HOLMSTORP

Direktlänk till inlägg 26 februari 2009

Hoppas Vilja börjar löpa snart!!

Av Helena - 26 februari 2009 19:20

Idag när vi tränade kändes det inte som om Vilja hade nån energi....hon kändes liksom trött & slö! Vi började med rutan men gjorde bara ett par skick för det gick alldeles för långsamt. Sen tyckte jag att resten också gick trögt men när jag kom hem och tittade på det jag hade filmat så ser det ganska bra ut. Det ser iallafall mycket bättre ut än vad det kändes :-)

I fredags när vi skulle träna rutan var hon också sådär slö och då kom Annika med kommentaren att hon kanske skall börja löpa och det kan man ju hoppas på nu när vi inte har en massa tävlingar och jaktprov inplanerade........så då vore det ju bra att ha det överstökat! Det kan ju vara så........eller så kan det vara att hon tycker rutan är tråkig för hon blir ju lite piggare när vi byter moment :-) I början tyckte hon ju rutan var superkul men nu när hon har förstått att hon inte får ta konerna har det kanske blivit hennes tråkigaste........?? Är det någon som har nåt hett tips om hur man kan hotta upp rutan så den blir riktigt kul! När jag kastar boll som belöning bakom henne blir det lite mer fart iallafall.


Kramkram

 
 
Lotta med  Juni o Cola

Lotta med Juni o Cola

26 februari 2009 20:46

jag tycker iallafall att ni är jätteduktiga:)hoppas att det är löp på G nu då innan tävlingssäsongen kommer igång :)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

26 februari 2009 20:53

Japp, iväg och våldgästa varenda människa som har en löpande tik för att skynda på processen!!

http://www.ryegates.se

 
Elenor och Zidane

Elenor och Zidane

26 februari 2009 21:11

Det är faktiskt lite roligt det där med att man tycker att ens flat är slö. Ser man sen på video så ser de ju helt vanliga ut...måste handla om att flatten är så pigg i all träning i övrigt och när de bara blir lite slöa så märks det direkt, men endast av en själv. Förstod ni???? (lite flummigt)

http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se

 
Helene & Wallander

Helene & Wallander

26 februari 2009 23:06

Nu när jag sett filmen så kan jag inte tycka att ni har några större problem med någonting av det som ni tränade på idag. Hur skall hon få upp farten till rutan på det korta avståndet? och kontakten har den blivit lite sämre så undrar jag hur den var förut? sitt/ligg/ligg/sitt/ligg/stå/stå/ligg eller hur du dirigerade såg mycket bättre ut än hur du beskrev det i förra inlägget.
NI ÄR JÄTTEDUKTIGA BÄGGE TVÅ!

Ps. För att få upp farten på Walle så håller jag i halsbandet och hetsar honom lite... det har hjälpt på Wallander som är filbunken själv i de flesta avseende.
Ps2. Hoppas oxå på löp så att det är överstökat till vårens starter av olika slag.

Imorgon är det fredag igen... så härligt!
Kramizar

http://wallander.blogg.se

 
Agneta

Agneta

27 februari 2009 05:14

Vilket fritt följ hon uppvisade, jättefina vändningar och positionen perfekt för det mesta!!! Toppen!

Jag tror att rutan inte är någon "utmaning" för henne på det där avståndet, hon hinner ej få upp farten. Vad vi har gjort är att jag "riktat upp" henne mot rutan i början och kommandot låter både högt och glatt, då blir det sprutt! Samtidigt har jag börjat utmana henne lite med att hon får "leta upp" rutan nu, jag skickar henne alltså inte alltid rakt på utan jag kan stå vänd åt olika håll när jag skickar. Eftersom jag använder stanna då hon kommit in i mitten så "springer" jag själv in till henne och kampar i rutan för det är ju där det ska vara som roligast att vara och det har funkat för oss. Du får testa dig fram vad som verkar passa er men jag tror att du får utmana henne lite mer typ längre avstånd så att hon hinner få upp fart. En sak som hjälpte oss från början är att flytta på rutan, jag gör aldrig mer än två skick till samma ställe och ibland frågar jag henne "vars är rutan". Detta är tips som riktiga "lydnadsrävar" har gett till oss i alla fall.

Hoppas något utav detta kan hjälpa dig!

Kram

Agneta

http://www.nogg.se/tyra

 
Jessica Holmström

Jessica Holmström

27 februari 2009 12:06

Hej!
Jag har inte sett alla filmer du lagt ut, men på den här filmen tycker jag att hon har bättre kontakt med dig än vad jag sett på tidigare filmer.

Du bad om tips och jag tar mig friheten, hoppas du tycker det är OK.

En sak när du tränar fjärr att du bara får visa handtecken under tiden som du säger kommandot. Så säger du "Sitt" och rör handen uppåt så måste handen ner igen när du sagt komandot. På filmen ser man att du har handen kvar i luften tills nästa kommando (ligg) kommer.

När det gäller farten mot rutan så skulle jag tänka på VILKEN ATTITYD du vill ha inför det momentet och eftersträva att hon har önskvärd attityd innan du tränar momentet. Kanske kan du leka och busa lite med henne innan, eller göra en jätte låååång inkallning så hon får upp ångan lite. När jag tränar rutan brukar jag variera med låååånga skick till rutan där jag har en boll i mitten av rutan, och kortare skick där jag ibland har target i mitten och i bland väntar ut innan hon hittat mitten och belöningen kommer.

Jag försöker att alltid belöna I RUTAN. Alltså om jag använt target så klickar jag och springer dit och ger godis (avslutar sedan med lek med leksak för att ha hög belöning). Om det ligger en boll i rutan så hinner ju hunden oftast vända upp och springa några meter mot mig. Men jag rusar mot rutan och tar med mig hunden tillbaka till rutan för att belöna I RUTAN.

Mycket lek i rutan ökar också motivationen för att ta sig fort till rutan.

Oj det blev luddigt och rörigt det här. Hoppas du förstår vad jag menar, annars får du fråga!

TREVLIG HELG

http://www.skeppartorps.se

 
Jessica igen

Jessica igen

27 februari 2009 12:09

Kom på att när jag tränar med kort avstånd till rutan så är det i alla fall 8-10 meter. Långt avstånd är upp mot 40 meter (i bland ännu längre)

http://www.skeppartorps.se

 
lizzieonline ...

lizzieonline ...

27 februari 2009 13:11

Tjaba !
Håller med Agneta och Jessica i deras tips :-) och nån gång som omväxling brukar jag ställa L vid konen ( alternativt skicka som i elit ) och när jag skickar tll rutan så springer vi ikapp till nåt i rutan utlagt föremål, som vi sen kampar om ( i rutan förstås ) missar hon så lägger jag ner föremålet, retas lite ;) och så gör vi om ( då brukar farten bli högre ;) för vem vill förlora mot matte .. * ler * ) men bara nån gång som omväxling och som sagts, även jag vill att belöningen ska vara inne i rutan !!

Blev det rörigt ??

Kramizar från oss, som vaknade upp till strålande sooool som lyser från en klarblå himmel och massor av vit gnistrande snööö !
Sådär som ni hade häromdan .. *s* !

http://icelolly.bloggagratis.se

 
Ingela

Ingela

27 februari 2009 15:04

Jag tycker att VIlja har jättefin kontakt med dig!!! Det ser iaf inte slött ut... Hoppas löpet kommer INNAN tävlingssäsongen! Ha det bra;-)

http://www.siriochjag.blogspot.com

 
Irene

Irene

27 februari 2009 16:52

Det lurar nog ett löp runt hörnet, det vore bra så ni fick tävla "ifred" i vår!
Vet du, precis som vi människor, så lessnar ju hundarna ibland, testa att släppa lydnaden ett tag, gör något helt annat,låt henne "lata" lite så suget komnmer, kör ett "trixspår" i skogen, åk till klubben o gör...ingenting, ta några agilityhinder etc. För ni har det, och det kommer att sitta som en smäck,men testa att göra något helt annat ett litet tag.
Trevlig helg!
Kraaaaaaaaaaam irene :-)

http://www.kooiker.zoomin.se

 
Irene

Irene

27 februari 2009 17:52

Vira löper! ;-)

http://www.kooiker.zoomin.se

 
Annica

Annica

28 februari 2009 07:50

Bara åka hem till Vira med familj alltså *ler*. Jag tror också att det kan vara bra med lite ombyte i träningen, precis som för oss kommer ju hundarna till "platåer". Har du vilt hemma så du kan få in viltvana tills proven är på G?? Tror inte momenten är det svåra för Vilja, däremot just viltvana eftersom hon har sånt stort viltsug.. Ser ut som pälsen är på G, kanske även nån utställning i maj eller så?? Vi kan väl höras på tfn så kan jag tipsa om aktuella prov osv?? Håller med Jessica att kontakten ser mycket bättre ut! Roligt!

http://www.ryegates.se

 
Gunilla

Gunilla

2 mars 2009 10:24

Har inte hängt med här riktigt :) Ser jättebra ut!!! Fin kontakt. Och så kan hon skiftet ligg/stå och vv och dessutom med så bra teknik, wow... Skulle behöva backa (sätta sig bakåt) i stå/sitt. Men det lär ni fixa lätt som en plätt. Ang rutan så tror jag också att det hänger mycket på avståndet. Ser att du fått många bra tips redan. Men jag har ett till som man inte får glömma - att helt enkelt göra ett litet uppehåll i träning (det momentet) - det brukar verkligen göra susen här hos oss!!!
Lycka till!

http://vitherde.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 31 oktober 2012 12:22

    Efter att ha varit Bloggplatsen trogen i många år har jag nu fått ett erbjudande om att blogga via Vimeddjur. Jag håller därför på och bygger upp min nya hemsida och blogg i Wordpress så hädanefter kan ni följa oss HÄR   Min gamla HOLMSTO...

Av Helena - 30 oktober 2012 16:44


STOPPSIGNAL PÅ VÄG EMOT MIG!  STOPPSIGNAL PÅ VÄG IFRÅN MIG   LYSTRA FÖRSÖKER FÅ MATTE ATT BLÅSA STOPPSIGNAL PÅ ALLA MÖJLIGA.....   ....OCH OMÖJLIGA SÄTT         ...

Av Helena - 30 oktober 2012 15:57


- Menar du verkligen RAKT fram?? - Ja jag menar RAKT fram!! - Menar du att jag ska springa IGENOM enbusken?? - Ja jag menar att du ska springa IGENOM enbusken!! - Men om det kommer ett träd ivägen då?? - Om det komme...

Av Helena - 28 oktober 2012 18:13


Så var då äntligen denna helgen över!!   Känns lite som en mental urladdning nu när det är klart. För även om jag har känt att jag KAN det här så visste man ju inte vad för frågor som skulle komma på det teoretiska provet och om man pga nervosite...

Av Helena - 23 oktober 2012 15:26

I helgen bar det av till Arboga för sektionskamp mellan flatklubbens sektioner Östra (vårt lag), Bergslagen och Gävle-Dala. Värmland hade tyvärr inte fullt lag så de hade lämnat WO.   Vi har haft en superrolig helg med trevligt umgänge även om ma...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards