HOLMSTORP

Direktlänk till inlägg 17 mars 2009

Lite inomhusträning idag

Av Helena - 17 mars 2009 17:45

TACK för alla kryapådig hälsningar!! Det värmer och bidrar med all säkerhet till att jag blir frisk fortare!!


Vilja och Tina är helt fantastiska när man är sjuk! De ligger snällt vid (och i) sängen hela dagen...... förutom nån kortare prommis som jag orkat släpa mig ut på.....tills husse kommer hem och de kommer ut på en längre runda. Vilja som är så van att få träna lite varje dag accepterar att vara utan träning......hon är så cool, min lilla söta tjej :-)


Idag på eftermiddagen tyckte jag att jag mådde lite bättre så då körde vi lite klickerträning inne. Jag satt på golvet i hallen och Vilja fick backa rakt och fint ända in i vardagsrummet......det var ett tag sen sist men det gick fort för henne att komma igång. Idag var jag noga med att klicka rörelsen och det såg så kul ut när hon liksom svarvade på golvet när hon bytte riktning från bakåt till framåt....för att hämta godisen. Eftersom jag inte kunde kasta så långt så fick hon ju springa fram till mig för att hämta den :-)


Sen tog jag fram yogamattan och så körde vi lite fjärrdirigering (jag satt fortfarande på golvet framför henne). Hon vill gärna bjuda beteenden hela tiden så vi jobbade med att få bättre stimuluskontroll där hon måste lyssna på mina kommandon så jag förstärker inte de spontana skiftena. Det tog en stund för henne att förstå att det inte gav någon utdelning när hon bjöd beteendena spontant och då började hon vänta på kommano.


Sen körde vi långa skick till targeten, nja så långa som vi får till inne.....vet inte hur långt det kan vara från ytterdörren....genom hallen och vardagsrummet....kanske ca 8 -10 meter. När jag skickar henne långt till target vill hon gärna ta den i munnen men nu när vi var inne gick det riktigt bra och hon sprang (galopperade) ut och trampade. Jag har inget kommando till targeten men idag la jag på ett litet "var är den?" och då sprang hon iväg. Tänkte att det kunde vara bra att ha sen när jag frågar henne "var är rutan?" att hon är van vid en liknande fråga.


Det är så fascinerande när man klickertränar.....Vilja blir helt slut efteråt och hon blev alldeles flåsig....av att bara springa fram och tillbaka i hallen! Hon som kan môlja fram i skogen i flera timmar utan att bli flåsig!? Men när vi klickertränar blir hon så mentalt slut att hon flåsar!!


Efter vårt lilla träningspass var det inte bara hon som var slut......jag fick huvudvärk och ögonflimmer och var tvungen att gå och lägga mig.....jag som bara suttit på golvet i hallen!!  Jobbigt det där med klicker både för hund och förare :-)


Jag har beställt Glucosamin till Tina nu.....är det någon som har erfarenhet av det?


Tina är ju väldigt pigg och rörlig sin ålder till trots men hon kan ibland pipa till när man lyfter upp henne eller om Vilja springer på henne (kanske inte är så konstigt i och för sig) och hon hoppar ju inte lika högt som hon gjorde i sin ungdom. Nu den senaste veckan har hon dessutom skrikit till vid två tillfällen när hon har lutat huvudet bakåt så nu är jag lite nojig att hon har något i nacken diskbråck eller så. Vi har inte gått till veterinären ännu och nu verkar hon inte ha alls ont längre så vi får hoppas att det inte är något allvarligt. Men lite Glucosamin kan ju iallafall inte skada :-) Läste idag att ålderskrämpor kommer efter 11 årsåldern hos små hundar och hon är ju inne på sitt 12:e år nu vår lilla pudelflicka.


Ha en bra kväll!



 
 
Jessica Holmström

Jessica Holmström

17 mars 2009 19:22

Min gamla hovawart tik Whectra fick Glucosamin när hon började på lite stel. Det var fantastiskt bra. Jag provade att göra ett uppehåll och då kom stelheten till baka (tex när hon vilat en stund och rest sig osv). Så jag har bara positiva erfarenheter. Sen kanske olika fabrikat kan skilja sig åt?

http://www.skeppartorps.se

 
Dat

Dat

17 mars 2009 19:48

Hoppas att du mår bättre snart! Har du tips om vad jag ska träna Pebbels med nu? Klossen, backa, sitt, ligg sitter ju nu. Kanske stå?

Vår agility kurs börjar snart, men jag kommer inte hinna gå på lydnadsträning också så jag tänkte träna lite själv hemma tills agility kursen är slut.

Veckans dagar borde vara fler och dygnets timmar med! :-)

KRAM



http://hundtraningen.blogspot.com

 
Irene

Irene

17 mars 2009 20:24

Vad läser mitt blåa öga, har du blitt sjuk?! usch och fy, var snäll mot dig och skynda långsamt, jobbigt att vara sjuk, krya på dig!
Vovvarna är väldigt anpassningsbara, de hänger med vad man än gör, om man är pigg eller hängig, skönt att ha några lurviga hundar att klänga på när du är sjuk! :o) Jag har inte prövat glucosamin men hört andra som prövat med bra resultat.
Varma och starka kramar,
Irene&Vira

http://www.kooiker.zoomin.se

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

17 mars 2009 20:24

Jag har faktiskt helt omedvetet praktiserat operant inlärning på Peter.

När vi träffades var våfflor det enda han "kunde" laga. Sen började vi laga mat tillsammans. Vi letade recept och provade nya saker. Jag var väldigt noga med att aldrig ta över när han gjorde saker. Sen berömde jag honom massor. Sen började han leta recept själv och lagade. Varje gång ...mmm...vad gott, vad har du haft i det här?

Numera är det nästan bara Peter som lagar mat :-)

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

17 mars 2009 20:37

Skönt att du lever föresten, jag blev lite orolig ett tag när du inte bloggade :-) Men det finns tydligen hopp om livet.

Jag får se om jag måste åka upp till Mor, hon är lite dålig. Beroende på hur jag känner mig i morgon så åker jag nog upp. Vet därför inte om jag tränar på fredag.

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

17 mars 2009 21:06

Fick inte ditt mejl. Om jag åker upp i morgon åker jag ner igen på fredag. Gör jag det i skaplig tid så kan vi ju träna lite på eftermiddagen istället om du vill. Jag kommer nog att träna själv oavsett, i alla fall en stund. Lördagen gäller fortfarande :-)

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

17 mars 2009 21:14

Känner du dig ALLTFÖR sjuk så är ju Vilja alltid välkommen hit ;-) Krya på dig!! Hoppas glucosaminet hjälper, har hört många hundar som blivit bättre. Lycka till ;-)

http://www.ryegates.se

 
'♥♥♥♥L med  Juni o Cola♥♥♥♥

'♥♥♥♥L med Juni o Cola♥♥♥♥

17 mars 2009 21:34

Pake ska med och träna vovve;)du ska inte tro att jag är betrodd med det;)..jo, agilitykurs har jag fått "godkänande" att gå;)KRYA PÅ DIG!!hoppas att lillTina får må bra länge till:)kramis på er!

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
Dat

Dat

17 mars 2009 21:58

Funderade och tänkte att man kanske kan komma på måndagar varannan gång isf. För varannan är det väl tävlingsträning?

Tror du att man kan komma och prova en gång innan man blir medlem. Känns som om ni är mil före mig... :/ Jag vill inte förstöra för er.

KRAM

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

18 mars 2009 07:38

Morrn !
Hoppas att du mår bättre i dag och att du iaf kan minska ner på Alvedonet .. ;) !
Gillade det det där med långa skick till targeten :-) och gissar att det var " typ långa bollar på Bengt " .. *s* !

Kramizar

PS Ifall påsförrådet var förbrukat :))) DS

http://www.lizzieonline.net

 
Ingela

Ingela

18 mars 2009 08:30

Skönt att höra att du börjar bli lite piggare.Hoppas Tina bara har lite ålderskrämpor och blir bättre med Glucosamin! Fortsätt krya på er, kramiz!!!

http://www.siriochjag.blogspot.com

 
Gunilla

Gunilla

18 mars 2009 10:40

Tack för senast - det var jättekul att ses!!!
Har haft fullt upp och inte hängt med riktigt på din blogg. Skummade lite snabbt och såg att lilla mormor gått bort :( Hon måste le i sin himmel åt dina rader - de var underbara (åh, nu ser jag lite grumligt igen...)

Såg också att du frågade om Glucosamin! Vi gav Boss det under ett antal år. Märkte aldrig att han hade ont utan han var stel... Det tog knappt en vecka - sedan såg man STOR skillnad. Han blev som en unghund igen :) Det är förstås inte alla hundar man ser sådan skillnad på - men det är absolut värt att prova!!!

Krya på dig! Kram/g.

http://vitherde.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 31 oktober 2012 12:22

    Efter att ha varit Bloggplatsen trogen i många år har jag nu fått ett erbjudande om att blogga via Vimeddjur. Jag håller därför på och bygger upp min nya hemsida och blogg i Wordpress så hädanefter kan ni följa oss HÄR   Min gamla HOLMSTO...

Av Helena - 30 oktober 2012 16:44


STOPPSIGNAL PÅ VÄG EMOT MIG!  STOPPSIGNAL PÅ VÄG IFRÅN MIG   LYSTRA FÖRSÖKER FÅ MATTE ATT BLÅSA STOPPSIGNAL PÅ ALLA MÖJLIGA.....   ....OCH OMÖJLIGA SÄTT         ...

Av Helena - 30 oktober 2012 15:57


- Menar du verkligen RAKT fram?? - Ja jag menar RAKT fram!! - Menar du att jag ska springa IGENOM enbusken?? - Ja jag menar att du ska springa IGENOM enbusken!! - Men om det kommer ett träd ivägen då?? - Om det komme...

Av Helena - 28 oktober 2012 18:13


Så var då äntligen denna helgen över!!   Känns lite som en mental urladdning nu när det är klart. För även om jag har känt att jag KAN det här så visste man ju inte vad för frågor som skulle komma på det teoretiska provet och om man pga nervosite...

Av Helena - 23 oktober 2012 15:26

I helgen bar det av till Arboga för sektionskamp mellan flatklubbens sektioner Östra (vårt lag), Bergslagen och Gävle-Dala. Värmland hade tyvärr inte fullt lag så de hade lämnat WO.   Vi har haft en superrolig helg med trevligt umgänge även om ma...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards