HOLMSTORP

Direktlänk till inlägg 12 augusti 2009

Träningstävling på SSBK

Av Helena - 12 augusti 2009 22:48

Stockholms Södra var min hemmaklubb i slutet på 80 och början på 90-talet (Annemarie minns du den tiden, om du läser det här inlägget)? Ja det var inte utan att man blev lite nostalgisk när man klev ur bilen och fick se att det såg precis likadant ut och så såg jag två personer på parkeringen som jag kände igen från den tiden :) Killen tittade lite konstigt på mig men jag vet inte om det var för att han kände igen mig eller om det var för att vi var utbölingar på deras klubb?!


Vi blev sex ekipage som träffades för att genomföra en egen träningstävling i regnet. Annika fick den äran att välja ut våra startnummer och då fick jag och Vilja nummer 1! TACK Annika, jag gillar dig oxå :)


Det var fyra ekipage som körde ettan, Karin & Wilma, Susanne & Pebbels, Åsa & Tuva och Ingmarie & Blenda. Jättekul att Ingmarie och Åsa också kom för det var längesedan vi träffades :) Sen var det jag och Vilja som körde tvåan och Annika & Diesel körde trean.


Vi började med en gemensam platsliggning i regnet. Jag och Annika gömde oss bakom ett buskage. Vilja satte sig upp två gånger, så jag gick fram och kommenderade ligg och sen låg hon kvar tiden ut. Åhh va retligt det är när de börjar sätta sig upp några dagar före en tävling...så himla typiskt!! Jag tror i och för sig att hon blev störd av att Annika kommenderade Diesel att lägga ner huvudet och av hundar som skällde på parkeringen men det är ju sånt som kan hända på en tävling så det måste hon ju klara. Det är bara att hoppas att det var en engångsföreteelse :)


Först ut efter platsliggningen var då jag och Vilja. Ja det hade ju inte blivit nåt förstapris idag men hon hade en hjärlig attityd hela programmet igenom! Det syntes att hon hade KUL och det är ju så jag vill ha det. Hellre att det blir lite tokigt i nåt moment och att det syns att vi har roligt än att det ser ut som om hon tycker det är pest :)


Fritt följ: Hade en härlig attityd och höll kontakten under större delen, släppte och gick lite långt ut korta stunder men hon hade fart och fläkt.


Läggande under gång: Var så på under transporten att hon inte var med på kommandot och la sig långsamt.


Inkallning med ställande: Startade i 180 och fortsatte för långt innan hon hann uppfatta att jag sagt stanna....men stannade till sist :)


Sändande med ställande: Här klantade jag mig genom att sätta ner handen och göra ett linjetagstecken för att få henne att rikta in sig mot rutan. Hon tog mitt tecken och gjorde ett supersnyggt och spikrakt linjetag i full spruta rakt igenom rutan och förbi innan jag hann vråla STÅÅ :) Jag var helt oförberedd att hon skulle springa så fort och rakt igenom rutan. Jag som har slutat sätta ner handen och peka för hon blir så taggad då att hon ibland kan ta konerna. Och så gör jag så idag efter flera dagars jaktträning, hur dum får man bli? Gjorde om och fick in henne ganska så i mitten av rutan och då var jag nöjd.


Apportering: Blev lite stämpling av apporten när hon ”skuttade” ut i full fart. Bra ingång och inget tugg att tala om.


Hopp över hinder: De senaste dagarna har hon plötsligt börjat sitta kvar och titta på mig när jag säger hopp men idag hoppade hon iallafall och satte sig på kommandot, återhoppet var bra men hon skuttade upp lite på mig vid ingången :)


Fjärren: Satte 100 %!! Snygga byten, kanske lite långsamma lägganden men satte sig upp direkt på även på första uppsittandet som är det som kan vara svårt!! Mycket bra!


När alla var klara körde jag fritt följ, några rutor och inkallning med ställande. Hon gick fint på fria följet och gjorde två riktigt bra ställanden men rutan var hon lite ofokuserad på och sprang mest runt och nosade. Körde två med target och fick sen till ett bra ställande mitt i utan target och då slutade vi så. 


Jag blir mest frustrerad över att hon satte sig på platsliggningen för det skall ju liksom vara en solklar lättförtjänt 10 poängare och så är det ju koefficient 4 oxå! Men men hon ligger säkert på söndag, eller hur?! Får se hur mycket mer träning det blir före söndag. Wilma gick så himla bra idag så Karin vill nog ha det i minnet på söndag så hon skall nog bara ha kul tillsammans med Wilma fram tills på söndag. Ja som det är nu så har både Karin och Susanne sina förstapris som i en liten ask!


Men Vilja och jag har lämnat kvar våra hjärnor i skogen bland Gudingar, Råkor, skott och vatten och kan bara tänka på jaktövningar, teken, dirigeringar och markeringar :)


TACK för ikväll tjejer!

 
 
jossan

jossan

12 augusti 2009 22:57

lycka till :)

http://metrobloggen.se/gymjossan

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

12 augusti 2009 23:36

Klart som korvspad att hon ligger kvar på söndag! Hon kommer att veta att då är det på "riktigt.

Ibland är det verkligen lätt att blanda ihop kommandon & tecken som inte riktigt hör hemma där dom skall alltid.

Ni kommer att fixa det på söndag och det viktigaste är ju faktiskt att det syns att Vilja tycker att det är roligt, precis som du själv säger.

Ni kan tro att vi skall hålla tummar & tassar hårt för er alla!

Kramizar

http://wallander.blogg.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

12 augusti 2009 23:41

Jag får väl helt enkelt låta Pebbels lotsa mig igenom alla momenten och hoppas på det bästa ;)

Något som var positivt idag trots att jag var så vinglig så genomförde Pebb alla momenten trots att nya hundar var med. Det hade ju inte gått för ett tag sedan.

Viljas attityd idag var underbar, så ska det se ut! Och självklart kommer hon ligga kvar på platsliggningen på söndag :)

Vill du ses o träna (och kommendera mig) på fredag så ses jag gärna, och som det ser ut nu så har jag ju inget jobb att gå till så jag kan vilken tid som helst.

Kramis

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

12 augusti 2009 23:41

Det känns verkligen som om vad som helst kan hända på söndag med Wilma, men det blir vad det blir.

Det kanske blev konstigt för Vilja idag att några stod synliga och att ni stod gömda och kom fram ibland. Hon brukar ju ligga lugn med fokus.

På söndag nitar vi det! Och så kommer vi att ha en trevlig dag. Kramarna!

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

13 augusti 2009 08:11

Morrn !

Genrep ska ju gå " käpprätt ", eller hur *s* , men jag håller ju helt med om att hellre en glad och galen hund med " lite slarv " ( OK, mycket då om vi pratar om viss hund på L ..) och jag kan se framför mej hur du såg ut när Vilja drog järnet på ett linjetag genom rutan * fniss * !!!

Förresten så försvann kommentaren jag skrivit i går om att det bl a var såååå skoj att läsa om all fin kritik du och Vilja fått, men att det inte var nåt nytt att du har en kanonhund som du " förvaltar " på ett himla bra sätt !!!!! ( = Tumme upp för dig och Vilja ! )

Hos " oss " har det just nu lixom rämnat i kanterna på konerna,vilket är samma som att damen tänker sas gå rakt på både app.dirigeringen och rutan utan att passera just konerna .. :-((( plus att hon var sjövild på genrepet och dessutom tjuvade i typ 180 på inkallningen från rutan ... ;))
Det är väl klart att det kommer att gå kanon på tävlingen på söndag, eller * harkl * !?

Men som sagt, om livsglada hundar tycker vi ju !!!

KRAMIZAR

http://icelolly.bloggagratis.se

 
lotta  med Juni ,Cola o Tuvaluva

lotta med Juni ,Cola o Tuvaluva

13 augusti 2009 08:35

å jag tror garanterat att vilja ligger på Söndag, är inte lika garanterat att Juni sitter;)..vi vet ju inte alls nu vart Juni står, så det är svårt med en sammanfattning inför tävlingen, får väl bli på lördag kväll då;)KUL att Vilja är taggad o har kul, håller fullkomligt med att det är det viktigaste..och jag är nästan säker på att vi kommer att ha en (över)tagggad Juni med också...ja och kanske en lite för taggad husse också:);)har blivit lovad på mail att vi får stå med vagnen på klubben, så vi är där när ni kommer:):)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Anne-Marie

13 augusti 2009 10:19

Haha...klart jag minns SSBK-tiden. Var ju mitt andra hem. Har inte varit där sen..hm ca 10år. Kul, ni var där. Klart det går bra på söndag. Good Luck! Själva så startar vi Nells tävlingssäong med hopptävling i nynäshamn. Kramar

 
Annika o Diesel

Annika o Diesel

13 augusti 2009 10:29

Tack själv för igår. En kanonbra träningstävling. Jag gör gärna om det vid ett annat tillfälle. Det är klart att hon ligger på söndag!

http://www.annikashundar.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

13 augusti 2009 11:58

Fredag em funkar för mig, hör av dig och exakt tid och plats :-)

Kramis

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Jessica Holmström

Jessica Holmström

13 augusti 2009 19:15

Åh vad nyttigt med träningstävling. Vi hade också träningstävling på klubben i dag men jag valde att inte vara med den här gången. Men vid nästa tillfälle ställer vi upp och är med på de moment som börjar bli klara i elit klass :).
Är det i Västerås ni tävlar i helgen? Synd att jag jobbar annars skulle jag åka och tita.
Har en ny blogg nu som jag använder
http://skeppartorps.wordpress.com/
Kram

http://skeppartorps.wordpress.com

 
Ingen bild

Belle

13 augusti 2009 21:02

Jag håller alla tummar jag har för er på söndag!!!! Det kommer att gå fin fint :D
Pöss!

 
Karin och wilma

Karin och wilma

13 augusti 2009 21:35

Jo tack, jag kommer nog att drömma mardrömmar i natt :-)

jo jag hänger med en sväng så får vi se vad jag gör. vi ska lägga i lilla båten någon gång under dagen, annars inga planer förutom att jag måste vara hemma vid 18-tiden.

http://karinochwilma.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 31 oktober 2012 12:22

    Efter att ha varit Bloggplatsen trogen i många år har jag nu fått ett erbjudande om att blogga via Vimeddjur. Jag håller därför på och bygger upp min nya hemsida och blogg i Wordpress så hädanefter kan ni följa oss HÄR   Min gamla HOLMSTO...

Av Helena - 30 oktober 2012 16:44


STOPPSIGNAL PÅ VÄG EMOT MIG!  STOPPSIGNAL PÅ VÄG IFRÅN MIG   LYSTRA FÖRSÖKER FÅ MATTE ATT BLÅSA STOPPSIGNAL PÅ ALLA MÖJLIGA.....   ....OCH OMÖJLIGA SÄTT         ...

Av Helena - 30 oktober 2012 15:57


- Menar du verkligen RAKT fram?? - Ja jag menar RAKT fram!! - Menar du att jag ska springa IGENOM enbusken?? - Ja jag menar att du ska springa IGENOM enbusken!! - Men om det kommer ett träd ivägen då?? - Om det komme...

Av Helena - 28 oktober 2012 18:13


Så var då äntligen denna helgen över!!   Känns lite som en mental urladdning nu när det är klart. För även om jag har känt att jag KAN det här så visste man ju inte vad för frågor som skulle komma på det teoretiska provet och om man pga nervosite...

Av Helena - 23 oktober 2012 15:26

I helgen bar det av till Arboga för sektionskamp mellan flatklubbens sektioner Östra (vårt lag), Bergslagen och Gävle-Dala. Värmland hade tyvärr inte fullt lag så de hade lämnat WO.   Vi har haft en superrolig helg med trevligt umgänge även om ma...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards