HOLMSTORP

Alla inlägg under februari 2009

Av Helena - 20 februari 2009 21:18

Vi började dagen med att åka kommunalt in till Tessinparken Jag & Vilja o Tina, Tessan & Ozzy och Karin & Wilma Wilmenlund. Stadsborna Zappa & Veronica mötte upp parken. Vilja och jag började med rutan och efter några skick till rutan med belöning där hon fick jaga efter bollen så var hon helt slut. Tror det tog mer på henne att åka kommunalt än vad man kan märka (eftersom hon är så cool).


Veronica & Zappa


Men efter att hon fått sitta och vila en stund så var hon på G för att köra lite fritt följ och trampa + sitt på target. Sen hjälptes vi åt att köra explosiva starter från stående och då blev det fart!



Vi avslutade med en platsliggning med mycket gratis störnign med folk som gick förbi bakom och bredvid hundarna, ambulanser som ylade, hunddagis, barndagis, mm! Alla hundarna skötte sig och de fick ligga i nästan 3 minuter. Sen gick vi ett varv runt parken och så var det dags för fika/lunch.

Wilma och Ozzy fick varsin Chiuaua cocktail,


Zappa fick en mezetallrik och mina fick dela på en Mezetallrik (baksidan med att ha syskon....att man får dela)!


Zappa mumsar....


Tina har kommit till himmelriket!


Vilja är också i himmelriket....uppvaktad av två killar!


Inne på cafeet var det en enda röra av hundar i alla storlekar som stojade runt och busade och lekte........


.......och tiggde vid borden :-)


Vi mattar fick också goda chevremackor, linssoppa, mm. Det var verkligen jättemysigt!


Zappa kärade ner sig i en Amris hane på 11 månader!


Wilma......


.....och Ozzy fastnade för samma lilla kille!


Tessan & Ozzy


Veronica & Zappa


Men efter ett tag kom en kille med en stor svart blandras som sprang omkring och morrade på alla hundar och gjorde utfall mot flera av hundarna. Helt oprovocerat flög han på en liten tikvalp (blandning mellan Whippet & Sharpei) som bara var tre månader och då skulle hussen förklara att hans hund hade blivit påflugen av en hund som hade likadana ögon som den lilla valpen så han trodde nog att det var den hunden ??!


Den hemska farliga whippetblandningen med de "hotfulla" ögonen som gjorde så att den stora svarta hanhunden med hög svans och ragg blev sååå rädd och osäker att han var tvungen att flyga på henne! Är jag ironisk eller är jag ironisk.....det är frågan :-) 


Alltså man slutar förvånas över en del puckade hundägare. Hussen satt bara och skrattade och förklarade att hans hund var så osäker så det var därför den morrade på alla! Precis när vi var på väg att gå så flög den på en liten bichonhane som skrek i högans sky och sprang in i ett hörn och bara skrek och när personalen sa att han med den svarta hunden skulle hålla sin kopplad så att den som blev påflugen skulle få gå ner och träffa de andra hundarna, för att den inte skulle få negativa upplevelser, säger puckot som äger den svarta "men han gör ju ingenting" Nej, eller hur!! Han sprang bara omkring med hög svans och gjorde utfall mot alla för att han hade blivit påflugen en gång och då tyckte hussen att det var helt OK att hans hund fick ge alla andra hundarna dåliga erfarenheter. Jag fick sån där öppna förskolan feeling när det var något barn som sprang runt och slogs och förstörde för alla de andra barnen och mamman bara satt på sin rumpa och inte gjorde ett skit för att försöka reda ut situationen!


Ett trött gäng på T-banan hem


Och i väntan på bussen!


Sen när vi åkte bussen hem så ringer min söta make och undrar om vi skall åka och kolla på den där lilla datorn som jag hade sett och som jag ville ha! Och det gjorde vi.....ja alltså inte bara kollade :-)


Nu har vi precis kommit hem från Alby där vi har tittat på Linns klass nycirkusföreställning. De var jätteduktiga ....verkligen kul att se.....kanske kommer in lite film senare!!


Karin filmade lite idag och jag har fått lov att lägga ut den här på min blogg också!


Hoppas ni har haft en bra fredag!!


KRAM KRAM

Av Helena - 20 februari 2009 17:41

En vit och fin som jag håller på och bekantar mig med!! Men än så länge tar det sååån himla tid att ladda upp bilder elelr att spara mina inlägg så det förra jag hade skrivit försvann men nu testar jag bara med ett kort inlägg!!

Såhär fin är den min lilla goding!!


Ses senare ikväll när vi kommer hem från nycirkusföreställning!! Kram på er!

Av Helena - 19 februari 2009 18:04

....igen! Nu har jag tre härliga lediga dagar framför mig. Imorgon ska vi åka in till Tessinparken och träna lydnad och sen ska vi gå på hundcaféet "Himmelska hundar" där man kan köpa en egen gourmettallrik till hunden med korv, blodpudding och annat gott :-)

 http://www.himmelskahundar.se/

Det ska bli sååå kul och mysigt! Och ska vi gå på café så måste ju Tina få följa med så jag får klä på henne ordentligt så hon kan sitta i ryggsäcken och vänta under tiden vi tränar :-)


Såhär ser det ut när Tina värmer sig i ryggan!


Idag har hundarna varit hos mamma hela dan så de har nog varit ute och promenerat en hel del (dock koppelpromenader) så nu när vi kom hem så gick de och la sig och sov, båda två!


Ha de!!


Kram




Av Helena - 18 februari 2009 19:44

Nu har Eva och jag halkat runt spåret med hundarna!! Idag var det halare än nånsin eftersom det varit så kallt idag.....sen hade jag inte mina skor med broddar heller :-) Igår tappade jag den ena brodden (fram) på de skorna så nu har jag bara broddar både fram och bak på ena skon! Tror jag skall köpa såna där lösa som man kan sätta på vilka skor somhelst. Vi fick hjälpa varann och klättra i kanten uppför backarna. Nerför backarna var det bäst att sätta sig och åka ner, om man inte kunde gå på kanten!


För alla er som inte vet så är Eva min absoluta bästis barndomskompis.....vi har känt varann sen hon var 8 år och jag var 7. Då 1972 flyttade vi in i de hus som vi nu har övertagit både Eva och jag! Så först bodde vi här från 1972 till typ 1986 och sen efter att ha bott på annat håll, pluggat, gift oss, mm så övertog vi föräldrarnas hus 1993 så nu bor vi tilsammans på "mammas gata" igen!! Så nu är det våra barn och ungdomar som är kompisar :-)  

Tyvärr är hon inte hundintresserad men hon hänger gärna med på en prommis!!


För alla er som undrat över vem Lina som kommer med matkassen är så är det ett företag som startade våren 2008 här i Nacka med att leverera en matkasse med recept och ingredienser till fem middagar för fyra personer varannan måndag. Vi var en av de första familjer som hoppade på idén och nu har de växt jättemycket och levererar runt om i hela Stockholmstrakten. Det är verkligen en superbra idé som fler som borde satsa på! Idag bjöd LIna på Lyxig linsgryta med kokosmjölk, basmatiris och broccoli!


Gokväll och kram på er!!  



Av Helena - 17 februari 2009 16:36

Tina brukar ju mest få sitta och titta på när vi tränar men idag tyckte jag att det var för kallt för henne att sitta still så hon fick vara med och agera störning när vi tränade.


Först tränade vi lite hakan i backen!


Sen la jag båda hundarna på en platsliggning och så gick jag och gömde mig bakom en kompost där jag kunde kika lite på dem med jämna mellanrum. Pudeln är ju inte alls van varken att ligga still eller att jag går och gömmer mig men hon låg så snällt en lång stund men efter ca 1 minut kom hon och kikade runt hörnet :-) Det blev ju lite extra störning för Vilja att pudeln gick efter mig men hon låg så snällt kvar i drygt två minuter. Duktig flicka!



Pudeln strosade runt benen på oss och var störning även då vi tränade rutan......hon såg så kul ut när hon försökte lista ut vad det var vi gjorde och när Vilja sprang ut till rutan hängde hon med och försökte med alla möjliga tricks så jag fick lov att sticka till henne en godis då och då bara för att hon var så söt. Vilja var JÄTTEduktig idag och hittade mitten av rutan flera gånger på raken från alla håll UTAN target! Jag hade bara target en eller två gånger men nu ser man hur hon börjar kolla in konerna och försöker placera sig så bra hon kan.......helt otroligt jag trodde aldrig hon skulle förstå varför konerna står där! Och hon låtsades inte om att hon såg pudeln som sprang runt henne utan koncentrerade sig helt på det hon skulle göra. Sen ökade jag avståndet och då körde jag en gång med target först men sen utan och hon travade (inte galopperade) fram och hittade mitten :-)


Eftersom vi var hemma på ängen idag hade vi inget hinder till hands men vi tränade tramp+sitt på targeten inför uthoppet.


Vi avslutade lydnadspasset med att köra fritt följ och hon går jättefint nu och tittar upp på mig hela tiden....hon tränger fortfarande lite i vänsterkurvorna men eftersom hon tittar på mig har hon lättare att följa med när hon ser att jag svänger så det är ändå mycket mycket bättre! Jag som aldrig trodde vi skulle få till ett bra fotgående med ögonkontakt eftersom vi först tränade bara jaktfot där hon går och tittar framåt. Då har jag i och för sig kommandot "sidan" för att skilja på det men när vi började träna fotgående med ögonkontakt så höll hon jättefin kontakt när jag stod still men så fort jag började gå så tittade hon framåt. 



 

På skogspromenaden stannade vi till och gjorde lite jaktövningar. Idag fick ena kaninkompisen följa med ut och Vilja fick springa och hämta den utomhus för första gången :-) Hon gjorde jättefina avlämningar och gjorde inga tendenser till att behålla den för sig själv. Gjorde några linjetag rätt ut i skogen för att hon inte bara ska ta mina tecken utefter stigar, mm. Fick mig ju en tankeställare i helgen hos Annika att jag för länge har kört utefter stigar vid teckenträning och linjetag, så hon har haft hjälp av vegetationen. Första smög jag ut i skogen så att hon inte såg och sen gjorde jag linjetagstecken rakt ut i skogen och då sprang hon rakt ut och tog den, men den var ju ganska nära. Efter det kunde jag inte smyga ut någon mer eftersom hon hade full koll på mig så då satte jag henne och gick ganska långt rakt ut i skogen och gick tillbaks och skickade och då gick hon också rakt ut men då hade hon ju sett att jag hade gått ut där :-)  Vi avslutade med att göra några inkallningar från dummien, fotgående från, mot och förbi kanindummien, mm.


 


Nej nu skall vi börja med maten! Har inte bestämt vad vi skall göra idag men vi fick Linas matkasse igår så vi har fyra goda maträtter kvar att välja på. För er som inte har hört talas om Linas så är det en kasse full med ingredienser till fem middagar för 4 personer som levereras varannan måndag. Det är superbra att slippa tänka på vad man skall handla hem, vad man skall äta, mm. Lina är dietist så det är en veckomeny med nyttiga, goda, ekologiska och näringsmässigt väl sammansatta maträtter, utan att man behöver anstränga sig. Igår gjorde vi en god sallad Nicoise! Idag blir det nog sesampanerade egna chicken nuggets tror jag!


Ha det bra och sköt om er!!














Av Helena - 16 februari 2009 21:33

......så var Vilja så himla duktig! Hon hittade mitten av rutan på nära håll både med och utan target.....hon verkade tycka det var kul att köra rutan igen och idag belönade jag mycket med "rugbyformade" bollen som studsar hit och dit och då blir det fart!!  Sen gjorde vi några uthopp med target långt från hindret + sitt på targeten. Först gjorde hon flera bra uthopp men sen hoppade hon över hindret och nosade runt så då ställde jag mig med ryggen mot hindret och hon fick springa till targeten några gånger utan att hoppa och sen ställde vi oss på rätt sida om hindret igen och då funkade det jättebra. Då hon hade gjort några perfekta hopp+sitt tog jag bort targeten och hon hoppade långt ut även utan target :-) Sen la vi på hopp+sitt+återhopp och hon gjorde två perfekta såna ett med och ett utan targeten så då slutade vi när det gick som bäst :-)


Sen fick jag agera störning åt Karin & Wilma och Ute & Greta och det är jag ju bra på så jag skötte mig så bra så :-)


Jag körde några svängar fritt följ och Vilja var helfokuserad och hade bra fart och bra position så det kändes superkul idag!


När vi körde vi en platsliggning tilsammans alla hundar ca 10 st så höll Vilja sig säkert i en hel minut men sen kunde hon inte hålla sig längre.....hon var ju tvungen att testa även denna snö och idag rullade hon runt ett helt varv så idag hade hon nollat platsliggningen.....skönt att jag inte har fler tävlingar inplanerade nu när det är snö :-) När hon hade gjort sin rullning så ställde jag mig nära och hon fick ligga med hakan i backen istället resterande tiden!


Sen avslutade jag med att testa en sak som Mary lärde oss på klickerkursen för att träna explosiv start från stående. Jag kommenderade stå och sen backade jag ifrån Vilja och lockade henne med bollen och hetsade lite. Första gången följde hon med mig men förstod snabbt att hon skulle stå stilla. När jag hade backat ca 10 meter sa jag "yes" (som är det kommando jag tänkt använda vid explosiva starter) med peppande röst för att hon skulle springa med full fart mot mig och så skulle jag kasta bollen bakåt. Men Vilja stod som fastgjuten i backen med alla fyra och tittade på mig som om hon trodde det var ytterligare en störning som jag tänkte lura henne med

:-) Hon såg så söt och förväntansfull ut när hon stod helt stilla så jag kunde inte hålla mig för skratt och så fick hon förstås belöningen för att hon var så duktig och stod helt stilla. Sen testade jag en gång till men då kastade jag bollen bakåt med ett yes+varsågod och då sprang hon i full fart.


Nu har jag snart druckit upp mitt te så nu skall jag bara borsta tänderna sen ska jag soooova!! Har så svårt att komma i säng i tid och sen är jag helt döööd på morgnarna när klockan ringer tidigt tidigt!


Kram!!



Av Helena - 16 februari 2009 17:51

Ikväll är det jourträning på klubben igen. Jag har ju mest fokuserat på Lkl1 momenten senaste veckorna så ikväll tänkte jag träna rutan igen på nära håll...att hon skall hitta mitten :-) sen tänkte jag även träna uthopp och sitt med target för att få ut henne längre ifrån hindret på uthoppet. Sen blir det väl lite fotgående och positioner också.


Men jag hade tänkt fokusera på rutan och hopp över hinder nu i ca 1-2 veckor. 


Hörs kansKE lite senare så får ni veta hur det har gått! 


Ha det bäst alla vänner "out there" och STORT tack för alla gratulationer det värmer så oerhört!! 

Av Helena - 15 februari 2009 17:42

Wilma vill att du ska vara med i The Hall of Fame, inte bara för att du är världens snyggaste och trevligaste Flat. Utan också för att du är så fantastiskt duktig, en bra träningskamrat och en stor inspiration. Stort grattis till Lp1! Och du är välkommen vilken lördags- eller söndagspromenad som helst. Kram Wilma.






TACK snälla Karin & Wilma för att ni finns och peppar oss och gläds med våra framgångar!!! Vi blev alldeles varma i hjärtat :-)


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards