HOLMSTORP

Direktlänk till inlägg 20 augusti 2009

Drygt 2 timmars privat träning på Hålludden

Av Helena - 20 augusti 2009 18:35


Idag på eftermiddagen har jag och Vilja haft två timmars träning tillsammans med Tina. Jag tog en promenad med Vilja och Tina fixade iordning som ett "litet" jaktprov. 


Hon hade lagt ut ett stort sök åt ena hållet och ett lite mindre sök åt det andra hållet. Det var en del terrängbyte med äng, vass, berg och skog.


Vi fick börja med två enkelmarkeringar och första hade hon lite svårt att hitta först men sen kom hon ända in med den. Den andra hittade hon fort men den la hon ner någon meter framför mig men sen tog hon upp den igen och kom med den.


Sen gick vi bort mot söket och jag fick skicka några gånger åt det ena hållet och sen åt det andra hållet och det funkade bra...hon försökte inte byta område eller så. 


Men jag kände inte alls igen min tjej idag för så seg som hon var idag brukar hon ju aldrig vara. Hon hade ingen hög fart från början och mattades rejält efter bara ett par apporter. Sen släppte hon några apporter för tidigt, la ner en duva och gick ifrån den och var tveksam till att ta upp kaninen??!



Efter det fick vi en dirigering upp mot ett träd och den tog hon bra....sprang rakt ut och när jag la på närsökssignalen så hittade hon duvan ganska på en gång :) På väg in ”trasslade” hon in sig i vassen (ja det är vass där fast det är på land), la ner duvan och tänkte lämna den där !! När jag slängde iväg duvan tog hon upp den igen och kom in med den.


Jag har ju tränat alldeles för lite med vilt så det är kanske inte så konstigt att hon beter sig såhär men den här vilthanteringen kände jag ju inte riktigt igen från  Ryegatesprovet där hon visserligen hängde en kort stund över två vilt men hon hade ett bra viltsug och jag fick allt i handen.


Värmen kom tillbaks hit idag och det var riktigt hett där vi var så att hon blev så slut på en gång kan nog förklaras av värmen och när orken tog slut tog huvudet slut och därmed mindre sug och sämre vilthantering, kanske? Men så får det ju inte vara så nu har vi viltläxa för att få till spontana snabba upptag och full fart in!!


Vi gick ner till vattnet för Tina ville se hur hon betedde sig vid vattnet och även här la hon ner anden två gånger! Men efter lite övertygande från Tina så höll hon i den hela vägen upp!


Vi avslutade med att jag fick en lektion i fotgående och stadga och det kan nog bara sammanfattas med ett ord och det är att jag har varit för MESIG! Jag som blir så frustrerad på folk som tjatar ihjäl sina hundar, säger deras namn hela tiden och som låter hunden bestämma var man skall gå och var man skall stanna, mm.

I jaktsituationen är jag så stressad, osäker och rädd att Vilja skall sticka, frustrerad över att vi inte kan få till ett fotgående, osv så jag har blivit en riktigt tjatig MES! Utan att jag tänker på det så säger jag hennes namn hela tiden, flyttar fram ett steg om hon sätter sig för långt fram, mm. Så snacka om att jag blir en otydlig ledare för Vilja!!


TACK snälla Tina för all hjälp och alla tankar som jag fått med mig idag, jag har fått mycket att fundera på :)


Önskar er alla en härlig torsdagskväll!!

 
 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

20 augusti 2009 19:10

Det är bra med ett par extra ögon, det är så lätt att man blir hemmablind.

Vore kul att ses på lördag om du hinner. Känner dock att jag vill pausa lite med lydnadsträningen för Pebbels så kanske bara köra lite lite linförighet och sedan lekträning, budföring eller agility bara för skojs skull.

Vi kan ju ses på Nacka så du slipper stressa, jag kan hämta upp dig om du vill.

Kramis

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

20 augusti 2009 20:06

Är det Tina som ska köra jaktprovet med Vilja? Lyxigt och bra att få lite privatlektion. Det är säkert värmen som gjorde henne seg.

Jag skulle gärna följa med på något jaktprov någon gång om det är möjligt. Det skulle vara roligt att se hur det fungerar och hur hundarna jobbar.

kram

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

21 augusti 2009 00:02

Vad bra att ni haft första träffen nu så att Tina fått se med sina ögon och du fick tydligen upp dina lite ytterligare. Superbra att få privatträning.

Det var säkert värmen som mattade Vilja idag och vilthanteringen tränar ni snabbt upp igen. DON'T WORRY, BE HAPPY!

När skall ni ses igen?

Kramelikram

http://wallander.blogg.se

 
Annica

Annica

21 augusti 2009 07:08

Tror precis som Tina att vid fotgående i jaktsituation krävs det betydligt mer styrning och mindre mesning ;-) Rent allmänt alltså, gäller inte bara dig.. Liksom allt annat så är ju vilthantering färskvara, bara kämpa på!! Vilja seg?? Måste vara värmen .. Tyvärr så var det grymt många anmälningar till Enköping såg jag, typ 60 till 16 platser.. Får nog höra med Anna om ett särskilt prov hos henne ;-)

http://www.ryegates.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

21 augusti 2009 07:19

Yes, lördag vid 10 blir bra. Messa när du vet om jag ska hämta dig :-)

Kram

http://hundtraningen.blogspot.com

 
lotta  med Juni ,Cola o Tuvaluva

lotta med Juni ,Cola o Tuvaluva

21 augusti 2009 10:32

låter super att få privata lektioner av Tina:synd bara att hon var lite seg, vilja alltså;)Nu vet du ju lite hur ni skall komma vidare:)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
Gunilla & Asta

Gunilla & Asta

21 augusti 2009 11:11

Oj, vad lyxigt med privatträning, och så bra! Roligt och nyttigt att få feedback och hjälp med att komma vidare. Är själv så sugen att köra lite privat i lydnad/bruks. Det var säkert värmen - det slog bara till och så pang, var det nästan 30 grader här igår.

Hahaha, tänkte på det du skrev om att man ogillar vissa saker och så gör man likadant själv... Det är inte lätt ibland :D

Själva ligger vi lågt med träning just nu, vare sig jag vill eller inte. Det frestar på min lilla höna att vara på hunddagis!

Ha det gott! Kram

http://vitherde.wordpress.com

 
lotta  med Juni ,Cola o Tuvaluva..

lotta med Juni ,Cola o Tuvaluva..

21 augusti 2009 11:44

alltså JAG VILL BO så..men just detta kostar..hmm 8 miljoner kroror..:(så där vill /kan jag ju inte bo!....men det vore trevligt, då hade alla bloggisarna varsin gäststuga;)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

21 augusti 2009 20:08

Härligt med privat jaktprov ;))) och som vanligt har du en duktig hund !!

Hos oss har det oxå blivit dåligt med viltträning, och då kunde man ju hålla sig för skratt häromdan, när både duva och trut tinats för i första hand vattenappporterning :-) men han " däruppe " måste ha läst fel på vår väderrekvistion, eftersom " han " hällde så mycket vatten över oss att vi nästan kände oss dränkta :-( ocn eftersom det samtidigt hördes tydliga åskknallar, så knallade vi hem med oförrätat ärende .. Suck ! Om kombinationen vattenträning och åska tycker vi INTE :-(((

Kramizar från oss, där en av oss är nytrimmad och den andra inte lyckades tygla fyrhjulingen, som uppenbart också kände sig trimmad ... * harkl * !

http://icelolly.bloggagratis.se

 
Jessica Holmström

Jessica Holmström

22 augusti 2009 10:11

Vilken nyttig privatlektion. Visst är det så att tydlighet ger de bästa resultaten. Men i bland behöver man ju hjälp så man vet när och hur man ska var tydlig :). Måste vara kanon att få hjälp av Tina då :).

http://www.skeppartorps.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 31 oktober 2012 12:22

    Efter att ha varit Bloggplatsen trogen i många år har jag nu fått ett erbjudande om att blogga via Vimeddjur. Jag håller därför på och bygger upp min nya hemsida och blogg i Wordpress så hädanefter kan ni följa oss HÄR   Min gamla HOLMSTO...

Av Helena - 30 oktober 2012 16:44


STOPPSIGNAL PÅ VÄG EMOT MIG!  STOPPSIGNAL PÅ VÄG IFRÅN MIG   LYSTRA FÖRSÖKER FÅ MATTE ATT BLÅSA STOPPSIGNAL PÅ ALLA MÖJLIGA.....   ....OCH OMÖJLIGA SÄTT         ...

Av Helena - 30 oktober 2012 15:57


- Menar du verkligen RAKT fram?? - Ja jag menar RAKT fram!! - Menar du att jag ska springa IGENOM enbusken?? - Ja jag menar att du ska springa IGENOM enbusken!! - Men om det kommer ett träd ivägen då?? - Om det komme...

Av Helena - 28 oktober 2012 18:13


Så var då äntligen denna helgen över!!   Känns lite som en mental urladdning nu när det är klart. För även om jag har känt att jag KAN det här så visste man ju inte vad för frågor som skulle komma på det teoretiska provet och om man pga nervosite...

Av Helena - 23 oktober 2012 15:26

I helgen bar det av till Arboga för sektionskamp mellan flatklubbens sektioner Östra (vårt lag), Bergslagen och Gävle-Dala. Värmland hade tyvärr inte fullt lag så de hade lämnat WO.   Vi har haft en superrolig helg med trevligt umgänge även om ma...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards