HOLMSTORP

Alla inlägg under maj 2009

Av Helena - 21 maj 2009 09:03

I år har Bergslagen och Östra sin flatfestival samma helg. Jag vill åka på en av dem men kan inte bestämma mig för vilken?


Jag antar att Annica skall åka till Bergslagen och säkert en hel del andra Ryegatare?? Och det är ju alltid roligt att åka och att sova tillsammans med folk som man känner eftersom man sover i stora sovsalar :-) Jag har väl inte direkt svårt för att lära känna nya människor kanske ni tänker men jag kan faktiskt vara lite blyg till en början (trot eller ej). 


Jag är därför i valet och kvalet om jag skall åka till Östra eller Bergslagen! Eftersom de går samma helg kan man ju inte åka på båda.

Bergslagen har det vanliga upplägget med WT ena dagen och utställning andra
dagen.
Östra däremot har lite nyheter i år och har WT och viltspår på lördagen och
utställning och lydnad (alla klasser) på söndagen. Att de även har viltspår och
lydnad tilltalar ju mig personligen!!

Är det någon av er andra flatvänner som skall till någon av årets flatfestivaler??


Ha det gott! 

Av Helena - 18 maj 2009 20:42

Idag åkte jag & Vilja tillsamans med Tessan & Ozzy till klubbens måndagsjour. När vi kom dit träffade jag Annika & Diesel som jag inte har pratat med på ett tag så vi fastnade och snackade med dem så vi höll på att missa platsliggningen. Vilja och jag fick springa ner till planen för att hinna vara med - inte den bästa förberedelsn direkt.


I lördags satte hon sig upp två gånger på platsliggningen och jag tänkte att en gång är ingen gång ;-) Men idag hade det tydligen blivit en vana för hon satte sig upp idag också! Så då gick jag tillbaks och stod kvar synlig resterande tiden. Eftersom det var en salig blandning av ekipage och några skulle ligga i 4-5 minuter så fick hon nog ligga sina tre minuter iallafall. Men nu får vi ta tag i störningsträningen igen!!


Rutan: Började med att köra några repetitioner med stå på targeten för att hon inte skulle sätta sig i rutan idag. Och det funkade!! Hon satte sig inte i rutan en enda gång idag. Hon hade full fart in i miten och ställde sig och förblev stående tills jag kom fram och belönade. Duktig kicka!! Däremot var hon väldigt sugen på att beta av det höga gröna gräset så när jag skickade henne utan target stannade hon på halva vägen och åt gräs. Avslutade med ett skick från annat håll som blev ok.


Inkallning med ställande: Idag körde jag ensam så istället för belöning bakom körde vi med target på halva vägen. Började med två raka inkallningar fårn stående och körde sedan 3-4 repetitioner snabba ställanden på targeten och sen avslutade vi med att kedja ihop och köra hela momentet en gång. Hon hade full fart hela tiden och stannade snabbt i stort sett alla repetitioner. Det verkar som om hon börjar greppa det nu (åtminstone ikväll).


Fritt följ:  Eftersom Vilja har varit så seg de sista veckorna både av löpet och värmen har jag inte kört fritt följ för det har varit sååå lååångsamt. Men ikväll var hon på G.....dagens svala regnväder passar min madame så hon var heltaggad och gick i snabbt tempo med ögonkontakt och fin posistion långa långa raksträckor med vänster och högersvängar. Såå kul när fria följet funkar och när man får till lite tempo. Det har känts som att gå i sirap på sista tiden men ikväll var det riktigt fartigt och kul :-) Så vill matte ha det!


Hopp sitt hopp:  Funkade jättebra när jag körde med target. Hon gjorde snyggt uthopp, snabbt sättande och bra återhopp bortsett från lite skutt upp på mig vid ingången. Lite okoncentrerat utan target däremot, då hoppade hon inte ut på första kommando så då bröt vi. Senare när vi gjorde om hamnade hon lite snett men hon hoppade iallafall på mitt första kommando :-)



Gokväll govänner!!  

Av Helena - 17 maj 2009 17:10

....och älgklöven ligger sedan länge i frysen så snart är det bara ut och spåra!! Har hört att man kan klyva älgklöven på mitten eftersom den är ganska stor. Är det någon som har erfarenhet av älgklyveri?



Av Helena - 17 maj 2009 14:18

Idag var det Tommy som höll i träningen. Han var på kurs hos Håkan och Carina i Flen förra helgen så han hade en hel del bra övningar som vi fick ta del av.


Håkan betonade återigen de fyra hörnstenarna som han pratade mycket om när jag var där på kurs förra året men som tål att tas upp om och om igen!!


KONTAKT (Kroppsspråk, lockelse ”godis”, Jaktkamplust, Social kamplust)

LYDNAD (Kom hit, sitt, fot, stanna)

PASSIVITET (Observera men inte aktivera)

STADGA (Motstå frestelse av rörelsen)


Utan dessa fyra hörnstenar kommer man ingen vart i sin träning :-)

Brister det i grunderna måste man jobba med reparationsarbete!


Dagens övningar var på temat stadga & passivitet.


  • Vi började med att hundarna bara skulle ligga passiva och lugna under tiden vi satt och pratade igenom dagens övningar.
  • Sen gick vi på linje och satte eller la ner hundarna, lämnade dem och gick tillbaks och fortsate gå på linjen. Hundarna skulle givetvis vara följsamma, uppmärksamma och lugna. Vilja tyckte inte att detta var så svårt (det fanns ju inga störningar). Hon gick lugnt och fint vid min sida. Låg snällt kvar (och satt även snällt när vi lämnade dem sittande och väntade) tills jag kom tillbaka. Det blev typ sittande i grupp i minst 1 minut och hon la sig inte ner!
  • Störning med trasa: Alla hundar fick sitta på rad och Tommy drog en lina med en trasa i änden mitt framför nosen på hundarna. Vilja ville väldigt gärna inspektera (eller kanske dissikera) trasan och lättade lite på rumpan första gången trasan drogs förbi henne, men hejdade sig och satt sedan snällt när hon förstått vad övningen gick ut på :-)
  • Vi gick två och två på linje och en tredje gick framför och kvackade då vi skulle stanna, kastade en dummie som hundarna skulle markera och sen fick en av hundarna hämta. Vilja tyckte det var lite konstigt att hennes matte (som för övrigt håller på och tränar sin markeringsförmåga) hämtade ”våra” dummies. Vilja fick hämta en markering som Frida hade missat och markera eftersom hon satt så snällt och tittade på under tiden som Frida letade. Vilja hade markerat den och hämtade in snabbt och fint till matte.
  • Nästa övning var lite liknande där hundarna fick sitta på rad, en markering kastades den här gången på längre avstånd och någon av hundarna eller matte/husse fick hämta. Även denna gången var det Viljas matte som markerade och hämtade och vi kunde även denna gången konstatera att hon har blivit en duktig markör.
  • Dagen avslutades med lugna hundar som låg snällt och avslappnat (nåja om man bortser från lite mossaätande) under tiden som matte/husse fikade och småpratade.


  • Dagens yngsta och absolut sötaste deltagare var Simpzon som idag hde tagit med sig matte Ingrid för första gången för att träna passivitet.


    TACK Tommy för bra och välplanerade övningar!


    Zelda &Nova är så söta....de har stenar och nerfallna träd under hela spåret där de hoppar upp och sätter eller lägger sig båda två för att matte skall lätta på godisfickan!


    Efter träningspasset träffade vi Peter & Susanne med sina sheltisar Nova & Zelda och Katta med Tyra (gaturondell) & Vanja (dobermann) och deras lillmatte med sin nya rottisvalp så då hängde Vilja & jag på en tur i skogen tillsammans med dem. En skön avslutning på en härlig förmiddag men nu håller jag mig nog inne och snörvlar resten av dagen. Så himla trist att vara inne nu när det är så underbart ute :-(


    Men jag kanske vågar mig ut och träna lite lydnad på tomten.....eller så får det bli inne?!


    Ha en bra dag!


    P.s Igår var Vilja till salu....väldigt billigt.......så om någon var intresserad av en bättre begagnad flat så skulle ni ha passat på!! Hon tuggade ett stort hål på mina bästa fjällrävenbyxor!! Hon blir lite fixerad vid mina kläder nu när hon löper och vill gärna bädda i korgen med dem och nu hade hon fått tag på mina bästa fjällräven där jag förmodligen har torkat av hundgodis (korv, köttbullar, mm) på låret för där gapar nu ett stort tomt HÅL!! D.s




Av Helena - 16 maj 2009 16:37

Förutom lite småstrul och trampande så är det väl såhär det ska se ut sen, eller?

Av Helena - 16 maj 2009 15:23

Karin hade hittat filmen nedan hos Maria Hagström. På filmen ser man hur hennes Ylle hoppar fram med frambenen och har bakdelen fixerad vid stå från sitt och det ser ju väldigt snyggt ut så det är förmodligen så det ska se ut när det är klart :-) Så nu har vi ju lite att jobba med!



Av Helena - 16 maj 2009 15:10

Idag är det tungt :-)


Både med sorgen som gör sig påmind hela tiden och sen är det denna j**la pollen!! Jag håller på att bli galen......jag kan inte andas genom näsan och har sovit med öppen mun hela natten. Har vaknat var och varannan timme av att jag varit så torr i munnen så att jag har fått hostanfall. Och imorse när jag vaknade hade läppen spruckit för att den var så torr :-(


Men nu får det vara nog med klagomål för den här gången!


Vi kom trots allt iväg till klubben på förmiddagen för en stunds träning tillsammans med Karin/Wilma och Susanne/Pebbels.


Karin och jag hjälptes åt med matskålsvakt på inkallning med ställande och rutan idag också. Idag hade Karin med sig mumsig kyckling som Peter hade grillat igår.....som doftade helt underbart gott av vitlök, mm. På inkallning med ställande var Vilja inte så motiverad att springa i full fart från den goda kycklingen så hon tyckte att hon kunde springa lite saktare och stanna snabbt för att komma fort nog tillbaks till kycklingen. Men se det tyckte inte hennes matte som då försåg sig med lika god kyckling och dessutom retades och lekte med bollen så då var det väl lika bra att sätta fart mot matte iallfall tyckte Vilja. Fick då till ett bra skick där hon sprang fort mot mig och stannade (bromsade) snabbt så då var matte nöjd :-)


Vilja visade även idag en tendens till att vilja sätta sig i rutan men idag var hennes matte lite snabbare att klicka+varsågod innan hon hann sätta sig och vi fick till några bra skick från olika håll. Avslutade med att köra många repetitioner STÅ på targeten mitt i rutan med klick+godis. Brukar försöka leka och kampa i rutan men nu när det är så varmt + att hon fortfarande är påverkad av löpet är hon inte så leksugen så just nu kör vi mest med godisbelöning. Nästa rutanträning så skall jag börja med att lägga STÅ överst i byrålådan så som Lotta tipsade om :-) Även om det är ett helt nytt fenomen det här mad att sätta sig i rutan är det nog så viktigt att få bort det så fort som möjligt så att det inte sätter sig som Lizzies matte så fyndigt påpekat!


Idag på fjärren missuppfattade Vilja mig vid ett byte från ligg till sitt, hon trodde nog att jag skulle säga stå för hon ställde sig upp lite halvt innan hon kom på att det nog var fel och satte sig :-) Annars har hon blivit bra på att hänga med ända från början och lyssnar uppmärksamt redan på första skiftet från ligg till sitt. Håller på och laddar upp en liten filmsnutt på detta.


I dessa skiften (sitt-ligg-sitt) tycker jag att hon har en bra teknik med bakdelen fixerad i marken (om jag har uppfattat det rätt?). Även vid stå-ligg-stå har hon en bra teknik där hon kan ha alla fyra tassar fixerade i backen och vika sig upp och ner. Däremot började Karin och jag idag diskutera hur de egentligen skall ställa sig upp från sitt....om de skall ha frambenen kvar och lyfta upp bakdelen och då ta något steg bakåt med bakbenen eller om de skall ha kvar bakdelen och ta något steg framåt med frambenen eller om de verkligen kan ha alla fyra tassar kvar i marken och bara veckla sig upp och ner även här? Förstår ni hur jag menar? Jag har tyckt att det är bättre att Vilja har ett bakåttänk eftersom det på fjärren lätt blir att hon vill flytta sig framåt mot matte. Men idag när vi diskuterade så vet jag inte vad jag tycker eftersom de i sitt-ligg och ligg-sitt har bakdelen fixerad kanske det är bättre att de har bakdelen fixerad i alla byten? Hur tänker ni?


Idag på platsliggningen satte sig Vilja upp nästan direkt när jag hade lämnat henne så jag gick tillbaks och la om henne men hon satte hon sig upp igen så då gick jag och hämtade henne och sen fick hon sitta uppbunden vid ”skampålen” tills de andra var färdiga. Hon har legat så fint lugnt och stilla på sista tiden så jag vet inte vad det tog åt henne idag men det kändes som om det var onödigt att låta henne fortsätta. Vi hoppas på att hon hade en bra anledning att sätta sig upp just idag och att det inte kommer upprepas :-)


När jag kom hem hade jag en poolman (Perra) som dammsög poolen så jag blev bra sugen att hoppa i och skölja bort all pollen men när jag tittade på termometern ångrade jag mig snabbt för det är ännu bara 16 grader.


Kram till era alla!








Av Helena - 15 maj 2009 20:53

Jagt är väldigt nöjd med inkallning med ställande och hopp över hinder!

Men RUTAN.......vad håller jag på med? Tänk va bra det hade varit om jag hade slutat efter andra skicket när hon gjorde ett perfekt ställande mitt i rutan :-)


Efter det blev det lite väl många skick där hon fick misslyckas och sen när hon äntligen ställer sig så tar jag tillbaks henne och skickar om bara för att hon inte är i mitten av rutan?! Till mitt försvar så.....från mitt håll såg det ut som om hon var ännu längre bort än vad hon var. Det såg ut som om hon var helt utanför rutan men på filmen ser det ju ganska bra ut. Vet inte varför hon helt plötsligt fick för sig att hon skulle sätta sig i rutan? Kanske för att jag har tränat sitt på targeten vid hopp över hinder :-) Jag har ju tragglat uthoppen en hel del på sista tiden.


Tsck för filmen Karin!



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards