HOLMSTORP

Alla inlägg under juli 2009

Av Helena - 6 juli 2009 12:12

Idag på promenaden har vi tränat jaktfot långa, långa sträckor. Då och då har jag satt henne ner och kasta iväg favvobollen (som studsar hit och dit) och krävt att hon skall sitta kvar (stadga) och sen skickat henne på ett "varsågod". Vid avlämningarna har jag tränat hand-nostarget = att jag håller ut handen och hon skall trycka nosen/bollen i handflatan på mig.


Hon var jätteduktig nästan hela tiden men några gånger glömde hon bort att hon var under kommando "sidan" och vek av för att kissa :-)


Och när vi mötte samma springerspanielvalp som hon fick hälsa på och leka med igår kunde hon liksom inte riktigt hålla sig och sprang fram och hälsade innan jag gett henne frikommando men hon kom tillbaks lika snabbt :-)


Nej nu skall jag packa ner festblåsan, dansskorna och baddräkt för nu sticker Perra och jag med Maartmanns till Åland med Birka Paradise!


Ha det gott, ses imorgon kväll!

Av Helena - 5 juli 2009 21:16

Vilja har varit helt slut hela dan efter att ha kämpat bland näckrosorna. Så ikväll när Susanne & Pebbels kom hit blev hon jättebusig när hon skulle visa Pebbels sin tomt. De satte igång och tokbusade och racade fram och tillbaks uppe på berget. När vi gick till framsidan avslutade Vilja med att springa rakt över gatan och in till grannen och åt upp deras katts mat!! Lite pinsamt var det för just den grannen flyttade in förra helgen. De har tagit hem katten idag så jag var ändå glad att hon inte jagade iväg kattstackarn iallafall :-)


Så när vi gick mot fotbollsplanen var båda hundarna redan lite flåsiga - men förväntansfulla. Susanne ville ha störningar och vi hade tur för det var några killar som tränade fotboll på planen bredvid ängen där vi tränade. Vi började med att gå fritt följ nära bredvid varann, så vi mötte varann, mm. Jag körde några skick på rutan och första skicket blev bäst så jag borde slutat där för hon blev fort trött. Körde ett sista lyckat skick på nära håll och avslutade så.


Sen fick Vilja vila ett tag under tiden som jag kommenderade Susanne.


Jag körde två inkallning med ställande......... ett med matskål bakom och ett utan och stannade snabbt med tanke på att hon hade väldigt hög fart mot mig båda gångerna!! Jag är väldigt nöjd med att hon inte gjorde en tendens att spinga långsammare andra gången bara för att hon förväntade sig kommandot stå = BRA! Susanne gjorde mig uppmärksam på att jag säger stååå ganska utdraget och att det kanske kan göra att Vilja stannar långsammare än om jag säger det fortare. Skall testa skillnaden och se vilket som funkar bäst.


Vi avslutade med en platsliggning. Vilja satte sig upp efter två minuter och när jag la om henne efter att Susanne hade hämtat Pebbels så satte hon sig upp IGEN! Då gick jag bara tillbaks och la om henne i två minuter utan att jag gömde mig och då låg hon kvar :-) Jaja det är bara att gå tillbaks lite i träningen för nu var det längesen (ca 3 veckor) vi gjorde en platsliggning över huvudtaget.


TACK för trevligt träningssällskap Susanne........men jag kom på att vi glömde störningsövningen med Pebbels som vi pratade om att vi skulle göra - det får bli nästa gång!


Jaaa Helene det skall bli jätteskönt att inte behöva gå till jobbet imorgon!!


Kram till er alla!

Av Helena - 5 juli 2009 15:39

På förmiddagen tog jag och Vilja cykeln till en annan sjö där vi inte har tränat förut. Jag tänkte att det skulle vara mindre folk där, lite renare i vattnet och kanske inte fullt så mycket näckrosor som i krokträsken :-) Men när vi kom fram efter att har fått forcera skogsterräng med cykel en bra bit kunde jag konstatera att jag hade fel på alla punkter! Det satt folk och fiskade hela vägen utmed sjökanten, vattnet där vi tränade luktade dy och det var hur mycket näckrosor som helst!!


Men vi låter oss inte avskräckas så lätt så vi beslutade att genomföra den träning vi hade tänkt minus skott eftersom jag inte tror att det hade uppskattats av fiskeligan :-)


Idag var det markeringar och dirigeringar som stod på schemat. Jag började med att kasta iväg två bollar åt olika håll långt ut på sjön med chuckit och så fick hon hämta den som jag ville att hon skulle ta. När det blev snärjigt att simma bland näckrosorna ville hon vika av mot den andra men jag kunde få henne att gå åt vänster istället och hon hämtade den som jag ville ha in :-) Sen avbröt vi med lite närsök nere i vassruggen där jag hade sett en boll som jag ville att hon skulle hämta. Hon gjorde flera försök där hon gick ut i rätt område men ville först inte ta den bollen (för det var ju ingen boll som hon kände igen) men till sist förstod hon att det var just den bollen matte ville ha :-)


 Vår hitteboll!


Efter ett par korta markeringar med den "hittade" bollen försökte jag få ut henne i samma område där hon hämtat en av de första markeringarna men nu visste hon inte att det fanns bollar kvar därute. Vilja är en otroligt duktig markör så markeringarna hade hon inga som helst problem med, hon simmade rakt ut i rätt område innan hon började söka efter bollen. Hon är dessutom begåvad med ett väldigt bra minne och brukar inte ha några svårigheter att minnas var markeringarna fallit ner. Men när jag vill dirigera ut henne i samma område utan markering vänder hon hela tiden om för tidigt och jag har jättesvårt att få ut henne tillräckligt långt!! Hon tror ju att hon vet att det inte finns nåt kvar där! Det positiva idag var att hon lyssnade på inkallningssignalen trots att hon jobbade så jag kunde kalla in henne flera gånger när hon var på väg åt fel håll och skicka på nytt. Men hon blev osäker och det gick inte på nåt sätt att få ut henne tillräckligt långt ut så hon kom in tom flera gånger.



Jag skickade då iväg ett par markeringar i samma område som hon fick hämta och avslutade med att skicka henne efter den dolda bollen på nytt och YES nu simmade hon ut tillräckligt långt så hon hittade bollen och hon fick avsluta med att lyckas!!!


Jag måste erkänna att jag var nära att ge upp för hon var rejält trött efter att ha simmat ut bland alla näckrosor så många gångar och jag trodde inte att jag skulle få ut henne tillräckligt långt ut. Men nu är jag glad att jag var envis och inte gav mig. Skam den som ger sig!!



Ha det gott!

Av Helena - 4 juli 2009 14:28

.....men jäklingen va ont det gör i händerna :-(


Vilja och jag har just varit iväg och kört vår favvoövning vid krokträsken.

Eftersom jag va själv lät jag Vilja ha kopplet på sig (löst hängande men för att jag skulle kunna få tag i det om hon skulle få för sig att knalla) när jag lämnade henne en bit ifrån mig när jag sköt. Men hon satt helt lugnt och stilla utan en tendens att knalla - duktig kicka!!


Jag sköt en markering som hamnade en bit upp på andra sidan sjön. Jag skall nog be Perra göra en sån där anordning som tar emot rekylen när man skjuter för det gör så himla ont i händerna om man håller lite fel :-)

 Sen skickade jag iväg en tennisboll upp på land som hon fick hämta först = inga problem.


Gammal bild från i våras...det är betydligt mer näckrosor nu!


Vi vände om mot sjön och eftersom hon var lugn och fin fick hon hämta markeringen på andra sidan sjön och det gjorde hon jättebra - hon simmade snabbt och rakt över sjön, hittade dummin snabbt på andra sidan, gick i på samma ställe som hon gick upp och simmade rakt tillbaka till mig!  Jag sköt sen iväg en apport långt ut på sjön som hon fick hämta efter att hon hämtat en markering på land. Hon hade inga problem att minnas vattenmarkeringen och simmade rakt ut mot apporten. Jag är mycket nöjd med hur hon markerade och simmade rakt. Trots alla näckrosor så hade hon inte en tendens att vingla och börja söka innan hon var framme vid apporten, förutom på ett ställe där hon började vika av lite där hon trodde den var men fortsatte sedan rakt mot den och fann snabbt!! 


Det bästa ídag var att jag kunde få henne att INTE skaka sig innan hon hade lämnat av apporten trots att jag stod en bit upp på land!!! 


Jag hade tänkt avsluta med att skjuta ett skott över sjön och att hon sedan skulle få sitta passiv en stund innan vi gick hem men då var det en liten vit hund på andra sidan sjön så jag ville inte skjuta nåt mer. Jag satt en stund (15-20 minuter) och Vilja hade en lugn och fin attityd innan vi började gå hemåt. Hon var väldigt lugn och fokuserad hela träningspasset och det kändes som en bra träning :-)


Jag har inte bestämt mig hur jag skall göra med WT på Bergslagens flatshow......funderar på att inte vara med utan bara vara där under dagen och träna passivitet. Tror det är bra inför höstens jaktprov att Vilja får vara passiv en hel dag med massor med skott och hundar som jobbar utan att hon får göra något. Men det vore såklart kul att vara med också. Får se hur jag gör :-) 


Kramen!

Av Helena - 4 juli 2009 12:44

Nu när Vilja är taggad och på G i fria följet blir det ett snyggt och fartigt fritt följ med en positiv attityd men jag tycker vänstersvängarna blir lite sämre. Det känns som om jag går på henne om jag vänder mig åt vänster om jag inte ger henne en signal att nu börjar jag gå åt vänster. När jag har tränat vändningarna har hon tittat väldigt mycket på mina axlar och jag har så svårt att inte röra axlarna mot henne för att få henne att vrida in bakdelen i vänstersvängarna. Axelvridningen blir ju ett dubbelkommando som jag måste vänja både mig och Vilja av med :-) Jag har jättesvårt att låta bli att vrida axlarna och jag märker att Vilja har väldig koll på mina axlar. Så nu koncentrerar vi oss på att träna vänstersvängar, positioner med klossen, ingångar, vänster om halt och vänster om marsch med rak kroppshållning utan axelvridning!


Alla tips och idéer emottages tacksamt!


Jag har slut på blod och får inget nytt blod förrän på onsdag så vi får lugna oss med spårandet.............kanske lägger ett litet personspår idag eller imorgon?!


Ha det gott!



Av Helena - 3 juli 2009 19:05

Nu skall jag sticka ut och cykla med Vilja så hoppas jag att maten (hemgjord pizza med mozarella, tomat, champinjoner och basilika) är klar när vi kommer hem :-) För då skall jag sätta mig på altan med ett glas vin och bara slappa!!


Nu såg väderprognosen lite bättre ut så det kanske blir bättre än vad det lät igår......som jag sa förut de har ju haft fel förr!!!!


Ha det gott!!


Ps Ett litet irritationsmoment är att min "lilla vita" helt plötsligt slutat fungera så den är inlämnad på reparatikon såhär lagom till semestern :-( Så jag får hålla tillgodo med min gamla stora laptop under tre veckor som reparationen beräknades ta! Ds





Av Helena - 3 juli 2009 07:11

Nu är det bara några timmar kvar till semester!! Skall bli såå skönt :-) Vill inte vara pessimist men det låter på väderleksrapporterna som om det är sista dan på det fina vädret också :-( Inte för att det behöver vara fullt så varmt som det är nu men i det här landet är det ju gärna antingen eller och nu verkar det som om det skall bli just eller.........under vår semester!!


Igår sa vädergubben att det nu skall bli sämre väder än en normal svensk sommar.......vilket i mina öron låter som apdåligt väder!!!! Jag brukar undvika att lyssna på väderprognoser och resonera att vädret ändå blir som det blir men det lät ju onekligen inte så värst kul det jag hörde igår :-(



Men de har ju haft fel förr, eller hur?!

Och det kanske blir bra hundträningsväder :-)


Våra semesterplaner är Åland på söndag tillsammans med goda vänner (bara vi fyra vuxna) skall bli jättemysigt. Sen på tisdag skall vi hälsa på Helena & Rob (som Karin, Peter och jag "hamnade" hos när vi varit på anlagsprovet). Resten av veckan tänkte vi vara hemma och ligga vid poolen och arbeta lite med altan (läs Perra skall bygga altan och jag skall ligga vid poolen och kanske serva honom med lite mat och hantlangning :-)). Sen sticker Linn & Perra till Gothia och jag & Elias sticker till Tallin 4 dagar med Kevin & Anna-Carin - skall bli jättemysigt. De två återstående veckorna får vi bl a besök av familjen Löfgren, åker på utställning och WT i Bergslagen och så blir det sommarstugan nån vecka. När vi är i stugan har jag planer på att simmotionera Vilja efter roddbåten, lägga många spår, träna apportering, mm :-)


Jaja vi får hålla tummarna att vädret blir iallafall halvskapligt - allt blir ju så mycket enklare och trevligare då :-)


Kram på er!



Av Helena - 2 juli 2009 19:08

Jag är så himla trött så det var skönt att Perra hade tagit en långis med hundarna när jag kom hem idag :-) Olidligt att jobba så långa dagar i den här värmen. Vi har varit ner till Hasseludden och hämtat Linn och Elias som har haft en heldag på Grinda tillsammans bara de två - Myysigt!


Jag har hela veckan tänkt att jag måste beställa mer blod så vi kan lägga lite spår på semestern men jag har fortfarande inte fått ändan ur.....kanske skall ringa nu när jag har skrivit klart för de har ju faktiskt öppet ganska länge!


Jag fick viltspårsprotokollet idag och under rubriken Provförlopp står följande:

Tiken startade i ett bra tempo. Felfri fram till vinkel 4, en ringning som klarades bra. Därefter perfekt till viltdelen.


I protolkollet står det att hon spårade på 17 minuter och inte 16 som han sa först. Så det var nog bara att han gav mig som tips att jag kunde hålla igen lite mer för han hade ingen anmärkning i protokollet om att hon gick för fort :-)


Nej nu måste jag ringa till konsum så vi kan komma ut nåt i spårskogen nästa vecka!


Ha det gott i värmen!


1 dag kvar :-)

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards