HOLMSTORP

Direktlänk till inlägg 28 juli 2009

Kaninfixering och världens bästa spårhund!!

Av Helena - 28 juli 2009 13:50

Alla ni som känner Vilja vet att hon är en cool tjej som inte hetsar upp sig i första taget, att hon inte är störningskänslig och att hon funkar bra i alla sorters miljöer! Men det finns en sak som får henne ur balans....levande kaniner!! Vilja blir helt fixerad vid kaniner!! En flat har ju såklart en hel del jaktinstinkter men de skall ju inte ge sig på levande vilt. Vår förra flat Milla pussade på allt som kom in hennes väg och hon kunde ligga helt utsträckt på altanen trots att Linn och hennes kompisar hade kaninhoppning och kvarterets alla kaniner hoppade kring öronen på henne!! Men som sagt det skulle Vilja aldrig klara!!


Igår när vi var hos kusinerna så var deras kanin i uteburen och jag kopplade Vilja och skulle försöka få henne att kunna gå vid min sida förbi kaninburen. Men hon kastar sig mot kaninburen och det blir en kamp om vem som är starkast. Hon är helt okontaktbar och jag har så svårt att veta hur jag skall hantera det! Min fasa är att hon skall komma lös och kasta sig över någons kanin när jag inte har kontroll. Så idag testade vi alla metoder. När hon kastade sig hejdlöst mot kaninburen och jag inte fick kontakt med henne så tog jag tag i henne, lyfte bort henne, la ner henne och försökte på alla sätt få kontakt med henne. Men så fort jag släppte henne var hon helt fixerad igen. Jag tog till och med i mer än jag egentligen vill för jag blev så frustrerad när jag inte fick kontakt med henne. Det känns inte bra när jag blir sådär arg på henne men hon verkar inte ens märka det! Jag skulle nog kunna droppa en bomb i huvudet på henne utan att hon skulle släppa blicken på kaninen.


Sen när jag fick kontakt med henne provade jag att trötta ut henne så jag gick fram och tillbaka förbi kaninburen ungefär 100 gånger och då jag gick mellan Vilja och buren klarade hon efter ett tag att släppa blicken men när hon var närmast buren fick jag dra henne förbi varje gång!!


Jag provade att locka henne med en korv för att hon skulle släppa blicken och det funkade bara då vi var en bit ifrån men inte när vi var precis vid buren.


Vi tog fram en vattenflaska och sprutade en stråle vatten för att försöka få henne att släppa blicken men hon märkte inte ens strålen :) Jag vet såklart att hon inte är rädd för vatten men överraskningsmomentet kan de ju ändå reagera på.


Sen provade jag med att sitta vid buren med henne och att hon skulle ha huvudet vänt åt andra hållet och att hon skulle kunna slappna av lite i musklerna och inte ligga på helspänn. Hon klarade att släppa blicken man låg hela tiden på helspänn.


Till sist provade jag med att hålla henne i famnen med huvudet vänt in mot mig för att få henne lugn och hon blev lite lugnare efter ett tag. Innan vi skulle gå hem la jag henne ca 5 meter från buren och kunde få henne att ligga kvar men när jag gick fram och pratade med kaninen reste hon sig upp men sen fick jag henne att lägga sig igen och hon kunde ligga still (men på spänn). Nästa gång skall jag prova att lägga henne närmre och närmre kaninburen och strunta i om hon tittar och se om hon kan koppla av iallafall, efter ett tag.


På kvällen kom Annika (Perras syster), Göran och Linnea och Isabelle och vi grillade och hade en mysig kväll! Jag passade på att träna lite lydnad; fritt följ, inkallning med ställande, rutan och fjärren. Funkade ganska bra, men på inkallning med ställande saktade hon in efter första då hon förväntade sig stå kommando så då gjorde jag en rak inkallning och några explosiva starter.


Imorse fick Vilja gå spåret som Perra lagt drygt 24 timmar tidigare och om det hade varit ett prov är jag övertygad om att hon hade haft sitt första förstapris och kanske till och med ett HP!!! Jädrar vad duktig hon var. Hon gick klockrent och var inte alls lika yvig som hon kan vara när spåret legat kortare tid. De två första vinklarna trodde Perra att hon vek av fel (för han hade satt oranga snitslar på de andra vinklarna men inte de två första) men det visade sig att hon gick klockrent och att det var han som mindes fel :) Återgången var inga som helst problem och inte heller bloduppehållet. När det var drygt 50 meter kvar till klöven satte jag ner henne och Perra sköt med apportkastaren. Jag trodde att skottet skulle störa henne och att hon skulle kolla efter markeringar men hon satt helt still och när jag visade på spåret fortsatte hon direkt utan att fundera :)


Nu skall jag anmäla till öppenklassen!!


När vi kom tillbaka från spåret var jag genomsvettig och det var dags att hoppa i plurret. Vi har det ju så primitivt i vår stuga så vi har ingen dusch eller indraget vatten. Så enda sättet att hålla sig ren är att tvätta sig i sjön och jag är ju en badfreak så jag tycker bara det är mysigt att gå ner till sjön och tvåla in sig trots att det idag bara var 18, 5 grader i vattnet :)


Nu är vi på väg in till Hudiksvall för lite shopping. Idag skulle enligt tidningarna vara sämsta vädret och om det är så så kan vi nog överleva för det var lite mulet imorse men nu är det soligt och varmt igen!


Ikväll skall Vilja få simma efter båten igen och sen måste vi titta på Allsång på Skansen för ikväll är Toralf och en tjej till från glada hudikteatern med! Perra lekte med Toralf när de var små och när jag träffade Perra jobbade Toralf på Konsum i Enånger :) När de var på Cirkus och körde sin Elvis show var vi där och den var helt otroligt bra!! Vilka fantastiska människor både de som står på scen och de bakom scen!! Så jag vill varmt rekommendera allsång ikväll för det blir garanterat sevärt!


Må så gott!

 
 
Jessica & Vexa

Jessica & Vexa

28 juli 2009 18:37

Kaniner är ju bara SÅ roliga!
Härligt med ett lyckat spår - bara ut i the real life & köra på! Kommer att gå gôrfint!

http://wikstrand.bloggagratis.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

28 juli 2009 21:04

Förstår din frustation... när Vilja blir nästintill helt okontktbar med fokus bara på kaninen. Tycker nog att du skall försöka att fortsätta "trötta ut henne" genom att gå runt runt buren bara under tiden som du korrigerar henne.
När vi var på stadgeträning förra sommaren så gick kursledaren till höger och höll i kopplet om de som hade problem att släppa fokusen på kaninerna i buren och så kom det ett snärtryck... jag lovar det gav ganska snart bra resultat. Annars får ni väl komma ner till oss så kan vi köra "inte springa efter kaninträning" på Spillepengen där vi får skotträning på köpet oxå (det vimlar av vilda kaniner där)!

Vad roligt att spårningen gick kanoners... du har verkligen en allround duktig tjej!

Kramizar

Ps. Så rörande det var att höra & se Toralf & tjejen och inte minst killen som presenteerade dom!

http://wallander.blogg.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

28 juli 2009 22:38

Har det blivit värre efter ni tränat mer jakt?

Jag minns ett tillfälle på Nacka BK när Vilja låg lös i skuggan, och bort på andra planen sprang två harar, men hon brydde sig inte om dem så mycket. Hon låg kvar iaf. Men det var iof långt mellan henne och hararna.

kramis

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Pake

Pake

29 juli 2009 08:52

Det blir nog till att köpa en kanin. Jag såg också allsången. Killen som presenterade var imponerande.

http://juniocola.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

29 juli 2009 10:37

Härligt härligt med spåret!!! Jag tycker mina går mycket bättre på spår som legat längre, är det en färskare spår så har inte dofterna gått ner ordentligt i backen och de går högre med näsan och slår mer. Nu är det bara anmäla!! Ska jag tipsa om några ordinarie prov?? ha det kalas!!

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 31 oktober 2012 12:22

    Efter att ha varit Bloggplatsen trogen i många år har jag nu fått ett erbjudande om att blogga via Vimeddjur. Jag håller därför på och bygger upp min nya hemsida och blogg i Wordpress så hädanefter kan ni följa oss HÄR   Min gamla HOLMSTO...

Av Helena - 30 oktober 2012 16:44


STOPPSIGNAL PÅ VÄG EMOT MIG!  STOPPSIGNAL PÅ VÄG IFRÅN MIG   LYSTRA FÖRSÖKER FÅ MATTE ATT BLÅSA STOPPSIGNAL PÅ ALLA MÖJLIGA.....   ....OCH OMÖJLIGA SÄTT         ...

Av Helena - 30 oktober 2012 15:57


- Menar du verkligen RAKT fram?? - Ja jag menar RAKT fram!! - Menar du att jag ska springa IGENOM enbusken?? - Ja jag menar att du ska springa IGENOM enbusken!! - Men om det kommer ett träd ivägen då?? - Om det komme...

Av Helena - 28 oktober 2012 18:13


Så var då äntligen denna helgen över!!   Känns lite som en mental urladdning nu när det är klart. För även om jag har känt att jag KAN det här så visste man ju inte vad för frågor som skulle komma på det teoretiska provet och om man pga nervosite...

Av Helena - 23 oktober 2012 15:26

I helgen bar det av till Arboga för sektionskamp mellan flatklubbens sektioner Östra (vårt lag), Bergslagen och Gävle-Dala. Värmland hade tyvärr inte fullt lag så de hade lämnat WO.   Vi har haft en superrolig helg med trevligt umgänge även om ma...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards