HOLMSTORP

Direktlänk till inlägg 25 juli 2009

Yes, Vilja höll sig i skinnet idag!!

Av Helena - 25 juli 2009 20:09

Idag har jag & Vilja varit på Working Test i Kvinnersta i Örebro i FRK Bergslagens regi!


Målet för dagen uppfylldes = inga nollor och inte ens tillstymmelse till knallning!!


Min underbart gulliga man skjutsade oss och har servat, rastat hundar, fotograferat, mm under dagen så han får mer än gärna följa med fler gånger :) Kändes riktigt lyxigt att ha en egen sån där som de som tävlar med hästar brukar ha.... vi kom inte på vad det hette idag men typ hästskötare :)


Dessutom märktes det så väl på Vilja att hon kände sig mycket tryggare och lugnare när hon fick ligga i sin egen bilbur!


Vilja vann en fiin dummy!


73 av 100 poäng och en 6:e placering av över 20 ekipage i nybörjarklassen är väl inte så illa pinkat!!??


Dock lite svajigt fotgående då jag är osäker på henne och livrädd att jag skall tappa henne så när hon vill framåt så sänker jag tempot och håller tillbaks henne och det blir ett väldigt osäkert fotgående :) Så det är bara att fortsätta jobba på fotgående och stadga!!


Det var ingen vattenstation och apportkastaren gick tydligen sönder så det blev inga skott heller men det var vi ju inte alltför ledsna över, åtminstone inte jag men Vilja kanske var :)


DAGENS UPPLÄGG


DOLT LINJETAG

Man skulle dirigera hunden in mot en ”typ” vedhög som låg ganska nära. Vilja sprang ut klockrent och hämtade apporten men var så laddad (detta var vår första station) att hon sprang för att leta efter fler så jag fick vissla och då kom hon in direkt. Poäng: 14 av 20



Efter vår första ruta valde vi fel kö så det blev en lång väntan innan det var vår tur. Det blir ju en hel del väntan på WT men det är ju superbra träning och Vilja har varit jätteduktig och lugn i passiviteten hela dagen.




SÖK

När jag skickade ut Vilja på söket började hon med att tokrusa (efter att ha suttit och väntat i över en timme) utan att koppla på näsan. När hon kom utanför området kallade jag in henne och skickade om och då tog hon det lite lugnare och kopplade på näsan. Resultat 4 apporter på 4 minuter. Vilja har varit lös i magen och bajsat hela morgonen och precis innan söket hade hon bajsat ett helt löst lass men hon kunde ändå inte hålla sig riktigt utan hon var tvungen att sätta sig och bajsa med en apport i munnen – men hon släppte den inte :)

Poäng: 10 av 20


MARKERING: Markering kastades in bakom en gärdesgård. Här fick Vilja 1 poängs avdrag för att hon inte sprang raka vägen igenom gärdesgården utan gick runt (ca 2 meter) men hon satte dagens tidsrekord med 20,4 sekunder av de fyra minuter som de hade på sig!! 19 av 20 poäng.


DUBBELRUTA MED EN MINNESMARKERING/DIRIGERING OCH TVÅ ENKELMARKERINGAR:

En markering kastades och vi fick vända om och gå en bit till och där kastades två enkelmarkeringar på ett stort hygge upp i en backe med massor av ris och rishögar. Första spikade hon direkt men den andra så låste hon fast sig i fel område (en rishög för tidigt). Hon letade och letade men gick inte ut tillräckligt långt. Jag avvaktade länge nog men när hon hade mattats och var på väg från rishögen åt fel håll blåste jag stopp och skickade UT. Hon tog mina tecken direkt och hamnade i rätt rishög och när jag la på närsökssignalen fann hon apporten och det var i grevens tid så vi hann få in den. Jag tror att vi fick 13 poäng av 20 totalt på markeringarna.

När hon hade fått in båda markeringarna gick vi tillbaks till minnesmarkeringen och jag fick dirigera ut henne till den. Det gjorde hon jättesnyggt men så stannade hon och KISSADE på vägen in!! Hon hade ju fått fylla på rejält med vatten mellan stationerna och eftersom hon hade diarre fyllde vi på lite extra så hon kunde tydligen inte hålla sig :)

Poäng 17 av 20.



Det är bäst att hålla tunga rätt i mun tänker Vilja :)


Jag känner mig jättenöjd med min "lilla" tjej som trots att hon var dålig i magen genomförde dagens WT över förväntan!!


Ryegatesgänget väntar på prisutdelning


Vi vill såklart även gratulera våra Ryegateskompisar!!


Jessica & Vexa som vann elitklassen!!

Annika & Pingla som kom tvåa i unghundsklassen!

Ronja & Musse som på på delad åttonde plats i nybörjarklassen!


GRATTIS till er alla & TACK alla härliga vänner för en toppendag :)


Det tidigare utlovade bildreportaget från vår torsdag-fredag med familjen Löfgren får tyvärr utebli, av två anledningar. Den ena anledningen är att jag nu är så jättetrött att jag inte orkar skriva mer och sätta in bilder och den andra anledningen är att mina härliga bloggvänner redan har satt in bilder och bloggat om torsdagens och fredagens aktiviteter. Så istället för att jag skall skriva om det igen så tycker jag att ni skall kika in på deras bloggar, om ni inte redan har gjort det!! Familjen Löfgren, Karin & Wilma och Susanne & Pebbels. Och tack till er alla för några toppenhärliga dagar och tack för att ni finns och vill vara mina vänner!! Nej nu skall jag nog gå in och anmäla till Aros...för nästa gång vi träffas vill jag nog inte "bara" sitta i hejarklacken :)


KRAM till er alla!!



 
 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

25 juli 2009 21:10

Jag är så glad för din skull att det gick bra. Och jag tycker att det låter som om det inte bara var Viljas förtjänst att det gick bra. Det låter som att du gjorde ett riktigt kanonjobb som hundförare också, genom att läsa av henne. Strong gjort ändå att bajsa med apporten i mun :-)

Ha det så bra uppe i stugan!

Kram

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
lotta

lotta

25 juli 2009 21:19

grattis grattis från oss:)Å vad vi e stolta över er och över att vara ryegatare:)haha håller med Karin..impad över Viljas förmåga.KUL att no kommer till Västerås:):)

http://juniocola.bloggagratis.se

 
Ingen bild

lotta med Juni ,Cola o Tuvaluva

25 juli 2009 21:38

Du..kolla, verkar hur kul som helst ju:)
DU MÅSTE anmäla helt enkelt:)Det kommer bjudas på uppvisningar, rasparad, prova på agility, fiskdamm för hundar, korv och hamburgegrillning m.m
Kom och tävla både på förmiddagen och eftermiddagen, olika domare förmiddag och eftermiddag. På förmiddagen är det även KM för Västerås BK:s ekipage

Förmiddagen körs klasserna I/II/III/Elit.
Eftermiddagen körs klasserna I/II/III/Elit

Det kommer även bli lagtävling för dem som vill. Anmälan till lag görs på morgonen på plats. Ni som vill tävla lag ska ha ekipage i följande klasser.

Klasser I/II/III
Klasser I/II/Elit

kanske vore något med laglydnad..fast då får vi väl dra lott om vem som tävlar ettan:)

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

25 juli 2009 21:52

GRATTIS igen till en superbra genomförd WT!

Vilken duktig tjej som inte släppte apporten bär hon bajade :D

Gällande lagtävlingen som Lotta skrev om ovan så får Karin vara med och representera ettan, jag vill INTE vara den som kör laget i botten med mina usla poäng! :D

Kram vännen!!

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Irene

Irene

25 juli 2009 22:02

"Skit"kul! Duktiga ni är!
Kram Irene :o)

http://www.kooiker.zoomin.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

25 juli 2009 22:10

Undras vem som var mest nervös inför uppgifterna? Idag var det nog stackars Vilja... men Ni tillsammans fixade det hela KANONBRA. Bra jobbat tjejer!

Kramizar

http://wallander.blogg.se

 
Karin och wilma

Karin och wilma

25 juli 2009 22:26

Både fm och em. Ettan båda såklart. Fungerar det inte då så bajsar jag i ettan och satsar på tvåan:-) låter som en heldag med jippon. Kanske jag börjar att klicka in Peter så att han kan följa med utan att vara ett störningsmoment :-)

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Sussi

Sussi

25 juli 2009 22:38

Men det var ju jättebra.. Grattis!! :-)

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Annika o Diesel

Annika o Diesel

25 juli 2009 23:10

Tack för gratulationerna o ETT STORT GATTIS själv!! Jag sa ju att ni skulle fixa det!!!! Kul! Nu är det bara att köra på. Kramar Annika

http://www.annikashundar.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

25 juli 2009 23:15

Om det ändå hade hade varit så väl att FM hade varit i slutet av aug... nej det är redan i början, närmare bestämt helgen 8-9:e. Vi tränar på lite till så får vi se hur långt det räcker... kul skall det bli i vilket fall som helst.

http://wallander.blogg.se

 
Jo-Jo & Leya

Jo-Jo & Leya

25 juli 2009 23:24

Massor med Grattis från oss!! Bra jobbat, tycker det låter skitsvårt :) Hoppas vi ses snart! Kram från oss

http://www.leyas.se

 
lotta  med Juni ,Cola o Tuvaluva

lotta med Juni ,Cola o Tuvaluva

25 juli 2009 23:25

nej, det vart inte värre(mitt dumma knä)det var bättre redan på morgonen när jag vaknade ..tycker aldrig att det blir sämre av att röra sig/anstränga sig...det liksom bara kommer ändå..då o då på olika ställen..å det flyttar på sig hela tiden..:/(palindrom reumatism)så du får gärna släpa ut mig igen:)Ska bli kul att ses så snart igen:)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
Jessica Holmström

Jessica Holmström

25 juli 2009 23:52

Stort grattis igen till dagens fina resultat. Kanon bra jobbat :).

http://www.skeppartorps.se

 
Jessica & Vexa

Jessica & Vexa

26 juli 2009 10:03

Grattis till er oxå å den största vinsten va väl ändå att matte var Såååå nöjd med sin hund efter dagens slut!

De är en härlig känsla!

http://wikstrand.bloggagratis.se

 
Sinna

Sinna

26 juli 2009 12:57

STORT GRATTIS!! BRA jobbat!!
Kram Sinna

http://drevteamets.se

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

26 juli 2009 16:32

Jo det vore himla kul. Jag håller på att överlägga med mig själv eftersom jag kommer att gå kurser för Canis i höst etc. Tror du det krisar att anmäla sig?

http://karinochwilma.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 31 oktober 2012 12:22

    Efter att ha varit Bloggplatsen trogen i många år har jag nu fått ett erbjudande om att blogga via Vimeddjur. Jag håller därför på och bygger upp min nya hemsida och blogg i Wordpress så hädanefter kan ni följa oss HÄR   Min gamla HOLMSTO...

Av Helena - 30 oktober 2012 16:44


STOPPSIGNAL PÅ VÄG EMOT MIG!  STOPPSIGNAL PÅ VÄG IFRÅN MIG   LYSTRA FÖRSÖKER FÅ MATTE ATT BLÅSA STOPPSIGNAL PÅ ALLA MÖJLIGA.....   ....OCH OMÖJLIGA SÄTT         ...

Av Helena - 30 oktober 2012 15:57


- Menar du verkligen RAKT fram?? - Ja jag menar RAKT fram!! - Menar du att jag ska springa IGENOM enbusken?? - Ja jag menar att du ska springa IGENOM enbusken!! - Men om det kommer ett träd ivägen då?? - Om det komme...

Av Helena - 28 oktober 2012 18:13


Så var då äntligen denna helgen över!!   Känns lite som en mental urladdning nu när det är klart. För även om jag har känt att jag KAN det här så visste man ju inte vad för frågor som skulle komma på det teoretiska provet och om man pga nervosite...

Av Helena - 23 oktober 2012 15:26

I helgen bar det av till Arboga för sektionskamp mellan flatklubbens sektioner Östra (vårt lag), Bergslagen och Gävle-Dala. Värmland hade tyvärr inte fullt lag så de hade lämnat WO.   Vi har haft en superrolig helg med trevligt umgänge även om ma...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards