HOLMSTORP

Direktlänk till inlägg 28 februari 2009

Frusen Kalle kanin

Av Helena - 28 februari 2009 13:57

Lite tungt att gå upp imorse. Eva & Jocke och Niklas var här på middag igår kväll. Vi åt raclette och drack vin och det blev lite halvsent. Men som alltid mycket trevligt att träffas, den här årstiden blir det alltför sällan! 


Idag var det Tommy som höll i träningen och vi började med lite kontakt och passivitetsövningar.


Tommy & Mynta


Sen gjorde vi gummisnoddsövningen som jag beskrev för några helger sen då vi var hos Annika. Kort så har man två punkter där man lägger ut dolda eller synliga dummies och sen går man med hunden på linjen och skickar dit den har minst förväntan, varvat med att kalla in, blåsa stopp, mm.


Inger dirigerar Loka


Vilja skötte sig ganska bra, idag tog hon mina tecken både till höger och vänster och sprang till den jag visade även om hon inte hade sett när vi la ut. När jag sen kallade in och blåste stopp för att skicka ut bakåt satt hon som valigt på nålar och knallade så fort jag började höja armen. Men hon fick ingen utdelning eftersom det fanns en person som trampade på dummien :-) Sen gjorde vi om och jag lyfte armarna, viftade och vevade och hon satt snällt kvar tills jag gav signal!


Nästa övning var också en dirigeringsövning. Tommy la ut dolda dummies i olika riktningar runt ängen där hundarna inte hade varit förut. Och sen ställde sig ett ekipage i mitten och dirigerade till någon av dummiesarna. Vilja började och det blev lite för svårt för henne. Hon galopperade ut några steg i rätt riktning men vek sedan av åt höger där hon (troligen) fick en annan dummie i näsan. Vi fick gå närmare och närmare tills hon sprang rakt ut och hämtade men då var vi riktigt nära. Detta måste vi träna mer på ....att springa rakt ut dit jag pekar utan hjälp av målområden (där hon hämtat tidigare) stigar, eller annan hjälp av terrängen, mm.


Vi har fått tillökning i gruppen av Ingela & Molle som bara är 14 månader och inte har tränat jakt tidigare och jag tror Ingela fick med sig en hel del att fundera över och träna på hemma :-) Molle visade att han var en pigg och glad kille som gärna ville hämta dummiesar till matte!!


Passiva hundar som väntar på sin tur


TAck till mina träningskamrater för en bra träning och särskilt tack till Tommy som komponerat dagens övningar!


Kalle kanin kom ur fysen för sent igår så han var fortfarande frusen så det får bli viltträning imorgon istället. Inger hade med en frusen kråka men Vilja tyckte den var lite halväcklig när den var kall och stel så hon bar den lite försiktigt i den smalaste delen men ville inte hålla den någon längre stund. Så imorgon blir det Kallekaninträning.


Vilja har inte varit riktigt sig själv idag vilket kan förklaras av att hon inte mår så bra. Troligen på grund av något snusk hon har ätit ute som har gjort att hon har väckt mig två gånger inatt för att hon behövt ut och kräkas! Hon är faktiskt den första hund jag har haft som väckt mig i så god tid att hon hunnit ut innan hon kräkts.


I bästa fall brukar man hinna reagera på att de hulkar så att man kanske hunnit få bort dem innan de kräkts på mattan. Men Vilja verkligen väckte mig så hon hann ut, två gånger! Det får man ju vara tacksam för....att slippa torka spya mitt i natten :-) Så imorse nobbade hon maten för andra gången i sitt liv. Förra gången hade hon hittat fodersäcken men imorse mådde hon nog bara illa. Nu när vi kom hem från träningen åt hon dock upp maten så hon är förhoppningsvis på bättringsvägen!!


Hoppas ni alla har en skön lördag!


Ha det bäst!



 
 
Lizzie med flock ...

Lizzie med flock ...

28 februari 2009 17:43

Vilket härligt träningsgäng ni har och vilken himla bra och strukturerad träning !!
Sånt är ju guld värt !

Kramizar från oss, som laddat batterierna i skidpåret och avslutat dagen i bastun och nu förbereder mysbrasan .. innan middan, så det är inge synd om oss .. *s* !

PS Nu ser vi fram mot " klipp " där du testar alla nya rutiga tips .. ;) DS

http://icelolly.bloggagratis.se

 
lotta  med Juni ,Cola o Tuvaluva

lotta med Juni ,Cola o Tuvaluva

28 februari 2009 18:04

kortet är taget idag...men det är plastblommor i bakgrunden;) men det var härligt o soligt! hoppas vilja är frisk nu då, förstår att man e orolig om en flat väljer att inte äta upp maten!vilken otroooligt duktig vilja som väcker dig för att hon ska ut o kräkas!KLOK hund! kramis...jajustja, det var pake som fixa frillan på dem;)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
Agneta

Agneta

28 februari 2009 18:20

Hej svejs. Jodå det är lite bättre i magen men inte mycket. Jag blev sååå frusen då vi var ute och tränade lite lydnad idag. Ska snart lägga in bilder och skriva ihop något i bloggen!

Ha en skön lördagskväll! Själv ligger jag under filten och har ont i magen!

Kram

Agneta

http://www.nogg.se/tyra

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

28 februari 2009 18:39

Skön bild på de passiva tre som bara sitter och längtar efter att få göra något :-)

Konstigt att hon inte mår illa oftare med tanke på hennes val av snacks när ni är ute och promenerar :-) Tur att hon är inte bara en snygg och smart Flat, utan också en väldigt hänsynsfull som väcker dig innan hon behöver gå ut.

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Helene & Wallander

Helene & Wallander

28 februari 2009 20:38

Vilja är en bra tjej, tänk att hon tar hänsyn till sin matte även när hon mår tjyvtjockt! Hoppas att hon nu mår som vanligt igen.

Bra träning som vanligt. Vad bra att ni skiftas om att lägga upp träningarna... blir nog lite mer varierat och planering har vi lärt oss är A & O för att få ut så mycket som möjligt av träningen.

Ha en fortsatt bra helg!

Kramiz


http://wallander.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 31 oktober 2012 12:22

    Efter att ha varit Bloggplatsen trogen i många år har jag nu fått ett erbjudande om att blogga via Vimeddjur. Jag håller därför på och bygger upp min nya hemsida och blogg i Wordpress så hädanefter kan ni följa oss HÄR   Min gamla HOLMSTO...

Av Helena - 30 oktober 2012 16:44


STOPPSIGNAL PÅ VÄG EMOT MIG!  STOPPSIGNAL PÅ VÄG IFRÅN MIG   LYSTRA FÖRSÖKER FÅ MATTE ATT BLÅSA STOPPSIGNAL PÅ ALLA MÖJLIGA.....   ....OCH OMÖJLIGA SÄTT         ...

Av Helena - 30 oktober 2012 15:57


- Menar du verkligen RAKT fram?? - Ja jag menar RAKT fram!! - Menar du att jag ska springa IGENOM enbusken?? - Ja jag menar att du ska springa IGENOM enbusken!! - Men om det kommer ett träd ivägen då?? - Om det komme...

Av Helena - 28 oktober 2012 18:13


Så var då äntligen denna helgen över!!   Känns lite som en mental urladdning nu när det är klart. För även om jag har känt att jag KAN det här så visste man ju inte vad för frågor som skulle komma på det teoretiska provet och om man pga nervosite...

Av Helena - 23 oktober 2012 15:26

I helgen bar det av till Arboga för sektionskamp mellan flatklubbens sektioner Östra (vårt lag), Bergslagen och Gävle-Dala. Värmland hade tyvärr inte fullt lag så de hade lämnat WO.   Vi har haft en superrolig helg med trevligt umgänge även om ma...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards