HOLMSTORP

Alla inlägg under mars 2009

Av Helena - 6 mars 2009 08:07

Har just fått veta att jag har fått en åhörarplats till


Helgkurs 7-8 mars (alltså nu i helgen) med Maria Hagström

på Nacka BK


Såhär står det i kursinbjudan:


En kurs för alla Nacka BK medlemmar oavsett vilken nivå i hundträningen du befinner dig på.


Du kan vara nybörjare likaväl som elitlydnadsekipage. Du kan ha en hund som
är lekglad redan från start eller en som är ointresserad av lek. Och den kan vara lättbelönad eller svårbelönad.


Maria kommer att fokusera på grunden för allt lärande. Hur man skapar goda förutsättningar för träning oavsett vad man vill träna med sin hund och vad man vill lära den.


Största delen av helgen kommer att ägnas åt praktisk hundträning, men det kommer även att finnas tid för teoretiska genomgångar.


Maria kommer att jobba med en hund i taget och varva hundarna under helgens gång, så att alla får flera olika träningsomgångar. På så sätt blir alla delaktiga i varandras hundar och får förhoppningsvis möjlighet att lära sig maximalt.


Vi kommer också att erbjuda ett antal åhörarplatser.


Maria Hagström är utbildad instruktör och domare med lång erfarenhet av inlärning och träning av hundar. Hon har tävlat i många olika grenar på SM nivå med ett antal
medaljer som resultat. Vann VM för räddningshundar år 2000. Tävlar även i vallning. Har skrivit en bok om spår och uppletande, ”Nosarbete”.


Läs mer på Marias hemsida


Det kommer vara 8 deltagare med hund och så kommer vi vara 7 åhörare. Kursen håller på både lördag och söndag kl 9-16 så vi får väl se hur mycket träning det blir för min egen hund den här helgen :-)


Men det ska bli väldigt spännande, jag har aldrig varit åhörare på kurs förut men eftersom jag är övertygad om att man lär sig väldigt mycket på att titta på andra så tror jag det kan vara ett bra sätt att "kursa" på!


Men nu ska vi snart åka till klubben och träna med lydnadsgänget!!


Ha det bäst och var rädda om varann!

Av Helena - 4 mars 2009 21:31

Vem vill inte ha guldkant på tillvaron?



Jag vet att du Annica tipsade om den här boken förut men då kunde jag inte hitta den någonstans men i apportören som kom ut idag fanns det adress till Kennel Doubleuse hemsida där man kan köpa boken :-)


Den verkar onekligen väldigt väldigt bra!!

Är det någon som har läst boken och som kan komma med synpunkter?




Av Helena - 4 mars 2009 20:45

Annika jag glömde skriva att vi tränade med Kalle & Trulle några vändor på altan igår. Hon hade en bra attityd den här gången också, tog fint och kom direkt in till mig men släppte lite tidigt dock så jag hann få dem i hand.......man är väl snabb :-) Däremot kan jag inte få henne att hålla kvar den och stå eller sitta still eller ta den från min hand, men det kommer väl......det är bara att träna på :-) Och idag kom apportören så nu kan man ju kolla in jaktproven (i en fysisk tidning :-)


Har inga nya bilder idag men lägger in en fin bild på Vilja från förra året när hon hämtar Trulle trut!


Foto: Jessica Holmström


Och ett bildbevis på att hon kan sitta still och hålla i vilt vi har bara blivit lite ringrostiga över vintern :-)

Foto: Annica Wehinger Redlund



Kram till er alla!!

Av Helena - 3 mars 2009 20:47

..på Tuna Lunas blogg


Jag lyckas tyvärr inte få in bilden för den säger att det är fel format men gå in och titta på täcket via länken ovan!


Nu håller vi tummar och tassar att vi vinner det fiiina täcket!!


Av Helena - 3 mars 2009 19:04

....tillsammans med Irene & Vira. Vira är en söt liten kooikertjej som är väldigt osäker på andra hundar och hon är jätterädd för stora hundar.



Jag och Irene träffades när vi läste hundens beteendebiologi i Linköping och det här var första gången Vira fick träffa Vilja. Vilja är väldigt bra med andra hundar och respekterar direkt om någon är osäker och inte vill ha närkontakt. Vi började med att Irene & Vira fick gå bakom oss och efter bara en liten stund blev hon lite nyfiken på pudeln och vågade närma sig henne. Tyvärr är ju pudeln lite småsur på gamla dar och måste alltid visa garnityret (de tänder hon har kvar.....nej, skämt åsido så har hon faktiskt väldigt bra tänder för att vara en gammal pudel) en gång för nya hundar för att visa att hon inte är pigg på lek. När Tina visade tänderna blev Vira först lite upprörd men sen kunde de gå lugnt bredvid varann och nosa på samma fläck. Vilja uppvisar alla lungnade signaler man kan tänka sig och nonchalerar Vira helt så efter en stund vågar Vira till och med nosa på samma fläckar som Vilja. Mot slutet av prommisen gick hon helt avslappnad precis bredvid Vilja :-)


Jag tror matte Irene tyckte det kändes bra att se att det gick så fort för Vira att acceptera Vilja!! Nu kan vi ju ut och spåra tillsammans Irene, eller hur?!



Tack för en lugn, härlig och lite meditativ promenad!!

Men man kanske inte kan kalla det meditativ när man pratar hela tiden, förstås :-)


Kram!

Av Helena - 2 mars 2009 20:52

Platsliggning: Jag gömde mig inte idag eftersom hon har satt sig upp de sista gångerna. Istället fick hon ligga i nästan 4 minuter. Efter ca 2 minuter började hon äta snö så jag ställde mig närmre för att kunna säga till henne. Jag stod på ungefär samma avstånd som jag brukar stå vid fjärren så då bjöd hon två perfekta sitt/ligg/sitt/ligg blixtsnabbt! Hon såg så söt och förväntansfull ut så jag kunde inte låta bli att fnissa trots att det blev fel. När jag gick längre ifrån var det som om hon kom på att det var platsliggning och inte fjärr så då låg hon kvar.


Apportering:  Idag tränade vi att hon skulle sitta kvar då jag kastade iväg apporten eftersom hon knallade i fredags. Jag klickade och belönade när hon satt kvar och sen gick jag och hämtade apporten och kastade igen....och sen fick hon hämta några gånger på slutet eftersom hon skötte sig så bra. Hon satt till och med kvar och snällt tittade på när en labbe kom och snodde hennes apportbock mitt framför nosen på henne.....som JAG hade kastat iväg!! Duktig flicka så ska det se ut :-) 


Fritt följ: Jag håller på och tränar MIG på att gå! Jag ser ut som en Pingvin när jag går....jag håller ut armarna från kroppen (för att inte slå Vilja i huvudet med vänsterarmen när jag pendlar med armarna) och det ser inte klokt ut men jag har inte kommit på hur jag skall hålla armarna för att det ska se bättre ut....jobbar på det! Vilja däremot gick jättefint med kontakt både när vi tränade själva, då vi blev kommenderade och då Ute och jag gick runt runt varann för att agera störning. Hon släppte inte kontakten med mig ens då Ute belönade Greta med leksak!! Riktigt duktig var hon  :-)


Hopp över hinder: Körde först 4-5 återhopp på raken över hindret åt båda håll. Och sen körde vi ett ut- och återhopp som hon gjorde ganska bra - hamnade lite snett men fixade återhoppet ändå.   


Jag & Tessan körde några budföringar med Ozzy för att han skulle få upp farten och det tyckte han var riktigt kul och när han fick avsluta med att tävla med matte vem som kom först till mig så fick han riktigt mycket fart, vem vill förlora mot matte :-)  


Vilja fick också avsluta med några vändor budföring som en pangbelöning på slutet bara för att hon tycker det är sååå kul!


Hoppas ni har haft en bra kväll! Nu ska jag ta mig en kopp varmt te! Kraaaam! 



Av Helena - 1 mars 2009 12:45

Imorse vaknade jag av att solen sken in genom sovrumsfönstret....kan det bli bättre. Perra & Linn åkte på fotbollsmatch och jag ville ha promenadsällskap så jag ringde till Eva som skulle jobba, Irene & Vira som också var på jobbet, Tessan & Ozzy som inte svarade och Camilla & Kiwi som redan hade åkt iväg!!

Typiskt....och vi som var så sällskapssugna :-) Men vi travade iväg själva i det härliga vädret....och vi blev inte ensamma! Först träffade vi på Sigge & Titti och vi gjorde sällskap mot utkiken. Vilja & Sigge busade och jagade varann.....medan Tina gick runt våra fötter för att inte bli påsprungen.


Sigge Ozzy & Vilja


När vi kom upp till utkiken kom plötsligt Ozzy farande och efter en stund kom Husse Kenneth & matte Tessan.



Vi fortsatte promenaden tillsammans och när vi kom ut på spåret igen mötte vi Katta, Kjelle med Vanja & Tyra. Så nog fick vi sällskap alltid :-)



Tina älskar att skrämma Vanja som är en stor dobermanntik som är så snäll och lite feg......Tina springer mot henne och skäller och när Vanja blir rädd viftar hon på sin lilla vippa till svans och ser jättestolt ut. Det är inte illa att vara en liten tunn dvärgpudel på 12 år och kunna skrämma en stor dobermann till flykt!


Vanja

Tyra inbjuder till lek!


Vilja & Ozzy hånglar lite och Ozzy var på henne ovanligt mycket idag och skulle rida på henne......löp på G månne??


När vi kom hem och Vilja var sådär lagom trött efter nästan 2 timmars busande så tog vi fram Kalle Kanin och Trulle trut. Jag la först ut truten och hade en matskål med köttbullar bakom mig som hon fick ta när hon hade hämtat och lämnat av till mig och sen gjorde vi likadant med kaninen. Hon skötte sig riktigt bra. Inte en tillstymmelse till att vara hård i munnen......snarare tveksam vid upptagen, något för löst grepp och släppte lite väl snabbt så jag fick vara snabb att fånga för att få i hand. Och hon ville inte ta den från min hand. Men det känns som ett lättare problem än om hon är ovarsam :-)


Att jag har ångest inför att hålla på med döda kaniner visade sig inatt. Jag drömde att när jag tog fram kaninen ur frysen så hade den ett halsband med ett litet hjärta och inne i halsbandet hade ett barn skrivit namn på kaninen adress och telefonnummer om den skulle springa bort......och där har en jägare skjutit barnets kanin och lagt in i frysen och sålt den till mig!! Jag som är en genuin djurvän i själ och hjärta vaknade av att jag grät i sömnen! Jag har vant mig vid kråkor, skator, måsar och allehanda fåglar men har fortfarande svårt med kaninerna. Tänk vad mycket man kan göra för sin hund som man helst skulle slippa!


Filmade en liten snutt :-)


Hoppas ni också har härligt väder och en riktigt härlig söndag!!


Kram kram

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards