HOLMSTORP

Direktlänk till inlägg 14 juni 2009

Nu har jag slängt ut gubben i regnet!!

Av Helena - 14 juni 2009 19:25

Idag har det regnat från morgon till kväll!


Så på förmiddagen tränade Vilja och jag en hel del inne. Vi tränade klossen för att bättra på positionerna. Vi började med vår Ikeapall och tog sedan musmattan. Med pallen är hon riktigt duktig på att kontrollera bakdelen även om hon till och från blir lite ivrig så hon nästan ramlar ner från pallen men hon flyttar verkligen bakbenen runt runt och står still med frambenen på pallen. Elias trodde vi övade cirkuskonster :-) Men när jag minskade till musmattan hade hon till en början svårt att förstå att hon skulle flytta bakbenen men efter ett tag gick det ganska bra. Sen körde vi Fritt följ fram och tillbaks med vändningar och halter framför spegeln så jag kan se hur hon går utan att titta på henne :-) Hon var heltaggad och brydde sig inte alls om att det var fullt med folk i köket som åt frukost och snackade. Hon hade fullt fokus! Vi körde lite fjärrdirigering och att hon skall hålla vittringsapporten utan att tugga och kunna ta upp den från marken utan att tugga. Hon håller lite hårdare nu men jag skulle vilja ha ännu fastare grepp. Vi tränade på att hon inte skulle släppa bara jag håller händerna under och idag klarade hon att jag la en korvbit på nosen när hon höll pinnen i munnen - utan att släppa!! När hon skulle ta pinnen från golvet blev det lite tugg de två första gångerna men sen tog hon den fint utan att tugga :-)


Sen testade jag ett sätt som Jessica har kört med Gnista där hon lägger vittringsapporten under en filt så Gnista får leta efter den. Vilja nosade runt ovanpå filten och kände var pinnen låg och då tog hon tag i pinnen genom filten och kom med hela filten till mig.............så då fick vi oss ett gott skratt som vanligt när Vilja är i farten. Hon blir så taggad när jag tränar med henne inne så när jag slutade sprang hon och ställde sig på targeten som låg kvar på golvet. När det sen inte hände något tog hon med sig targeten och sprang runt och letade efter mig :-) Hon är så söt och träningsvillig min tjej!


På promenaden tränade vi lite med kottar och det gick bra de första gångerna men sen tröttnade hon och hade ingen lust att leta efter kotten längre så då slutade vi. Sen blev det ingen mer träning på promenaden för jag fick bära pudeln nästan hela vägen eftersom hon inte tyckte det var skönt att gå på trampdynan ännu. Jag tyckte det såg fint ut och tog inte på bandage och tossa när vi gick ut men det skulle jag tydligen ha gjort för nu fick jag bära henne :-) Hon väger ju inte så mycket men att gå en lång skogspromenad i ösregn och bära 6,5 kg är inte så kul.


I helgen har vi försökt ta tag i ett problem som vi har med att hundarna skäller så förskräckligt när det ringer på dörren. Vår förra flatte Milla sa inte ett ljud när det ringde på dörren och sen när vi fick Tina så skällde hon och vi tänkte - småhundar! Men sen när Vilja kom för tre år sedan så lärde ju Tina upp henne och sen har det bara blivit värre och värre. Och jag blir galen! Jag tycker det är ok om de ger till ett skall och talar om att det kommer någon men sen ska de tystna men våra hundar skäller och rusar till dörren och slutar inte skälla förrän de ser vem det är. Så nu har vi tränat på det så våra grannar tror väl att jag har slängt ut Perra eftersom han springer ute i regnet och ringer på dörrarna både i tvättstugan och på framsidan utan att någon kommer och öppnar!! Och jag står inne med klicker och godis och efter bara två träningspass märks det stor skillnad till och med på pudeln!! De skäller de två första gångerna det ringer på dörren men de skäller färre gånger och tredje gången skäller de inte alls utan springer efter mig och vill ha godis. Så vi skall köra några såna här träningspass om dagen i en vecka nu så får vi se om det ger resultat. Så nu är det nog dags att slänga ut gubben i regnet igen :-)


Kram på er!


Ps Här kommer en liten film från gårdagens övningar Ds 


 
ANNONS
 
Pebbels

Pebbels

14 juni 2009 20:21

Ser fint ut på filmen, det där ska jag också prova. Och väldigt smart att träna fritt följ framför spegeln! Du är så påhittig :)
Har du något tips till mig gällande apportbocken? Pebbels rullar runt den i munnen och släpper den väldigt snabbt fortfarande.
Ska du till Nacka imorgon kväll?

Kram

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

14 juni 2009 22:08

Jag stannar i Sandviken till tisdag förmiddag.

Det har varit en intensiv helg. Jag är dödstrött. Man blir ju slut av att vara så nerkyld och försöka att hålla ångan upp i regnet.

Kan inte säga att jag känner mig som världens bästa hundtränare just nu. Berättar mer sen.

kram

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Gunilla & Asta

Gunilla & Asta

15 juni 2009 18:46

Duktiga ni är som tränar inne :D Det där med att köra just vittringsapportering inne det funkar inte för oss. Asta blir så ivrig att hon inte tänker alls. Funkar mycket bättre utomhus!!! Fast mattorna blev rena... ;)

http://vitherde.wordpress.com

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

16 juni 2009 00:02

Ni får till så bra träningar även inomhus... träningsvillig Vilja tycker jag bara är förnamnet :-)

Skällandet kan jag inte heller med och Wallander började för ca 1 år sedan så fort någon ringer på dörren och jag tycker det accelererar. Måste oxå ta tag i det, vi kan inte ha två skällande hundar i ett hyreshus var gång det kommer någon.

http://wallander.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 31 oktober 2012 12:22

    Efter att ha varit Bloggplatsen trogen i många år har jag nu fått ett erbjudande om att blogga via Vimeddjur. Jag håller därför på och bygger upp min nya hemsida och blogg i Wordpress så hädanefter kan ni följa oss HÄR   Min gamla HOLMSTO...

Av Helena - 30 oktober 2012 16:44


STOPPSIGNAL PÅ VÄG EMOT MIG!  STOPPSIGNAL PÅ VÄG IFRÅN MIG   LYSTRA FÖRSÖKER FÅ MATTE ATT BLÅSA STOPPSIGNAL PÅ ALLA MÖJLIGA.....   ....OCH OMÖJLIGA SÄTT         ...

Av Helena - 30 oktober 2012 15:57


- Menar du verkligen RAKT fram?? - Ja jag menar RAKT fram!! - Menar du att jag ska springa IGENOM enbusken?? - Ja jag menar att du ska springa IGENOM enbusken!! - Men om det kommer ett träd ivägen då?? - Om det komme...

Av Helena - 28 oktober 2012 18:13


Så var då äntligen denna helgen över!!   Känns lite som en mental urladdning nu när det är klart. För även om jag har känt att jag KAN det här så visste man ju inte vad för frågor som skulle komma på det teoretiska provet och om man pga nervosite...

Av Helena - 23 oktober 2012 15:26

I helgen bar det av till Arboga för sektionskamp mellan flatklubbens sektioner Östra (vårt lag), Bergslagen och Gävle-Dala. Värmland hade tyvärr inte fullt lag så de hade lämnat WO.   Vi har haft en superrolig helg med trevligt umgänge även om ma...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8
9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ HOLMSTORP med Blogkeen
Följ HOLMSTORP med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se