HOLMSTORP

Alla inlägg under mars 2009

Av Helena - 20 mars 2009 19:53

....blev det idag.....vi har ju lite att ta igen nu när jag har varit sjuk.


Efter lunch träffades Tessan & Ozzy och jag & Vilja och gick till skogen för lite apporteringsträning. Jag la ut en rådjursdummie på ett jättestort sök till Vilja med tanke på hur det gick i helgen när vi körde med dessa dummies = hon ville söka vidare med dummie i munnen. Hon satt som vanligt snällt och väntade när jag la ut söket och när jag kom tillbaks och vi gick fot mot söket........så stack hon innan mitt sökkommando och sen slog hon dövörat till och ville inte komma tillbaks innan hon hittat nåt :(

Men eftersom jag bara hade lagt ut en och visste var den låg lubbade jag ut och hann hämta henne innan hon hittade dummien :) Så det lilla otyget fick hon ingenting för!! Istället fick hon sitta och titta på när matte lekte och kastade markeringar till Ozzy!!


Så nästa gång vi gick mot söket gick hon fint och väntade på kommando :-) Hon var vansinnigt snabb att hitta den och sen kom hon in direkt med full fart!


Så sen gjorde vi ett till stort sök med två dummies och då fick Ozzy börja och han har ju inte samma fart som Vilja men han gav inte upp utan letade på tills han hittade en som han kunde ta med till matte!


Sen var det Viljas tur och hon gjorde det mycket bra även denna gång och med en otrolig fart med påkopplad näsa så hon hittade även denna dummie väldigt fort.


Efter det la jag ut en dummie bakom Vilja, gick långt ifrån henne....kallade in och blåste stoppsignal och så långt gick det bra men sen satt hon på nålar och stack iväg bakåt och hämtade bara jag började höja armen. Så då gjorde vi om och denna gång kallade jag in henne efter att hon satt sig på stoppsignalen istället för UT tecken. Det gjorde hon bra så då skickade jag henne såklart att hämta den :-)


Vi avslutade med en lång skogsprommis där hundarna fick springa och leka varvat med att Vilja fick gå skogsfot dvs "sidan" under långa långa sträckor, vilket hon till största delen skötte mycket bra.


Sen var det bara hem med pudelen och byta väska för att ta bussen till Sickla Strand. Elias hade klipptid hos Tessan på strandsalongen så då passade Vilja och jag såklart på att träna lite lydnad på gräsmattorna bakom frissan. Vi tränade rutan, platsliggning, apportering och inkallning med ställande.


Rutan: Vi har ju haft ett uppehåll med denna och idag började jag direkt med att skicka från långt håll ca 10-15 meter. Jag höll en hand framför bröstet på henne och sa med hetsande röst "var är rutan?" och då galopperade hon ut och hon försökte verkligen hitta mitten och stannade direkt på mitt stå kommando. Då sprang jag till henne och belönade i rutan! Det funkade jättebra flera gånger på raken från olika håll....några gånger försökte hon stanna för tidigt men då det inte lönade sig så satte hon av mot rutan :-) Tack för alla tips det känns som om vi börjar hitta rätt nu :-)


Inkallning med ställande: Körde lite ställanden först och sedan två inkallningar med ställande. Hon stannar men inte så fort så då la jag tampen bakom henne och kallade in och kommenderade stå och då stannade hon mycket fortare. Nackdelen var att hon andra gången sprang sakta för att hon förväntade sig att hon ändå skulle stanna men det är väl bara att varva metod (med eller utan leksak bakom) och att jag istället kallar in henne hela vägen om hon springer sakta med förväntan att stanna.


Apportering: Väntade snällt på kommando, snabbt ut, bra upptag, snabbt in och bra ingång. Alltså MVG!

Det var bara matte som klantade sig och råkade kasta in apporten under en bänk men hon kröp så snällt in och backade ut.


Platsliggning: Jag la Vilja mitt på ängen och gick och gömde mig bakom ett träd ca 30 meter ifrån. Det gick människor, hundar, barn och körde cyklar på gångvägarna runt henne och körde bilar på parkeringen så det var väkdigt mycket störningar och där låg hon helt ensam mitt på gräsmattan utan att ens ha hundkompisar runt sig. Hon fick ligga i ca 4 minuter och hon satte sig upp två gånger men la sig igen på mitt kommando. Jag var lite slö och gick inte tillbaks och la om henne vilket kanske var dumt men men hon låg sen snällt iallafall.


Nu ska jag titta på Lets dance och imorgon ska vi åka och heja fram Karin & Wilma till ett förstapris i lydnadsklass I i Vällingby!!


Kram på er!



Av Helena - 19 mars 2009 20:41

....och har jobbat idag! Så skönt att komma igång igen. Jag har haft mina MBT-skor (Masai Barefoot Technologi) på mig och med dem får jag sån fart när jag går.....sån studs i steget så jag kände mig verkligen rask idag :-)


Har äntligen fått ändan ur och fyllt i lite anmälningar till jaktprov när jag kom hem. Husse tog kvällsprommisen så det blev ingen träning ikväll!


Är det någon mer än jag som tycker att det är liiiiite märkligt att man inte kan maila in anmälan till SSRK??! Jag menar är det inte 2009?? Nej, då måste man skriva ut i 2 exemplar och skicka in per post!!


Och eftersom vi inte lyckats hitta drivrutinerna till vår skrivare så har vi ingen fungerande skrivare hemma så jag måste maila till jobbet för att skriva ut och imorgon är jag ledig så det får bli på måndag :-)


Ha det bäst! Imorgon är det FREDAG!


Av Helena - 18 mars 2009 21:03

....var det såklart hundsaker jag hade lagt bud på. Det började med att jag skulle köpa en sk västsele till Tina. Jag tänkte att hon inte skall ha halsband nu om hon har ont i nacken (även om hon går lös för det mesta).



Och sen när jag var inne fick jag syn på så mycket annat kul. Jag är egentligen lite kluven till att klä på/ut hundar med allehanda kläder ......men eftersom Tina nu fryser så hemskt så måste hon ju ändå ha täcke på sig. Och sist när vi var ute i snön tänkte jag att hon skulle haft något som gick ner på benen så hon slapp all snö som fastnade. Och det märks att hon tycker det är skönt att vara påklädd så hon slipper frysa!! Nu när jag inte har några små barn att köpa söta kläder till så fanns det ju så otroligt mycket gulligt till hundar :-) Så då hittade jag en overall till Tina som skulle passa perfekt så den bjöd jag på och sen fanns det en regnoverall som jag också bjöd på och en västsele och en cykelsele till Vilja och sen en regnoverall till och........!


Men eftersom jag inte är någon rutinerad Traderare så missade jag slutbudgivningen på overallen. Kanske lika så bra för jag tror inte Perra eller barnen skulle gå ut med Tina i den :-) Men den gick för under 100 kronor + frakt och nypris var 750 kronor så lite synd var det!


Men cykelselen med fluff till Vilja vann jag budgivningen även om det var en som slängde in ett bud i slutet.....men då var jag med och bjöd över ända upp till 11 kronor + 35 kronor i frakt!



Och västselen och två regnoveraller har jag lagt bud på men de budgivningarna är inte färdiga ännu (så nu hoppas jag att ingen av er läsare går in och bjuder över mig för det vore inte snällt).



Och när Annica gissade att jag hade köpt ett hopphinder så var jag såklart tvungen att gå in och kolla om det fanns nåt sånt att bjuda på men det fanns det inte så vi får väl försöka snickra ett till våren :-)


Natti natti!

Av Helena - 18 mars 2009 15:51

Jag är hemma från jobbet idag också. Idag har jag orkat släpa mig runt lilla slingan i skogen och det tog ungeför en timme och jag var helt slut när jag kom hem idag också. Det var isigt på sina håll så det var nära ögat flera gånger :-) Idag är jag som sagt lite piggare men nu har jag istället fått så f-bannat ont i ryggen! Min "gamla" kropp är van att röra på sig och nu har den fått vara stilla i 3 dagar så nu beklagar den sig och skriker efter aktivitet!!


Lite aktivitet har det blivit inne idag också. Vi började med att Vilja fick stänga lite skåp och lådor i köket. Vi har bara gjort det den där gången för ca 1 månad sedan som ni kan se HÄR.  Även om det var så länge sen så var hon DIREKT med på noterna....när jag öppnade lådan så stängde hon den och sen när jag öppnade skåpsdörrar som vi aldrig tidigare har testat så stängde hon dem helt på första försöket!!


Sen åkte yogabollen fram och det var samma sak där....hon kände direkt igen vad hon skulle göra och klättrade upp på den med båda framtassarna......stod stilla en stund och efter en stund började hon röra framtassar och baktassar så bollen rullade framåt.


Jag avslutade med fjärrdirigering och idag orkade jag stå upp så då passade jag på att öka avståndet successivt. Det gick bra alla gånger utom en då det blev fel och hon missade att ta mitt SITT kommando från liggande (det skifte som hon kan ha lite svårt med). Hon var mycket bättre på att invänta kommandon idag och det kan bero på att jag stod upp idag.


Nu när jag har varit sjuk så har jag hittat Tradera. Barnen (mest Elias) har handlat lite på tradera men för mig är det första gången och nu är jag med på två auktioner som tar slut om 1,5 timme så då får jag se om det blir mitt :-) Håll tummarna så skall jag visa senare vad jag har handlat..........har ni några gissningar??


Kram på er!

Av Helena - 17 mars 2009 17:45

TACK för alla kryapådig hälsningar!! Det värmer och bidrar med all säkerhet till att jag blir frisk fortare!!


Vilja och Tina är helt fantastiska när man är sjuk! De ligger snällt vid (och i) sängen hela dagen...... förutom nån kortare prommis som jag orkat släpa mig ut på.....tills husse kommer hem och de kommer ut på en längre runda. Vilja som är så van att få träna lite varje dag accepterar att vara utan träning......hon är så cool, min lilla söta tjej :-)


Idag på eftermiddagen tyckte jag att jag mådde lite bättre så då körde vi lite klickerträning inne. Jag satt på golvet i hallen och Vilja fick backa rakt och fint ända in i vardagsrummet......det var ett tag sen sist men det gick fort för henne att komma igång. Idag var jag noga med att klicka rörelsen och det såg så kul ut när hon liksom svarvade på golvet när hon bytte riktning från bakåt till framåt....för att hämta godisen. Eftersom jag inte kunde kasta så långt så fick hon ju springa fram till mig för att hämta den :-)


Sen tog jag fram yogamattan och så körde vi lite fjärrdirigering (jag satt fortfarande på golvet framför henne). Hon vill gärna bjuda beteenden hela tiden så vi jobbade med att få bättre stimuluskontroll där hon måste lyssna på mina kommandon så jag förstärker inte de spontana skiftena. Det tog en stund för henne att förstå att det inte gav någon utdelning när hon bjöd beteendena spontant och då började hon vänta på kommano.


Sen körde vi långa skick till targeten, nja så långa som vi får till inne.....vet inte hur långt det kan vara från ytterdörren....genom hallen och vardagsrummet....kanske ca 8 -10 meter. När jag skickar henne långt till target vill hon gärna ta den i munnen men nu när vi var inne gick det riktigt bra och hon sprang (galopperade) ut och trampade. Jag har inget kommando till targeten men idag la jag på ett litet "var är den?" och då sprang hon iväg. Tänkte att det kunde vara bra att ha sen när jag frågar henne "var är rutan?" att hon är van vid en liknande fråga.


Det är så fascinerande när man klickertränar.....Vilja blir helt slut efteråt och hon blev alldeles flåsig....av att bara springa fram och tillbaka i hallen! Hon som kan môlja fram i skogen i flera timmar utan att bli flåsig!? Men när vi klickertränar blir hon så mentalt slut att hon flåsar!!


Efter vårt lilla träningspass var det inte bara hon som var slut......jag fick huvudvärk och ögonflimmer och var tvungen att gå och lägga mig.....jag som bara suttit på golvet i hallen!!  Jobbigt det där med klicker både för hund och förare :-)


Jag har beställt Glucosamin till Tina nu.....är det någon som har erfarenhet av det?


Tina är ju väldigt pigg och rörlig sin ålder till trots men hon kan ibland pipa till när man lyfter upp henne eller om Vilja springer på henne (kanske inte är så konstigt i och för sig) och hon hoppar ju inte lika högt som hon gjorde i sin ungdom. Nu den senaste veckan har hon dessutom skrikit till vid två tillfällen när hon har lutat huvudet bakåt så nu är jag lite nojig att hon har något i nacken diskbråck eller så. Vi har inte gått till veterinären ännu och nu verkar hon inte ha alls ont längre så vi får hoppas att det inte är något allvarligt. Men lite Glucosamin kan ju iallafall inte skada :-) Läste idag att ålderskrämpor kommer efter 11 årsåldern hos små hundar och hon är ju inne på sitt 12:e år nu vår lilla pudelflicka.


Ha en bra kväll!



Av Helena - 16 mars 2009 09:58

Idag är både jag och Elias sjuka. Elias började i lördags med förkylning, feber och har inte mått alls bra i helgen. För mig började det igår med att jag kände mig ruggig, mådde illa och hade ont i huvudet och i kroppen. Imorse gick jag upp och började jobba (skulle jobba hemma på förmiddagen) men orkade bara jobba en timme innan jag var tvungen att gå och lägga mig igen. Nu har jag bokat av alla besök jag hade i eftermiddag och har kurat ner mig med en kopp te.


Vilja som smaskade på sin vinst hela dagen igår är inte såå värst bra i sin mage hon heller och hon väckte mig tidigt, tidigt imorse innan klockan ringde för att hon behövde ut och nu har hon varit ute flera gånger!!


Nu missar vi jourträningen på klubben ikväll men det är väldigt, väldgt sällan jag är sjuk så det är väl bara att acceptera att man missar roliga saker ibland!


Hoppas ni är friska och får en härlig dag!!



Av Helena - 15 mars 2009 18:48

...var vi först på middag hos storkusinerna Linnea & Isabelle.


 



Linnea & Isabelle hade gjort en jättegod förrätt parmaskinkainlindad mozarellaost på en bädd av sockerärtor och mumsig kycklingpaj med mango chutney som till och med föll Elias i smaken! Till efterrätt hade Linn gjort en suveränt smarrig cheesekake med passionsfrukt! TACK för en supergod middag mina härliga ungdomar!!



Deras kanin Frostis va tacksam att Vilja fick stanna hemma den här gången!


Efter middagen åkte vi till Alby och tittade på tvåornas terminsföreställning "Trasiga kroppars balett". Den var superbra!!


 


Moa min systerdotter och tillika gudbarn gick på lina med bravur. Det är hon i sjömansklänningen (och tjockisdräkt) som är mitt på linan!


Tack kära gudbarn för en härlig föreställning!



Kram till er alla!

Av Helena - 15 mars 2009 15:42

.....min egen busråtta!! En enhällig jury har röstat fram Vilja som den busigaste hunden! Jag vet inte om detta är något att lägga till meriterna direkt men ett litet pris måste hon såklart få :-)



Så på hemvägen köpte vi en stor torkad benknota som hon har legat och tuggat på i flera timmar!




 Den gick sönder i två delar så hon har delat med sig lite till syrran också!


Vilja hälsar och tackar för att ni röstade fram henne!!

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards