HOLMSTORP

Alla inlägg under maj 2009

Av Helena - 5 maj 2009 15:31

Men tyvärr är vi inte färdiga ännu :-) Hon kan alla moment ganska bra men rent tävlingsmässigt är vi långt ifrån färdiga. Det moment som håller på och göra mig tokig är fjärren!! Hon gör så snygga förflyttningar från sitt till ligg och från ligg till sitt = rör inte bakdelen en millimeter. MEN på första sitt från ligg ser hon lika förvånad ut varje gång! Jag fattar inte varför hon helt plötsligt ser ut som ett frågetecken när jag säger SITT. När hon väl gjort första förflyttningen är det inga problem. Jag har under en tid nu tränat bara på sitt från ligg och ökat avståndet successivt och då funkar det.



Genomgång av tvåans moment


Platsliggning: Hon fick ligga ensam på ängen och jag gömde mig. Tog inte tid men det blev nog ca 2 minuter lite drygt. Funkade mycket bra.


Fritt följ: Lite seg men hängde med och behöll positionen rätt OK. Släppte ögonkontakten då det blev för långa rakor.


Läggande under gång: Var jättelängesen vi testade och hon la sig direkt på första men inte supersnabbt.


Inkallande med ställande: Stannade på första försök men inte supersnabbt. Jag har ju kört med matskål bakom tidigare men idag testade jag att lägga targeten där jag ville att hon skulle stanna och det funkade jättebra. Jag baklängeskedjade genom att först köra en rak inkallning från stående, sen inkallning från sittande och kommenderade stå vid targeten. När jag sen gjorde hela momentet stannade hon snabbt utan att hon hade koll på var tageten låg = stannade på mitt kommando. Så detta är nog bra att variera med.


Sändande med ställande "rutan": Ställde ut rutan direkt när vi kom till lydnadsplanen så när det var dags för detta moment vände jag upp mot rutan och skickade henne från ca 10-15 meters håll. Hon sprang rakt ut till rutan och stannade på stå men placerade sig väl inte precis i mitten av rutan men inte heller vid en kon :-) Gjorde några skick lite senare och när hon inte placerade sig i mitten frågade jag igen var är rutan? och då gick hon först till ena konen och tittade på mig och när hon såg att jag inte var nöjd gick hon till nästa kon osv tills hon testat alla fyra konerna. Så sen körde vi några skick med target för att förbättra placeringen. Nu har hon fattat vad rutan är och har full fart ut till rutan men vi behöver jobba på att förbättra placeringen :-)


Apportering: Inga problem. Satt kvar och väntade på kommando + full fart ut + snyggt upptag + full fart in + snygg ingång!!


Fritt hopp över hinder: Kunde vi inte göra idag eftersom vi inte hade något hinder :-)


Fjärrdirigering: Som jag beskrev förut håller detta moment på och ge mig gråa hår!!

Idag när jag började direkt med att lämna henne i liggande och ställde mig ca 5 meter ifrån henne och kommenderade sitt så fattade hon som vanligt ingenting :-( Men efter att ha tragglat bara sitt från ligg och ökat avståndet gjorde hon en perfekt på slutet........men på en tävling har man ju bara ett försök!!


Så vi väntar nog lite med att anmäla oss....det blir nog som tidigast i slutet på juni eller i juli :-)


Efter träningen blev det långpromenad i skogen.....vi klarade oss nästan från regnet :-) Nu är det två trötta och nöjda hundar som har sträckt ut sig i viloläge!


Ha dé!







Av Helena - 4 maj 2009 22:10

....har köpt ett mobilt bredband till mig!! Så nu kan jag blogga och läsa bloggar var jag än är :-) Jippie....tänk va bra på semestern i stugan.....hur skulle jag annars klara mig? Hrm ......snacka om att man har blivit lite lätt nördig :-)


TACK älskling :-)

Av Helena - 3 maj 2009 14:24

...utan att få hämta ens en liten ynka dummie var väl inte världens roligaste tyckte Vilja!


Men hon skötte sig så fantastiskt bra att hon hade en mycket nöjd och glad matte vid sin sida, och det är ju alltid trevligt tycker Vilja :-) Sen att vi säkert hade en hel del gratis pga att hon är lite löploj.......är ju inget vi behöver nämna, eller hur?


Vi började med att motivera upp ett stort område på ängen med många dummiesar och två skott.......varav det ena i en gräshög så att den luktade krut!


Sen gick vi fot runt på ängen fram och tillbaka allihopa samtidigt. Vilja tog ett språng mot en dummie precis i början när jag inte tydligt nog hade förklarat att vi skulle gå fot men efter en liten åthutning så trampade hon runt, på och över dummiesarna utan att ens tänka tanken att hon skulle ta någon :-) Efter en stund ökade vi svårighetsgraden genom att någon då och då tog och kastade iväg en dummie så att det for dummies lite här och var runt huvudena på hundarna. Inte heller nu så gjorde Vilja ens minsta tendens till att knalla. Hon registrerade dummiesarna men hade fullt fokus på mig hela tiden......precis så som jag vill ha det!


Efter denna övning gick vi vidare till vattnet. Vi la ett sök med vilt åt ena hållet och gick ner till vattnet och sköt ett skott och kastade en dummie i vattnet. Alla hundar var med och såg både sök och kast på vattnet. Sen gick vi tillbaka till ryggsäckarna (mellan söket och vattnet) och sen fick en hund i taget gå fot fram till domare von Schleten (om jag minns hans namn rätt) och sen gå efter honom fram till söket.




Och gudnåde den hund som hade för bråttom.....då var man dödens. Jag fick ge Vilja en ”dödensåthutning” (givetvis rör det sig inte om att aga hunden så att ingen tror det) precis i början för att hon skulle skärpa till sig men sen skötte hon sig jättebra. Det var bara hennes matte som enligt von Schleten såg lite ängslig ut så hon fick gå några vändor till för att få den rätta pondusen :-)





Peggy & Viggo på väg fram till Von Schleten.





Såhär snällt och avslappnat låg Vilja hela tiden då de andra hundarna jobbade (men idag var det bara Viggo som fick hämta och Loka kanske fick hämta någon enstaka).





Loka var på jaktprov igår så hon hade höga förväntningar på dagens övningar som inte blev riktigt som hon hade tänkt sig :-)





TACK kära träningskamrater för en superbra träning......vilken tur att det inte är bara jag & Vilja som behöver den här typen av övningar :-) Och tack till min underbara hund som skötte sig exemplariskt och var lugn som en filbunke från början till slut, trots (eller tack vare) att hon är på väg in i höglöp.



Hon ligger nu helt utslagen trots att hon egentligen inte har gjort ett dugg.....det kostar att ligga på topp :-)



Ha en fortsatt härlig söndag!



Av Helena - 2 maj 2009 21:54

Ikväll har vi varit på föreställning med nycirkusgruppen Le Bondir (där Linn är med). Det var en superbra föreställning med en blandning av dans, drama och nycirkus och jag kan verkligen rekommendera alla som har möjlighet att gå och se detas sista föreställning som är imorgon kl 19!!







Om föreställningen 24 Hours


Att bli tillfångatagen och förd till ett rum utan någon som helst utgång,
att veta att man har 24 timmar kvar, men till vad?
Vad händer när panik utbyts till lek,
vänskap förvandlas till hat och intriger uppstår.

En NyCirkus föreställning spelad och presenterad av Le Bondir.

Marcusplatsen 7 i Sickla, mittemot Dieselverkstaden.

Vuxna: 60 kr
Barn: 40 kr


TACK Le Bondir för en superbra föreställning, ni är verkligen superduktiga!

Av Helena - 2 maj 2009 14:54

Eftersom Vilja var så seg idag och hoppade i ultrarapid så hann Karin med att fånga några bra bilder på när hon hoppar (med sportinställning på kameran) :-)


 

Vilja tar fart mot hindret.............



.....satsar..............








....hoppar upp......





....och........




 

....över!



TACK Karin för fina bilder.....hoppas jag lyckades fånga någon bra bildsekvens på Wilma!





Av Helena - 2 maj 2009 13:06

Idag var vi på klubben igen jag/Vilja (pudelen fick stanna hemma med husse idag), Karin/Wilma och Susanne /Pebbels och idag hade Susanne med sig sin labbe Vilda också!


Jag hade tänkt köra igenom alla 2:ans moment bara 1-2 repetitioner.


Rutan: Karin och jag ställde ut varsin ruta och jag skickade först Vilja på MIN ruta och gick sedan bort och ställde oss mitt framföra KARINS ruta och frågade Vilja "var är rutan?". Då var hon för söt för då vände hon helt om och sprang och ställde sig mitt i MIN ruta som vi hade bakom oss! Avslutade med ett bra skick mot Karins ruta :-)


Hopp + sitt + hopp: Gjorde en repetiotion med target och en utan - funkade bra!


Fjärren: Gjorde som igår = fokuserade på sitt från ligg och ökade avståndet successivt - funkade mycket bra. Visade lite hur jag vill att bytena skall se ut vid sitt, ligg och stå för Susanne. Började med lite backa träning för att få in bakåttänket och när jag stod nära så gjorde hon perfekt skifte från sitt till stå - där hon reste sig bakåt.


Inkallning med ställande: Karin vaktade matskålen bakom Vilja och hon stannade inte med tvärnit men ändå ganska fort första gången och ännu snabbare andra gången (dock lite vänd bakåt) så då var jag nöjd. Avslutade med en rak inkallning från stående.


Apportering: Första gången blev det en så dålig ingång så då tränade jag ingångar med apporten i munnen separat från olika håll. När vi fått till bra ingångar startade jag i utgångsställning och kastade iväg apporten men istället för apport råkade jag säga hit (som jag sa när vi tränade ingångarna) och Vilja tryckte sig närmre mitt ben. Sen sa jag hit en gång till och hon tryckte sig ännu närmre mitt ben innan jag kom på att jag sa fel :-) Hon var för söt......och såg ut som om hon undrade vad jag egentligen menade - och om jag försökte lura henne!


Och vi som före träningen hade pratat om det där med hur mycket de går på våra kommandon och hur mycket om är situationsbundet. Jag kan tycka att Vilja ibland inte är så bra på att skilja på kommandona utan att hon gör det som hon tror hon skall göra med tanke på situationen. Men det får jag nog ta tillbaks!! Hon sprang inte ut och hämtade apporten när hennes förvirrade matte sa HIT. Även om hon såg lite fundersam ut eftersom hon redan satt i position och hon försökte trycka sig ännu närmre!



Pebbels tränar självbehärskning :-) 


Vi avslutade med lite Doggiezenövningar men ingen av löpdamerna var sådär jätteheta på leksaken idag så det var väl mest Pebbels som fick träna sin självbehärskning :-)


När vi höll på med denna träning kom Viveka (som vi träffade på klickerkursen hos Mary) med sin jaktlabbevalp Tara förbi! Vilken liten goding!


Vilja var tvungen att udnersöka vad det var för en liten äcklig sak :-)



Ha en skön dag!






Av Helena - 1 maj 2009 15:24

Susanne trodde jag skulle banga träningen idag på förmiddagen bara för att vi hade det såå mysigt igår kväll med vin och brasa. Men tänk vad fel hon hade :-) Inte bangar jasg hundträning för lite vin och en sen natt!


Vi blev håmtade av Karin och Wilma som vanligt och Susanne och Pebbels dök upp efter en stund. Men jag kan väl inte påstå att det var vårt livs mest engagerade träning. Wilma och Vilja löper, mattarna var lite trötta och så var det såå varmt i solen de som var minst påverkade var nog Tina och Pebbels som hade mycket energi till övers :-)


Vilja och jag började med rutan och hon sprang rakt framåt mot rutan och stannade på mitt stå. Hon tappade farten efter bara några skick så då såg jag till att hon fick lyckas och hade fart in i rutan och sen avslutade vi.


Jag tränade lite fjärr; att sitta upp från liggande eftersom det fortfarande är första sitt upp som hon ibland har svårt att förstå......verkar tro att hon inte får resa sig från liggande :-) Men det gick ganska bra även när jag ökade avståndet efter lite pingpong där jag fick gå närmre för att sedan öka avståndet igen.


 


Vi körde några svängar fritt följ och hon var ganska med mig trots att hon var lite seg.


Inkallning med ställande med extern belöning bakom och varsågod när hon kommer springande i full galopp funkade också bra när jag lyckades säga rätt :-)


Uthopp över hinder var lite okoncentrerat och nosigt på andra sidan hindret så då körde jag med sitt på target och hon fick till några bra innan vi slutade.


Vi körde en gemensam platsliggning där Karin och jag gick och gömde oss. Vilja satte sig upp helt plötsligt så jag fick gå tillbaks och lägga om henne och då låg hon tiden ut.


Karin hade med systemkameran och tog lite fina fartiga bilder som jag hoppas kunna lägga in senare. Karin & Susanne, TACK för en rolig om än något slö träning!


När jag kom hem la jag mig en liten stund i solen och slumrade till...............men blev som tur va väckt av telefonen för annars hade jag nog inte varit så snygg ikväll. Vädret är helt fantastiskt idag och värmen stiger hela tiden i poolen. Nu har det kommit upp till 15 grader så om det blir såhär fint hela helgen blir det kanske ett premiärdopp framåt söndag :-) Tyvärr så är det ju fortfarande kallt på nätterna så även om temperaturen stiger snabbt när det är sol på dagarna så sjunker det några grader på nätterna :-(


Ha en bra första maj!! Är det någon som skall ge sig ut och demonstrera?



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards