HOLMSTORP

Alla inlägg under mars 2009

Av Helena - 15 mars 2009 15:03

Idag var det Peggy som hade planerat träningen och hon hade planerat en sökövning och en linjetagsövning.



Peggy hade tagit med sig en hel hög hårviltsdummies och en med fågelvingar och jag hade med mig mina kanindummies.


Vi började med att lägga ut två sökområden i de skogsdungar som är märkta med röda linjer, det högra ser mindre ut än vad det var och det blev mer kort och brett. Vi la ut 7 hårviltsdummies i varje sökområde och la fågeldummien som störning vid den röda pricken. Sen ställde vi upp oss på den svarta linjen och skickade hundarna växelvis (en hund i taget) till de båda sökområdena.




Nu gällde det att hålla hunden i förevisat sökområde och att de INTE fick ta störningen. Vilja var duktig på att hålla sig i rätt sökområde men lyckade sno störningen två gånger (trots att matte var beredd på att hon skulle försöka). Första gången kom hon ut tom från söket och snoddde istället med sig störningen (jag hade tyvärr inte riktigt koll på var den låg) och den andra gången bytte hon från hårviltsdummie till störningen :( Hon är så vansinnigt snabb att jag tyvärr är lost ibland! De två första gångerna sökte hon vidare med dummie i munnen ....ett beteende som vi jobbat bort när det gäller vanliga dummies men som kom tillbaks när det var dummies som var lite fiiinare! Hon fick avsluta med två perfekta skick där hon höll sig i rätt område, inte brydde sig om störningen och kom direkt in när hon hade tagit en dummie och då blev det såklart rejält med beröm!! Så då kände jag mig nöjd :-) Det verkar ändå som om hon märkte att det inte blev så kul när det blev fel!



Sen gjorde vi ett långt linjetag utefter den röda linjen och kastade två markeringar som störning (röda markeringarna). Hundarna skulle springa emellan markeringarna och ta linjetaget först och fick sedan hämta in markeringarna.


Här gäller det ju att läsa hunden och inte skicka på linjetaget om den har svårt att släppa markeringarna. Då måste man gå närmre tills hunden har fullt fokus på linjetaget.


Vilja är lite lurig (vilket även Peggy & Inger kunde hålla med om) och inte helt lätt att läsa. Hon sitter och tittar rakt fram utefter linjetaget där jag pekar men då jag skickar henne så svänger hon till höger och tar markeringen :( Men då blev det såklart inget beröm, jag kastade tillbaks markeringen och vi gick ännu lite närmre. Då klarade hon att springa dit jag dirigerade så då fick hon hämta in de båda markeringarna också och det gjorde hon mycket BRA!


Viggo som är en elithund dirigerades till ett dolt linjetag och som ni kan se på filmen nedan gjorde han det mycket BRA!!


TACK Peggy för två mycket bra övningar.....jag tror och hoppas att Vilja lärde sig en hel del idag för det gjorde iallafall jag!


Nu skall vi köra stora sök med bara en hårviltdummie i så hon får jobba för att söka reda på den och så att hon inte söker vidare med apport i munnen! Och flera övningar med störningar såklart!!


Även om det blev en hel del fel idag så känner jag mig nöjd att hon klarade att avsluta båda övningarna på ett bra sätt.


Kram







Av Helena - 14 mars 2009 13:05

Det var två trötta hundar som åkte i baksätet i Karins bil....hem från träningstävlingen!



Båda två såg ut som om de skulle somna vilken sekund som helst!


Vilja höll på att somna sittande!


Vilja och jag körde tvåan minus rutan och inkallning med ställande. Platsliggningen gjorde vi tillsammans med klass III och eliten så de tog ett medel på tiden så vi fick ligga i 4 minuter! Det var en utmaning för Vilja som har legat max 3 minuter då jag har gömt mig tidigare. Hon låg snällt och väldigt stilla i 4 minuter :-) Men det var väl också det som hon gjorde bäst!


Fria följet var lite segt....släppte lite och satte sig lite snett! Som tävlingsledaren sa "vi vet att hon kan bättre".


Läggande under gång var lite långsamt. 


Apporteringen blev det däremot full fart och jättebusigt hon liksom stämplade ner apportbpcken i djupsnön så när hon tog den fick hon hela munnen full med snö.....och hon fick kommentaren GLAD HUND.


Sen kom det in tre kråkor på plan som hon var tvungen att jaga bort innan vi kunde fortsätta med hopp över hinder. Hon har börjat med att hon ibland springer fram och nosar på hindret vid uthoppet och det gjorde hon idag också. Men sen gjorde vi om och då hoppade hon över, vände sig om och satte sig (lite för nära hindret men OK) och bra återhopp!!


fjärrdirigeringen gjorde hon som jag tidigare beskrivit. På första SITT så tror hon att det har med platsliggning att göra när jag står på det avståndet så då trycker hon sig mot marken och trycker hakan i backen. Men när vi gjorde om det på närmre avstånd hade hon jättebra teknik (som vanligt). Jag måste öka avståndet successivt så hon blir säkrare på längre avstånd.


Sååå det är bara att träna vidare!


Jag är glad att jag inte är anmäld till någon tävling i tvåan för vi är ju inte på långa vägar färdiga!


Nu skall jag lägga mig i badet och sen skall vi till storkusinerna på middag. Sen ikväll ska vi se tvåornas  årliga terminsföreställning där Moa är med (min systers flicka).


Känns lite tomt och konstigt idag. Min älskade gamla mormor somnade in imorse. Hon skulle fylla 94 år i maj och har sin ålder till trots varit pigg fram tills för en liten tid sedan. När hon fyllde 90 dansade hon runt med en spettekakskrans på huvudet efter 13 timmars uppvaktning! Det känns sorgligt och tomt men ändå som om det var det bästa för mormor att hon slapp bli jättedålig och kanske bli liggande en längre tid, utan att vara medveten om vad som sker. Hon både såg och hörde dåligt de sista åren men hon fick vara klar i huvudet in i det sista!! Hon har alltid haft full koll på allt som händer runtom i världen och varit väldigt engagerad i sin familj och alltid värnat om sina barn, barnbarn och barnbarnsbarn! När jag pluggade 2,5 år i Jönköping skickade mormor varje månad en hel låda full med mat; himmagjorda köttbullar, leverpastej, kanelbullar, bröd, mm. När vi hade vår diplomering kom alla mina studiekamrater fram och kramade om mormor och tackade för de goda bullarna :-)

 När hon var 92 år och vi hälsade på hade hon gjort kåldolmar till de vuxna och plättar till barnen och hon sprang omkring i en vit solhatt, vita shorts och ett turkostlinne....hon var såå söt lilla mormor!


Det finns många ljusa minnen att tänka tillbaka på, kära lilla mormor. Sov sött söta lilla mormor, nu kommer du upp till din älskade (morfar) som har väntat i över 10 år på att hans livs kärlek skall göra honom sällskap igen.


Ha det gott alla och var rädda om er och era nära och kära!


Kramar! 


Av Helena - 13 mars 2009 16:52




Efter en mysig frukost med Gunilla åkte vi till Vällingby och tränade lydnad jag, Karin och Veronica! När vi kom dit kom det en liten lunnehund farande och den var inte måttligt intresserad av Vilja så det efterlängtade löpet kanske är på gång?!



När vi började köra fritt följ kändes Vilja seg och trög vilket kan vara ytterligare tecken på att hon kommer börja löpa snart.....man ser ju det man vill se :-) Jag vill verkligen att hon ska börja löpa nu!


Brudarna


Hopp över hinder: Jag tränade uthopp och hon fick till några riktigt bra uthopp och vände sig mot mig och satte sig direkt utan kommando. Sen körde jag hela momentet och hon gjorde det riktigt bra...hamnade lite snett men OK. Lite senare när Karin kommenderade oss tittade hon på mig som om hon inte alls förstod vad jag menade när jag sa hopp. Men efter några omstarter gjorde hon ett halvbra uthopp + återhopp.


Tina fick också hoppa!


Wilma flyger över!


Fjärrdirigering: Började med lite backande och sen körde jag hela momentet fjärren från 2:an och hon gjorde det perfekt både snabbheten och tekniken. Då är jag såklart så dum att jag inte nöjer mig med det. Jag kör en omgång till och då börjar hon så som hon gör ibland då jag kommenderar första sitt från liggande. Hon lliksom trycker hakan i backen ännu mer :-) Vet inte varför hon gör så ibland men det är alltid på första skiftet. Fick iallafall till en bra omgång till efter att ha belönat uppsitt några gånger.


Veronica lugnar Zappa inför hoppningen :-)


Apportering: Perfekt stadga idag! Dock lite slarvig ingång på första men sen bra!


Platsliggning med värsta störning: Vi tog en hund i taget och gjorde allt för att störa dem då de låg plats.....vi började lite försiktigt och ökade kraftigt för att till slut locka med godis och ropa på dem. Vilja gick på det på första försöket både med Veronica och Karin. När hon reste sig retades jag med henne om att hon gick miste om sin belöning och suktade henne med bollen och godis. Vilja förstod snabbt vad det handlade om och tryckte sig hårdare mot marken för att inte bli påverkad.


Vi avslutade med en platsliggning i 3 minuter. jag gick och gömde mig bakom bajjamajorna och Vilja låg snällt kvar med otroligt fokus åt det håll jag gick och med lååång hals enligt information från Karin men hon låg väldigt stilla.


Jag, Karin och hundarna avslutade med en härlig promenad i det soliga vädret....idag har det varit helt fantastiskt, sol, snö och lagom kallt!!


På eftermiddagen har jag klippt ihop filmsnuttarna från helgens kurs och det blev ca 1,5 timmes film!


Hoppas ni också har haft en bra dag och får en skön fredagkväll!

Av Helena - 12 mars 2009 18:58

.....på Gunilla (med vita herdehunden Asta) som är på väg hit. Ska bli så kul att surra lite gamla minnen "all night long". Får se hur pigg jag är imorgon bitti när vi ska till Vällingby och träna lydnad :-)


Gunilla och jag träffades 1987 då vi läste arbetsterapeututbildningen i Jönköoing!


Nu kom hon så hej på er!!

Av Helena - 11 mars 2009 20:50

Jisses vad jag tycker det är härligt med all denna snö trots att man började få lite vårvittring :-)


Ingen träning ikväll men en härlig prommis i snön tillsammans med Camilla & Kiwi. Vilja tycker att Kiwi är jättejobbig när de år kopplade men när vi släpper dem så bjuder hon på race :-)


Kiwi gjorde några små försiktiga försök att få igång pudeln också men insåg rätt snabbt att det inte var någon bra idé :-)


Nu skall jag surfa runt lite och se vad ni andra har haft för er idag. Tänkte träna lite ingångar med klossen inne men jag får se om jag orkar/hinner innan det är dags att hälsa på John Blund.......! Tänkte jag skulle komma i säng före halv tolv nån kväll.


Kram på er!

Av Helena - 10 mars 2009 16:41

Imorse när jag vaknade var det tjockt med snö på marken och det snöade och snöade och under dagen har det fortsatt att snöa och snöa!!


Tina "gammeltanten" blev helvild när hon kom ut.....


.....hon for runt och gnuggade nosen i snön.......


...så hon blev alldeles snöig i hela ansiktet :-)


Vilja gjorde såklart snöänglar som är hennes favorit!


I skogen som det har varit så slaskigt och smutsigt de sista dagarna var det alldeles vitt.....myysigt!



Båda hundarna sprang runt som galningar.......


Vilja hittade lite öppet vatten så hon kunde stanna och dricka!



Matte passade på att ta lite bilder på den vackra naturen..


.......och såklart sina vackra hundar!!



Tina blev lite trött av att pulsa i den djupa snön, hon får ju dessutom släpa omkring på stora snöbollar mellan benen! Hon såg ut som en lovikkavante när vi kom in, stackarn! Så nu har hon duschat varmt och ligger på sängen tillsammans med Vilja och vilar.


Ha en bra kväll!! Kram på er!!


Ps Lotta (juniocola) jag hade inte räknat med att du skulle släpa med dig alla snö från Dalarna när du kom hit men det var otroligt generöst av dig :-) Hoppas du har haft det bra och känt dig hemma här i storstan nu när vi har så mycket snö :-) Ds




Av Helena - 9 mars 2009 21:29

....när vi kom till klubben. Jag hade ingen träningsplan alls. vi började med en platsliggning med JÄTTEmånga hundar där flera av dem (bland annat den Vilja låg bredvid) gjorde utfall och skällde mot varandra innan vi hade lagt ner dem. Jag hade först tänkt gå och gömma mig men när det var så stökigt velade jag och tänkte att jag kanske skulle stå synlig. Men i sista stund ändrade jag mig och gick och gömde mig iallafall. Vilja började (såklart) smaka på snön precis när jag gick iväg men sen låg hon helt stilla tills jag kom tillbaka och satte upp henne efter nästan 3 minuter!! Trots att hon inte kunde se sin matte i denna röra med hundar som satte sig upp, lämnade platsen, mm. Mattes bästa :-)


Sen var vi med och körde sittande i grupp och hon lade sig en gång så jag gick tillbaks och började om och sen satt hon tiden ut......det var ju första gången så det var bara en test som jag tycker hon klarade rätt bra.


Uthoppet + sitt har helt plötsligt börjat strula så jag passade på att träna det när jag var på klubben där det finns hinder. Körde först med target några gånger att trampa+sitt och sen hopp+trampa+sitt. Tog sen bort tageten och hon gjorde två perfekta uthopp där hon hoppade långt ut, vände sig om och satte sig precis mittemot hindret (på lagom avstånd) så då var jag nöjd.


Inkallning med ställande. Började med spontana ställanden och gjorde sen en inkallning från stående och avslutade med att köra hela momentet och hon hade inte någon jättesnabb start och springsträcka men lyssnade bra på mitt stå och stannade fort. Det här momentet är ju långt ifrån färdigt så jag är nöjd med det.


Lite fritt följ avslutade vi med och sen kommenderade jag Karin med och UTAN hund. Jag klickade Karin när hon gick med rak rygg och var relativt avslappnad och både Wilma och Karin skötte sig riktigt bra. Vi funderade på om vi skall börja våra lydnadspass med lite afrikansk dans där vi får släppa loss och slappna av i våra stela kroppar :-) Kanske en bra start för både stela 90-åringar och pingviner! Eller vad tror du Karin? Vill bara säga att jag är så glad att jag har dig som träningskompis......det är så lätt att släppa loss i lite glada skratt trots att vi inte känner oss på topp från början!


Vi avslutade med att vara grupp åt ett elitekipage som tränade framförgående genom grupp. Så kul att få se lite moment som är långt långt borta för oss :-) Rottisen Gunde var jätteduktig och gick rakt emellan oss utan att ens slå ett getöga för att se om nån hade lite köttbullar!


Ha en bra kväll nu skall jag hämta mitt te!

Av Helena - 9 mars 2009 17:22

.....men med lite träning kanske hon kan klara sig själv?


Detta får bli vårens projekt!!


Kramen! 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards