HOLMSTORP

Alla inlägg under juni 2009

Av Helena - 22 juni 2009 22:22

Hela dan idag har det känts som om sommaren kommit tillbaks på allvar så ikväll när Vilja & jag åkte iväg till klubben satte jag på henne kylhalsband och själv tog jag halvkorta byxor och min ärmlösa "äkta" fjällräven skjorta från Kina. Men inte hade jag planerat att vi skulle träna i 3 timmar och att solen skulle gå ner efter ca 1 timmes träning så jisses vad jag fryser nu!!


Vi har såklart inte tränat i tre timmar men jag träffade Ute (som jag tränat jakt med tidigare) och vi pratade bort en stund, sen hjälpte Karin, jag och Susanne varann i olika moment och när vi äntligen gick till parkeringen efter drygt två timmars träning och prat kunde jag, Karin och Susanne inte sluta prata så vi stod på parkeringen hur länge som helst. Vilja till och med somnade med ansiktet intryckt i bakrutan på Karins bil för att verkligen visa hur urless hon var på att sitta i bilen och vänta på att vi skulle sluta prata och masa oss hemåt nån gång :-)  


Och så till träningen.

Jag började köra fritt följ och det är så himla kul att det börjar funka sååå bra. Hon är med mig i alla tempoväxlingar och är verkligen på hugget med fullt fokus och ögonkontakt! 

rutan börjar hon få in att hon skall springa in och stanna i mitten men direkt som jag berömmer henne börjar hon gå emot mig så vi måste träna in bättre stadga i stäendet. 

Hopp över hinder funkar också bra nu hon hoppar ut på kommando utan att tveka så som hon gjorde förut och hoppar tillräckligt långt ut och sätter sig bra på kommando. Idag såg ingångarna bättre ut också.

I apporteringen har hon fortfarande alldeles för löst grepp så att apporten halkar omkring i munnen på henne så idag fick Karin stå med apportbocken mellan knäna och köra lite kniiiiipövningar :-) Så Vilja blev liksom tvungen att dra loss apporten med kraft och det funkade faktiskt (tack Gunilla). Hon höll den i ett fastare grepp hela vägen till mig.....såg ut som om hon tänkte att det är bäst att hålla i så inte Karin kommer och tar tillbaks den. När jag försöker kampa med henne blir hon så tveksam till att kampa om apporten så det verkar funka bättre om hon får kampa med någon annan och kämpa för att kunna hämta in apporten till matte! Tack för hjälpen Karin......lite synd bara att vi inte hade nån kamera idag :-)

Inkallning med ställande körde vi med matskål bakom Karin men på första försöket tog hon för många steg så då gjorde vi om och då blev det bra. Körde efter det en gång utan matskål och det börjar iallafall funka bättre. 


Vi avslutade med en platsliggning i tre minuter med dold förare. Vi blev 5 hundar till platsliggningen och Vilja låg väldigt still en lång stund men bytte höft en gång för att sedan ligga väldigt stilla igen. Jag lämnade bollen bakom planket som hon fick hämta som belöning efteråt! Det funkar bra tycker jag....hon ligger väldigt stilla med full förväntan :-) 


Jag har blivit uppsagd från jobbet idag pga att vi inte fått tillräckligt med uppdrag. Jag kan ju inte påstå att det var oväntat men vi trodde nog att det skulle vända för det har det alltid gjort förut när det varit lite krisigt. Det känns både tråkigt och samtidigt som ett sätt att komma vidare och göra något annat. Jag har jobbat på samma lilla företag i snart 10 år och det är nog ändå dags att flytta på sig. Jag vet inte om jag vill jobba inom samma branch längre eller om jag skall ta det som ett tillfälle att göra något helt annat. Så i bilen på väg hem spånade jag och Karin hej vilt om vår verksamhet som vi skall starta tillsammans..........jag säger bara att vi har vilda planer och att det har med hunderiet att göra! Mer säger jag inte ikväll :-)


Gonatt! 

Av Helena - 21 juni 2009 21:04

Idag körde jag ungefär samma övning som jag gjordEmed tennisbollarna igår fast idag tog jag fram dummys istället. Hon blir mer taggad av dummys än av tennisbolar och har lite svårare att lyssna på mig. Vi fick göra om några gånger då hon inte gick rakt ut på linjetaget utan envisades med att hämta störningen först men när hon förstod att det inte blev så bra gjorde hon till sist som jag ville :-) Idag kunde jag till och med stoppa henne när hon var bara någon meter från en dummy på linjetaget (som jag hade dirigerat henne till) och dirigera henne till vänster istället. Det var nog första gången jag har fått henne att lyssna när hon varit så nära en dummy som hon har varit helt inställd på att plocka upp. Hon brukar vara lite Alfons då och tänka att jaja matte jag skall lyssna på dig ......jag skall bara.....hämta den här först. Så trots några små missar var jag nöjd när vi var klara! Och publiken (några av de vuxna och ungdomar som vi umgåtts med under helgen) tyckte hon var jätteduktig och väldigt effektiv!


Sen körde vi lite lydnad också. 

Rutan: Hon börjar bli riktigt duktig på rutan nu. Jag har haft en ruta som jag har flyttat runt lite på gräsmattan under helgen och sen har jag bara frågat henne "var är rutan" när vi gått över gräsmattan och de flesta gångerna har hon sprungit direkt in och ställt sig i rutan så jag tror hon har fattat vad som är rutan :-) Någon gång har hon stannat vid en kon men sedan kommit på att hon skall gå mer in mot mitten - helt av sig själv! Körde även några raka/riktiga skick och hon har full fart fram mot mitten på rutan och stannar riktigt bra på kommando. Vi körde med matskål bakom också och då har hon sån fart att stoppsträckan blir längre så då får jag vråla stå mycket tidigare men hon fixade det ganska bra idag. 

Inkallning med ställande: Idag körde vi bara två gånger. Första gången med matskål bakom = stannade snabbt. Andra gången utan matskål och hon stannade snabbt då också så då fick hon belöningen av mig. Så det är nog så jag skall göra  - varannan gång med belöning bakom och varannan hos mig  och sen kan man kanske börja flytta  externbelöningen när hon stannar snabbt varje gång.


När vi kom hem körde vi hopp över hinder. Hon hoppade ut tillräckligt långt och satte sig på kommando. Bra tillbakahopp men ingången fanns mer att önska men efter två repetitioner rättade hon till sig även här. Sen var jag dum och kastade en godis över huvudet på henne på uthoppet för att ytterligare öka dragningen framåt (trots att hon hoppade tillräckligt långt ut) men efter det hoppade hon över hindret och sen tittade hon framåt för att se var godisen (som hon trodde skulle komma) landade så då var det segt att få henne att sätta sig ner vänd mot mig. Hon såg så rolig ut när hon stod där och spetsade öronen för att inte missa var godisen landade, så jag fick mig ett gott skratt iallafall!


När vi kom hem fick Perra och jag ett ryck i trädgården......jisses vad det har växt i vår trädgård!! Vi har jobbat och haft annat för oss så vi har inte hunnit ägna vår trädgård någon tid alls på några veckor. Perra klippte gräset på framsidan förra veckan men tog inte kanterna mot rabatter och hann inte med baksidan där vi bara har en liten remsa! Så nu har vi klippt och rensat i rabatter, sopat och fixat både på baksidan och framsidan, så vi blev helt slut - men fint blev det!


Och imorgon är det jobb igen!


Ha det gott!  

Av Helena - 21 juni 2009 09:46

...och nästan klarblå himmel. Fåglarna kvittrar och en del av "gänget" sover fortfarande. Nu blir det frukost och sen blir det en dag med sol och bad innan vi beger oss hemåt. Hade inte haft nåt emot att ha semester nu om/när det fina vädret kommer. Men vi ska jobba två veckor till så vi får hoppas att vädret hinner "värma upp sig" tills dess. Vi har inte så mycket inplanerat mer än Gothia, någon vecka på landet och så har vi några besök och en tur till Åland med goda vänner att se fram emot. Jag håller på och kollar efter sistaminuten resor för när Linn och Perra åker till Gothia tänker Elias och jag inte följa med till Götet utan vi vill åka iväg på nåt annat i år. Vi får väl se hur det blir!


Ha det bäst och till sist önskar vi en riktigt härlig solig och varm sommar till oss alla semesterfirare!!

Av Helena - 20 juni 2009 17:02


Hos min syster här i Mariefred har de en jättestor och bra gräsmatta/apellplan på tomten!


Så på eftermiddagen fick Perra hjälpa till och vara matskålsvakt så jag kunde träna inkallning med ställande. Just nu är detta det svåraste momentet för oss. Det är precis som om det är matskålen bakom henne som är signalen att det kommer komma ett stå. Detta trots att jag har varvat olika sätt, med matskål, med target, att hon skall bjuda ställanden spontant under baklängesmarch och att hon skall stanna snabbt på kommando vid baklängemarch. Jag har även testat att träna hopp-stå för att få in snabba stopp med båda framtassarna i backen. Men när jag inte har någon matskål bakom henne verkar hon inte fatta att hon skall stanna. Idag när vi hade matkål stannade hon snabbt och bra på första och egentligen (så skall jag göra nästa gång) skulle jag ha kört gång nummer två utan matskål bakom för på nästa stopp saktar hon in och stannar gärna innan kommando så då får vi göra om. Kallade in henne helt och gjorde en gång då det blev bra med explosiv start, snabb inbromsning och snabb start in hela vägen = skickade henne till matskålen.


Nästa gång skall jag bara köra en repetition med matskål och sedan utan så får vi se om det funkar bättre :-)


Körde två apporteringar som blev bra och två skick på rutan som blev halvbra (började nog bli trött).


Sen har vi kört samma tennisbollsövning som häromdan och idag var hon jätteduktig. Raka fina linjetag. Stannade snabbt och satte sig på stoppsignalen och sprang rakt och fint till vänster på tecken!! Duktig tjej :-) Idag kunde jag hejda henne och ta tillbaks henne när hon tänkte snedda och ta störningen. Inte heller bytte hon boll idag men istället lyckades hon med konststycket att få in två tennisbollar i munnen samtidigt :-) Har läst att det finns en hund som har rekord på att ha många tennisbollar i munnen samtidigt men minns inte hur många det var?!


Är det någon annan som vet vad rekordet är?

Kram

Av Helena - 20 juni 2009 15:52

Eftersom det blev lite tokigt förra gången när jag och Karin spårade ville jag lägga ett "vanligt" anlagsspår till Vilja innan fredagens prov.


Så idag på förmiddagen la Perra och Pasi ut ett spår på dryga 600 meter, fyra vinklar i varierande terräng, mossa, ris, vatten, granskog och genom rishögar. Spåret fick ligga i 2 timmar.


Först när jag släppte på Vilja tog hon upp ett annat spår direkt i början som hon tänkte följa. Eftersom det var precis i början tog jag tillbaka henne och vi började om (rätt eller fel?).


Den här gången gick hon i rätt spår men vindade lite och gick fram och tillbaka någon meter vid sidan om spåret men jag tror vinden låg på. När hon verkar osäker stannar jag till lite och låter henne fundera ut hur spåret går. Jag är inte så van att läsa henne eftersom vi inte har spårat så mycket förut men jag tycker att jag börjar kunna se när hon blir osäker och att hon hittar rätt själv om hon bara tar det lugnt.


Efter lite rigning i början av spåret tuffade hon sedan på i bra tempo och gick klockrent i spåret och tog alla vinklarna och bloduppehållet fint.


Vilja med sin "skatt" som numera är ett minne blott - allt som återstår är en tunn benpipa.


För övrigt har vi tränat lite rutan idag och det gjorde hon jättebra från alla håll :-)


Sen har dagen mest ägnats åt sol och bad eftersom solen har behagat att lysa på oss. Åtminstone fram till nu för nu blev det lite kallare vindar och molnigt.


God fortsättning på midsommarhelgen kära vänner!

Av Helena - 19 juni 2009 21:05


Pasi laddar.......



....satsar....


....och hoppar!!



Byter teknik....



...och satsar!! Jag kan avslöja att inget av dessa försök fungerade :-)


Yes....nu var den stilla i 4 sekunder iallafall!


Sen blev det lite kubb före maten!

Av Helena - 19 juni 2009 17:21






....och nu kom solen igen så nu blir det bad!!

Av Helena - 19 juni 2009 16:04



Midsommar 2009 på Kalkudden

 


När vi kom ut sken solen och vi kunde äta vår sill på altanen i strälande sol!


 

Efter maten invigde grabbarna bananen.


 

Innan vi gick en promenad ner till festplatsen.


 

Halta Lotta som har tuggat sönder tassen igen......en barnsocka var det enda som gick att få tag i på midsommaraftonen (bara Rusta som var öppet) 



Vilja fick bada så då var hon nöjd.


 

Och tji fick jag som sa att banen var för stora för att dansa små grodorna. Grabbarna dansade järnet......



 


Ej öron, ej öron.....


Ej svansar hava de!! 


 

Pudeln tyckte det var lite jobbigt att gå hela vägen så hem blev hon buren. Hon såg lite ynklig ut och skulle gärna vilja ha bandage på det andra benet också.


 


Hennes favoritmorbror bytte av husse och bar henne hala vägen hem.  


 

Hon ordagrant hände i famnen på honom! 



Nu är vi tillbaks i stugan och skall fika (Freddans goda sommartårta) och äta jordgubbar.


Och nu kom regnet :-) 



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8
9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards