina skiften med bakdelen fast i backen :) Skall testa att träna på bord nästa gång när jag lägger till ståkommando.


TACK för idag Susanne, nu skall jag gå in och kolla om du hunnit lägga in lite bilder på AgilityTina :)


Filmen lägger jag ut när den laddats ut på Youtube, har inte redigeringsprogram på den här datorn så den blir som den är :)


Av Helena - 22 augusti 2009 08:20

...och jag brukar förespråka att man måste träna i alla sorters väder eftersom man inte vet vad det blir för väder på tävling :) Men imorse när jag vakrande och regnet stod som spön så kände jag verkligen inte för att åka till Nacka och bli blöt. Vi (Susanne & jag) hade ju dessutom pratat om att träna lite agility och jag tror inte pudelen varken vill eller kan klättra och hoppa i sin nya regnoverall eftersom den är lite stel. Och utan regnoverall vill hon troligen inte ens gå ut :) Så i så fall blir det till att träna med Vilja istället eftersom hon inte bryr sig om det regnar!


Men det kanske är bättre att passa på och röja i lägenheten redan nu på förmiddagen så vi har hela dan på oss. Så kan vi träna imorgon istället?! Har messat Susanne men inte fått svar så vi får se hur det blir....om hon övertalar mig :)  

Av Helena - 21 augusti 2009 20:02

Jag hade tänkt träna med vilt ikväll men glömde plocka fram imorse så det blev tyvärr ingen viltträning :( Imorgon förmiddag skall vi träffa Susanne & Pebbels på klubben och sen skall vi röja i pappas lägenhet hela dan så vi får hoppas vi hinner imorgon kväll.


I förmiddags tränade vi inkallning och stoppsignal på promenaden. Vilja märkte direkt att det var nåt kul på gång så hon ville nästan inte lämna min sida så det blev inte på så långa avstånd men hon lyssnade direkt till signalerna och då fick hon bollbelöning. Hon är verkligen lyhörd och jättesnabb både på inkallningen och stopp när vi är på promenad! Tänk om hon kunde vara lika duktig på att lyssna när hon apporterar :) Men det är väl bara att nöta och nöta.


Sen stack jag in till stan och åt lunch med mamma och syster och såklart blev det lite shopping också. Jag inhandlade bl a ett par nya Goretex gympaskor eftersom Vilja har ”gömt” min ena sko någonstans så att jag inte hittar den! Men men det var ändå på tiden att köpa nya :) Sen köpte jag en sorts mjuk gummifrisbee som vi skall ha för att träna snabba ställanden. Karin och jag kom på den idén häromdagen att man kan slänga iväg en target som hundarna skall springa och stampa på med båda tassarna = tvärnit. Provade när jag kom hem och det funkade riktigt bra och när hon stampade på den blev det klick+godis. Men hon testade såklart att hämta den några gånger också :)


Ikväll cyklade vi ner till Glasan (ca 20 minuters cykling) och tänk vi var helt ensamma!!! Jippie då kunde Vilja få simma! Under högsäsong är det alltid fullt med folk nere vid stranden och då får hundar inte bada men nu är det hundarnas tur. Jag kom på den geniala idén att Vilja kunde simma bredvid bryggan, som är formad som ett U ut från stranden, när jag gick på bryggan. Det tog ett tag innan hon fattade vad jag menade så hon hoppade upp på bryggan flera gånger när jag försökte locka på henne :) Men när hon väl förstod gick det jättebra och hon simmade fram och tillbaks i ca 20 minuter. Tog en lite längre väg hem så det blev väl ca 30 minuters cykling tillbaks.


Kramar Helena





Av Helena - 20 augusti 2009 18:35


Idag på eftermiddagen har jag och Vilja haft två timmars träning tillsammans med Tina. Jag tog en promenad med Vilja och Tina fixade iordning som ett "litet" jaktprov. 


Hon hade lagt ut ett stort sök åt ena hållet och ett lite mindre sök åt det andra hållet. Det var en del terrängbyte med äng, vass, berg och skog.


Vi fick börja med två enkelmarkeringar och första hade hon lite svårt att hitta först men sen kom hon ända in med den. Den andra hittade hon fort men den la hon ner någon meter framför mig men sen tog hon upp den igen och kom med den.


Sen gick vi bort mot söket och jag fick skicka några gånger åt det ena hållet och sen åt det andra hållet och det funkade bra...hon försökte inte byta område eller så. 


Men jag kände inte alls igen min tjej idag för så seg som hon var idag brukar hon ju aldrig vara. Hon hade ingen hög fart från början och mattades rejält efter bara ett par apporter. Sen släppte hon några apporter för tidigt, la ner en duva och gick ifrån den och var tveksam till att ta upp kaninen??!



Efter det fick vi en dirigering upp mot ett träd och den tog hon bra....sprang rakt ut och när jag la på närsökssignalen så hittade hon duvan ganska på en gång :) På väg in ”trasslade” hon in sig i vassen (ja det är vass där fast det är på land), la ner duvan och tänkte lämna den där !! När jag slängde iväg duvan tog hon upp den igen och kom in med den.


Jag har ju tränat alldeles för lite med vilt så det är kanske inte så konstigt att hon beter sig såhär men den här vilthanteringen kände jag ju inte riktigt igen från  Ryegatesprovet där hon visserligen hängde en kort stund över två vilt men hon hade ett bra viltsug och jag fick allt i handen.


Värmen kom tillbaks hit idag och det var riktigt hett där vi var så att hon blev så slut på en gång kan nog förklaras av värmen och när orken tog slut tog huvudet slut och därmed mindre sug och sämre vilthantering, kanske? Men så får det ju inte vara så nu har vi viltläxa för att få till spontana snabba upptag och full fart in!!


Vi gick ner till vattnet för Tina ville se hur hon betedde sig vid vattnet och även här la hon ner anden två gånger! Men efter lite övertygande från Tina så höll hon i den hela vägen upp!


Vi avslutade med att jag fick en lektion i fotgående och stadga och det kan nog bara sammanfattas med ett ord och det är att jag har varit för MESIG! Jag som blir så frustrerad på folk som tjatar ihjäl sina hundar, säger deras namn hela tiden och som låter hunden bestämma var man skall gå och var man skall stanna, mm.

I jaktsituationen är jag så stressad, osäker och rädd att Vilja skall sticka, frustrerad över att vi inte kan få till ett fotgående, osv så jag har blivit en riktigt tjatig MES! Utan att jag tänker på det så säger jag hennes namn hela tiden, flyttar fram ett steg om hon sätter sig för långt fram, mm. Så snacka om att jag blir en otydlig ledare för Vilja!!


TACK snälla Tina för all hjälp och alla tankar som jag fått med mig idag, jag har fått mycket att fundera på :)


Önskar er alla en härlig torsdagskväll!!

Av Helena - 19 augusti 2009 21:53

Precis hemkomna från 50-årsuppvaktning hos Monica!





Monica är som ni kanske förstår en STOR vän av vilddjursmönstrat och eftersom hon är duktig på att sy tänkte vi att vi gör en enkel poncho och sen kan hon själv sy något roligt av tyget, om hon vill :)


Vi var inte ensamma om att ha ett paket med leopardtema så hon fick en snygg keps och väska som matchade ponchon :)



Skorna är hennes egna och vilken tur att hon valde just dessa skor idag.


Korten är tagna med mobilen och jag lyckades inte få dem rättvända och nu när jag försökte hamnade ett kort helt åt andra hållet :)



Innan vi åkte körde jag lite lydnad med Vilja och sen tog Perra en cykeltur med henne för att hon skulle få mesta möjliga motion på kortaste tid :) Får bli lite nödlösning när man skall iväg men barnen har ju varit ute med dem förut idag. 



Och nu på kvällen har barnen passat hundarna och tagit kvällspromenaden, TACK mina sötaste!


Nu är vi mätta och belåtna men ganska frusna så snart skall jag gå och avlösa Perra från spikmattan. Gokväll och må så gott alla vänner!


Tack till Monica och Igge för bubbel, goda snittar och en stor kakbuffé.


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards