HOLMSTORP

Direktlänk till inlägg 13 juli 2009

Vattenapportering och skott

Av Helena - 13 juli 2009 12:15

Nu på förmiddagen har vi varit i skogen, nere vid sjön och tränat vattenapportering med skott. Karin kom utan hund och hjälpte mig att panga och kasta, TACK snälla för hjälpen! Hon ville även höra hur högt apportkastaren låter innan hon tar med Wilma. Susanne och Pebbels var en liten bit bort i skogen och lekte under tiden för att Susanne ville se hur Pebbels reagerade på skotten. Vi hade telefonkontakt med Susanne och Pebbels reagerade men visade ingen kvarstående rädsla mellan de 4 skott som vi sköt. Det kom några damer med hundar i skogen och de tyckte det var väldigt otäckt att det small i skogen (tanterna alltså inte hundarna) men när Susanne sa att vi tränade hund blev de lugnade! De trodde kanske att det var skottlossning i vår skog mitt på ljusa dan :)


Vi började med att Karin sköt iväg dummin med apportkastaren rakt över sjön så den hamnade på andra sidan (på land). Tyvärr missade Vilja denna helt då hon hade vänt huvudet åt andra hållet. Karin kastade i en dummi som Vilja fick hämta och sen sköt hon ett till skott ut över sjön och så försökte jag dirigera Vilja över till andra sidan men det blev alldeles för svårt. Hon simmade ut i den riktning jag pekade men stannade och började söka i vattnet alldeles för tidigt och jag insåg att jag aldrig skulle få upp henne på andra sidan, på ett bra sätt.


Jag la sedan en dummi en bit bort på land och Karin sköt ett skott och kastade en dummi i vattnet. Vilja satt väldigt fast och fint även på detta skott och när jag vände upp mot land så följde hon med och kunde släppa vattenmarkeringen, med viss tvekan. Sprang i full fart ut och hämtade in dirigeringen på land och var tillbaks till mig lika snabbt. Vi vände och gick mot vattnet och när vi var nästan framme vid vattnet och jag skulle sätta ner henne så drog hon iväg och hoppade i vattnet innan jag hann reagera...j-vla skiit!! Som tur var så hittade hon inte dummin på vattnet direkt och jag kunde få tillbaks henne upp på land :) Här skulle man såklart haft en annan hund som fått hämta in den dummin istället men det hade vi ju inte idag så när hon satt lugnt och fint vid min sida fick hon klartecken att hämta in den.


Jag placerade ut två dummis på land och Karin pangade ut mot sjön och kastade i en stor sten som Vilja fick markera innan vi vände upp och hon fick hämta en på land. Vi gick sen fot ner mot vattnet, vände upp mot land igen och hon fick hämta nr 2 på land och sen gick vi mot vattnet igen och sen avslutade vi där. Vilja funderade länge över om vi verkligen skulle lämna den där sista vattenmarkeringen (stenen) och JA det skulle vi :)


Vi avslutade med att gå runt sjön för att leta efter min dummi till apportkastaren. När vi närmade oss nedslagsplatsen sa jag sök till Vilja samtidigt som vi alla fortsatte att gå i samma riktning och leta efter dummin. Pebbels sprang runt Vilja när hon sökte och Vilja var jätteduktig och sökte på utan att börja leka med Pebbels och det gav till sist utdelning! Vilja var såklart den som hittade dummin :)


På väg tillbaka kastade jag iväg en boll till Vilja som hon inte såg så jag dirigerade ut henne, blåste stopp, skickade till vänster, blåste stopp igen och blåste närsökssignalen!! Hon tog mina tecken klockrent och när hon dippade ner näsan på närsökssignalen hittade hon bollen direkt!!! Hon har blivit såå himla duktig på att ta mina tecken på land men på vattnet har vi ”a long way to go!!


Ha det gott govänner!!

 
ANNONS
 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

13 juli 2009 12:36

Vilja (o du) är jätteduktiga. Man såg verkligen hur hon lyssnade till dig och att hon var så fokuserad. Tack för idag o trevlig resa :)

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Karin och wilma

Karin och wilma

13 juli 2009 13:51

Det var kul. Det kommer att ta tid att skotträna Wilma. Men jag hänger gärna med och är apportskjutare fler gånger. Jag lär mig mycket fast jag inte har hund med mig. Sen hänger jag och wilmenlund gärna med om ni ska jakttäna utan skott. Jag ska träna lite mer passivitet först.

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Jessica & Vexa

Jessica & Vexa

13 juli 2009 20:37

Hej!

Kul att vi ses den 25:e! Roligt med så många Ryegates hundar överhuvudtaget:)

De som är tråkigt är ju just de på vattnet...man kan inte göra så mkt åt de, eller man hinner inte...*suck*

Men i övrigt var de ett väldigt roligt samt nyttigt pass ni hade:)
Kramen

http://wikstrand.bloggagratis.se

 
lOTTA

lOTTA

13 juli 2009 22:15

VAD KUL ATT LÄSA OM HUR NI GÖR:)SÅ KUL NÄR MAN E ETT GÄNG SÅDÄR:):)

http://juniocola.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

13 juli 2009 22:54

Bra träning! Men såååå typiskt Vilja att drog en gång, hon är helt otrolig och kan lura vem som helst...

http://www.ryegates.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

13 juli 2009 22:54

Vad har du för apportkastare, hur långt kan dummien gå iväg med den?

Vad härligt att Vilja lyssnar & tar dina tecken så bra på land nu och jag lovar det gör hon snart på vattnet oxå.

Lova att ha en härlig resa nu.

Kramizar

http://wallander.blogg.se

 
Elenor och Zidane

Elenor och Zidane

15 juli 2009 10:59

Tänk vilken vän som kommer utan hund och hjälper dig panga och kasta. Så snällt och det hjälper ju en massa i ens träning. Skönt att skotten gick bra för Pebbels med.

http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 31 oktober 2012 12:22

    Efter att ha varit Bloggplatsen trogen i många år har jag nu fått ett erbjudande om att blogga via Vimeddjur. Jag håller därför på och bygger upp min nya hemsida och blogg i Wordpress så hädanefter kan ni följa oss HÄR   Min gamla HOLMSTO...

Av Helena - 30 oktober 2012 16:44


STOPPSIGNAL PÅ VÄG EMOT MIG!  STOPPSIGNAL PÅ VÄG IFRÅN MIG   LYSTRA FÖRSÖKER FÅ MATTE ATT BLÅSA STOPPSIGNAL PÅ ALLA MÖJLIGA.....   ....OCH OMÖJLIGA SÄTT         ...

Av Helena - 30 oktober 2012 15:57


- Menar du verkligen RAKT fram?? - Ja jag menar RAKT fram!! - Menar du att jag ska springa IGENOM enbusken?? - Ja jag menar att du ska springa IGENOM enbusken!! - Men om det kommer ett träd ivägen då?? - Om det komme...

Av Helena - 28 oktober 2012 18:13


Så var då äntligen denna helgen över!!   Känns lite som en mental urladdning nu när det är klart. För även om jag har känt att jag KAN det här så visste man ju inte vad för frågor som skulle komma på det teoretiska provet och om man pga nervosite...

Av Helena - 23 oktober 2012 15:26

I helgen bar det av till Arboga för sektionskamp mellan flatklubbens sektioner Östra (vårt lag), Bergslagen och Gävle-Dala. Värmland hade tyvärr inte fullt lag så de hade lämnat WO.   Vi har haft en superrolig helg med trevligt umgänge även om ma...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ HOLMSTORP med Blogkeen
Följ HOLMSTORP med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se