HOLMSTORP

Direktlänk till inlägg 22 juli 2009

Promenad med Monica & Ayla och pangande på Danmarks ängar!

Av Helena - 22 juli 2009 21:10

Idag åkte vi med Monica & Ayla till Velamsund för att äta lunch och gå prommis. Jag åt en god fisksoppa och Monica tog en spagetti carbonara. Sen gick vi en promenad runt i Velam. Det var soligt och fint och jättemysigt att gå runt alla får- och hästhagar. Både Vilja och Ayla var väldigt intresserade av fåren och Vilja duttade pannan mot elstängslet så hon skrek till :( Men hon såg mest ut som om hon trodde det var nåt på marken som hade gjort henne illa...verkade inte alls sammankoppla det med stängslet men hon klarade sig iallafall från att få fler stötar.


 


När jag kom hem var det fortfarande fint och soligt så jag la mig en stund i solstolen och doppade mig i poolen innan Perra och jag åkte till Gustavsberg och hämtade markisen som vi beställt. Jag har haft en konstig magknip i magen idag också till och från hela dan och jag vet inte alls vad det kan vara. Känns inte som magsjuka och inte heller som typ ont i livmodern...utan mer liksom som molande mitt i magen! Och vi som skall vara här hela blogg gänget imorgon...jag vill verkligen inte ställa in och jag hoppas att alla vill komma iallafall för jag tror verkligen inte det är smittsamt!


Nu ikväll gick Perra jag och "hör och häpna" ELIAS till Danmarks ängar för att träna stadga vid skott. Elias blev lite nostalgisk när vi passerade hans mulleplats där de höll till när han gick på dagis och han var tvungen att klättra upp på den jättehöga stenen som han mindes att de alltid klättrade på. Nu var den ju inte direkt jättestor längre och han kunde i stort sett bara kliva upp på den med sina långa ben :)


 


Jag gick bakom Perra & Elias hela vägen till ängarna med Vilja vid min sida. Hon gick jättefint trots att det drog väldigt mycket att husse gick där framme med pangaren och apportväskan :) Men när han vek av mot ängarna och hon inte kunde se honom längre kunde hon inte hålla sig utan var bara tvungen pch springa fram och kolla vart han tog vägen innan hon kom tillbaks till mig igen! Morr det är ju precis det jag är rädd för på lördag att hon skall sköta sig nästan ända fram till stationen men inte kunna hålla sig sista biten!


Sen gick Perra ca 10 meter framför oss på ängarna (det var jättehögt gräs på halva ängen så där såg Vilja inte så mycket) och när han pangade stannade jag och satte ner Vilja innan han kastade två dummis åt olika håll. Sen fick Perra plocka upp dem och så fortsatte vi likadant hela ängen. Vilja skötte sig jättebra de första fyra-fem skotten men sen råkade ett skott brinna av precis då vi hoppade över bäcken och då hamnade hon någon meter framför mig så då stack hon iväg på skottet :(

Som tur var hade Perra inte hunnit kasta nån så hon fick ingen utdelning men iallafall - jag vill inte att hon skall knalla ens en enda gång!! Vi sköt ca 3 skott till efter det och då satt hon kvar :)


Meningen var ju att Vilja inte skulle få hämta en enda dummi men mitt på ängarna tappade vi bort båda dummisarna i det höga gräset så för att vi skulle kunna fortsätta (eftersom vi bara hade två dummisar med oss) var vi tvungna att be Vilja om hjälp och den första fick hon i näsan på en gång men den andra hittade hon inte trots flera försök och jag ville inte pressa henne på den (eftersom hon egentligen inte skulle hämta alls) så vi fortsatte med bara en dummi ;)


Det var en underbart härlig sommarkväll och vädret har varit mycket bättre än vad de har lovat idag! Vi får hoppas att det håller i sig imorgon också när vi skall vara här och grilla med familjen Löfgren som kommer ner från Dalarna och med Karin & Wilma och Susanne & Pebbels med familj.


Må så gott!


Kram!


 
 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

22 juli 2009 21:52

Jaha, nu hann du skriva en massa text innan jag var klar med min kommentar :-) Vi ses i morgon.

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

22 juli 2009 23:42

Nu är vi hemma från Kolmården. Det var alldeles fantastiskt att klappa varg!

En liten logistikfråga bara; visst hinner jag hem innan vi grillar? Jag måste nog ta en dusch (å hämta familjen för de hänger inte med o tränar) :)

Hoppas att du mår bra i magen nu, och känns det inte bra imorgon så ses vi en annan gång!

Stor krya på dig kram!

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

22 juli 2009 23:52

Hur är det med magen, tror du att du orkar följa med i morgon? Om du känner dig dålig så kan du väl ringa på morgonen, annars ses vi hos dig kl 12.

kram

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

23 juli 2009 08:28

Nä, inget magknip, det låter inte bra!! Hoppas du mår bättre ;-)Vad kul med besök av härliga familjen Löfgren avis!! Tänk att jag måste jobba *suck*

http://www.ryegates.se

 
Jessica & Vexa

Jessica & Vexa

23 juli 2009 16:48

Vilja på rymmen? Inte likt...
Hoppas att du mår bättre när ni får fin besök & en trevlig kväll!

Pussa lite på Cola från Vexa;)

http://wikstrand.bloggagratis.se

 
Elenor och Zidane

Elenor och Zidane

23 juli 2009 19:13

Hoppas du mår bättre i morgon så ni kan genomföra det ni ålanerat. Kul att sonen bara kunde "kliva" upp på stora stenen nu. Nostalgi är härligt!!!

http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

23 juli 2009 20:21

Hoppas att ni haft en toppeneftermiddag och att grillkvällen blir god, trevlig & lång, kan ju knappast bli annat med så trevliga vänner!

Kramizar på er alla!

http://wallander.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 31 oktober 2012 12:22

    Efter att ha varit Bloggplatsen trogen i många år har jag nu fått ett erbjudande om att blogga via Vimeddjur. Jag håller därför på och bygger upp min nya hemsida och blogg i Wordpress så hädanefter kan ni följa oss HÄR   Min gamla HOLMSTO...

Av Helena - 30 oktober 2012 16:44


STOPPSIGNAL PÅ VÄG EMOT MIG!  STOPPSIGNAL PÅ VÄG IFRÅN MIG   LYSTRA FÖRSÖKER FÅ MATTE ATT BLÅSA STOPPSIGNAL PÅ ALLA MÖJLIGA.....   ....OCH OMÖJLIGA SÄTT         ...

Av Helena - 30 oktober 2012 15:57


- Menar du verkligen RAKT fram?? - Ja jag menar RAKT fram!! - Menar du att jag ska springa IGENOM enbusken?? - Ja jag menar att du ska springa IGENOM enbusken!! - Men om det kommer ett träd ivägen då?? - Om det komme...

Av Helena - 28 oktober 2012 18:13


Så var då äntligen denna helgen över!!   Känns lite som en mental urladdning nu när det är klart. För även om jag har känt att jag KAN det här så visste man ju inte vad för frågor som skulle komma på det teoretiska provet och om man pga nervosite...

Av Helena - 23 oktober 2012 15:26

I helgen bar det av till Arboga för sektionskamp mellan flatklubbens sektioner Östra (vårt lag), Bergslagen och Gävle-Dala. Värmland hade tyvärr inte fullt lag så de hade lämnat WO.   Vi har haft en superrolig helg med trevligt umgänge även om ma...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards