HOLMSTORP

Alla inlägg under april 2009

Av Helena - 16 april 2009 20:22

Ikväll fick vi med oss husse ut så han kunde panga och kasta :-) Vi började med ett skott och en dubbelmarkering med trulle trut och håkan kråkan. Hon spikade första kråkan och sprang direkt in och lämnade av....ingen tvekan där inte! Den andra tror jag att hon missade för den var svår att se därifrån vi stod. Hon sprang ut när jag skickade henne men yrade mest runt på den platsen kråkan hade legat. Jag blev mest nöjd med att hon lyssnade på min stoppsignal när hon sökte (för det brukar hon ha svårt för) och att hon tog mina tecken åt vänster. Dock sprang hon lite snett mot vänster så hon hittade den inte iallafall. När hon blev för yvig och övergick till att söka kallade jag in henne och så kastade vi om och då gick det bra :-) 



 

Glömde kameran idag också men här kommer en av mina favoritbilder som Jessica tog förra sommaren!


Förutom att hon knallade en gång (men det var mitt fel för jag var otydlig) och la ner truten och tog omtag (hon fick hela vingen över ögonen så hon inte såg vart hon sprang) så skötte hon sig riktigt bra ikväll. Sista dubbelmarkeringen var perfekt!


Sen var husse tvungen att gå hem för han skulle iväg på fotbollsträning. Han tog med sig pudeln hem och Vilja och jag gick en långis. Vi passade såklart på att träna jaktlydnad på prommisen. För att utmana henne lite mer gick vi rakt ut i skogen där det krävs mer av henne att följa mig vid fotgåendet. Hon skötte sig till största delen bra.....förutom att hon "glömde" av sig några gånger och gick lite för fort men då räckte det med att jag stannade till så kom hon och satte sig vid sidan. Hoppas innerligt att hon sköter sig lika bra på måndag :-) När vi var på inofficiellt jaktprov förra sommaren gick hon fot med skytten efter ett tag.....hon tyckte att jag gick alldeles för långsamt och hon var rädd att vi skulle missa allt kul som hände där framme :-) Men så gör hon ju inte nu längre nu är hon ju en stor kicka.....eller hur!? 


Kram och gokväll! 





Av Helena - 14 april 2009 20:24

.....på cykelturen! Viljas alltså :-) Så då tog vi ett lite längre hemväg! Mattes flås var det inte heller nåt fel på men jag kände av att jag fått cykelrumpa.....när jag satte mig på sadeln kände jag så att säga av att jag suttit där förut :-) 


Gonatt på er!  

Av Helena - 14 april 2009 14:47

Vilja var verkligen superduktig idag när vi körde med vilt. Hon var lite övertaggad i början men lugnade sig efter att vi gått några varv fram och tillbaka på stigen. Jag gjorde ett ganska stort sök med bara tre fåglar som jag gömde lite extra för att hon skulle få anstränga sig. Hon var snabbt ut och snabbt tillbaka och kom ända in och lämnade i hand. Jag såg förstås inte upptagen men hon kan inte ha bytt eller sökt vidare med vilt i munnen för hon kom i full fart från det håll där jag lagt respektive fågel :-)


När hon var ute och letade efter fågel nummer två sprang jag och la ut truten en bit bort på stigen som gick paralellt med sökområdet. Innan hon fick söka efter sista fågeln skickade jag henne på en dirigering utmed stigen och det klarade hon galant!


När jag hade lagt ut truten på stigen kom en gubbe och han höll nästan på att trampa på den......snacka om pinsamt......men jag förklarde lite snabbt vad jag höll på med och då skojade han och sa:

-Och jag som trodde jag hade middagen fixad!


Glömde kameran hemma idag så det blir tyvärr inga bilder!


Vi avslutade med vattenapportering och Vilja var lugn och skötte sig bra vid vattnet. Hon var lite omständlig när hon skulle gå i och tvekade lite inför första doppet men sen gick det bättre. Jag är ganska glad att hon inte kastar sig i hejdlöst eftersom hon är så intensiv i det mesta hon gör och att det är lätt att de kan skada sig på något i vattnet. Avlämningarna vid vattnet var lika bra idag. Hon brukar alltid skaka sig direkt när hon kommer upp ur vattnet men hon brukar inte släppa det hon håller i. Men idag la hon ner fågeln en gång när hon skakade sig :-(


Jag är lite i valet och kvalet hur mycket energi jag ska lägga ner på att hon inte skall skaka sig innan hon lämnar. Jag tror det kräver oerhört mycket arbete för hon har så svårt att låta bli att skaka sig direkt när hon kommer upp. Eftersom hon inte brukar lägga ner vilet eller nypa till det (som de kan göra när de skakar sig) har jag inte tyckt att det varit lönt att lägga ner det arbetet. Jag har försökt att springa iväg för att hon skall få bråttom och "glömma" att skaka sig men då nästan halvspringer hon och skakar sig samtidigt :-)


Har fått veta att jag kommit med på tre jaktprov nu i slutet av april och början av maj så nu gäller det att ligga i med viltträningen :-) 


Ha dé



Av Helena - 13 april 2009 19:11

.......i kusinskaran klivit över tonårsstrecket! Eftersom Elias inte vill att jag lägger ut foton på honom så blir det inga bilder idag :-)


Men firad har han blivit!! 


Nu har släkten precis åkt hem och all disk är fixad. Perra och Linn ska på fotbollsträning och jag och hundarna ska ta en prommis. 


I förmiddags när Vilja och jag tog vår cykeltur så var det rejält jobbigt tyckte Vilja.....undrar om det beror på att det är varmare i luften nu?! Hon flåsade redan efter några km?! Men hon hämtade sig snabbt när hon kom in igen. Jag har inte märkt av sämre kondis i andra sammanhang så jag tror inte hon är sjuk eller så men jag tror att jag skall vänta med att öka längden tills hon är mindre påverkad. Det kändes som om jag släpade runt henne på slutet........eller så ville hon gå upp i galopp :-) 


Tog en fästing på Vilja nu när vi var nere i Skåne och idag tog jag en fästing på Misty så nu är det fästinghalsband på!!  Jag kör med Scalibor på Vilja och förra året funkade det super. På pudeln hade jag inget alls men hon fick inte heller några fästingar förra året. Jag har hört att det ofta kan räcka med att en hund har halsband när de lever så nära varann. Sen promenerar hon ju mest på stigen och far inte omkring så mycket där det är högt gräs och sly. 


Vad använder ni för fästingmedel på era hundar (om ni har nåt alls)??


Imorgon måste jag ringa veterinären för nu är det dags för Mistys årliga vaccinering :-)  Hon är så kul när man tar henne till veterinären för hon blir som helt paralyserad och ser ut som om hon tror att om hon gör sig osynlig så syns hon inte. Det är helt omöjligt att få ut henne ur buren för hon ligger som tryckt inne i den och håller sig kvar så man kan inte ens skaka ur henne. Men när man lyfter på locket så ligger hon helt stilla och det går att hantera henne hur som helst :-) 


Nu är glada påsken slut slut slut......påskeharen kastas ut ut ut :-) 


Ha det bäst!! 






Av Helena - 12 april 2009 21:17

Nu är vi äntligen hemma efter en hel dags bilåkande.................vi tog en lite längre, men trevligare, väg hem :-)


Nu har vi tömt bilen och packat upp alla väskor!


Imorgon fyller min minsting tonåring så då blir det till att fira :-)


Nu ska jag kolla runt lite hos er andra (har inte hunnit med det så mycket under påsken) och sen ska jag sova!


Gonatt! 



Av Helena - 11 april 2009 18:38

Klockan 10 hade vi date med Helenas & Wallander (och resten av deras trevliga träningsgrupp) på Lomma brukshundsklubb.



Vilja skötte sig till stora delar bra bortsett från att hon snodde en av Walles markeringar. Gentleman som han är så backade han såklart direkt när stockholmsbruden tog för sig :-)


Vi började med ett stort sök med massor av kanindummiesar och några vanliga dummiesar. Vi skickade hundarna vartefter och då och då fick två hundar jobba samtidigt.

Walle på väg in till matte!


Vilja klarade det galant trots att det var helt nya hundar för henne men hon brukar ju inte ha problem med det :-) Vid ett tillfälle bytte hon dummie när hon passerade en kanin med en kanin i munnen men i övrigt var de snabbt ut och snabbt in. Vilja fick hämta in den absolut sista och fick då lite press på sig men den spikade hon blixtsnabbt så då slapp vi skämmas!!



Som den gentleman han är håller Walle Tina sällskap vid ryggsäcken!


Sen gick vi vidare till ett annat ställe och ställde oss i en ring (Vilja och jag fick erfara att i Skåne har de färdiga ringar i marken, superbra) och kastade markeringar till varandra så hundarna fick springa genom ringen och hämta och sen springa genom ringen igen på tillbakavägen. Det var här Vilja inte skötte sig så bra......................när det var Walles tur kunde hon inte riktigt hålla sig utan snodde åt sig hans markering :-( Ajabaja så får man inte göra med snälla Skånekillar .......då kanske man inte är välkommen nån mer gång?!


Sen fick alla hundarna två dubbelmarkeringar var. Förutom att Vilja blev lite kissnödig så fixade hon det bra. Och alla grabbarna som kom efter var superduktiga och kunde fullfölja sitt arbete trots att Vilja kissat i deras väg :-)


Walle


Sen fortsatte vi med markering kombinerat med linjetag. Vilja fick först en markering kastad några meter till vänster om stigen och under tiden hon var på väg in med den lades en dummie mitt på stigen som jag skulle dirigera henne till. Hon hade svårt att gå rakt fram på mitt tecken och drogs hela tiden åt vänster där markeringen hade legat. Efter att ha kallat in henne och skickat om två gånger från lite närmre håll så fixade hon det till sist :-)


Vi avslutade med dolda dirigeringar till ett ställe där Helene hade lagt ut en hel hög med kanindummies (som hundarna inte hade sett). Vilja drogs även här lite åt vänster (konstigt nog?) men efter ett omskick gick hon rakt på. Kaindummiesarna låg väldigt tätt och Vilja tänkte först ta två men Helene var vakt och lyckades snabbt få henne på andra tankar :-)


STORT TACK till Helene & Walle och deras trevliga träningskamrater för en superrolig och givande träning!!


Det var så himla kul att träffa er :-)


När jag kom tillbaks till lägenheten i Lomma fick jag kaffe och macka hos mamma (i mormors lägenhet). Sen gick vi ner till vattnet och gick en lång promenad utefter stranden......så himla härligt och idag är det inte vår i Lomma .......det är SOMMAR!!!!



Vilja njöt och sprang och plaskade i vattnet och lekte sakletare.....



...hon hittade en boj som var full med snäckor som man kunde bära på..................



..................och ett gammalt tuggben!



Sen hittade hon nåt jätteläskigt i vattnet..............



.............som rörde på sig..............




.........och kom emot henne :-) Det var jätteläskig tång!


Vi var ute i nästan 2 timmar och tanterna hängde med hela vägen!


När vi kom tillbaks till lägenheten fixade mamsen fläskfilé med pommes och persiljesmör som vi satt ute i solen och åt. Solen har lyst från klarblå himmel hela dagen. Resten av gänget kom hem med rapporter om att det inte var så äckligt i Köpenhamnssolen heller :-)


Nu har vi avnjutit en mycket god middag på hotellet!


Kram & GLAD PÅSK!

Av Helena - 10 april 2009 23:28

Vilja låg utslagen i skuggan under tiden som vi rensade i lägenheten.



Tina däremot hade kunnat bli lost i Lomma.


Hon tyckte tydligen att vi var så tråkiga så hon tog sig en tur till parkeringen och skulle hoppa in i en vilt främmande bil under tiden som de packade bilen. De kom och frågade om det var vår hund.......de tyckte hon var jättesöt och de hade skrattat gott åt hennes ivriga försök att komma in i bilen :-) Den lilla tokhunden!!



Vi gick en tur ner till stranden och Vilja träffade en liten rodigean ridgebacktik på 4 månader som hon busade.............



och härjade runt med.





På eftermiddagen var det påsklunch/middag hos Håkan (min enda och bästa favoritkusin) Åsa & Vera. Supergoda sillsorter från Limhamns fisk, marinerad fläskfilé och mycket annat gott.





Jag får passa på att ta med kort på mig själv när jag för en gångs skull inte är bakom kameran! 


Till efterrätt hade moster Barbro bakat en smarrig Brittatårta till mormors/gammos ära (efter hennes goda recept).



Tina passade på att charma alla så hon fick sitta i knä eller bli buren!



Efter all god mat tog vi en härlig prommis på Malmös gator och utmed vattnet.........



STORT TACK till Håkan & Åsa som hade ordnat det så fint!



Imorgon åker övriga familjen och Jedestavarna bron över till Köpenhamn men vad är väl en bal..........mot att träna jakt med Helene & Wallander och deras träningsgäng!!


Det skall bli jättekul att träffa dem IRL!


Gonatt!



Av Helena - 10 april 2009 11:02

Minns alltid när man var liten att man tyckte långfredagen var så långsam och tråkig. Hoppas den blir lååång och går långsamt idag men inte tråkig för nu när man är vuxen skulle alla dagar gärna få ha fler timmar så man kan hinna med allt man vill göra :-)


Imorse gick jag och hundarna en runda här runt hotellet. Det fanns verkligen mycket grönområden runtom för att vara i en stad. Vi såg en påfågel på en stor åker och några duvor och kråkor men annars mötte vi inte så många :-)


Nu har vi intagit en mycket god hotellfrukost så nu är vi mätta och belåtna. Jag och syrran skall hem till mormor och träffa vår kusin där för att dela upp gamla foton, brev och andra minnsesaker. Mormor har verkligen sparat och samlat allt sånt!


Ha de!



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards